Νέες δενδροκομικές καλλιέργειες (κρανιά, αρώνια, λύκιο, ιπποφαές, κ.α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Νέες δενδροκομικές καλλιέργειες (κρανιά, αρώνια, λύκιο, ιπποφαές, κ.α.), θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Νέες δενδροκομικές καλλιέργειες (κρανιά, αρώνια, λύκιο, ιπποφαές, κ.α.)

Οργάνωση και διαχείριση μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα πρόγραμμα κατάρτισης που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σαλιγκαροτροφία, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175) Δράμας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας, με θέμα: «Οργάνωση και διαχείριση μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών».

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2012. Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τις 08.00΄ π.μ. έως τις 14.00΄ μ.μ., ενώ θα διοργανωθούν και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μονάδες εκτατικής (ανοικτής) και εντατικής (κλειστής) εκτροφής σαλιγκαριών.

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Οργάνωση και διαχείριση μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών

Σύγχρονες τάσεις στη δενδροκομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στο Ν. Δράμας, θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις  10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Σύγχρονες τάσεις στη δενδροκομία

Αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου Γλυφάδα - Drama WS Αμαζόνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Γλυφάδας ο αγώνας μεταξύ ‘’ΓΛΥΦΑΔΑΣ-DRAMA W.S’’ με τελικό αποτέλεσμα 0-0, γεγονός θετικό για την Δραμινή ομάδα η οποία διατηρεί την 3η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα με 17 βαθμούς κάτω από τον ΠΑΟΚ και την Καρδίτσα.

Ομολογουμένως το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με την ομάδα της Δράμας να διακρίνεται από απόλυτη ομοιογένεια, ομαδικό κλίμα και την τερματοφύλακα της Oprea Roxana να βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Ευκαιρίες υπήρξαν και από τις 2 πλευρές αλλά ήταν αναποτελεσματικές και έτσι δεν σημειώθηκε γκόλ.

Δείτε το πλήρες κείμενο: Αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου Γλυφάδα - Drama WS Αμαζόνες

Έδρα του Φ.Δ.Ο.Ρ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

δάσος

Μετά το πέρας της συζήτησης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου για το σχέδιο νόμου: «Κατάργηση και Συγχώνευση του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας  για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν από το βήμα της Βουλής από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη  Δημήτριο, το ζήτημα της μεταφοράς στο Πόρτο Λάγος της έδρας των συγχωνευμένων Φορέων Διαχείρισης επιλύθηκε οριστικά προς όφελος του Νόμου και κατόπιν της υπουργικής τροπολογίας του κ. Μανιτάκη που κατατέθηκε αργά το απόγευμα στις 9/1/2013 , αποφασίστηκε η αλλαγή της έδρας του νέου φορέα από την Ξάνθη να μεταβεί στην Δράμα συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου.

Ο νέος φορέας θα εδρεύει από εδώ και στο εξής στο Δήμο Παρανεστίου στο Μεσοχώρι, του Νομού Δράμας και θα διοικείται ο Νέος Ενισχυμένος Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Ροδόπης-Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Ευχαριστούμε θερμά για την δίκαιη αυτή απόφαση και για όλες τις ενέργειες που έγιναν  από τον βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη  Δημήτριο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που λειτούργησαν για να ληφθεί αυτή η απόφαση. Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την περαιτέρω αναβάθμιση του ενιαίου αυτού φορέα που στόχο και σκοπό έχει την ανάδειξη του εθνικού μας πλούτου τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε ώστε να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Aνάδειξη νέου προεδρείου και μελών των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 12:30 μμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και των μελών των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου.

Κατά την ψηφοφορία εκλέχτηκαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - Με 17 έγκυρα, 2 άκυρα και 2 λευκά

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ - Με 19 έγκυρα και 2 λευκά

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΛΟΣΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - Με 20 έγκυρα και 1 λευκή


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 14 ψήφους)

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΠΑΡΛΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΚΟΥΤΕΚΙΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΗ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΟΥΚΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 13 ψήφους)

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΔΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 17 ψήφους)

2ήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Παρανέστι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις γιορτές οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα παιδιά και στην Τρίτη ηλικία.

Την Παρασκευή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους ηλικιωμένους οι οποίοι διασκέδασαν χόρεψαν και τραγούδησαν μέσα στο ευχάριστο περιβάλλον του στολισμένου γυμνασίου το οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι του δήμου με μεγάλο μεράκι.

Η επόμενη μέρα ήταν αποκλειστικά των παιδιών. Οι μουσικομικρούληδες διασκέδασαν τους μικρούς μαθητές με πολλά ευχάριστα παιχνίδια και στο τέλος κατέφθασε ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε πολλά δώρα και μεγάλη χαρά σε όλους.

 Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην δημοτική ενότητα Παρανεστίου

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ο Δήμος Παρανεστίου διοργανώνει 2ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στον χώρο του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου Παρανεστίου για όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους …σε όσους πιστεύουν ακόμη στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τους ηλικιωμένους με κεράσματα, εδέσματα και γλέντι.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τα μικρά παιδιά, ο Αη Βασίλης θα καταφτάσει στο Παρανέστι και θα μοιράσει χαρά και δώρα στους μικρούς του φίλους…

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ένταξη πράξης για τα δημοτικά σχολεία Νικηφόρου και Αδριανής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής η Ένταξη της Πράξης "ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ" η οποία αφορά την πλήρη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε πλήρως ενεργειακά και φιλικά προς το περιβάλλον ως προς τα ενεργειακά πρότυπα σχολεία.

Σχολείο Σχολείο

Το έργο αφορά στα παρακάτω:

  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης εξηλασμένης πολυστερίνης κελύφους
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης πετροβάμβακα δώματος
  • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πλαίσιο αλουμινίου και διπλό υαλοπίνακα με μαλακή επίστρωση και διάκενο αέρα
  • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης για την αναβάθμιση της λειτουργίας του λεβητοστασίου
  • Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης
  • Εγκατάσταση φ/β συστήματος στη στέγη ισχύος 10 KWp
  • Εγκατάσταση λέβητα βιομάζας συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση 125KW

Τα έργα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον Δήμο Παρανεστίου και πρόκειται να δώσουν έναν αέρα ανάπτυξης και προόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Παρανεστίου προσπαθεί με κάθε τρόπο ακόμη και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να εντάσσεται σε τέτοια μεγάλα έργα που βοηθούν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου συνάντηση του Περιφερειάρχη κ Α. Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Ξανθόπουλου με στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Α.Μ.Θ, της Π.Ε Δράμας καθώς και του Δήμου Παρανεστίου, παρουσία του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Ν. Καγιάογλου όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα της πορείας των μελετών-έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην νέα προγραμματική περίοδο 2013.