«Επιτυχής συνέχιση των τμημάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παρανεστίου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014»

Με επιτυχία συνεχίζει η λειτουργία τμημάτων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Παρανεστίου κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014. 
Από τον Οκτώβριο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, άρχισε στο Δήμο Παρανεστίου να τίθεται σε λειτουργία η εκπαιδευτική διαδικασία του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ». Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Η συμμετοχή των κατοίκων-εκπαιδευόμενων ήταν ικανοποιητική, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών που προέκυψαν, εξαιτίας των εδαφικών και πληθυσμιακών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής. 
Λειτούργησαν με επιτυχία οκτώ τμήματα θεματικών ενοτήτων Εθνικής Εμβέλειας

Συνολικά, λειτούργησαν τα εξής Τμήματα : 
    Στην Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου
1) Δύο Τμήματα «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» διάρκειας 25 ωρών
2) Δύο Τμήματα «Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης» διάρκειας 25 ωρών
3) Ένα Τμήμα «Ισπανικά για τον τουρισμό» διάρκειας 25 ωρών
    Στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου
1) Ένα Τμήμα «Φωτογραφίας» διάρκειας 25 ωρών
2) Ένα Τμήμα «Ισπανικά για τον τουρισμό» διάρκειας 25 ωρών
3) Ένα Τμήμα «Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)» διάρκειας 50 ωρών στην Αδριανή 

Επίσης, υποβλήθηκε αίτηση-φάκελος για την δημιουργία τριών τμημάτων-θεματικών ενοτήτων Τοπικής Εμβέλειας, αφού λήφθηκαν υπόψη οι τοπικές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες του ντόπιου πληθυσμού. Προτάθηκαν και είναι σε διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων οι εξής τρεις θεματικές ενότητες Τοπικής Εμβέλειας : 
1) «Ποντιακή Διάλεκτος» 
2) «Σύγχρονες δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες: ρόδι, τρούφα, ιπποφαές, αρωματικά φυτά (μέντα, ρίγανη κ.α.), ρεβίθια, φακές, πράσινο μήλο, κρανιά, κρόκος»
3) «Εκπαίδευση εθελοντών για την οργάνωση και διεξαγωγή των  Αγώνων Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Ultra Trail)»

Η Δια Βίου Μάθηση, η επιμόρφωση ενηλίκων, ως μία μορφή μη τυπικής εκπαίδευσης, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στη σύγχρονη εποχή-μία εποχή ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου εκπαιδευτικού και εργασιακού περιβάλλοντος. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στην διάθεση των ενηλίκων να επιμορφωθούν αναφορικά με τα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν. 
Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας προβλέπεται η απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους. 
 Οι Βεβαιώσεις αυτές οπωσδήποτε δεν έχουν την αξία ενός πτυχίου τυπικής εκπαίδευσης, όπως Επαγγελματικού Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου. Ωστόσο, σταδιακά αποκτούν όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση στην αγορά εργασίας. 
Ήδη, στο νέο ΕΣΠΑ και στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, δίνεται ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη Δια Βίου Μάθηση και η επιμόρφωση ενηλίκων προωθείται όλο και περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  


Ο αρμόδιος υπάλληλος                Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης,
Ματεντζόγλου Συμεών            Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας
                                                         Νεραντζάκης Σταύρος

Θέμα : « Επίσκεψη 8 μελούς αποστολής από τον Δήμο Asenovgrant της Βουλγαρίας στον Δήμο Παρανεστίου».

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παρανεστίου προς τον Δήμαρχο του Ασένοβγκραντ της Βουλγαρίας κ. Εμίλ Καραϊβάνοφ  για μία επίσκεψη στο ορεινό Παρανέστι  η οποία πρόταση έγινε αποδεκτή , επισκέφτηκαν στις 29.04.2014 έως της 30.04.2014   οκταμελή αντιπροσωπεία  την πόλη της Δράμας και τον Δήμο Παρανεστίου. Από βουλγαρικής πλευράς προσήλθαν η Αντιδήμαρχος κα Βαλκάνοβα, ο υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Ζλάτεβ, ο Δ/ντης της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρσιμού κ. Κιρκόβ και τέσσερα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αγώνων.
Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Κουκαριώτη Παναγιώτη  τον κ. Παρλόγλου Μιχαήλ  και στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων του VFT  του Δήμου υποδέχτηκαν την Βουλγάρικη αποστολή στην Νομαρχία της Δράμας. Κατόπιν επισκέφτηκαν το γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη όπου τους καλωσόρισε  και εκείνος με την σειρά του. 
Σκοπός της επίσκεψης   είναι η περαιτέρω λήψη αποφάσεων και ο σχεδιασμός ενός πρώτου πλάνου για την υλοποίηση ενός διακρατικού -  διεθνή υπερμαραθωνίου αγώνα βουνού στην οροσειρά της Ροδόπης για την ερχόμενη χρονιά 2015 ,όπου θα ξεκινάει από την πόλη του Ασένοβγκραντ και θα καταλήγει στον Δήμο Παρανεστίου.
 Την ημέρα επίσκεψης στο Παρανέστι στις 30 Απριλίου στο Δημαρχείο Παρανεστίου, η ομάδα αποστολής ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και κατόπιν έγινε διαλογική συζήτηση  όπου κατατέθηκαν προτάσεις – απόψεις κα και συμφωνήθηκε να υπογραφεί , σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την πραγματοποίηση αυτού του αθλητικού γεγονότος.  
Οι δύο Δήμαρχοι έδειξαν φανερά ενθουσιασμένοι από την πορεία των εξελίξεων εφόσον τα οφέλη θα είναι πολλά στους τομείς το  αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο , της επισκεψιμότητας  αλλά και άλλων μελλοντικών επενδύσεων.  
Γραφείο Δημάρχου.


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αθλητικός Σύλλογος Γυναικείου Ποδοσφαίρου του Δήμου Παρανεστίου  «ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ» με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου κατάφερε και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάκτηση του φετινού Ελληνικού πρωταθλήματος γυναικείου ποδοσφαίρου με 16 νίκες και  2 ισοπαλίες σε 18 αγωνιστικές αφήνοντας πίσω την ομάδα του ΠΑΟΚ .
Η ομάδα των Αμαζόνων Δράμας είναι η πρώτη ομάδα της περιοχής που κατακτά τίτλο τέτοιου βεληνεκούς. Την απονομή του κυπέλου στην πρωταθλήτρια ομάδα έκανε ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος στο γήπεδο της Αδριανής  φανερά συγκινημένος , ο οποίος δήλωσε ότι το γήπεδο  αυτό  που με  τόσο καμάρι το κατασκεύασε στην προηγούμενη του θητεία ονειρεύονταν να έρθει εκείνη η  στιγμή για να δουν οι δημότες του και όχι μόνο  τέτοιες χαρές και διακρίσεις σε μία μικρή τοπική κοινωνία όπως είναι η δική μας. Με εμφανή την έντονη συγκίνηση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την ανακαίνιση του γηπέδου με καινούργιο χλοοτάπητα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Αν και δεν τελείωσε ακόμη το πρωτάθλημα η ομάδα των ΑΜΑΖΟΝΩΝ είναι η φετινή πρωταθλήτρια και  αξίζει να πούμε ένα μεγάλο Μπράβο σε όλες τις αθλήτριες   που με σθένος , δύναμη και θέληση φτάσαν εδώ που είναι. Τα εύσημα παίρνουν επίσης η διοίκηση και οι προπονητές της ομάδας των Αμαζόνων Δράμας δήλωσε ο Δήμαρχος ο οπ0οίος  τους ευχήθηκε   καλή επιτυχία για τον τελικό κυπέλου και δήλωσε  ότι ο Δήμος Παρανεστίου  θα είναι πάντα εμπράκτως δίπλα στην ομάδα και θα τους στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.
Οι Αμαζόνες στην τελευταία αγωνιστική νίκησαν με 1-0 τον Βόλο   ολοκληρώνοντας την φετινή απόδοση  στους 50 βαθμούς και στους συν 8 από την δεύτερη Καρδίτσα με την οποία θα αγωνιστεί στις 9 Μαΐου 2014  ημέρα Παρασκευή , στο γήπεδο της Κατερίνης κατά τις απογευματινές ώρες . Αγώνας που θα καθορίσει ποια ομάδα  θα προκριθεί για τον τελικό Κυπέλου Ελλάδος Γυναικείου Ποδοσφαίρου που θα αγωνισθεί με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Γραφείο Δημάρχου. 

Δελτίο Τύπου: " Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά της Π.Ε. Δράμας"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ. Δ/νση: 1ης Ιουλίου 1
Ταχ. Κώδικας: 66100
Τηλ.: 2521351341-2
Fax:  2521035565
E-mail: typou@drama.gr


                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                       Απαγόρευση αλιείας στα εσωτερικά νερά της Π.Ε. Δράμας

     Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στα εσωτερικά νερά της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τις 15 Απριλίου μέχρι τις 30 Μαΐου, λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων.
     Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και αφαίρεση άδειας αλιείας. Την ευθύνη για την τήρηση της απαγόρευσης έχουν η αστυνομία, τα δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές αρχές.
    Το πλήρες κείμενο της απόφασης έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια (ΑΔΑ:ΒΙΗ57ΛΒ-9ΔΧ).


                                               Από το Γραφείο Τύπου
                                     της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Δελτίο Τύπου: " Έργα από πιστώσεις ΣΑΤΑ συνολικού ποσού 37.600,00 € "

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρανέστι:10/04/2014
ΠΡΟΣ:ΜΜΕ

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Συνεχίζονται τα έργα στον Δήμο Παρανεστίου από  πιστώσεις ΣΑΤΑ 2014 σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2014 του Δήμου Παρανεστίου . Συνολικά εγκρίθηκαν και ψηφίστηκαν τα παρακάτω έργα συνολικού ποσού 37.600 € Πρόκειται  για :

1 Αναπλάσεις πεζοδρομίων της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου.

2 Βελτίωση οδού στον οικισμό Καπνοφύτου προς τις δεξαμενές του Καπνόφυτου.

3 Συντήρηση Οδοστρωμάτων της τοπικής Κοινότητας του Νικηφόρου.

4 Επέκταση δικτύου αποχέτευσης της Τοπικής Κοινότητας του Νικηφόρου.

5 Συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου.

Γραφείο Δημάρχου.

Δελτίο Τύπου: "Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους πολίτες που έχουνε απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα ή δεν έχουνε ασφάλιση"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρανέστι : 08/04/2014
ΠΡΟΣ:ΜΜΕ

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα   του ΕΣΠΑ για τους πολίτες  που έχουνε απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα ή δεν έχουνε ασφάλιση.

        Το “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σας επιτρέπει να ωφεληθείτε με δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, παρακολούθησης και αγωγής υγείας από τη συγχρηματοδοτούμενη δράση του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΦΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ». Η Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.

       Με το παρόν Πρόγραμμα το Υπουργείο Υγείας μεριμνά ώστε πολίτες που απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα (και ήταν είτε άμεσα είτε έμμεσα ασφαλισμένοι) να αποκτήσουν δυνατότητα-δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (επισκέψεις σε ιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους) καθώς και σε έλεγχο-παρακολούθηση κύησης.

       Μπορείτε να αποκτήσετε το “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” με αίτηση - εγγραφή σας στην παρούσα εφαρμογή. Αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και με υποστήριξη των ενδιαφερομένων στα ΚΕΠ προσκομίζοντας το εκκαθαριστικό της εφορίας, την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ του αιτούντος.

      Η εγγραφή για όσους πληρούν τα κριτήρια, γίνεται με τη σειρά προτεραιότητας υποβολής αίτησης.

Γραφείο Δημάρχου 

Πληροφορίες στα τηλ του ΚΕΠ Δήμου Παρανεστίου 2521 352 318 και 319

Δελτίο Τύπου: Επιστολή με Θέμα «Σεμινάρια – Ημερίδες – Δράσεις των Κ.Π.Ε.»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρανέστι : 07/04/2014
Αρ. Πρωτ.:  2560


ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.
κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο



                                  Θέμα : «Σεμινάρια – Ημερίδες – Δράσεις των Κ.Π.Ε.»

Κύριε Υπουργέ,

          Πριν από ένα μήνα εκδόθηκε η  εγκύκλιος με  αρ. πρωτ. 29751/Γ7/28-02-2014 της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ, με θέμα «Σεμινάρια, Ημερίδες, Δράσεις των ΚΠΕ», η οποία  δεν επιτρέπει την επίσκεψη ενηλίκων επιμορφούμενων από όλη την Ελλάδα- οι οποίοι καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακίνησης τους-  παρά μόνο από την περιφέρεια Αν.Μακεδονίας και Θράκης.

          Ο αδικαιολόγητος αυτός περιορισμός, που δεν ίσχυε εδώ και δυο χρόνια, μείωσε  την επισκεψιμότητα ενηλίκων στον μικρό και ακριτικό Δήμο μας και  άρχισε να έχει σοβαρές αρνητικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. 

          Η εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου, κατά παρέκκλιση των Υ.Α. 83691/Γ7/22-07-2011, άρθρο 7, παράγραφο 6,  όσο και της εγκεκριμένης από την ΕΥΔ/ΕΠΕΔΒΜ (αρ. πρωτ. έγκρισης 23774/20-11-13),  1ης τροποποίησης Απόφασης   Αυτεπιστασίας Υποέργου 2 με τίτλο: «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»,  περιόρισε σε μεγάλο βαθμό  το  έργο του  ΚΠΕ Παρανεστίου και κατ’ επέκταση την επισκεψιμότητα ενηλίκων εκπαιδευόμενων από όλη την Ελλάδα στο Δήμο   Παρανεστίου.

          Σας επισυνάπτουμε τη σχετική απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Προγραμμάτων Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης στο ΚΔΒΜΠΑ Παρανεστίου ύστερα από σχετικό αίτημά του με θέμα: «Συμμετοχή ενηλίκων σε δράσεις Δια Βίου Μάθησης»

         Δυστυχώς, παρ όλες τις ενέργειες που κάναμε, ερχόμενοι σε επαφή με το υπουργείο σας, δεν έχουμε ακόμη κάποιο αποτέλεσμα.

         Στον ένα μήνα εφαρμογής της νέας οδηγίας είχαμε σημαντική μείωση των επισκέψεων στο ΚΠΕ Παρανεστίου και μέχρι τα τέλη Ιουνίου υπολογίζουμε ότι ο αριθμός της μείωσης των επισκεπτών θα ξεπεράσει τις 2500 χιλιάδες. Μια τέτοια μείωση για τον τρίτο πληθυσμιακά   μικρότερο Δήμο της χώρας μας, που  είναι το Παρανέστι θα έχει πολύ σημαντικές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις.

Κύριε Υπουργέ,

        Η νέα οδηγία, που δόθηκε από το τμήμα του υπουργείου σας, δεν στηρίζετε σε καμία υπουργική απόφαση ούτε περιλαμβάνετε στο ισχύον  θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΚΠΕ.

       Δεν κατανοούμε το λόγο της αλλαγής αφού τα τελευταία δυο χρόνια εγκρίνονταν οι επισκέψεις ενηλίκων από όλη την Ελλάδα.

       Δεν κατανοούμε το σκοπό και τα οφέλη της εφαρμογής της νέας οδηγίας σας από την στιγμή που δεν επιβαρύνετε οικονομικά ο προϋπολογισμός του ΚΠΕ Παρανεστίου . Με τις προκαθορισμένες δαπάνες μπορούμε να έχουμε 3000 επιπλέον επισκέπτες.

      Δεν κατανοούμε γιατί περιορίζετε η συμμετοχή των επιμορφούμενων όταν αυτή γίνεται με δικά τους έξοδα μετακίνησης, δίχως να  απαιτείται επιπλέον χρηματοδότηση από την προβλεπόμενη στο έργο.

      Δεν κατανοούμε  τα οφέλη που αναμένετε να προκύψουν από την εφαρμογή της παραπάνω εγκυκλίου: 1) στην εκπαιδευτική διαδικασία που προσφέρει το ΚΠΕ Παρανεστίου  2) στην οικονομική δραστηριότητα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Παρανεστίου.   

      Ο γεωγραφικός περιορισμός κατά περιφέρεια ευνοεί τα ΚΠΕ που ανήκουν σε μεγάλες περιφέρεις και αδικεί τα ΚΠΕ που βρίσκονται σε μικρές πληθυσμιακά περιφέρειες  και πολύ περισσότερο όταν τα ΚΠΕ αυτά –και κυρίως το ΚΠΕ Παρανεστιου- είναι και σε  παραμεθόριες περιοχές. 

Κύριε Υπουργέ,

     Έχοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω καθώς και την κοινωνική ευθύνη που έχει ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης απέναντι στους πολίτες ζητούμε να μας ενημερώσετε εάν είναι στις προθέσεις σας να ακυρώσετε άμεσα  την ανωτέρω εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 29751/Γ7/28-02-2014 της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου σας.

                                                 Ο Δήμαρχος Παρανεστίου

                                                   Καγιάογλου Νικόλαος

Δελτίο τύπου "Σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής VFT 2014"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρανέστι :  03/04/2014

ΠΡΟΣ:ΜΜΕ


                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28-3-2014 και ώρα 13.00, στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου, η 1η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του VFT 2014 κατά την οποία  λήφθηκαν αποφάσεις σε ότι αφορά την σύνθεση της οργανωτικής Επιτροπής, την γραμματειακή υποστήριξη, την σύνθεση των αγώνων ,την προκήρυξη των αγώνων, διάφορα τεχνικά θέματα, την προβολή του αγώνα, την πληροφοριακή υποστήριξη .Η σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής ως σώμα για το 2014 έχει ως εξής:

                  Σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής

α. Πρόεδρος: Ο εκάστοτε Δήμαρχος Παρανεστίου.

β. Υπεύθυνος φιλοξενίας: Ο εκάστοτε Αντιδήμαρχος Παρανεστίου.

γ. Ασφάλεια αγώνων: Υποστράτηγος ε.α Στυλιανός Μελισσινός.

δ. Τεχνικός Διευθυντής: Μιχάλης Παπαδόπουλος.

ε. Διαχείριση Εθελοντών: Σοφία Κεμεντζετζίδου, του Δήμου Παρανεστίου.

στ. Προώθηση-Προβολή-Αναζήτηση Χορηγών: Θεόδωρος Αραμπατζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Π.Ε Δράμας.

ζ. Προμήθεια-Διαχείριση Προμηθειών: Αθανάσιος Πεταλάς και Γεώργιος Δρακούλης.

η. Πληροφοριακή Υποστήριξη: Δημήτριος Καλαϊτζίδης (ΚΕPTOR)


                           Γραφείο Δημάρχου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ κ ΠΑΡΛΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 12 Μαρτίου ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ σε συνεργασία με τον Βουλευτή της ΝΔ Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριο μετέβησαν στο Υπουργείο Παιδείας για πραγματοποίηση κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον συνεργάτη του Υπουργού κ. Άγγελο Λάσκαρη για το φλέγον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τις δράσεις των ΚΠΕ όλης της χώρας. Η νέα οδηγία του Υπ. Παιδείας και ειδικότερα του τμήματος της Διεύθυνσης ΣΕΠΕΔ περιορίζει δραματικά τις δράσεις των ΚΠΕ μόνο σε επίπεδο της δικής τους περιφέρειας κι έτσι οι επιπτώσεις τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο θα είναι δραματικές. Αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία 2 ½ χρόνια οι επισκέπτες στο ΚΠΕ Παρανεστίου έχουν ξεπεράσει τις 15.000 χιλιάδες, και μάλιστα σε αυτή τη δεδομένη οικονομική κατάσταση που περνά η χώρα, τότε καταλαβαίνουμε πόσο επώδυνο θα είναι όλο αυτό ειδικά για την τοπική κοινωνία του Δήμου Παρανεστίου.
Όλα τα παραπάνω τα κατέθεσαν στον σύμβουλο του Υπουργού κ. Λάσκαρη, ο οποίος ενημερώθηκε από το Νομικό Τμήμα του Υπουργείου και διαβεβαίωσε προσωπικά ο ίδιος στον Αντιδήμαρχο και τον Βουλευτή ότι άμεσα θα τακτοποιηθεί το όλο θέμα με την κατάθεση νέας διάταξης η οποία θα επιτρέπει και θα ξεκαθαρίζει τις δράσεις των ΚΠΕ όχι μόνο σε επίπεδο δικής τους Περιφέρεια αλλά σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. 
Την επομένη στις 13 Μαρτίου ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ μαζί με τον Βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριο επισκέφτηκαν στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη για την εξέλιξη των θεμάτων σχετικά με το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στο πρώην Στρατόπεδο Πανταζόπουλου.
Κατόπιν της συζήτησης των προβλημάτων ο Γενικός Γραμματέας μαζί με τον Βουλευτή και τον Αντιδήμαρχο, κατέληξαν στην πρόταση σύστασης ενός κλιμακίου αποτελούμενο από στελέχη του Υπουργείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ώστε να καταγραφούν όλα τα θέματα που έχουν προκύψει και να καταθέσουν προτάσεις επίλυσης αυτών, ιδιαίτερα μάλιστα για το θέματα της υδροδότησης και της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Κατόπιν ο Αντιδήμαρχος κ. Παρλόγλου επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη και τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Πινιώτη, στο γραφείο του, για να επιλύσουν το θέμα της καθαριότητος και της αποκομιδής των απορριμμάτων του κέντρου κράτησης, εφόσον ούτε το προσωπικό του Δήμου αλλά ούτε και τα οχήματα αρκούν για την διεκπεραίωση του όλου θέματος. Έτσι κατατέθηκε η πρόταση αγοράς ενός απορριμματοφόρου και επιπλέον χρηματοδότησης για την σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες εργολάβους καθαριότητας που θα βοηθήσουν ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821"

               
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Παρανέστι 18 Μαρτίου 2014
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                          
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ                                 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΕΘΝΙΚΗΣ   ΕΠΕΤΕΙΟΥ
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Ο Δήμαρχος Δήμου Παρανεστίου Νομού Δράμας.
                           Έχοντας υπόψη του. 
1)Την εγκύκλιο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σχετικά με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
2)Τις τοπικές συνθήκες τα ήθη και έθιμα των κατοίκων του Δήμου καταρτίζουμε το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα κατά Τοπική Κοινότητα του Δήμου που περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις.

23  Μαρτίου 2014 ημέρα  Κυριακή
1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και  ιδιωτικών καταστημάτων του Δήμου και Τοπ. Κοινοτήτων από της 8ης πρωϊνής ώρας της 23ης Μαρτίου 2014 μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2014.
2)Ομιλίες στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παρανεστίου .

24 Μαρτίου 2014 ημέρα Δευτέρα
1)Φωταγώγηση των κτιρίων ,των Δημοσίων και Δημοτικών Υπηρεσιών , των κεντρικών δρόμων και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2012.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

25 Μαρτίου 2014 ημέρα  Τρίτη
1)07:30  Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών .
3)09:30  Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης.
4)10:00  Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης .
5)10:10 Εκφώνηση πανηγυρικού της Ημέρας από την Δντρια   του Δημοτικού Σχολείου
            κ. Βασιλική Πατένταλη .
6)11:00  Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο Πεσόντων, κατάθεση στεφανιών, 
           σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων  νεκρών ,Εθνικός Ύμνος.
Ακολουθεί παρέλαση του Νηπιαγωγείου, Δημοτικό Σχολείου Γυμνασίου- Λυκείου .

Τιμώμενα πρόσωπα στην Εξέδρα : 
Δήμαρχος Παρανεστίου, Ιερέας, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητής Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης,Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι & Πρόεδρου Τοπ. Κοινοτήτων , Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης ,Διευθυντές  Σχολείων, Πρόεδρος Παιδικού Σταθμού, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων .
Όσον αφορά την τήρηση της τάξεως παρακαλείται να μεριμνήσει ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου.
Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί δεξίωση στην πλατεία του ΟΣΕ.

            Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου Ασλανίδου Ελισσάβετ





ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

25 Μαρτίου 2014 ημέρα  Τρίτη
1)10:30   Τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικηφόρου.                         
2)11:00   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο και σιγή ενός
              λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.
3)11:15   Εκφώνηση του πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό  του Δημοτικού Σχολείου
              Νικηφόρου-Αδριανής κ. Τσαρσάμπαλη Θεοδώρα . 
4)11:30   Απαγγελία ποιημάτων –Εθνικός ύμνος.
5)11:35   Παρέλαση Φιλαρμονικής, Γυμνασίου-Λυκείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

              Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καλαϊτζόγλου Εμμανουήλ.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

24  Μαρτίου 2014 Ημέρα Δευτέρα
1)09:30  Γιορτή από τους μαθητές του Δημοτικού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον    
           περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου 
2)11:30  Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και απαγγελία 
           ποιημάτων.

25 Μαρτίου 2014 ημέρα  Τρίτη
1)07:00   Η φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς του χωριού παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.
2)09:45   Τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.                         
3)10:00   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο και σιγή ενός
              λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.
4)10:15   Εκφώνηση του πανηγυρικού από την εκπαιδευτικό  του Δημοτικού Σχολείου
              Νικηφόρου-Αδριανής κ. Τσαρσάμπαλη Θεοδώρα .
5)10:20   Απαγγελία ποιημάτων –Εθνικός ύμνος.
6)10:30   Παρέλαση της φιλαρμονικής, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.
7)10:45   Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας

              Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Γεωργαντζιά Βασιλική.



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

25 Μαρτίου 2014 Ημέρα Τρίτη
1) 10:00  Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου  Πηγής
2) 10:30  Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο του χωριού παρουσία του κ. 
              Προέδρου της Τοπ. Κοινότητας και μελών, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στην   
              μνήμη των ενδόξων νεκρών.
3) 10:50   Εθνικός ΄Υμνος.

             Δεξίωση στο γραφείο της Τοπ. Κοινότητας Πλατανιάς.

               Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Μπογατίνη Μαρία.



ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΤΕΛΕΑΣ

25 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη
1)10:00   Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.
2)10:30   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο ,
            σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.
3)10:40   Εθνικός ύμνος.
4)10:45   Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας
             
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ

25 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη
1)10:00   Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
2)10:30   Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο  Ηρώο και σιγή ενός 
            λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.
3)11:00   Εθνικός ύμνος.
4)11:10   Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της τοπ. Κοινότητας

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ

24 Μαρτίου 2014 Ημέρα Δευτέρα

1)17:00  Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο του χωριού παρουσία 
           του κ. Δημάρχου και Προέδρου της Τοπ. Κοινότητας.
2)17:10  Κατάθεση στεφάνου απο τον Δήμαρχο κα τον Πρόεδρο της 
           Τοπ. Κοινότητας-  Σιγή ενός λεπτού.
4)17:15  Εθνικός ΄Υμνος.
5)17:20  Δεξίωση στο Καφενείο του χωριού .

          Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο του Δήμου κ. Καλαϊτζόγλου Εμμανουήλ.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟΥ

25 Μαρτίου 2014 ημέρα Τρίτη
1)10:00 Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό
2)10:15 Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο και σιγή ενός 
          λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών, Εθνικός ύμνος.
3)10:30 Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας.
Το πρόγραμμα αυτό κοινοποιείται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους των τοπ. Κοινοτήτων ,σε όλους τους φορείς και ανακοινώνεται προς όλους τους κατοίκους από τα μεγάφωνα του Δήμου και των τοπ. Κοινοτήτων.        

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Καγιάογλου Νικόλαος   
el > en
wreaths