Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι τριήμερες Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στις 9 – 10 και 11 Αυγούστου 2013 στον οικισμό Παρανεστίου υπό την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου κ. Παρλόγλου Μιχαήλ, ο οποίος έκανε τα μέγιστα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πραγματοποιήθηκε Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας Ποντίων η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και οι εκδηλώσεις κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.

Στα πλαίσια της παραπάνω συνάντησης παρουσιάστηκε η επιθεώρηση του κ. Σάββα Σαλπιγγίδη με τίτλο «Τσαϊζουμ κι φογούντανε, χατεύουμ’ αρς κι φεύ ‘νε» η οποία πραγματικά ήταν μία απολαυστική σατιρική πολιτικού περιεχομένου επιθεώρηση και  οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι δακρύων.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες και καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους το κάλεσμα του Δήμου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, διασκέδασε, ξεναγήθηκε και αναπόλησε τα βιώματα των Ποντίων.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου μετά την Θεία Λειτουργία στον οικισμό του Τραχωνίου έγινε μία μικρή συγκινητική τελετή για τους φονευθέντες ήρωες του Τραχωνίου και του Πολυγεφύρου, αφού πρώτα επιτελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Εκεί συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι και απόγονοι των φονευθέντων από το Βουλγαρικό στρατό την 12ης Αύγουστο του 1944.   Στην τελετή αυτή ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραχωνίου κ. Δερμετζόγλου αναφώνησε τα ονόματα των θυμάτων και κατέθεσε μια μαρμάρινη πλακέτα ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ένδοξους ήρωες μας.

Γραφείο Δημάρχου.