Έδρα του Φ.Δ.Ο.Ρ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

δάσος

Μετά το πέρας της συζήτησης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου για το σχέδιο νόμου: «Κατάργηση και Συγχώνευση του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας  για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν από το βήμα της Βουλής από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη  Δημήτριο, το ζήτημα της μεταφοράς στο Πόρτο Λάγος της έδρας των συγχωνευμένων Φορέων Διαχείρισης επιλύθηκε οριστικά προς όφελος του Νόμου και κατόπιν της υπουργικής τροπολογίας του κ. Μανιτάκη που κατατέθηκε αργά το απόγευμα στις 9/1/2013 , αποφασίστηκε η αλλαγή της έδρας του νέου φορέα από την Ξάνθη να μεταβεί στην Δράμα συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου.

Ο νέος φορέας θα εδρεύει από εδώ και στο εξής στο Δήμο Παρανεστίου στο Μεσοχώρι, του Νομού Δράμας και θα διοικείται ο Νέος Ενισχυμένος Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Ροδόπης-Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Ευχαριστούμε θερμά για την δίκαιη αυτή απόφαση και για όλες τις ενέργειες που έγιναν  από τον βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη  Δημήτριο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που λειτούργησαν για να ληφθεί αυτή η απόφαση. Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την περαιτέρω αναβάθμιση του ενιαίου αυτού φορέα που στόχο και σκοπό έχει την ανάδειξη του εθνικού μας πλούτου τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε ώστε να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Aνάδειξη νέου προεδρείου και μελών των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 12:30 μμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και των μελών των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου.

Κατά την ψηφοφορία εκλέχτηκαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - Με 17 έγκυρα, 2 άκυρα και 2 λευκά

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ - Με 19 έγκυρα και 2 λευκά

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΛΟΣΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - Με 20 έγκυρα και 1 λευκή


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 14 ψήφους)

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΠΑΡΛΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΚΟΥΤΕΚΙΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΗ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΟΥΚΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 13 ψήφους)

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΔΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 17 ψήφους)

2ήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Παρανέστι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις γιορτές οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα παιδιά και στην Τρίτη ηλικία.

Την Παρασκευή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους ηλικιωμένους οι οποίοι διασκέδασαν χόρεψαν και τραγούδησαν μέσα στο ευχάριστο περιβάλλον του στολισμένου γυμνασίου το οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι του δήμου με μεγάλο μεράκι.

Η επόμενη μέρα ήταν αποκλειστικά των παιδιών. Οι μουσικομικρούληδες διασκέδασαν τους μικρούς μαθητές με πολλά ευχάριστα παιχνίδια και στο τέλος κατέφθασε ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε πολλά δώρα και μεγάλη χαρά σε όλους.

 Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην δημοτική ενότητα Παρανεστίου

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ο Δήμος Παρανεστίου διοργανώνει 2ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στον χώρο του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου Παρανεστίου για όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους …σε όσους πιστεύουν ακόμη στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τους ηλικιωμένους με κεράσματα, εδέσματα και γλέντι.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τα μικρά παιδιά, ο Αη Βασίλης θα καταφτάσει στο Παρανέστι και θα μοιράσει χαρά και δώρα στους μικρούς του φίλους…

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ένταξη πράξης για τα δημοτικά σχολεία Νικηφόρου και Αδριανής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής η Ένταξη της Πράξης "ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ" η οποία αφορά την πλήρη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε πλήρως ενεργειακά και φιλικά προς το περιβάλλον ως προς τα ενεργειακά πρότυπα σχολεία.

Σχολείο Σχολείο

Το έργο αφορά στα παρακάτω:

  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης εξηλασμένης πολυστερίνης κελύφους
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης πετροβάμβακα δώματος
  • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πλαίσιο αλουμινίου και διπλό υαλοπίνακα με μαλακή επίστρωση και διάκενο αέρα
  • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης για την αναβάθμιση της λειτουργίας του λεβητοστασίου
  • Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης
  • Εγκατάσταση φ/β συστήματος στη στέγη ισχύος 10 KWp
  • Εγκατάσταση λέβητα βιομάζας συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση 125KW

Τα έργα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον Δήμο Παρανεστίου και πρόκειται να δώσουν έναν αέρα ανάπτυξης και προόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Παρανεστίου προσπαθεί με κάθε τρόπο ακόμη και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να εντάσσεται σε τέτοια μεγάλα έργα που βοηθούν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου συνάντηση του Περιφερειάρχη κ Α. Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Ξανθόπουλου με στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Α.Μ.Θ, της Π.Ε Δράμας καθώς και του Δήμου Παρανεστίου, παρουσία του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Ν. Καγιάογλου όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα της πορείας των μελετών-έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην νέα προγραμματική περίοδο 2013.

Ένταξη έργων του Δήμου Παρανεστίου στο ΕΣΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 5 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου, η τελετή παραλαβής των εντάξεων των έργων του ΕΣΠΑ για τον Δήμο Παρανεστίου.

Συγκεκριμένα τα έργα που παρελήφθησαν έχουν να κάνουν με:

  • τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας ειδικών ομάδων στο πλαίσιο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης στον οικισμό της ΔΕΗ Μεσοχωρίου καθώς και
  • την επέκταση – εκσυγχρονισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης Παρανεστίου και δορυφορικών εγκαταστάσεων και τα οποία συνολικά θα αγγίξουν τα 2.700.000 ευρώ.

Έργα πνοής που ως κύριο στόχο έχουν την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου τα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη που με την προσωπική του υποστήριξη εντάθηκαν και τα δύο τα έργα μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου Ιωάννη.

Προϊστορικά ζώα στην Πλατανιά Δράμας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από πληροφορία της κας Βασιλικής Πουλιούδη Aρχαιολόγου ΙΗ' Ε.Π.Κ.Α, ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την παλαιοντολόγο Τσουκαλά Ευαγγελία, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας, επισκέφθηκε την περιοχή της Πλατανιάς για αυτοψία, την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012. Μετά τη δεύτερη επίσκεψη με τους συνεργάτες Ευάγγελο Βλάχο MSc γεωλόγο και Βασίλη Μακρίδη, σπηλαιολόγο, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στην περιοχή της απολιθωματοφόρου θέσης της Πλατανιάς, παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Καγιάογλου συζητήθηκε η οργάνωση των επικείμενων παλαιοντολογικών ερευνών ώστε να πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο με καλές καιρικές συνθήκες, λόγω της αργιλο-ασβεστιτικής σύστασης του ιζήματος και σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις των ερευνητών και των φοιτητών.


Περισσότερα στο δελτίο τύπου: Προϊστορικά ζώα στην Πλατανιά Δράμας

Έκθεση φωτογραφίας στο δημοτικό σχολείο της Πλατανιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της διοργάνωσης των 6ων Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους, διοργανώθηκε στην Πλατανιά έκθεση φωτογραφίας των ευρημάτων της ανασκαφής της ακρόπολης Πλατανιάς καθώς επίσης και φωτογραφιών με άρωμα νοσταλγίας από την καθημερινή ζωή των προ δεκαετιών κάποιων κατοίκων της Πλατανιάς.

Εν όψει λοιπόν της λήξης του Υπερμαραθωνίου, την Κυριακή το απόγευμα, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού επισκέφθηκε την έκθεση και στην συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία ως την πλατεία του χωριού, όπου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τα παιδιά με μεγάλη χαρά.

Μετά από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα που δέχτηκε η έκθεση φωτογραφίας αποφασίστηκε ηπαράταση της διάρκειάς της ως το τέλος Οκτωβρίου, έτσι ώστε να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση και να δουν από κοντά όσα ανακαλύφθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην Ακρόπολη της Πλατανιάς.

[08/10/2012] Δελτίο Τύπου για τη Συντονιστική Επιτροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (4.10.2012) πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στο Παρανέστι την Κυριακή 7.10.2012 από 13:00 έως 16:30 με θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο Πανταζόπουλου.

Στην Λαϊκή Συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν περισσότεροι από 300 πολίτες της τοπικής κοινωνίας, διατρανώθηκε χωρίς την ελάχιστη μειοψηφία, ομόφωνα, η αντίθεσή της κοινωνίας του Δήμου Παρανεστίου στην εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Στρατόπεδο Πανταζόπουλου στο Παρανέστι. Κατατέθηκαν προτάσεις για τους τρόπους διατράνωσης της αντίθεσης για την εγκατάσταση και λειτουργία του και ορίσθηκε 11μελής Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, αποτελούμενη από:

  • τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Νικόλαο Καγιάογλου
  • τον Αντιδήμαρχο Παρανεστίου κ. Μιχαήλ Παρλόγλου
  • την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παρανεστίου κ. Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου
  • τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παρανεστίου κ. Φίλιππο Καλοσίδη
  • τον Δημοτικό Σύμβουλο Γρηγόριο Βασιλειάδη
  • τον Ιερέα Αναστάσιο Κωνσταντινίδη
  • τους δημότες: Αβραμίδη Κωνσταντίνο, Βαρνά Μαρία, Μπεΐνογλου Λάζαρο, Παπαευθυμίου Μανουσάκα, Χατζηαντωνιάδη Σπύρο

με σκοπό να συντονίσει τις κλιμακούμενες αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Κέντρου Φύλαξης Λαθρομεταναστών από το Παρανέστι.

Παρόντες δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων:

  • οι βουλευτές Δράμας Κυριαζίδης Δημήτριος και Καραγιαννίδης Χρήστος
  • ο Περιφερειακός Σύμβουλος Επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης Δράμας» Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Καραβάς
  • ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μωυσίδης Παναγιώτης
  • οι Δήμαρχοι Δοξάτου κ. Χατζηλαζάρου Αναστάσιος και διά του εκπροσώπου του και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέσσα Θεόδωρου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης
  • ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης δήλωσε την συμπαράστασή του αν και για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής του δεν κατέστη εφικτό να παραστεί
  • ο πρώην Δήμαρχος Δράμας - επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας – πολιτευτής κ. Θωμάς Μαργαρίτης
  • ο πολιτευτής Νομού Ξάνθης Ευστρατίου Χαράλαμπος
  • ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης

Άμεσα αποφασίσθηκαν:

  1. Η ανάθεση σε νομικό σύμβουλο του Δήμου της διερεύνησης δυνατότητας προσφυγής στη Δικαιοσύνη
  2. Η παράσταση της συντονιστικής επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας κατά την συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου 2012
  3. Η αποστολή αιτήματος σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια του Νομού μας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να εκδώσουν ψηφίσματα για την αποτροπή της λειτουργίας του Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στο Παρανέστι
  4. Η πρόσκληση των ΜΜΕ προκειμένου να διαπιστωθούν και να προβληθούν οι συνθήκες κράτησης των μη νομίμων μεταναστών
  5. Η δημιουργία πανδραμινής ειρηνικής διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 με πορεία από την πλατεία της Δράμας προς το Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Δράμας

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ