Θέμα: «Υπογραφή από τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη της απόφασης ένταξης του έργου: Βιολογικός Καθαρισμός Παρανεστίου- Κάτω Θόλου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, στις 11:00 πμ, επισκέφτηκε το Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης για να υπογράψει την απόφαση ένταξης του Βιολογικού Καθαρισμού Παρανεστίου – Κ. Θόλου αξίας 1.560.000 €.

Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ξανθόπουλος Ιωάννης, ο συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Κούρος Αθανάσιος, ο εξωτερικός συνεργάτης της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα των έργων υλοποίησης Ροδόπης κ. Τζουβάρας Χρήστος, ενώ παρόντες ήταν εκτός του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Νικόλαου Καγιάογλου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παρανεστίου και οι εξωτερικοί συνεργάτες του Δημάρχου, καθώς επίσης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ορφανίδης Στυλιανός και ο κ. Γαβριήλογλου Γαβριήλ.

Με μεγάλη χαρά ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Βιολογικός Καθαρισμός Παρανεστίου – Κ. Θόλου» προϋπολογισμού 1.560.000 € που έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση στον άξονα προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» για τον κωδικό προτεραιότητας 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013.

Ενημερώθηκε επίσης ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Κ. Θόλου είναι συνδεδεμένος με το αποχετευτικό δίκτυο του Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών του πρώην Στρατοπέδου Πανταζόπουλου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι πολύ υπερήφανος για την πορεία του ΕΣΠΑ αυτής της περιόδου, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα και ότι έχει επιπλέον χρηματοδότηση 106 εκ ευρώ για το έτος 2013.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαρίστησε για άλλη μία φορά την βοήθεια που είχε από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αλλά και το προσωπικό των δικών του Υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου, το οποίο παρά το μικρό αριθμό, συνετέλεσε στην επίτευξη του έργου αυτού που χρόνια τώρα το περίμεναν οι κάτοικοι και είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την περιοχή.

  

Γραφείο Δημάρχου

Τριήμερες Δράσεις στον Δήμο Παρανεστίου 24-25-26 Μαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ιερά Μητρόπολη Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 , με την ευκαιρία της 2ης Πανελλήνιας Σύναξης Δασκάλων, αποφοίτων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (του έτους 1962) οι οποίες συμπεριλαμβάνουν:

1) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (3ο χλμ.από τον Νικηφόρο προς Ψ. Ράχη) στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

2) Στις 11:00 πμ στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Νικηφόρου θα γίνει ομιλία με θέμα : « Το σχολείο, η Οικογένεια και η Κοινωνία στην Ελλάδα της κρίσης». Ομιλητής θα είναι ο κ. Νατσιός Δημήτριος ,δάσκαλος – θεολόγος και υπεύθυνος τηλεοπτικής εκπομπής της 4ε.

Σας ενημερώνουμε ότι το Τριήμερο πρόγραμμα των δασκάλων ξεκινάει από τις 24 έως 26 Μαΐου   και μπορούν να λάβουν μέρος όσοι άλλοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν.

Καλεσμένοι της 25 Μαΐου θα είναι οι Δ/ντες και προϊστάμενοι των Δ/σεων και των Γραφείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης , Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών Δράμας- Καβάλας – Σερρών.

Γραφείο Δημάρχου.

2524 350 152

Διεθνείς ημέρες σπόρων στην Ελλάδα 11, 12, 13 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Παρανεστίου σας προσκαλεί για τις Διεθνείς ημέρες σπόρων στην Ελλάδα 11, 12, 13 Μαΐου 2013 στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου.

Η συνάντηση οργανώνεται από το Πελίτι  (www.peliti.gr) με την υποστήριξη  του Δήμου Παρανεστίουwww.paranesti.gr, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου http://www.kpeparanestiou.gr, της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας για τους Σπόρους www.seed-sovereignty.org, του κινήματος Ναβντένια από την Ινδία, το οποίο θα εκπροσωπήσει η διεθνής ακτιβίστρια Βαντάνα Σίβα, www.navdanya.org, του Παγκόσμιου Κινήματος για την ελευθερία των σπόρων http://seedfreedom.in.

Η εκδήλωση θα γίνει στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου. Το Σάββατο στις 11 Μαΐου 2013, που είναι η πρώτη μέρα της εκδήλωσης αναμένονται πολλές χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας Σάββατο 11 Μαΐου 2013

http://www.peliti.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=119%3Aprogramma&catid=2&Itemid=4&lang=el

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Συμμετοχή μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου σε εκπαιδευτική εκδρομή το καλοκαίρι του 2013 στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητές Παρανεστίου στην ΚύπροΣτο πλαίσιο αμφίδρομης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Παρανεστίου με το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι και φέτος το καλοκαίρι θα διεξαχθεί αποστολή με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου κατά προτεραιότητα και με μαθητές που φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία του ευρύτερου νομού της Δράμας και οι γονείς των οποίων είναι δημότες του Δήμου Παρανεστίου, καθώς και με μαθητές όλου του νομού, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα διαρκέσει από τις 28 Ιουλίου 2013 έως τις 5 Αυγούστου 2013. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα επιβαρυνθούν μόνο με τα αεροπορικά τους εισιτήρια (ενδεικτική τιμή 220 - 240 ευρώ) και την είσοδό τους στα μουσεία της Λάρνακας.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε περιπάτους, επισκέψεις σε αξιοθέατα και γενικά σε ψυχαγωγικές και ενημερωτικές αποδράσεις για τους μικρούς μας μαθητές. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο της αποστολής κ. Δημητριάδη Κυριάκο στο τηλέφωνο 6972 016 113 καθώς και στο τηλέφωνο του Δήμου Παρανεστίου, στο γραφείο Δημάρχου 25243 50 152.

Ο Δήμος Παρανεστίου παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και την χαμηλή τουριστική κίνηση λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης προσπαθεί να προσφέρει με τα λιγότερα δυνατά έξοδα την μοναδική ευκαιρία στα παιδιά μας να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της πολυαγαπημένης μας Κύπρου.

Γραφείο Δημάρχου.

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου στην ενορία του Κ. Θόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μ.Παύλος

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 το πρωί θα επισκεφτεί τον Δήμο Παρανεστίου
στην Δημοτική Κοινότητα του Κ. Θόλου
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος
για να χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία
η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό «Γενέθλιο της Θεοτόκου».

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Γραφείο Δημάρχου.

Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες της νέας εναλλακτικής καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175) σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5o χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας

Επίσκεψη της κα Κυριάζογλου Κ. στον Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου του Φορέα, κ. Κεχαγιόγλου Σταύρου, την Πέμπτη 28-02-2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης μεταξύ της κας Κυριάζογλου Κωνσταντίνας, στελέχους της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, του μέλους του ΔΣ του Φορέα κ. Ψαρούδα Σπύρου, του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου Νικόλαου και κ. Παρλόγλου Μιχάλη, αντίστοιχα, καθώς και στελεχών του Φορέα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Για τους λάτρεις της ερασιτεχνικής αστρονομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΠΗΓΑΣΟΣ"

moon

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «ο Πήγασος» σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση Λόγου και Μουσικής με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γραμματικάκη Γεώργιο.


Παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο του Γυμνασίου:

 • Στις 5 το απόγευμα η έναρξη λειτουργίας του υπαίθριου Διαδραστικού Μουσείου Φυσικής (επίσημα εγκαίνια στις 19:00)
 • Προβολές αστρονομικού περιεχομένου για τους μικρούς μας φίλους (17:00 - 19:30) από το κινητό Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου
Καγιάογλου Νικόλαος

Σύλλογος Ερασιτεχνικής
Αστρονομίας «Πήγασος»

 

Εκδήλωση για εναλλακτικές καλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚαλλιέργειεςΟ Δήμος Παρανεστίου και το Δημοτικό Διαμέρισμα Νικηφόρου σε συνεργασία με τον γεωπόνο – ερευνητή κ. Κωνσταντινίδη Παντελή σας προσκαλούν στην άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νικηφόρου το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει είναι το εξής:

 • 11:00 – 11:30 Προσέλευση Συμμετεχόντων
 • 11:30 – 11:45 Χαιρετισμοί
 • 11:45 – 13:00 Ομιλία Κωνσταντινίδη Παντελή
 • 13:00 – 14:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση

Οι εναλλακτικές καλλιέργειες που ευδοκιμούν στον τόπο μας αναφέρονται στα ΝΕΑ είδη Φυτών, τα οποία είναι: ΑΡΩΝΙΑ – ΜΥΡΤΙΛΛΑ – ΚΡΑΝΑ – ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ – ΓΚΟΤΣΙ ΜΠΕΡΙ – ΠΑΥΛΟΝΑ – ΙΠΠΟΦΑΕΣ – ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ – ΣΜΕΟΥΡΑ – ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ – ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ – ΣΤΕΒΙΑ.

Την ημερίδα την διοργανώνει το γραφείο Δημάρχου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου κ. Βραδέλη Ιωάννη.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Yποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" έτους 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 66100 ΔΡΑΜΑ
Πληροφορίες: Αναστασία Αποστολίδου
Τηλέφωνο - Fax: (25213) 51 238 – 51 204

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" έτους 2013.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Νομού μας ότι για να ενταχθούν στις παραπάνω Δράσεις, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση–δήλωση στο Κέντρο Μελισ/μίας Κεντρικής Μακεδονίας (26ο χλμ ΕΟ Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, Βασιλικά Θεσ/νίκης, Τ.Κ. 57006). Η ακριβής ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθεί με επόμενο δελτίο τύπου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.1 έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον είναι κάτοχοι θεωρημένου μελισ/κού βιβλιαρίου και δηλώνουν τα μελισ/νη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της φορολογικής δήλωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.2 έχουν οι "επαγγελματίες αγρότες" και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον συντρέχουν τα δύο παραπάνω και επιπλέον κατέχουν 150 παραγωγικά μελίσσια. Η αίτηση είναι κοινή για τις δύο Δράσεις και μπορεί να υποβληθεί: α) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή (εντός προθεσμίας) β) αυτοπροσώπως γ) δια αντιπροσώπου (με σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις είναι τα εξής:

 

 1. Νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
 2. Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.
 3. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή.
 5. Φωτοαντίγραφο της πρώτης και τελευταίας σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ (μόνο για την Δράση 3.2).
 6. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελ/κού - αγροτικού αυτοκινήτου, εφόσον χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των κυψελών (μόνο για την 3.2).