Επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιου Ορφανού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Γεώργιου Ορφανού πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Υπουργό για την τοποθέτησή του στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και του ευχήθηκε δύναμη και μαχητικότητα για την πρόοδο συνολικά της Μακεδονίας μας. Επίσης τον ευχαρίστησε για όσα έχει προσφέρει το Υπουργείο στον Δήμο Παρανεστίου και τον διαβεβαίωσε ότι  και ο ίδιος από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου θα κάνει τα μέγιστα για να προσφέρει στον τόπο του ότι και αν του ζητηθεί.

 

Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

      Την  Πέμπτη  26 Ιουνίου  2014 και ώρα 10:00 π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου , συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο) Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Παρανεστίου  με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Παρανεστίου  κ. Καγιάογλου Νικόλαο.Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν  τα παρακάτω μέλη :

 1. Δήμαρχος Παρανεστίου ,ως Πρόεδρος κ.Καγιάογλου Νικόλαος.
 2. Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης κ.Βογιατζόγλου Αναστάσιος.
 3. Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κα.Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα.
 4. Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παρανεστίου Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος και η Γεωπόνος Πρωιμάκη Σπυριδούλα, υπάλληλο  της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παρανεστίου.
 5. Πυραγός (14243) Καραγιαννίδης Αλέξανδρος του Σάββα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας .
 6. Παντελής Κωνσταντινίδης Δασολόγος Δασαρχείου Δράμας –Αναπληρωτής Δασάρχης ,Προϊστάμενος Τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων .
 7. Αρχιπυροσβέστης (14636)Γιαντζής Εμμανουήλ  του Νικολάου του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παρανεστίου.
 8. Επιμ. Β’ Γενικής Ιατρικής Αναστασιάδης Ανδρέας του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου.
 9. Υπαστυνόμο Β’ Δαλαμπάσχας  Παναγιώτης του Αστυνομικού τμήματος Δοξάτου
 10. Αρχιφύλακας Μιχαλόπουλος Βασίλειος του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου
 11. Χατζηαναστασίου Ελένη, εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρησης Οροσειράς Ροδόπης.

12. Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (ως παρατηρητές )κ.Χατζηκοσμίδης Κ.

13.Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Δ.Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα ενόψει της θερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών –Σεισμών και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό.

  

Ο    ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δελτίο Τύπου: "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΜΗΜΑ:ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Δ/νση Προγραμματισμού και Γ.Δ. καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212  (Εξισωτική Αποζημίωση) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Καν. (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Τα μέτρα 211 και 212 (Εξισωτική Αποζημίωση) του ΠΑΑ αφορούν Προγράμματα οικονομικών ενισχύσεων για τη στήριξη των γεωργών των ορεινών περιοχών και περιοχών με φυσικά ή αλλά ειδικά μειονεκτήματα. Το καθεστώς αποσκοπεί στην μερική αντιστάθμιση της απώλειας του εισοδήματος λόγω της παραμονής των γεωργών στις άνω περιοχές.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης και πληρωμής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2014, είτε μέσω διαδικτύου , είτε μέσω των αρμοδίων φορέων συμπλήρωσης και υποβολής , κατ ? επιλογή του δικαιούχου. Το έντυπο της αίτησης ενίσχυσης και πληρωμής είναι διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται έως και τις 15 Μαΐου 2014.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΙΩΒΗΣ

Δελτίο Τύπου: "ΕΝΤΑΞΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 2524350152

Παρανέστι  13/05/2014

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄ΕΝΤΑΞΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ.

Την έγκριση δύο μεγάλων έργων του προγράμματος Leader που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ  για τον Δήμο του Παρανεστίου έχει στην κατοχή της η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τις περαιτέρω ενέργειες της. Πρόκειται για :

Α)Διαμόρφωση χώρου πολιτιστικών, αθλητικών , εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον αύλειο  χώρο του εκθετηρίου της Τοπικής Κοινότητας Πτελέας με εγκεκριμένο προϋπολογισμό  102.000,00 €.

Συγκεκριμένα θα γίνει η διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου 5 Χ 5
Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς-Δημιουργία χώρου για την αναβίωση πολιτιστικών – αθλητικών- εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Κατασκευή ξύλινων  περγκόλων και καθισμάτων, κατασκευή παρτεριού και καθιστικών χώρων, κατασκευή τοίχων καθώς και μία γενική διαμόρφωση του ανάγλυφου του αύλειου χώρου.

Β)Διαμόρφωση -  Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Ψηλής Ράχης , με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 75.000,00 €.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αύλειου  χώρου , θα τοποθετηθούν δύο κιόσκια, δύο πέργκολες, θα γίνει η κατασκευή του χώρου της παιδικής χαράς με νέο εξοπλισμό και όργανα, καθώς και η κατασκευή καθιστικού χώρου.
Είναι δύο μεγάλα έργα για τον Δήμο Παρανεστίου εφόσον οι παροχές από αυτά είναι όχι μόνον η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αλλά και η βελτίωση στην ποιότητα ζωής  των κατοίκων, των επισκεπτών για καλύτερες υπηρεσίες στην ύπαιθρο.

Γραφείο Δημάρχου.

«Επιτυχής συνέχιση των τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παρανεστίου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014»

Με επιτυχία συνεχίζει η λειτουργία τμημάτων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παρανεστίου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014. 
Από τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, άρχισε στο Δήμο Παρανεστίου να τίθεται σε λειτουργία η εκπαιδευτική διαδικασία του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ». Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Η συμμετοχή των κατοίκων-εκπαιδευόμενων ήταν ικανοποιητική, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών που προέκυψαν, εξαιτίας των εδαφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. 
Λειτούργησαν με επιτυχία οκτώ τμήματα θεματικών ενοτήτων Εθνικής Εμβέλειας

Συνολικά, λειτούργησαν τα εξής Τμήματα : 
    Στην Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου
1) Δύο Τμήματα «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» διάρκειας 25 ωρών
2) Δύο Τμήματα «Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης» διάρκειας 25 ωρών
3) Ένα Τμήμα «Ισπανικά για τον τουρισμό» διάρκειας 25 ωρών
    Στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου
1) Ένα Τμήμα «Φωτογραφίας» διάρκειας 25 ωρών
2) Ένα Τμήμα «Ισπανικά για τον τουρισμό» διάρκειας 25 ωρών
3) Ένα Τμήμα «Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)» διάρκειας 50 ωρών στην Αδριανή 

Επίσης, υποβλήθηκε αίτηση-φάκελος για την δημιουργία τριών τμημάτων-θεματικών ενοτήτων Τοπικής Εμβέλειας, αφού λήφθηκαν υπόψη οι τοπικές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες του ντόπιου πληθυσμού. Προτάθηκαν και είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι εξής τρεις θεματικές ενότητες Τοπικής Εμβέλειας : 
1) «Ποντιακή Διάλεκτος» 
2) «Σύγχρονες δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες: ρόδι, τρούφα, ιπποφαές, αρωματικά φυτά (μέντα, ρίγανη κ.α.), ρεβίθια, φακές, πράσινο μήλο, κρανιά, κρόκος»
3) «Εκπαίδευση εθελοντών για την οργάνωση και διεξαγωγή των  Αγώνων Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Ultra Trail)»

Η Δια Βίου Μάθηση, η επιμόρφωση ενηλίκων, ως μία μορφή μη τυπικής εκπαίδευσης, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στη σύγχρονη εποχή-μία εποχή ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου εκπαιδευτικού και εργασιακού περιβάλλοντος. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στην διάθεση των ενηλίκων να επιμορφωθούν αναφορικά με τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. 
Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας προβλέπεται η απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους. 
 Οι Βεβαιώσεις αυτές οπωσδήποτε δεν έχουν την αξία ενός πτυχίου τυπικής εκπαίδευσης, όπως Επαγγελματικού Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου. Ωστόσο, σταδιακά αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση στην αγορά εργασίας. 
Ήδη, στο νέο ΕΣΠΑ και στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, δίνεται ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη Δια Βίου Μάθηση και η επιμόρφωση ενηλίκων προωθείται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  


Ο αρμόδιος υπάλληλος                Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης,
Ματεντζόγλου Συμεών            Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας
                                                         Νεραντζάκης Σταύρος

Θέμα : « Επίσκεψη 8 μελούς αποστολής από τον Δήμο Asenovgrant της Βουλγαρίας στον Δήμο Παρανεστίου».

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παρανεστίου προς τον Δήμαρχο του Ασένοβγκραντ της Βουλγαρίας κ. Εμίλ Καραϊβάνοφ  για μία επίσκεψη στο ορεινό Παρανέστι  η οποία πρόταση έγινε αποδεκτή , επισκέφτηκαν στις 29.04.2014 έως της 30.04.2014   οκταμελή αντιπροσωπεία  την πόλη της Δράμας και τον Δήμο Παρανεστίου. Από βουλγαρικής πλευράς προσήλθαν η Αντιδήμαρχος κα Βαλκάνοβα, ο υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Ζλάτεβ, ο Δ/ντης της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρσιμού κ. Κιρκόβ και τέσσερα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αγώνων.
Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Κουκαριώτη Παναγιώτη  τον κ. Παρλόγλου Μιχαήλ  και στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων του VFT  του Δήμου υποδέχτηκαν την Βουλγάρικη αποστολή στην Νομαρχία της Δράμας. Κατόπιν επισκέφτηκαν το γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη όπου τους καλωσόρισε  και εκείνος με την σειρά του. 
Σκοπός της επίσκεψης   είναι η περαιτέρω λήψη αποφάσεων και ο σχεδιασμός ενός πρώτου πλάνου για την υλοποίηση ενός διακρατικού -  διεθνή υπερμαραθωνίου αγώνα βουνού στην οροσειρά της Ροδόπης για την ερχόμενη χρονιά 2015 ,όπου θα ξεκινάει από την πόλη του Ασένοβγκραντ και θα καταλήγει στον Δήμο Παρανεστίου.
 Την ημέρα επίσκεψης στο Παρανέστι στις 30 Απριλίου στο Δημαρχείο Παρανεστίου, η ομάδα αποστολής ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και κατόπιν έγινε διαλογική συζήτηση  όπου κατατέθηκαν προτάσεις – απόψεις κα και συμφωνήθηκε να υπογραφεί , σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την πραγματοποίηση αυτού του αθλητικού γεγονότος.  
Οι δύο Δήμαρχοι έδειξαν φανερά ενθουσιασμένοι από την πορεία των εξελίξεων εφόσον τα οφέλη θα είναι πολλά στους τομείς το  αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο , της επισκεψιμότητας  αλλά και άλλων μελλοντικών επενδύσεων.  
Γραφείο Δημάρχου.


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αθλητικός Σύλλογος Γυναικείου Ποδοσφαίρου του Δήμου Παρανεστίου  «ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ» με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου κατάφερε και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάκτηση του φετινού Ελληνικού πρωταθλήματος γυναικείου ποδοσφαίρου με 16 νίκες και  2 ισοπαλίες σε 18 αγωνιστικές αφήνοντας πίσω την ομάδα του ΠΑΟΚ .
Η ομάδα των Αμαζόνων Δράμας είναι η πρώτη ομάδα της περιοχής που κατακτά τίτλο τέτοιου βεληνεκούς. Την απονομή του κυπέλου στην πρωταθλήτρια ομάδα έκανε ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος στο γήπεδο της Αδριανής  φανερά συγκινημένος , ο οποίος δήλωσε ότι το γήπεδο  αυτό  που με  τόσο καμάρι το κατασκεύασε στην προηγούμενη του θητεία ονειρεύονταν να έρθει εκείνη η  στιγμή για να δουν οι δημότες του και όχι μόνο  τέτοιες χαρές και διακρίσεις σε μία μικρή τοπική κοινωνία όπως είναι η δική μας. Με εμφανή την έντονη συγκίνηση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την ανακαίνιση του γηπέδου με καινούργιο χλοοτάπητα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Αν και δεν τελείωσε ακόμη το πρωτάθλημα η ομάδα των ΑΜΑΖΟΝΩΝ είναι η φετινή πρωταθλήτρια και  αξίζει να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο σε όλες τις αθλήτριες   που με σθένος , δύναμη και θέληση φτάσαν εδώ που είναι. Τα εύσημα παίρνουν επίσης η διοίκηση και οι προπονητές της ομάδας των Αμαζόνων Δράμας δήλωσε ο Δήμαρχος ο οπ0οίος  τους ευχήθηκε   καλή επιτυχία για τον τελικό κυπέλου και δήλωσε  ότι ο Δήμος Παρανεστίου  θα είναι πάντα εμπράκτως δίπλα στην ομάδα και θα τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.
Οι Αμαζόνες στην τελευταία αγωνιστική νίκησαν με 1-0 τον Βόλο   ολοκληρώνοντας την φετινή απόδοση  στους 50 βαθμούς και στους συν 8 από την δεύτερη Καρδίτσα με την οποία θα αγωνιστεί στις 9 Μαΐου 2014  ημέρα Παρασκευή , στο γήπεδο της Κατερίνης κατά τις απογευματινές ώρες . Αγώνας που θα καθορίσει ποια ομάδα  θα προκριθεί για τον τελικό Κυπέλου Ελλάδος Γυναικείου Ποδοσφαίρου που θα αγωνισθεί με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Γραφείο Δημάρχου. 

Δελτίο Τύπου: " Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά της Π.Ε. Δράμας"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση: 1ης Ιουλίου 1
Ταχ. Κώδικας: 66100
Τηλ.: 2521351341-2
Fax:  2521035565
E-mail: typou@drama.gr


                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                       Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά της Π.Ε. Δράμας

     Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 30 Μαΐου, λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων.
     Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και αφαίρεση άδειας αλιείας. Την ευθύνη για την τήρηση της απαγόρευσης έχουν η αστυνομία, τα δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές αρχές.
    Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια (ΑΔΑ:ΒΙΗ57ΛΒ-9ΔΧ).


                                               Από το Γραφείο Τύπου
                                     της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Δελτίο Τύπου: " Έργα από πιστώσεις ΣΑΤΑ συνολικού ποσού 37.600,00 € "

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρανέστι:10/04/2014
ΠΡΟΣ:ΜΜΕ

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Συνεχίζονται τα έργα στον Δήμο Παρανεστίου από  πιστώσεις ΣΑΤΑ 2014 σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2014 του Δήμου Παρανεστίου . Συνολικά εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν τα παρακάτω έργα συνολικού ποσού 37.600 € Πρόκειται  για :

1 Αναπλάσεις πεζοδρομίων της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου.

2 Βελτίωση οδού στον οικισμό Καπνοφύτου προς τις δεξαμενές του Καπνόφυτου.

3 Συντήρηση Οδοστρωμάτων της τοπικής Κοινότητας του Νικηφόρου.

4 Επέκταση δικτύου αποχέτευσης της Τοπικής Κοινότητας του Νικηφόρου.

5 Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου.

Γραφείο Δημάρχου.

Δελτίο Τύπου: "Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους πολίτες που έχουνε απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα ή δεν έχουνε ασφάλιση"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρανέστι : 08/04/2014
ΠΡΟΣ:ΜΜΕ

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα   του ΕΣΠΑ για τους πολίτες  που έχουνε απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα ή δεν έχουνε ασφάλιση.

        Το “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σας επιτρέπει να ωφεληθείτε με δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, παρακολούθησης και αγωγής υγείας από τη συγχρηματοδοτούμενη δράση του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΦΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ». Η Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.

       Με το παρόν Πρόγραμμα το Υπουργείο Υγείας μεριμνά ώστε πολίτες που απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα (και ήταν είτε άμεσα είτε έμμεσα ασφαλισμένοι) να αποκτήσουν δυνατότητα-δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (επισκέψεις σε ιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους) καθώς και σε έλεγχο-παρακολούθηση κύησης.

       Μπορείτε να αποκτήσετε το “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” με αίτηση - εγγραφή σας στην παρούσα εφαρμογή. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και με υποστήριξη των ενδιαφερομένων στα ΚΕΠ προσκομίζοντας το εκκαθαριστικό της εφορίας, την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ του αιτούντος.

      Η εγγραφή για όσους πληρούν τα κριτήρια, γίνεται με τη σειρά προτεραιότητας υποβολής αίτησης.

Γραφείο Δημάρχου 

Πληροφορίες στα τηλ του ΚΕΠ Δήμου Παρανεστίου 2521 352 318 και 319