Στις 11/12/2013 ημέρα Τετάρτη στα γραφεία του Δήμου Παρανεστίου υπογράφτηκε η σύμβαση  μεταξύ του Δημάρχου  Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαου και της Κοινοπραξίας « Γαιομηχανική Τεχνική Εμπορική Εταιρεία – Τσιφτσίδης Ι. Ελευθέριος» με νόμιμο εκπρόσωπο τον Χατζηχρυσάφη Χρυσάφη του Δήμου ,  μετά από την δημοπρασία της 21-03-2013 για την εκτέλεση των εργασιών του υποέργου1 « Ανακαίνιση Επισκευή Κτιριακών Εγκαταστάσεων του έργου  < Δημιουργία Υποδομών Φιλοξενίας Ειδικών Ομάδων στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον οικισμό ΔΕΗ Μεσοχωρίου>».
Το τελικό ποσό της σύμβασης με το ΦΠΑ είναι 795208,60 € και η προθεσμία περάτωσης του συνόλου των εργασιών έχει οριστεί σε 12 μήνες.
Με το πέρας του έργου θα έχουν ολοκληρωθεί η ανακαινίσεις-επισκευές 24 κτηρίων του πρώην οικισμού της ΔΕΗ Μεσοχωρίου.
Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για την τουριστική προβολή και οικονομική ανάπτυξη του ευρύτερου Δήμου Παρανεστίου εφόσον θα διπλασιαστεί ο χώρος φιλοξενίας από τον ήδη υπάρχον και η επισκεψιμότητα σε αυτόν  για εκπαιδευτικούς σκοπούς   θα είναι πολύ μεγαλύτερη.  Ο Δήμαρχος φανερά συγκινημένος δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέλημα του είναι να υπηρετήσει αυτόν τον τόπο που τόσο το έχει ανάγκη, συνεχίζοντας με νέες ιδέες και προτάσεις με στόχο την πραγματοποίηση τους.
Γραφείο Δημάρχου.