ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρανεστίου ενέκρινε την υποβολή πρότασης   για συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στα πλαίσια της πρόσκλησης με αριθμό 59  του Ε. Π «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 2: «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», Ειδικός Στόχος 2.1: «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 61.500 ευρώ
Στόχος του προγράμματος είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αποσκοπεί στο Πληροφοριακό Σύστημα, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Δήμο  Παρανεστίου , με αντικείμενο την Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Παρανεστίου .
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής, μέσω της οποίας θα καταγράφονται τα αιτήματα των Πολιτών και στην συνέχεια αυτά θα διαχειρίζονται με απλό τρόπο από το προσωπικό του Δήμου. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας ο Πολίτης θα μπορεί να μεταφέρει στις Υπηρεσίες του Δήμου, άμεσα και στοχευόμενα στο ανάλογο τμήμα, το αίτημά του, τυχόν προβλήματα, καταγγελίες κλπ.
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής συνίσταται στην αποφυγή γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ : « Επίσκεψη Δημάρχου Παρανεστίου στο Asenogrand ( Στενήμαχος ) της Βουλγαρίας».

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της πόλης του Αcenovgrad κ. Emil Karaivanov και της Ο.Ε της διοργάνωσης Ultra Persenk της Βουλγαρίας επισκέφτηκε την Τετάρτη και Πέμπτη 15-16/1/2014 την πόλη  μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη και μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Βουνού Παρανεστίου VFT.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν πέραν της γνωριμίας, η ανταλλαγή απόψεων και ο προγραμματισμός για από κοινού ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί ένας Υπερμαραθώνιος στην Οροσειρά της Ροδόπης , μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Οι κοινές διαδρομές , η ανάλυση τεχνικών θεμάτων ήταν μερικά από τα θέματα συζήτησης καθόσον η Οργανωτική Επιτροπή του  ULTRA PERSNEK με τον υπεύθυνο κ.  Nikolai Marangozov  παρουσίαζε ένα πλάνο συνεργασίας μιας ενδεχόμενης διαδρομής. Η Οροσειρά της Ροδόπης με την απέραντη φυσικού κάλλους ομορφιά της όπως μοιράζεται στα δύο κράτη θα πρέπει να ενώνει και να είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό, τον αθλητισμό και για πολλές άλλες δραστηριότητες πέραν των δικών τους συνόρων με αμοιβαίο όφελος.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τα υπόλοιπα μέλη επισκέφτηκαν το κτήριο του Δημαρχείου του  Asenovgrand συνοδεία της Βουλγάρικης επιτροπής αγώνων καθώς και άλλα αξιοθέατα και μνημεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος κάλεσε με την σειρά του την οργανωτική επιτροπή αγώνων  Ultra Persenk για μία δεύτερη συνάντηση στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου , στην καρδιά των αγώνων για τον Απρίλιο μήνα για περεταίρω συζητήσεις και κοινές δράσεις στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.
Γραφείο Δημάρχου.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Στις 11/12/2013 ημέρα Τετάρτη στα γραφεία του Δήμου Παρανεστίου υπογράφτηκε η σύμβαση  μεταξύ του Δημάρχου  Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαου και της Κοινοπραξίας « Γαιομηχανική Τεχνική Εμπορική Εταιρεία – Τσιφτσίδης Ι. Ελευθέριος» με νόμιμο εκπρόσωπο τον Χατζηχρυσάφη Χρυσάφη του Δήμου ,  μετά από την δημοπρασία της 21-03-2013 για την εκτέλεση των εργασιών του υποέργου1 « Ανακαίνιση Επισκευή Κτιριακών Εγκαταστάσεων του έργου  < Δημιουργία Υποδομών Φιλοξενίας Ειδικών Ομάδων στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον οικισμό ΔΕΗ Μεσοχωρίου>».
Το τελικό ποσό της σύμβασης με το ΦΠΑ είναι 795208,60 € και η προθεσμία περάτωσης του συνόλου των εργασιών έχει οριστεί σε 12 μήνες.
Με το πέρας του έργου θα έχουν ολοκληρωθεί η ανακαινίσεις-επισκευές 24 κτηρίων του πρώην οικισμού της ΔΕΗ Μεσοχωρίου.
Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την τουριστική προβολή και οικονομική ανάπτυξη του ευρύτερου Δήμου Παρανεστίου εφόσον θα διπλασιαστεί ο χώρος φιλοξενίας από τον ήδη υπάρχον και η επισκεψιμότητα σε αυτόν  για εκπαιδευτικούς σκοπούς   θα είναι πολύ μεγαλύτερη.  Ο Δήμαρχος φανερά συγκινημένος δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέλημα του είναι να υπηρετήσει αυτόν τον τόπο που τόσο το έχει ανάγκη, συνεχίζοντας με νέες ιδέες και προτάσεις με στόχο την πραγματοποίηση τους.
Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : « Επίσκεψη του Αντιδημάρχου της ΔΕ Παρανεστίου του  Δήμου Παρανεστίου στην Κύπρο».

Επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Παρλόγλου από της 13 έως και της 17 Νοέμβρη 2013 κατόπιν  πρόσκλησης του Υπουργείου  Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στα πλαίσια αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο κρατών.
Ο Δήμος Παρανεστίου τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενεί μαθητές Δημοτικών Σχολείων απ όλη την Κύπρο κατά τους θερινούς μήνες στον οικισμό φιλοξενίας της ΔΕΗ και αντίστοιχα γίνεται φιλοξενία μαθητών μας , από το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου    σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του νησιού. 
Μέσα από την αμφίδρομη αυτή επισκεψημότητα και φιλοξενία των μαθητών επιδιώκεται η σύσφιξη των αδελφικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο αυτά κράτη, η προβολή  των αξιοθέατων, η τουριστική ανάπτυξη αλλά παράλληλα και η ψυχαγωγία των μικρών  μαθητών. 
Ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ.  Παρλόγλου επισκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας  και Πολιτισμού και συναντήθηκε υπηρεσιακά στελέχη αυτού.
Αντάλλαξαν απόψεις και τεχνογνωσία   καλύτερης συνεργασίας για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο.
Ο Γενικός Δ/ντης  Κατασκηνώσεων του  Υπουργείου   κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι μόνον οι μαθητές του Δήμου Παρανεστίου θα φιλοξενηθούν για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο λόγω του ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας του αφ ενός δεν τους δίνει την δυνατότητα  για περισσότερες φιλοξενίες και αφ εταίρου  διότι έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ τους .
Ο Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε την Κοινότητα του Πολιτικού, (κοινότητα που ανήκει στο Κοινοτικό Σύμπλεγμα Ταμάσσου) μαζί με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κ. Ανδρέα Βοσκαρή και συζήτησαν την προοπτική αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης , του Δήμου Παρανεστίου και της Κοινότητας Πολιτικού.
Συγκινητικό  ήταν το αντίκρισμα πολλών φωτογραφιών και πινάκων από αξιοθέατα   του Δήμου Παρανεστίου (ποταμός Νέστος καταρράκτες Αγίας Βαρβάρας κ.α) αλλά και από τοπία της ευρύτερης περιοχής της Δράμας ( Βυζαντινά τείχη Σπήλαιο Μααρά, κα), σε δημοτικά σχολεία της Λεμεσού και της Λευκωσίας  , πράγμα που αποδεικνύει ότι οι λιλιπούτιοι μαθητές θέλουν να έχουν στα μάτια τους τις όμορφες αναμνήσεις από την γείτονα χώρα. 
Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μεγάλη επιτυχία είχε το ταξίδι του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαου και του Βουλευτή της ΝΔ Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριου με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου Χαράλαμπο   και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα Κων/νο στης 5 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο της Βουλής.

  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε την άμεση εκταμίευση των 2.000.000 ,00 € για την συνέχιση των εργασιών  των φυλακών στον οικισμό του Νικηφόρου ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των ποινικών φυλακών της χώρας, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές και ανθρώπινες. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετική για την ολοκλήρωση του όλου έργου, το οποίο για χρόνια έμενε μια ανεκπλήρωτη δέσμευση της πολιτείας.

Σημαντική ήταν επίσης και η συζήτηση του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη Δ. και του Δημάρχου Παρανεστίου με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο για τα τρέχοντα προγράμματα του Υπουργείου που αφορούν την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και την ενίσχυση της κινητικότητας του μαθητικού – φοιτητικού πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου προσκάλεσε τους Υπουργούς να επισκεφτούν τον Ορεινό Δήμο του και να δουν από κοντά τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός αυτός πληθυσμός.

Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργανώνεται η Διεθνής πράσινη Εβδομάδα -  79η έκθεση τροφίμων & ποτών του Βερολίνου International Green Week  ( www.greenweek.de)  στις 17 – 26 Ιανουαρίου 2014.

Η έκθεση αυτή θεωρείται παγκοσμίως μία από τις σημαντικότερες εκθεσιακές πλατφόρμες των γεωργικών επιχειρήσεων με συμμετοχή από 67 χώρες και πάνω από 1630 εκθέτες.

Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην Διεθνή πράσινη Εβδομάδα και ανήκουν σε διεθνή πολυτελή προϊόντα είναι : Μπύρα- Κρασί- Αλκοολούχα ποτά- Κρέατα και λουκάνικα- Θαλασσινά- Τσάι, βότανα, μπαχαρικά- Γαλ/κά- Γεωργικό και κηποτεχνικό εξοπλισμό- Προμήθειες κήπου και θερμοκηπίου- Συσκευές για την κουζίνα και το νοικοκυριό.

Το Ελληνογερμανικό  Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρία blvd media group ltd, διοργανώνει για πρώτη φορά ελληνικό ομαδικό περίπτερο στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2014.

Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχει εξασφαλίσει την Αιγίδα, παρουσία –αλλά κι υποστήριξη– του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

  Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση του Επιμελητηρίου να στηρίξει τις ελληνικές παρουσίες στην έκθεση θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός χρήσιμου διαύλου επικοινωνίας για τους έλληνες εκθέτες και τις προσπάθειές τους να εξάγουν τα προϊόντα τους στη γερμανική αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας ως εκθέτης αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης αλλά και 10 % επιπλέον έκπτωση για τα μέλη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του εκθεσιακού οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα  Αθήνα : 210 641 9000 και 210 641 9038 και στην Θεσσαλονίκη στα τηλέφωνα : 2310 327733. Ιστοσελίδα : www.greenweek.de.

 

Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες του έργου « Ύδρευση Οικισμών Δήμου Παρανεστίου». Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος επισκέφτηκε μαζί με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου τον χώρο όπου ολοκληρώνεται ένα από τα τμήματα του έργου.
Η Ύδρευση των οικισμών είναι ένα έργο υψίστης υγειονομικής σημασίας για τους πολίτες καθώς η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του υφιστάμενου δικτύου πόσιμου νερού του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κ. Θόλου και η κατασκευή νέου δικτύου από σκληρό πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς θα έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλή χρήση πόσιμου νερού χωρίς τις επιβλαβείς συνέπειες που επιφέρει στην δημόσια υγεία η χρήση αμιαντοσωλήνων.
Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρία ΣΤΑΤΩΡ Α.Τ.Ε. και η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 243.000,00 €.
Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου έδειξε φανερά ικανοποιημένος από την πορεία της εκτέλεσης του έργου και αναμένει την ολοκλήρωσή του μέσα στα χρονικά όρια της σύμβασης.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί προς χρήση ένα δίκτυο αγωγών ύδρευσης από σκληρό πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς συνολικού μήκους 4.185 μ.

Απαγόρευση της αλιείας στον ποταμό Νέστο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαγόρευση της αλιείας στον ποταμό Νέστο

 

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, στο Ελληνικό τμήμα του ποταμού Νέστου από την είσοδό του στο Νομό Δράμας μέχρι την είσοδό του στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, λόγω ανίχνευσης αυξημένων συγκεντρώσεων καδμίου σε δείγματα επιφανειακού ύδατος.

Η απαγόρευση αφορά μόνο τον ποταμό Νέστο και όχι τους παραποτάμους του, για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση αλιείας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για λόγους προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους και αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας. Υπεύθυνες Αρχές για την τήρησή της είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές Αρχές.

Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

 

                                    

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι τριήμερες Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στις 9 – 10 και 11 Αυγούστου 2013 στον οικισμό Παρανεστίου υπό την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ, ο οποίος έκανε τα μέγιστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πραγματοποιήθηκε Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας Ποντίων η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και οι εκδηλώσεις κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Στα πλαίσια της παραπάνω συνάντησης παρουσιάστηκε η επιθεώρηση του κ. Σάββα Σαλπιγγίδη με τίτλο «Τσαϊζουμ κι φογούντανε, χατεύουμ’ αρς κι φεύ ‘νε» η οποία πραγματικά ήταν μία απολαυστική σατιρική πολιτικού περιεχομένου επιθεώρηση και  οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι δακρύων.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες και καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους το κάλεσμα του Δήμου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, διασκέδασε, ξεναγήθηκε και αναπόλησε τα βιώματα των Ποντίων.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου μετά την Θεία Λειτουργία στον οικισμό του Τραχωνίου έγινε μία μικρή συγκινητική τελετή για τους φονευθέντες ήρωες του Τραχωνίου και του Πολυγεφύρου, αφού πρώτα επιτελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Εκεί συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και απόγονοι των φονευθέντων από το Βουλγαρικό στρατό την 12ης Αύγουστο του 1944.   Στην τελετή αυτή ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραχωνίου κ. Δερμετζόγλου αναφώνησε τα ονόματα των θυμάτων και κατέθεσε μια μαρμάρινη πλακέτα ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ένδοξους ήρωες μας.

Γραφείο Δημάρχου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΧΑΔΑ) ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ <<ΣΑΧΙΝΙ>> ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΤΕΛΕΑΣ ΤΟΥ Δ. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ με προϋπολογισμό 593.000,00 €

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου  κ. Καγιάογλου Νικόλαος  επισκέφτηκε σήμερα το πρωί τον χώρο των αποβλήτων( ΧΑΔΑ)  στην θέση «ΣΑΧΙΝΙ» της Τοπικής Κοινότητας   Πτελέας του Δήμου Παρανεστίου.

Η προσωπική του αξιολόγηση είναι  ότι η  πορεία των εργασιών συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς ,είναι ένα άρτιο και επιμελημένο έργο σε όλη την  έκταση του εφόσον φτάνει στο τέλος  της ολοκλήρωσης του.

Ο Δήμαρχος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του έργου καθώς ο χώρος έχει πάρει τελείως διαφορετική όψη και δεν θυμίζει καθόλου σκουπιδότοπο.

 

Γραφείο Δημάρχου.