Συμμετοχή μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου σε εκπαιδευτική εκδρομή το καλοκαίρι του 2013 στην Κύπρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητές Παρανεστίου στην ΚύπροΣτο πλαίσιο αμφίδρομης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Παρανεστίου με το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι και φέτος το καλοκαίρι θα διεξαχθεί αποστολή με μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου κατά προτεραιότητα και με μαθητές που φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία του ευρύτερου νομού της Δράμας και οι γονείς των οποίων είναι δημότες του Δήμου Παρανεστίου, καθώς και με μαθητές όλου του νομού, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα διαρκέσει από τις 28 Ιουλίου 2013 έως τις 5 Αυγούστου 2013. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα επιβαρυνθούν μόνο με τα αεροπορικά τους εισιτήρια (ενδεικτική τιμή 220 - 240 ευρώ) και την είσοδό τους στα μουσεία της Λάρνακας.

Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε περιπάτους, επισκέψεις σε αξιοθέατα και γενικά σε ψυχαγωγικές και ενημερωτικές αποδράσεις για τους μικρούς μας μαθητές. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο της αποστολής κ. Δημητριάδη Κυριάκο στο τηλέφωνο 6972 016 113 καθώς και στο τηλέφωνο του Δήμου Παρανεστίου, στο γραφείο Δημάρχου 25243 50 152.

Ο Δήμος Παρανεστίου παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και την χαμηλή τουριστική κίνηση λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης προσπαθεί να προσφέρει με τα λιγότερα δυνατά έξοδα την μοναδική ευκαιρία στα παιδιά μας να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της πολυαγαπημένης μας Κύπρου.

Γραφείο Δημάρχου.

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου στην ενορία του Κ. Θόλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μ.Παύλος

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 το πρωί θα επισκεφτεί τον Δήμο Παρανεστίου
στην Δημοτική Κοινότητα του Κ. Θόλου
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος
για να χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία
η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό «Γενέθλιο της Θεοτόκου».

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Γραφείο Δημάρχου.

Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες της νέας εναλλακτικής καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175) σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5o χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας

Επίσκεψη της κα Κυριάζογλου Κ. στον Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου του Φορέα, κ. Κεχαγιόγλου Σταύρου, την Πέμπτη 28-02-2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης μεταξύ της κας Κυριάζογλου Κωνσταντίνας, στελέχους της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, του μέλους του ΔΣ του Φορέα κ. Ψαρούδα Σπύρου, του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου Νικόλαου και κ. Παρλόγλου Μιχάλη, αντίστοιχα, καθώς και στελεχών του Φορέα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Για τους λάτρεις της ερασιτεχνικής αστρονομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΠΗΓΑΣΟΣ"

moon

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «ο Πήγασος» σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση Λόγου και Μουσικής με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γραμματικάκη Γεώργιο.


Παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο του Γυμνασίου:

 • Στις 5 το απόγευμα η έναρξη λειτουργίας του υπαίθριου Διαδραστικού Μουσείου Φυσικής (επίσημα εγκαίνια στις 19:00)
 • Προβολές αστρονομικού περιεχομένου για τους μικρούς μας φίλους (17:00 - 19:30) από το κινητό Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου
Καγιάογλου Νικόλαος

Σύλλογος Ερασιτεχνικής
Αστρονομίας «Πήγασος»

 

Εκδήλωση για εναλλακτικές καλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚαλλιέργειεςΟ Δήμος Παρανεστίου και το Δημοτικό Διαμέρισμα Νικηφόρου σε συνεργασία με τον γεωπόνο – ερευνητή κ. Κωνσταντινίδη Παντελή σας προσκαλούν στην άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νικηφόρου το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει είναι το εξής:

 • 11:00 – 11:30 Προσέλευση Συμμετεχόντων
 • 11:30 – 11:45 Χαιρετισμοί
 • 11:45 – 13:00 Ομιλία Κωνσταντινίδη Παντελή
 • 13:00 – 14:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση

Οι εναλλακτικές καλλιέργειες που ευδοκιμούν στον τόπο μας αναφέρονται στα ΝΕΑ είδη Φυτών, τα οποία είναι: ΑΡΩΝΙΑ – ΜΥΡΤΙΛΛΑ – ΚΡΑΝΑ – ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ – ΓΚΟΤΣΙ ΜΠΕΡΙ – ΠΑΥΛΟΝΑ – ΙΠΠΟΦΑΕΣ – ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ – ΣΜΕΟΥΡΑ – ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ – ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ – ΣΤΕΒΙΑ.

Την ημερίδα την διοργανώνει το γραφείο Δημάρχου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου κ. Βραδέλη Ιωάννη.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Yποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" έτους 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 66100 ΔΡΑΜΑ
Πληροφορίες: Αναστασία Αποστολίδου
Τηλέφωνο - Fax: (25213) 51 238 – 51 204

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" έτους 2013.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Νομού μας ότι για να ενταχθούν στις παραπάνω Δράσεις, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση–δήλωση στο Κέντρο Μελισ/μίας Κεντρικής Μακεδονίας (26ο χλμ ΕΟ Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, Βασιλικά Θεσ/νίκης, Τ.Κ. 57006). Η ακριβής ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθεί με επόμενο δελτίο τύπου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.1 έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον είναι κάτοχοι θεωρημένου μελισ/κού βιβλιαρίου και δηλώνουν τα μελισ/νη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της φορολογικής δήλωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.2 έχουν οι "επαγγελματίες αγρότες" και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον συντρέχουν τα δύο παραπάνω και επιπλέον κατέχουν 150 παραγωγικά μελίσσια. Η αίτηση είναι κοινή για τις δύο Δράσεις και μπορεί να υποβληθεί: α) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή (εντός προθεσμίας) β) αυτοπροσώπως γ) δια αντιπροσώπου (με σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις είναι τα εξής:

 

 1. Νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
 2. Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.
 3. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή.
 5. Φωτοαντίγραφο της πρώτης και τελευταίας σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ (μόνο για την Δράση 3.2).
 6. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελ/κού - αγροτικού αυτοκινήτου, εφόσον χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των κυψελών (μόνο για την 3.2).

Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και προοπτικές μιας νέας μεθόδου παραγωγής, της μονόκλωνης διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα «Μια καινοτόμος και συμφέρουσα δενδροκομική επιλογή: Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ - 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα.

Ημερίδα για τον θερμαλιστικό τουρισμό και την ενεργειακή αξιοποίηση της γεωθερμίας Μακεδονίας Θράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για τον θερμαλιστικό τουρισμόΗμερίδα με θέμα τον θερμαλιστικό τουρισμό και την γεωθερμία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελίδης» στην Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος ομιλητών και συμμετεχόντων όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα μεταξύ αυτών οι ιαματικοί φυσικοί πόροι και η ενεργειακή χρήση των θερμών νερών της Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης ο οποίος ήταν και ένας από τους κύριους ομιλητές, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδος κ. Ζήση Αγγελίδη, τον Πρόεδρο Ιαματικών Πηγών Τοσκάνης κ. Pier F.Bernacchi, τον Πρόεδρο του Δ.Σ MED SEA HELF κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον Γεωλόγο Dr Γεωθερμίας κ. Νίκο Κολιό, οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικές εισηγήσεις πάνω στα αντικείμενα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση εν όψει της πρόσφατης αδειοδότησης στον Δήμο Παρανεστίου για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Θερμιών, συζήτησε με τον υπουργό κ.Καράογλου και τον ευχαρίστησε θερμά για το θέμα των Ιαματικών Πηγών των Θερμιών. Ο Υπουργός ανέφερε πως έβαλε στόχο την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος και την αξιοποίηση τέτοιων φυσικών πόρων. Με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε την πρόταση φιλοξενίας του Δημάρχου Παρανεστίου, ο Πρόεδρος των Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Κουσκούκης Κωνσταντίνος μαζί με την σύζυγο του όπου φιλοξενήθηκαν προσωπικά από τον Δήμαρχο στην οικία του για τους δείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Στην ξενάγηση του Προέδρου παρευρέθησαν και ο νυν πρόεδρος του Φορέα της Οροσειράς Ροδόπης κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Παρανεστίου κ. Παρλογλου Μιχαήλ και τον Διευθυντή του Δήμου Παρανεστίου κ. Κωνσταντίνο Τσεντίδη. Συζήτησαν για την χλωρίδα, την πανίδα της περιοχής καθώς και την ποικιλομορφία των βοτάνων τα οποία χρήζουν μεγάλης σημασίας σε πολλούς τομείς (φαρμακευτική- ιατρική κα), επίσης έγινε συζήτηση για την περαιτέρω μελέτη και έρευνα των βοτάνων της περιοχής λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπανιότητας τους από γεωπόνους και άλλους αρμόδιους επιστήμονες.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου πιστεύει ότι με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα καθώς και με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές επισκέψεις στον Δήμο Παρανεστίου μπορεί να γίνουν σημαντικά βήματα ως προς την ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς εφόσον ο τόπος αυτός ενδείκνυται σε πολλά επίπεδα όπως το τουριστικό, το επιχειρηματικό, το αγροτικό.

Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας των κηπευτικών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές