ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Ορισμός Αντιδημάρχου

        ΑΠΟΦΑΣΗ

H Δήµαρχος Παρανεστίου

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/ 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωµένης ?ιοίκησης- Πρόγραµµα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’ 87/7-6-2010).
  2. Την υπ’ αριθµ. 15150/15.4.2014 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθµιοι και ?ευτεροβάθµιοι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας µε το Ν. 3852/ 2010», όπως ισχύει.
  3. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 ε΄ άρθρου 3 ν.4051/2012 (ΦΕΚ 40/29-2-2012 τευχ.Α΄)
  4. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας ?ήµων και Κοινοτήτων» (Α’ 114) περί εξουσιοδότησης υπογραφών καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α΄) «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».
  5. Το γεγονός ότι ο ?ήµος Παρανεστίου εµπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/ 2010 και εποµένως µπορεί να ορισθούν δύο (2) Αντιδήµαρχοι.
  6. Τις με αριθ. 24/2014 & 29/2014 αποφάσεις  του Πρωτοδικείου Δράμας.
  7. Το από 31/08/2014 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παρανεστίου.
  8. Τον εν ισχύ Οργανισµό Εσωτερικών Υπηρεσιών του ?ήµου Παρανεστίου (ΦΕΚ 2443/2-11-2011 Τεύχος Β΄)
  9. Την με αρ. πρωτ. 6393/3.09.2014 απόφασή μας περί ορισμού αντιδημάρχων, μεταβίβασης αρμοδιοτήτων σε αυτούς και ορισμού αναπληρωτή της Δημάρχου.
  10. Την με αρ. πρωτ. 2058/28-04-2016 απόφαση Δημάρχου περί αποδοχής παραίτησης του Βογιατζόγλου Αναστάσιου του Τηλέμαχου από τη θέση του αντιδημάρχου
  11. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του ?ήµου.

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 I. Oρίζει νέο αντιδήμαρχο του Δήμου Παρανεστίου και ειδικότερα κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου, με αντιμισθία, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου και συγκεκριμένα για το διάστημα από 1η Μαϊου 2016 έως την 28η Φεβρουαρίου 2017, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος από τη θέση του Αντιδημάρχου  κ. Βογιατζόγλου Αναστάσιου του Τηλέμαχου, τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Ιωάννη Δίγκα του Γεωργίου, και του µεταβιβάζει συγκεκριμένες κατά τόπο αρµοδιότητες ως εξής:

    1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου, πλην των υπηρεσιών της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής.
    2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου, πλην των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην Τοπική Κοινότητα Αδριανής.
    3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου, πλην αυτού που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αδριανής.
    4. Την μέριμνα, εποπτεία και ευθύνη για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου, πλην της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής, στην οποία η σχετική μέριμνα και ευθύνη για την λειτουργία και συντήρηση   των αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες σε αυτήν  θα ανατεθεί σε εντενταλμένο σύμβουλο.
    5. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
    6. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου, πλην της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής.

Επίσης του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :

  1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του ΚΕΠ
  2. Εποπτεία και ευθύνη επί των θεμάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Εγκαταστάσεων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας
  3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν αδέσποτα ζώα
  4. Εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων
  5. Όταν η ?ήµαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά της ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Γιανταμίδης Ιορδάνης του Γεωργίου, που αναπληρώνει τη ?ήµαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα της ?ηµάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήµαρχο κ. Ιωάννη Δίγκα του Γεωργίου.
  6. Όταν απουσιάζουν ή κωλύονται οι Αντιδήμαρχοι, οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από την Δήμαρχο.
  7. Η παρούσα να δηµοσιευτεί µία φορά σε µία ηµερήσια εφηµερίδα του νοµού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ?ήµου.

Από της εκδόσεως της παρούσας ανακαλείται η με αρ. πρωτ. 6421/3.09.2014 απόφασή μας ΑΔΑ: ΩΠ29ΩΞΗ-3Μ2 περί ορισμού του κ. Δίγκα Ιωάννη του Γεωργίου ως ειδικού εντεταλμένου συμβούλου (χωρίς αμοιβή) στους τομείς που αναφέρονταν σ’ αυτήν για την τοπική κοινότητα Αδριανής.

Η Δήµαρχος

 Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ - Ορισμός ειδικού εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου

ΑΠΟΦΑΣΗ

Η Δήμαρχος
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης»
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3463/ 2006 «Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων» (Α’ 114) περί εξουσιοδότησης υπογραφών καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α') «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις».
  3. Τις διατάξεις της περίπτ. ι’ της παρ.1 του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με την παρ.3 του άρθρου 44 του Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/16.06.2011 τεύχος Α’)
  4. Την υπ'αριθμ. 43/30565/06.08.2014 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών κεφάλαιο Ε’ παρ. 3 αναφορικά με τη μεταβίβαση αρμοδιότητας και ανάθεση υπογραφής.
  5. Τις με αριθ. 24/2014 &29/2014 αποφάσεις του Πρωτοδικείου Δράμας
  6. Το από 31/08/2014 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παρανεστίου
  7. Την αρ. πρωτ. 2059/28.04.2016 απόφαση Δημάρχου
  8. Τις υπηρεσιακές ανάγκες του Δήμου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ορίζουμε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο (χωρίς αμοιβή) από 01-05­2016 έως ανακλήσεως της παρούσης τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Αναστάσιο Βογιατζόγλου του Τηλέμαχου, στους εξής τομείς

  1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην τοπική κοινότητα Αδριανής της Δ.Ε. Νικηφόρου
  2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην τοπική κοινότητα Αδριανής της Δ.Ε. Νικηφόρου
  3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αδριανής της Δ.Ε. Νικηφόρου
  4. Την μέριμνα και ευθύνη για τη λειτουργία και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων -κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων της τοπικής Κοινότητας Αδριανής
  5. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Τοπική Κοινότητα Αδριανής της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Η άσκηση των αρμοδιοτήτων του εντεταλμένου συμβούλου θα γίνεται σε συνεννόηση με τη Δήμαρχο και τους καθ’ ύλη αρμόδιους αντιδημάρχους για τα θέματα αρμοδιότητάς τους

Σε κάθε περίπτωση η άσκηση οποιασδήποτε από τις άνω αναφερόμενες αρμοδιότητες προϋποθέτει την κοινοποίηση των σχετικών διοικητικών πράξεων στο γραφείο Δημάρχου.

Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του ανωτέρω συμβούλου τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δίγκας του Γεωργίου ή ο εκάστοτε αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας  Νικηφόρου και σε περίπτωση απουσίας και του τελευταίου η Δήμαρχος.

Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η Δήμαρχος

Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 30η Σύνοδο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην 30η Σύνοδο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετείχε ως τακτικό μέλος της Ελληνικής  Αντιπροσωπείας η Δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου.

Επίκεντρο των συζητήσεων αποτέλεσαν η Ηθική, Διαφάνεια, ο Διαπολιτισμικός Διάλογος και η ΄Ενταξη & Ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών σε τοπικό επίπεδο.

Τα μέλη του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης συνεδρίασαν από τις 22 - 24 Μαρτίου 2016 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Παρουσιάσθηκε μια επισκόπηση της κατάστασης στην Ευρώπη στον της Ηθικής και της Διαφάνειας και ειδικότερα στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων.

Με αφορμή την τρέχουσα προσφυγική κρίση, το Κογκρέσο εξέτασε το θέμα της ένταξης και ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών σε τοπικό επίπεδο καθώς και καταστάσεις εσωτερικής μετακίνησης-εκτόπισης προσφύγων που αποτελεί μια ιδιαίτερη πτυχή της προσφυγικής κρίσης.

Σε δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες συζητήθηκαν α. ο ρόλος  των τοπικών αρχών στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και β. η πρόκληση της δημιουργίας διαπολιτισμικών κοινωνιών σε τοπικό επίπεδο.

Παρουσιάσθηκε η στρατηγική του Κογκρέσου για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης στις πόλεις και τις περιφέρειες (Έκθεση Leen VERBEEK, (Κάτω Χώρες, SOC) καθώς και μια παιδαγωγική εργαλειοθήκη  για χρήση από αιρετούς αντιπροσώπους κατά την οργάνωση δραστηριοτήτων διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού χαρακτήρα. «συνεισηγητές: Bouwmeester Bert (Κάτω Χώρες) και Josef NEUMANN (Γερμανία)».

Τα μέλη του Κογκρέσου, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, εξέτασαν  τις εκθέσεις παρακολούθησης σχετικά με την κατάσταση για την Τοπική και Περιφερειακή δημοκρατία στη Γαλλία και τη Σλοβακική Δημοκρατία με την παρουσία των αρμοδίων Υπουργών των δύο χωρών.  Στο πλαίσιο της εκ των υστέρων παρακολούθησης της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας διεξήχθη επίσης συζήτηση αναφορικά με την Αρμενία, τη Γεωργία και την Ουκρανία.

Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβανόταν  προς υιοθέτηση μία Έκθεση σχετικά με την αποστολή παρατηρητών του Κογκρέσου στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη τοπικών Αρχών στην Ουκρανία (25 Οκτώβρη 2015). Επίσης, τα μέλη του Κογκρέσου ενημερώθηκαν για τα συμπεράσματα της διερευνητικής αποστολής στην Αλβανία (24 - 26 Φεβρουάριος 2016).

 Έκθεση και κείμενο Σύστασης για την “αυτονομία των συνόρων σε μια μεταβαλλόμενη Ευρώπη”, υποβλήθηκε προς υιοθέτηση, τα δε μέλη συζήτησαν  τις παρουσιαζόμενες τάσεις σε σχέση με την  περιφερειοποίηση στα κράτη μέλη.

Στην Ολομέλεια υπήρξαν εισηγήσεις από τον Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ καθώς και την κ. Lilyana Pavlova, υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων, εκπροσώπου της Βουλγαρικής κυβέρνησης, χώρας που ασκεί της εκ περιτροπής Προεδρία της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου επίσης πραγματοποίησε την 21-3-2016 επίσκεψη στη Γερμανική Πρεσβεία ύστερα από πρόσκληση του Γερμανού Πρέσβη και μόνιμου Αντιπροσώπου της Γερμανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Gerhard Kuntzle, όπου τα μέλη των  εθνικών αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου και Γερμανίας είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων.

   Επίσης την 23 Μαρτίου 2016 παραβρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο ΄Ελληνας Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθηγητής Στέλιος Περράκης με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας στην πρεσβευτική κατοικία, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της ελληνικής ομογένειας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ   ΕΠΕΤΕΙΟΥ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ο Δήμαρχος Δήμου Παρανεστίου Νομού Δράμας.

          Έχοντας υπόψη του.

1)Την εγκύκλιο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σχετικά με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

2)Τις τοπικές συνθήκες τα ήθη και έθιμα των κατοίκων του Δήμου καταρτίζουμε το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα κατά Τοπική Κοινότητα του Δήμου που περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις.

 

23  Μαρτίου 2016 ημέρα  Τετάρτη

1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και  ιδιωτικών καταστημάτων του Δήμου και Τοπ. Κοινοτήτων από της 8ης πρωϊνής ώρας της 23ης Μαρτίου 2016 μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2016.

2)Ομιλίες στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παρανεστίου .

 

24 Μαρτίου 2016 ημέρα Πέμπτη

1)Φωταγώγηση των κτιρίων ,των Δημοσίων και Δημοτικών Υπηρεσιών , των κεντρικών δρόμων και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2016.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 25 Μαρτίου 2016 ημέρα  Παρασκευή

1)07:30  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών .

3)09:30  Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης.

4)10:00  Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης .

5)10:10 Εκφώνηση πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δντή του Γυμνασίου-Λυκείου Παρανεστίου κ. Ιωαννίδη Παντελή

6)11:00 Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο Πεσόντων, κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων  νεκρών ,Εθνικός Ύμνος.

      Ακολουθεί παρέλαση του Νηπιαγωγείου, Δημοτικό Σχολείου Γυμνασίου- Λυκείου .

 

Τιμώμενα πρόσωπα στην Εξέδρα :

Δήμαρχος Παρανεστίου, Ιερέας, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος,  Διοικητής Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης,Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης ,Διευθυντές  Σχολείων.

Όσον αφορά την τήρηση της τάξεως παρακαλείται να μεριμνήσει ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί δεξίωση στην πλατεία του ΟΣΕ Παρανεστίου.

 

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Ασλανίδου Ελισσάβετ

  

 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

 25 Μαρτίου 2016 ημέρα  Παρασκευή

1)10:00   Τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικηφόρου.                         

2)11:00   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.

3)11:15   Εκφώνηση του πανηγυρικού από την Δντρια   του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής -Νικηφόρου κ. Πατένταλη Βασιλική .

4)11:30   Απαγγελία ποιημάτων –Εθνικός ύμνος.

5)11:35   Παρέλαση Φιλαρμονικής, Γυμνασίου-Λυκείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου. 

 

              Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καλαϊτζόγλου Εμμανουήλ.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

 24  Μαρτίου 2016 Ημέρα Πέμπτη

 1)09:00  Γιορτή από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού               Σχολείου Νικηφόρου

2)11:30  Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και απαγγελία ποιημάτων

25 Μαρτίου 2016 ημέρα  Παρασκευή

1)07:00   Η φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς του χωριού παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

2)09:45   Τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.                        

3)10:00   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.

4)10:15   Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από μαθητή/τρια της ΣΤ΄τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής Νικηφόρου

5)10:20   Απαγγελία ποιημάτων –Εθνικός ύμνος.

6)10:30   Παρέλαση της φιλαρμονικής, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

7)10:45   Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας

 

              Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Γεωργαντζιά Βασιλική.

  

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

 25 Μαρτίου 2016 Ημέρα Παρασκευή

1) 10:00  Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου  Πηγής

2) 10:30  Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο του χωριού παρουσία του κ. Προέδρου της Τοπ. Κοινότητας και μελών, κατάθεση                    στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.

3) 10:50   Εθνικός ΄Υμνος. 

               Δεξίωση στο γραφείο της Τοπ. Κοινότητας Πλατανιάς.

 

               Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Μπογατίνη Μαρία.

  

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΤΕΛΕΑΣ

 25 Μαρτίου 2016 ημέρα Παρασκευή

1)10:00   Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

2)10:30   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο , σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.

3)10:40   Εθνικός ύμνος.

4)10:45   Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας

            

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ

 25 Μαρτίου 2016 ημέρα Παρασκευή

1)10:00   Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

2)10:30   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.

3)11:00   Εθνικός ύμνος.

4)11:10   Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τοπ. Κοινότητας

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ

 24 Μαρτίου 2016 Ημέρα Πέμπτη

 1)17:00  Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο του χωριού παρουσία της κ. Δημάρχου και Προέδρου της Τοπ. Κοινότητας.

2)17:10  Κατάθεση στεφάνου απο την Δήμαρχο κα τον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας-  Σιγή ενός λεπτού.

4)17:15  Εθνικός ΄Υμνος.

5)17:20  Δεξίωση στο Καφενείο του χωριού .

 

          Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο του Δήμου κ. Καλαϊτζόγλου Εμμανουήλ.

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟΥ

 25 Μαρτίου 2016 ημέρα Παρασκευή

1)10:00 Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό

2)10:15 Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών,                        Εθνικός ύμνος.

3)10:30 Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας.

 

Το πρόγραμμα αυτό κοινοποιείται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους των τοπ. Κοινοτήτων ,σε όλους τους φορείς και ανακοινώνεται προς όλους τους κατοίκους από τα μεγάφωνα του Δήμου και των τοπ. Κοινοτήτων.       

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα             

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος στο Δήμο Παρανεστίου

Δελτίο Τύπου

 

Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος  στο Δήμο Παρανεστίου

Πρωτοβουλία Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

 

Ο Δήμος Παρανεστίου συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, το οποίο χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

 

Στη σχετική δράση συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι, μεταξύ αυτών και ο δήμος μας.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δήλωσε ότι : « Η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και αφορά τον τομέα της πρόληψης της υγείας. Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τον απαραίτητο για την προστασία της υγείας τους έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν σήμερα αυτή τη δυνατότητα,  εξαιτίας οικονομικών ή γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων πολιτών, αξιοποιούμε με συνεργασίες το μεγάλο δίκτυο δημοτικών κοινωνικών δομών κι απλώνουμε με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που μας έχουν πραγματική ανάγκη».

 

 

H  δήμαρχος Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα ότι η ανταπόκριση της ΚΕΔΕ στο αίτημα των ορεινών δήμων της χώρας για την εφαρμογή προγραμμάτων προστασίας υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές μας, όπου οι κάτοικοι  διαβιούν κατά κανόνα μακριά από μεγάλες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, μη έχοντας τη ευχέρεια πρόσβασης σ’ αυτές, υπήρξε άμεση και είναι ιδιαίτερα σημαντική ως ένδειξη ενδιαφέροντος για τους ακρίτες της χώρας μας.

 

Η κινητή μονάδα η οποία και θα πραγματοποιήσει το Μαστογραφικό έλεγχο θα βρίσκεται στο δήμο μας το διάστημα 08-09/5/2016.

 

Οι ενδιαφερόμενες καλούνται να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (7:30-15:00) στα παρακάτω τηλέφωνα προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να εξεταστούν.

 

Ασλανίδου Ελισσάβετ 2524350120

Γουλάς Μιχαήλ τηλ.    2524350100

 

                  Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο

 

  • Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

 

Να σημειωθεί ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ V.F.T.

Γραμματεία VFT                                                                           Παρανέστι, 30-11-2015

Παρανέστι Δράμας                                                                                                   

Ταχ. Δ/νση:  66 035 Παρανέστι

Τηλέφωνο: 2524350152

Fax: 2524350151

e-mail :grammatiavft@gmail.com

Πραγματοποιήθηκε, ύστερα από πρόσκληση της Δημάρχου Παρανεστίου, κας Αλίκης Σωτηριάδου, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18.00, στην αίθουσα «Γεώργιος Παπανδρέου» του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, συνάντηση εθελοντικών οργανώσεων, φορέων και μεμονωμένων εθελοντών υποστήριξης των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, VirginForestTrail 2015, με αντικείμενο τον απολογισμό των Αγώνων Μαΐου και Οκτωβρίου 2015, καθώς και την προετοιμασία της 10ης διοργάνωσης των Αγώνων για το 2016. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης Ανάργυρος, η Δήμαρχος Παρανεστίου κα Σωτηριάδου Αλίκη, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και πάρα πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές.

Η Ενιαία Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλες τις εθελοντικές οργανώσεις και τους μεμονωμένους εθελοντές που συμβάλλουν με κάθε τρόπο, κάθε χρόνο, για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.  

Από την Επιτροπή των Αγώνων

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ V.F.T.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ V.F.T.


 

Δελτίο Τύπου: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρώτο, τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας με συνδιοργανωτές το Δήμο Παρανεστίου και το ΚΠΕ Παρανεστίου. Στο Συνέδριο παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης και ο Βουλευτής Δράμας, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ίδιοι οι βιοκαλλιεργητές επιλέγουν τα θέματα που τους απασχολούν και τα θέτουν σε Πανελλήνιο Συνέδριο, καλώντας την επιστημονική κοινότητα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», τα μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ, τους αρμόδιους φορείς ελέγχου (πιστοποιητικούς οργανισμούς), τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών, τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελληνικής Υπαίθρου σε ανοιχτή συζήτηση.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου εστιάστηκε στην βιολογική κτηνοτροφία, στην καλλιέργεια των κτηνοτροφικών ψυχανθών, στις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων και στα προβλήματα τις βιολογικής κτηνοτροφίας. Την δεύτερη μέρα αναπτύχθηκε το θεσμικό πλαίσιο της βιολογικής γεωργίας, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους σπόρους, ενώ έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση για τα μεταλλαγμένα και τις εμπορικές συμφωνίες: Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), Trade in Services Agreement (TiSA) και Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA). Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση για τους αρχαίους σπόρους ή τα ντυμένα σιτάρια, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη ζέα, το ντίνκελ (σιτάρι σπέλτα), το μονόκοκκο και δίκοκκο σιτάρι. Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στις βιολογικές αγορές παραγωγών και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Σημαντικές παρουσιάσεις, κατάθεση ψυχής ήταν τα «Προβλήματα της βιολογικής κτηνοτροφίας» από τον κτηνοτρόφο βιοκαλλιεργητή, κ. Παναγιωτίδη και ο «Θράκων Αμνός» παράδειγμα συνεργατισμού – συνεταιρισμού.

Το παρθένο περιβάλλον του Δήμου Παρανεστίου με την απαράμιλλη ομορφιά του, προδιαθέτει στην αναζήτηση βιολογικών μεθόδων άσκησης της γεωργίας και κτηνοτροφίας. Με αυτό το συνέδριο έγινε το Παρανέστι, το επίκεντρο των οικολογικών προβληματισμών και των δημιουργικών αναζητήσεων των βιοκαλλιεργητών όλης της Ελλάδας και όχι μόνο. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους βιοκαλλιεργητές από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και αντάλλαξαν προβληματισμούς και πρακτικές, ζυμωμένες με πείρα ετών και μόχθο στη γη, έτσι που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους με την επιστημονική κοινότητα και την πολιτεία και έφυγαν για να ξαναγυρίσουν στο μετερίζι τους πιο πλούσιοι σε οικολογικά συναισθήματα και βέβαιοι ότι τα προβλήματα τους τα μετέφεραν στον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο για να δουλευτούν και να βρουν το δρόμο τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας

 

Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης των αγώνων Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν στις 11/10/2015 στο Παρανέστι, με επιτυχία οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή VirginForestTrail (V.F.T).

91αθλητές του Υπερμαραθώνιου Αγώνα Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (V.F.U.T)  μήκους 162,6 χλμ, υψομετρικής διαφοράς 6.889μ. και  διάρκειας 40 ωρών στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης και 144αθλητές του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (ParanestiPath) μήκους 46,2 χλμ , 2.000 μ υψομετρικής διαφοράς και διάρκειας 9 ωρών.

Στον αγώνα VFUT:

από τους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο αθλητής της Tecnica Φολτόπουλος Μωϋσής με χρόνο 22:31:04

δεύτερος τερμάτισε ο ρουμάνος αθλητής StroescuDaniel με χρόνο 23:29:24

τρίτος τερμάτισε ο  βούλγαρος αθλητής GalovPirin με χρόνο 26:51:41

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ30+ ο αθλητής Φολτόπουλος Μωϋσής με χρόνο 22:31:04 

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ40+ ο αθλητής StroescuDaniel με χρόνο 23:29:24

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ50+ ο αθλητής Τσάπουρας Απόστολος με χρόνο 37:46:39

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ ο αθλητής Βλαχοδήμος Κωνσταντίνος με χρόνο 41:11:49

από τις γυναίκες  πρώτη τερμάτισε η  βουλγάρα αθλήτρια FilipovaMonica με χρόνο 30:50:53

δεύτερη  τερμάτισε η γερμανίδα αθλήτρια  NaegeleGabi με χρόνο 31:31:19

οι οποίες κατέλαβαν την πρώτη θέση στις ηλικιακές κατηγορίες W 30 και W 50 αντίστοιχα

Στον αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι

Στους άνδρες στην πρώτη θέση τερμάτισαν μαζί οι αθλητές Αρώνης Πλάτωνας και Μπαλιώτης Σταύρος με χρόνο 4:20:24

τρίτος τερμάτισε ο αθλητής Ανδρούτσος Θωμάς με χρόνο 4:22:53

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ20+ ο αθλητής Κερασίδης Ξενοκράτης με χρόνο 5:18:26

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ30+ οι αθλητές Αρώνης Πλάτωνας και Μπαλιώτης Σταύρος με χρόνο 4:20:24

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ40+ ο αθλητής Μπάτης Γιώργος με χρόνο 4:49:43

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ50+ ο αθλητής Κιντζονίδης Επίκουρος με χρόνο 6:04:37 

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ ο αθλητής Τσιριπίδης Παντελής με χρόνο 7:06:48 

από τις γυναίκες  πρώτη τερμάτισε η ρουμάνα αθλήτρια ChiriacIuliana με χρόνο 5:03:47

δεύτερη  τερμάτισε η  αθλήτρια  Μαμανίδου Γεωργία με χρόνο 5:23:16

τρίτη τερμάτισε η αθλήτρια Συμεωνίδου Ελπίδα με χρόνο 5:29:42

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 20+ η αθλήτριαΣυμεωνίδου Ελπίδα με χρόνο 5:29:42

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 30+ η αθλήτρια ChiriacIuliana με χρόνο 5:03:47 

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 40+ η αθλήτρια Πρασάκη Ματίνα με χρόνο 6:27:06

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 50+ η αθλήτρια Καραγεωργίου Νίκη με χρόνο 6:46:54

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα VFUT – βροχή, ομίχλη, ολισθηρότητα - επηρέασαν αλλά δεν πτόησαν τις κοπιαστικές προσπάθειες των αθλητών, επιβάλλοντας  στους διοργανωτές την παράταση του χρονικού ορίου του αγώνα κατά 90 λεπτά.

 Όπως κάθε χρόνο η συμμετοχή των εθελοντών που επί ώρες παρέμεναν στις θέσεις τους για να παρέχουν υποστήριξη στους αθλητές των αγώνων ήταν καθοριστική. Αξιοσημείωτο και άξιο επαίνου είναι το μεράκι και η απλόχερη βοήθεια που παρείχαν σε όλους τους σταθμούς και τα σημεία ελέγχου όπως αυτή καταμαρτυρείται από τους αθλητές, που εξήραν την προσπάθειά τους. Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των υποστηρικτών – χορηγών των Αγώνων. Στην διοργάνωση αυτή παρείχαν σημαντική βοήθεια και  υπάλληλοι του Δήμου Παρανεστίου και του ΝΠΔΔ πέραν των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρουσιασθεί ο απολογισμός των αγώνων του 2015 ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση.

 

Η Δήμαρχος Παρανεστίου

 & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του VFT 

Σωτηριάδου Αλίκη.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ «9η Διοργάνωση Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

«9η Διοργάνωση Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου»

 

Ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ - Π.Ε. Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου με  Λυκειακές τάξεις Παρανεστίου, στις 9-10-11 Οκτωβρίου 2015, διοργανώνουν για 9η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail.

 

Η ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη για την προβολή και προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους στην Ευρώπη, του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.

 

Έκτοτε, και κάθε χρόνο, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την πρώην Νομαρχία Δράμας και νυν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διοργανώνουν τους Αγώνες αυτούς που κατά την διοργάνωση του 2015 εξελίσσονται σε δυο πλέον περιόδους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:

  •            Τον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Βουνού Παρθένου Δάσους (Virgin Forest Ultra Trail), μήκους 162,6 χιλιομέτρων,  που θα λάβει χώρα στις 9 -10-11 Οκτωβρίου 2015.
  •            Τον Αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46,2 χιλιομέτρων, που θα λάβει χώρα στις 10 Οκτωβρίου 2015.

Στόχος των διοργανωτών, όπως προαναφέραμε,  είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο πάντα επίκαιρο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και η προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος της Παρανέστιας Γης και ειδικότερα του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, που αποτελεί το μοναδικό παρθένο δάσος της Ευρώπης, μέσα από ένα μοναδικό, όπως αναδείχθηκε, για τα δεδομένα της χώρας μας αθλητικό γεγονός.

 

Η επιτυχία του εγχειρήματός μας οφείλεται όχι μόνο στην άρτια διοργάνωση, όπως αυτή μαρτυρείται από τα εκατοντάδες σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτήν από κάθε γωνιά της χώρας μας και το εξωτερικό, αλλά και στην αξιοθαύμαστη προσπάθεια των ιδίων των αθλητών και στην προθυμία των εκατοντάδων εθελοντών που με την καθοριστική συμβουλή τους ανέβασαν πραγματικά τον αγώνα στις πρώτες θέσεις ανάλογων διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Στους αγώνες υπεραπόστασης πλην των Ελλήνων αθλητών που είναι οι περισσότεροι, έχουν δηλώσει συμμετοχή και ξένοι αθλητές.

 

Η ομολογημένη επιτυχία όλων των διοργανώσεων, την κατατάσσει επάξια ως κορυφαία στην Ελλάδα και ισάξια με άλλες φημισμένες παρόμοιων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Η επιτυχία αυτή έφερε την αναγνώριση και έγκριση των αγώνων VFT από τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αγώνα ορεινής υπεραντοχής στον κόσμο, του UltraTrailMontBlanc (Άλπεις: κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πάνω από 5.000 αθλητές). Η συμμετοχή των αθλητών στους Αγώνες Βουνού VFT αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο UTMB, με βαθμολογία 4 βαθμών, που είναι η μέγιστη πανελλήνια.

 

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια στηρίζεται ένθερμα από την τοπική κοινωνία. Πέρα από τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις, εκατοντάδες εθελοντές και δεκάδες υποστηρικτές, συνδράμουν έμπρακτα στην άρτια διοργάνωση των αγώνων.

 

Είναι προφανές ότι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου προβάλουν όχι μόνο την περιοχή του Παρανεστίου αλλά και τη χώρα μας διεθνώς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.paranestivft.gr και www.paranesti,gr .

 

Ακολουθεί τo πρόγραμμα των Αγώνων:

 

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

21:00 Εκκίνηση αγώνα VFUT- 162.6 km

 

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

09:00 Εκκίνηση του αγώνα ParanestiPath- 46.2 km

13:25 Αναμενόμενοι πρώτοι τερματισμοί του αγώνα ParanestiPath

18:00 Λήξη έγκυρων τερματισμών του αγώνα ParanestiPath

18:40 Αναμενόμενοι πρώτοι τερματισμοί του αγώνα VFUT

Παράλληλες εκδηλώσεις

11:00-13:00 & 16:00-18:00 Οι μεγάλοι ξαναβιώνουν, οι μικροί μαθαίνουν παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς στην Πλατεία Σιδηρ. Σταθμού Παρανεστίου.(κυνηγητό, μηλάκια, κορόιδο, λάστιχο, κουτσό, τζαμί, κρυφτό, μακριά γαϊδούρα, αγαλματάκια)

 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

13:00 Λήξη έγκυρων τερματισμών του αγώνα VFUT

Η τελετή απονομής επάθλων αθλητριώ/ών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 14:00, στην παλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Παρανεστίου. 

  

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων-

Δήμαρχος Παρανεστίου 

Σωτηριάδου Αλίκη

 

 

                                                                                               

Δελτίο Τύπου: επιβράβευση μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωριμία των νέων με τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη''

                Ημερομηνία 29/06/2015

Δελτίο  Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Παρανεστίου στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη»  βράβευσε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στο Γυμνάσιο Παρανεστίου, τους 10 πρώτους  μαθητές από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου που ήρθαν πρώτοι στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που διεξήχθει. Κάθε μαθητής παρέλαβε ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας.

 

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν – προβληματιστούν, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αποτροπή επιθετικών συμπεριφορών και να μυηθούν στα ιδεώδη του Ολυμπισμού με έμφαση το «ευ αγωνίζεσθαι» ως φιλοσοφία, αγωγή και τρόπο ζωής.

Γραφείο Δημάρχου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ : img/uploads/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΑ.pdf

111111111