Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 4.1 ‘’Αναλύσεις μελιού’’ και 4.2 ‘’Στήριξη ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού’’ έτους 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, ενημερώνει τους μελισσοκόμους, τις μελισσοκομικές οργανώσεις και ιδιώτες συσκευαστές – τυποποιητές Ελληνικού μελιού του Νομού μας, ότι για τις Δράσεις 4.1 & 4.2 ενισχύονται οι δαπάνες πραγματοποίησης αναλύσεων δειγμάτων μελιού σε διαπιστευμένα εργαστήρια και οι δαπάνες ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίων ανάλυσης μελιού αντίστοιχα. Σκοπός των Δράσεων είναι ο έλεγχος ύπαρξης καταλοίπων φαρμάκων κι άλλων επικίνδυνων ουσιών στο μέλι και ο έλεγχος της ποιότητάς του αντίστοιχα. Οι δαπάνες που ενισχύονται με τις δυο Δράσεις αφορούν αποκλειστικά το χρονικό διάστημα από 01/09/2012 έως 31/08/2013.
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση ένταξης προς τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής μέχρι τις 05/08/2013 για τη Δράση 4.1 και μέχρι τις 20/07/2013 για τη Δράση 4.2. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής των δυο Δράσεων καθορίζονται με την αριθμ. 1785/84345/05/07/2013 ΥΑ που έχει αναρτηθεί στους ιστότοπους www.minagric.gr και www.melinet.gr. Πληροφορίες για τους δικαιούχους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δίνονται από το αρμόδιο γραφείο (238).

Αποτελέσματα του προγράμματος «Ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου»

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συμμαχία Ανάπτυξης στη Δράμα» ανακοινώνει ότι τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ολοκληρωμένο Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου» έχουν αναρτηθεί στις παρακάτω ιστοσελίδες:
- http://www.symmaxia-dramas.gr

- http://www.aned.gr

- http://www.doxato.gr

- http://www.prosotsani.gr

- http://www.paranesti.gr

καθώς και στα Δημοτικά Καταστήματα των Δήμων Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου.
Οι ενστάσεις κατά των προσωρινών πινάκων αποτελεσμάτων, που εκδόθηκαν για την πλήρωση των θέσεων ωφελουμένων του Ολοκληρωμένου Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παρανεστίου μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 (9:00 - 14:00), στα παρακάτω σημεία:
- Δήμος Δοξάτου, Πηγές Κεφαλαρίου (κτίριο Αναπτυξιακής), τηλέφωνο 25210-69528.
- Δήμος Παρανεστίου, ΚΕΠ Νικηφόρου, τηλέφωνο 25210-90437.
- Δήμος Προσοτσάνης, ΚΑΠΗ Δήμου Προσοτσάνης, τηλέφωνο 25220-22953.

Ο Πρόεδρος της Α.Σ.
«Συμμαχία Ανάπτυξης στη Δράμα»


Δείτε τα Αποτελέσματα στο παρακάτω αρχείο :

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων στο Δήμο Παρανεστίου

Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επισκέφτηκαν τον Δήμο Παρανεστίου οι Δήμαρχοι  Holger Dembeck   του Δήμου Grafenberg  και  Erhardt Carsten του Δήμου  Nordrach και η κα. Gabriela Scheiner  υπεύθυνη του Γραφείο Δημάρχων Βόρειας Ελλάδας της Ελληνο/Γερμανικής συνέλευσης ( DGV).

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Κεχαγιόγλου Σταύρο , τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ , τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου κ. Κουκαριώτη Παναγιώτη , την Δημοτική Σύμβουλο κα. Κατικαρίδου Ελένη και στελέχη του Δήμου Παρανεστίου, τους υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο την Τρίτη 02/07/2013 και ώρα 12:00 μμ.

Εκεί έγιναν οι πρώτοι χαιρετισμοί καθώς και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων αμφότερα.

Κύριος στόχος της επίσκεψης  ήταν η ενοποίηση στις ήδη υπάρχουσες επαφές και η δημιουργία νέων, ώστε να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας στην ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς της τοπικής και περιφερειακής πολιτικής, της τεχνογνωσίας από τους εμπειρογνώμονες , τους  επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών  ώστε να προωθηθούν και βελτιωθούν οι συνθήκες για τους επενδυτές στην Ελλάδα.

Οι Δήμαρχοι συζήτησαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Τουριστικής ανάπτυξης που ευνοεί ιδιαίτερα τον Δήμο Παρανεστίου λόγω του φυσικού της πλούτου , θέματα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας , για την αξιοποίηση της Βιομάζας  στο Εθνικό Πάρκο της Ροδόπης αλλά και για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Οι δύο Γερμανοί Δήμαρχοι ανέφεραν πολλές φορές στις συζητήσεις του την λέξη «Αλληλεγγύη» και την ενδυνάμωση  σχέσεων  μεταξύ των Ελλήνων και Γερμανών.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων- προτάσεων για την ανάπτυξη στον Δήμο Παρανεστίου και ανανέωσε το ραντεβού τους στους προσεχείς μήνες για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών στην έδρα του κάθε Δημάρχου  στην Γερμανία.

Γραφείο Δημάρχου.

 Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη Γερμανών Δημάρχων

Επίσκεψη μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδος στο Παρανέστι

Λουτρά ΘερμιάΤις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου των θερμών νερών της περιοχής Θερμιά Παρανεστίου από τον οικείο δήμο, αλλά και άλλους φορείς ή ιδιώτες επενδυτές, συζήτησε με τον δήμαρχο Παρανεστίου Νικόλαο Καγιάογλου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιου του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.

Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ανέστη Αναστασιάδη, το Γενικό Γραμματέα Αχιλλέα Μεταλούλη και τον Ειδικό Γραμματέα Γεράσιμο Κιφοκέρη επισκέφτηκε το δήμο Παρανεστίου, και συζήτησε με το δήμαρχο τις δυνατότητες ανάπτυξης του ιαματικού πλούτου της περιοχής.

Στην συνεδρίαση παραβρίσκονταν, μετά από πρόσκληση του Πανελληνίου Συλλόγου, η αναπληρώτρια διευθύντρια της Περιφερειακής Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Ο.Τ. Περσεφόνη  Τρίχα.

Η αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβούλιου ενημερώθηκε από τον κύριο Καγιάογλου, ότι ο δήμος απέκτησε με παραχώρηση μια έκταση 36 στρεμμάτων στην περιοχή των λουτρών, καθώς και ότι έκανε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να υπάρξει αναγνώριση της ιαματικής πηγής.

Ενημερώθηκε, επίσης, ότι το κτίριο που κατασκευάστηκε το 1980 και εγκαταλείφθηκε έκτοτε στην τύχη του, ότι πλέον έχει περάσει στο δήμο. Δεσμεύτηκε, ακόμη, ότι όταν χρειαστεί θα καθαριστεί η περιοχή από όλες τις αυθαίρετες κατασκευές που έχουν κατακλίσει την περιοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου θα συζητήσει το ζήτημα, με βάση τα νέα δεδομένα και θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής

 

Γραφείο Δημάρχου.

Επίσκεψη του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καγιάογλου στον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης και στον Γερμανό Πρόξενο στην Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη ικανοποίηση επέστρεψε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου από την επίσκεψη που είχε  με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου  Θεόδωρο στα γραφεία του Υπουργού την Τρίτη   4 Ιουνίου.

Ο Υπουργός ενέκρινε την πίστωση 25.000 € για την κατασκευή δύο ποτίστρων σε οικισμούς του Δήμου από τα λιγοστά χρήματα που έχει το υπουργείο του καθώς επίσης  υποσχέθηκε την δέσμευση χρηματικού ποσού στο Π.Δ.Ε. Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κατασκευή του δρόμου προς τον οικισμό του Δρυμότοπου,  και  έδωσε την υπόσχεση του  για την τοποθέτηση  χλοοτάπητα στο γήπεδο της Αδριανής.

 

Έπειτα ακολούθησε  συνάντηση  με τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ- Ομπερμάιερ , την ομάδα  του Ελληνογερμανικού Δικτύου της Ελληνο- Γερμανικής συνέλευσης κ. Λαζαρίδη Χρήστο , την κα Βασιλειάδου Μαρία  που αποσκοπούν στις δημιουργικές σχέσεις ανάπτυξης στους κατά τόπου Δήμους – Περιφέρειες – Πολίτες με τους Γερμανικούς Δήμους, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας και ανταλλαγή εμπειριών .Ήδη στον Δήμο  Παρανεστίου  μέσω του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας προσωπικού σε  αντίστοιχους Φορείς της Γερμανίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα για την Βιομάζα στον Δήμου Παρανεστίου λόγω του μεγάλου αποθέματος από  την πυκνή βλάστηση που μένει αναξιοποίητη εφόσον επρόκειτο για κλαδιά, για φύλλα που πέφτουν στο έδαφος και μένουν αχρησιμοποίητα . Όλα αυτά τα πεσμένα υλικά στο έδαφος αναπόσπαστα μπορούν στο έπακρο να παράγουν ενέργεια ωφέλιμη για τον τόπο.

Μην ξεχνάμε ότι τα οφέλη από την βιομάζα ειδικότερα για την παραγωγή ενέργειας είναι πάρα πολλά,  αλλά κυρίως στις δύσκολες αυτές εποχές με την μεγάλη ανεργία που διέπει την χώρα μας η  εξασφάλιση εργασίας και η συγκράτηση των αγροτικών πληθυσμών στις παραμεθόριες και τις άλλες γεωργικές περιοχές είναι υψίστης σημασίας.

« Πράσινες περιπέτειες περιβαλλοντικής συνείδησης” 20-23 Ιουνίου 2013 από το ΚΠΕ Παρανεστίου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι  το ΚΠΕ Παρανεστίου στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» Α.Π.7/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων, θα υλοποιήσει τετραήμερο σεμινάριο-εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα: “Πράσινες περιπέτειες περιβαλλοντικής συνείδησης”

Το σεμινάριο-εργαστήριο  θα  διεξαχθεί στον παραδοσιακό οικισμό Πρασινάδας του Δήμου Παρανεστίου Δράμας από την Πέμπτη 20 Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013.

            Στόχοι του σεμιναρίου-εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών ηλικίας από 18-64 χρονών, στην κατεύθυνση της προστασίας της οικολογικής ισορροπίας, της αειφορικής διαχείρισης των φυσικών πόρων καθώς και στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και καλύτερης ποιότητας ζωής.

 ΓΡΑΦΕΊΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Θέμα: «Υπογραφή από τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη της απόφασης ένταξης του έργου: Βιολογικός Καθαρισμός Παρανεστίου- Κάτω Θόλου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, στις 11:00 πμ, επισκέφτηκε το Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης για να υπογράψει την απόφαση ένταξης του Βιολογικού Καθαρισμού Παρανεστίου – Κ. Θόλου αξίας 1.560.000 €.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Κούρος Αθανάσιος, ο εξωτερικός συνεργάτης της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα των έργων υλοποίησης Ροδόπης κ. Τζουβάρας Χρήστος, ενώ παρόντες ήταν εκτός του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Νικόλαου Καγιάογλου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παρανεστίου και οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δημάρχου, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ορφανίδης Στυλιανός και ο κ. Γαβριήλογλου Γαβριήλ.

Με μεγάλη χαρά ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Παρανεστίου – Κ. Θόλου» προϋπολογισμού 1.560.000 € που έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση στον άξονα προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» για τον κωδικό προτεραιότητας 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013.

Ενημερώθηκε επίσης ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Κ. Θόλου είναι συνδεδεμένος με το αποχετευτικό δίκτυο του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών του πρώην Στρατοπέδου Πανταζόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι πολύ υπερήφανος για την πορεία του ΕΣΠΑ αυτής της περιόδου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα και ότι έχει επιπλέον χρηματοδότηση 106 εκ ευρώ για το έτος 2013.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαρίστησε για άλλη μία φορά την βοήθεια που είχε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά και το προσωπικό των δικών του Υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου, το οποίο παρά το μικρό αριθμό, συνετέλεσε στην επίτευξη του έργου αυτού που χρόνια τώρα το περίμεναν οι κάτοικοι και είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την περιοχή.

  

Γραφείο Δημάρχου

Τριήμερες Δράσεις στον Δήμο Παρανεστίου 24-25-26 Μαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 , με την ευκαιρία της 2ης Πανελλήνιας Σύναξης Δασκάλων, αποφοίτων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (του έτους 1962) οι οποίες συμπεριλαμβάνουν:

1) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (3ο χλμ.από τον Νικηφόρο προς Ψ. Ράχη) στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

2) Στις 11:00 πμ στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Νικηφόρου θα γίνει ομιλία με θέμα : « Το σχολείο, η Οικογένεια και η Κοινωνία στην Ελλάδα της κρίσης». Ομιλητής θα είναι ο κ. Νατσιός Δημήτριος ,δάσκαλος – θεολόγος και υπεύθυνος τηλεοπτικής εκπομπής της 4ε.

Σας ενημερώνουμε ότι το Τριήμερο πρόγραμμα των δασκάλων ξεκινάει από τις 24 έως 26 Μαΐου   και μπορούν να λάβουν μέρος όσοι άλλοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν.

Καλεσμένοι της 25 Μαΐου θα είναι οι Δ/ντες και προϊστάμενοι των Δ/σεων και των Γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης , Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών Δράμας- Καβάλας – Σερρών.

Γραφείο Δημάρχου.

2524 350 152

Διεθνείς ημέρες σπόρων στην Ελλάδα 11, 12, 13 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Παρανεστίου σας προσκαλεί για τις Διεθνείς ημέρες σπόρων στην Ελλάδα 11, 12, 13 Μαΐου 2013 στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου.

Η συνάντηση οργανώνεται από το Πελίτι  (www.peliti.gr) με την υποστήριξη  του Δήμου Παρανεστίουwww.paranesti.gr, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου http://www.kpeparanestiou.gr, της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τους Σπόρους www.seed-sovereignty.org, του κινήματος Ναβντένια από την Ινδία, το οποίο θα εκπροσωπήσει η διεθνής ακτιβίστρια Βαντάνα Σίβα, www.navdanya.org, του Παγκόσμιου Κινήματος για την ελευθερία των σπόρων http://seedfreedom.in.

Η εκδήλωση θα γίνει στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου. Το Σάββατο στις 11 Μαΐου 2013, που είναι η πρώτη μέρα της εκδήλωσης αναμένονται πολλές χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας Σάββατο 11 Μαΐου 2013

http://www.peliti.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=119%3Aprogramma&catid=2&Itemid=4&lang=el

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Συμμετοχή μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου σε εκπαιδευτική εκδρομή το καλοκαίρι του 2013 στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητές Παρανεστίου στην ΚύπροΣτο πλαίσιο αμφίδρομης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Παρανεστίου με το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι και φέτος το καλοκαίρι θα διεξαχθεί αποστολή με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου κατά προτεραιότητα και με μαθητές που φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία του ευρύτερου νομού της Δράμας και οι γονείς των οποίων είναι δημότες του Δήμου Παρανεστίου, καθώς και με μαθητές όλου του νομού, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα διαρκέσει από τις 28 Ιουλίου 2013 έως τις 5 Αυγούστου 2013. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα επιβαρυνθούν μόνο με τα αεροπορικά τους εισιτήρια (ενδεικτική τιμή 220 - 240 ευρώ) και την είσοδό τους στα μουσεία της Λάρνακας.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε περιπάτους, επισκέψεις σε αξιοθέατα και γενικά σε ψυχαγωγικές και ενημερωτικές αποδράσεις για τους μικρούς μας μαθητές. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο της αποστολής κ. Δημητριάδη Κυριάκο στο τηλέφωνο 6972 016 113 καθώς και στο τηλέφωνο του Δήμου Παρανεστίου, στο γραφείο Δημάρχου 25243 50 152.

Ο Δήμος Παρανεστίου παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και την χαμηλή τουριστική κίνηση λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης προσπαθεί να προσφέρει με τα λιγότερα δυνατά έξοδα την μοναδική ευκαιρία στα παιδιά μας να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της πολυαγαπημένης μας Κύπρου.

Γραφείο Δημάρχου.