ΘΕΜΑ : « Επίσκεψη του Αντιδημάρχου της ΔΕ Παρανεστίου του  Δήμου Παρανεστίου στην Κύπρο».

Επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ. Παρλόγλου από της 13 έως και της 17 Νοέμβρη 2013 κατόπιν  πρόσκλησης του Υπουργείου  Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου στα πλαίσια αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο κρατών.
Ο Δήμος Παρανεστίου τα τελευταία τρία χρόνια φιλοξενεί μαθητές Δημοτικών Σχολείων απ όλη την Κύπρο κατά τους θερινούς μήνες στον οικισμό φιλοξενίας της ΔΕΗ και αντίστοιχα γίνεται φιλοξενία μαθητών μας , από το  Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου    σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του νησιού. 
Μέσα από την αμφίδρομη αυτή επισκεψημότητα και φιλοξενία των μαθητών επιδιώκεται η σύσφιξη των αδελφικών σχέσεων ανάμεσα στα δύο αυτά κράτη, η προβολή  των αξιοθέατων, η τουριστική ανάπτυξη αλλά παράλληλα και η ψυχαγωγία των μικρών  μαθητών. 
Ο Αντιδήμαρχος Παρανεστίου κ.  Παρλόγλου επισκέφτηκε το Υπουργείο Παιδείας  και Πολιτισμού και συναντήθηκε υπηρεσιακά στελέχη αυτού.
Αντάλλαξαν απόψεις και τεχνογνωσία   καλύτερης συνεργασίας για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο.
Ο Γενικός Δ/ντης  Κατασκηνώσεων του  Υπουργείου   κ. Μιχάλης Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι μόνον οι μαθητές του Δήμου Παρανεστίου θα φιλοξενηθούν για την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο λόγω του ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας του αφ ενός δεν τους δίνει την δυνατότητα  για περισσότερες φιλοξενίες και αφ εταίρου  διότι έχουν αναπτυχθεί ισχυροί δεσμοί φιλίας μεταξύ τους .
Ο Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε την Κοινότητα του Πολιτικού, (κοινότητα που ανήκει στο Κοινοτικό Σύμπλεγμα Ταμάσσου) μαζί με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κ. Ανδρέα Βοσκαρή και συζήτησαν την προοπτική αδελφοποίησης και συνεργασίας των δύο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης , του Δήμου Παρανεστίου και της Κοινότητας Πολιτικού.
Συγκινητικό  ήταν το αντίκρισμα πολλών φωτογραφιών και πινάκων από αξιοθέατα   του Δήμου Παρανεστίου (ποταμός Νέστος καταρράκτες Αγίας Βαρβάρας κ.α) αλλά και από τοπία της ευρύτερης περιοχής της Δράμας ( Βυζαντινά τείχη Σπήλαιο Μααρά, κα), σε δημοτικά σχολεία της Λεμεσού και της Λευκωσίας  , πράγμα που αποδεικνύει ότι οι λιλιπούτιοι μαθητές θέλουν να έχουν στα μάτια τους τις όμορφες αναμνήσεις από την γείτονα χώρα. 
Γραφείο Δημάρχου.