[20/7/2012] Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

Επίσκεψη στο Δήμο Παρανεστίου έκανε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel, την Τετάρτη 30 Μαΐου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Δικτύου «Περιφέρειες-Δήμοι- Πολίτες», με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ειδικών μορφών τουρισμού. Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου, όπου και ενημερώθηκε σχετικά και για τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Στη γερμανική αποστολή συμμετείχαν ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Κομοτηνή, μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της γερμανικής τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων διαχείρισης ορεινών πάρκων και τουριστικά αξιοποιημένων ορεινών περιοχών, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς ταξιδιωτικών οδηγών, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων, καθώς και δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε ταξιδιωτικά έντυπα και σε θέματα οινικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια των επαφών το σύνολο των μελών της γερμανικής αποστολής εξέφρασε την εκτίμηση πως η περιοχή της Δράμας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον ως προς το φυσικό της περιβάλλον και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του οινικού τουρισμού. Δήλωσαν μάλιστα την πρόθεσή τους να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη συμφωνηθεί και ξεκινά άμεσα στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος συνεργασία μεταξύ του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Harz της Γερμανίας και του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Καγιάογλου Νικόλαος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Hans- Joachim Fuchtel χαρίζοντας του ένα αναμνηστικό μαρμάρινο ανάγλυφο του Ορφέα για την τιμή που έκανε να επισκεφτεί τον απομακρυσμένο και ορεινό Δήμο μας ευελπιστώντας σε μελλοντικές και ωφέλιμες για τον τόπο συνεργασίες.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

[19/7/2012] Επίσκεψη μαθητών από την Κύπρο στο Παρανέστι

Ο Δήμος Παρανεστίου έχει την μεγάλη χαρά να φιλοξενεί από τις αρχές Ιουλίου μαθητές από την Κύπρου δίνοντας τους την δυνατότητα να γνωρίσουν έναν άλλο τόπο και να κάνουν νέες δραστηριότητες. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Παρανεστίου φιλοξενεί μαθητές από διάφορα μέρη της Κύπρου. Η φιλοξενία τους θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουλίου. Η περσινή φιλοξενία απαρτίζονταν από 50 παιδιά ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί. Η φιλοξενία των Κυπρίων μαθητών στον Δήμο Παρανεστίου έχει χωριστεί σε δύο περιόδους των 12 ημερών.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τις ομορφιές του Νέστου, να δουν το φράγμα του Θησαυρού στο Παρανέστι, τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας, να περιπλανηθούν στα μονοπάτια που οδηγούν στα μοναδικής ομορφιάς δάση μας.

Πέρα όμως από τις περιοχές στον Νομό Δράμας έκαναν εκδρομές στην ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, επισκέφτηκαν τον Αγγίτη ποταμό, το σπήλαιο της Αλιστράτης, το σπήλαιο του Μααρά, πήγαν στην Ξάνθη, στο νησί της Θάσου και της Σαμοθράκης και σε πολλά ακόμη μέρη.

Επίσκεψη Κυπρίων μαθητών στο Παρανέστι

Επίσκεψη Κυπρίων μαθητών στο Παρανέστι

[19/3/2012] Επίσκεψη Δημάρχου στην Τουρκία

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Καγιάογλου Νικόλαος πραγματοποίησε 5μερη επίσκεψη στην πόλη της Άγκυρας στην Τουρκία συνοδεύοντας ως επίσημος προσκεκλημένος το ΚΠΕ Παρανεστίου στα πλαίσια του προγράμματος Gruntdvig με τίτλο "Learn to Integrate the Family into the Environment" το οποίο και συντονίζει το ΚΠΕ Παρανεστίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος με πρώτη τη φιλοξενία των εταιρικών ιδρυμάτων στο Παρανέστι το Νοέμβριο του 2011 και θα ακολουθήσουν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί και πάλι στο Παρανέστι τον Ιούλιο του 2013.

Στην αποστολή συμμετείχαν 16 μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παρανεστίου και του Δήμου Δράμας 6 μέλη από την Πορτογαλία, 10 μέλη από τη Ρουμανία 2 μέλη από την Ιταλία και 12 μέλη από την χώρα υποδοχής.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε μεταξύ άλλων:

Επίσκεψη στον Τοπικό εκπρόσωπο της Κεντρικής Διοίκησης του Pursaklar Salih Bigak

Επίσκεψη στον Τοπικό εκπρόσωπο της Κεντρικής Διοίκησης του Pursaklar Salih Bigak

 

Eπίσκεψη στο Δήμαρχο Pursaklar Selguk Getin

Eπίσκεψη στο Δήμαρχο Pursaklar Selguk Getin

 

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Gubuk Lokman Hekin

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Gubuk Lokman Hekin

 

Επίσκεψη στο Διευθυντή Εκπαίδευσης του Pursaklar

Επίσκεψη στο Διευθυντή Εκπαίδευσης του Pursaklar

 

Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στις τοπικές αρχές της περιοχής προσφέρθηκε υλικό για το Δήμο Παρανεστίου και το Δήμο Δράμας και ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα. Επίσης ο Δήμαρχος Παρανεστίου απεύθυνε πρόσκληση προς όλους να επισκεφθούν το Νομό Δράμας και το Δήμο Παρανεστίου για να δούνε από κοντά τις ομορφιές της περιοχής, και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΠΕ στο Δήμο Παρανεστίου μιας και η Υπαίθρια Εκπαίδευση στη γείτονα χώρα είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα.

Τέλος ο Δήμαρχος Παρανεστίου θα ήθελε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το εξαίρετο έργο που πραγματοποιούν με την υλοποίηση των Προγραμμάτων στο Δήμο μας, μέρος των οποίων έχουν Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή εμβέλεια.

επίσκεψη στην Τουρκία

[27/6/2011] Λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Παρανεστίου

Προς: Μετανάστες που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στο Δήμο Παρανεστίου

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Παρανεστίου»

Σχετ.: Νόμος 3852/2010 άρθρο 78.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απευθύνει δημόσια πρόσκληση στη κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν στο Δήμο Παρανεστίου, όπως προσέλθουν στα:

 1. Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου (κ. Καλαΐτζόγλου Εμμανουήλ)
 2. Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου (κ. Μαλέζογλου Μάρθα)

Για να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Παρανεστίου, έως 8 Ιουλίου 2011.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μετανάστες που συγκεντρώνουν τις προβλεπόμενες και για τους Έλληνες εκλογείς προΰποθέσεις (πλην της ελληνικής ιθαγένειας) και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στο Δήμο Παρανεστίου.

 

Ο Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Παρανεστίου

Μιχαήλ Κωνσταντινίδης

[27/5/2011] Συνέχιση λειτουργίαs του Καταστήματος ΑΤΕ Νικηφόρου Δράμας

Προς 
τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος
κ. Θεόδωρο Πανταλάκη,
Πανεπιστημίου 23, 10564 ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤ: Έγγραφό σας Α.Π. 34/31.03.2011 του Γραφείου Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοίκησης της ΑΤΕ

Κύριε Διοικητά,

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοίκησης της ΑΤΕ, μας διαβεβαιώνεται ότι το Κατάστημα Νικηφόρου θα συνεχίσει την λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πελατών του, και νοιώσαμε όλοι μας ευχαριστημένοι και εφησυχασμένοι με την διαβεβαίωση αυτή.
Λόγω όμως του έκτακτου συμβάντος της έκρηξης λόγω απόπειρας διάρρηξης στο Κατάστημα Νικηφόρου, ό κόσμος άρχισε πάλι να ανησυχεί. Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών δεν προχωρούν και όλοι οι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Παρανεστίου έχουν αρχίσει να αγανακτούν. 
Αγρότες, συνταξιούχοι και κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν. Απειλούν σε περίπτωση που κλείσει το Κατάστημα Νικηφόρου να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις τους από την ΑΤΕ και να απευθυνθούν σε άλλη ιδιωτική τράπεζα.
Βέβαια και ο Δήμος μας, όπως και οι υπάλληλοι του Δήμου, εξυπηρετούνται από το Κατάστημα Νικηφόρου και είναι σημαντικό για την καλύτερη λειτουργία του να συνεχίσει η εξυπηρέτησή του από το Κατάστημα Νικηφόρου.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας πιστεύουν, λόγω ότι ανήκουν σε έναν ακριτικό και ορεινό Δήμο που με την έκτασή του καλύπτει το 1/3 ολόκληρου του νομού, πως δικαιούνται τουλάχιστον να εξυπηρετούνται από κάποιες υπηρεσίες απαραίτητες για τις καθημερινές τους συναλλαγές στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν κάθε φορά στην πόλη της Δράμας.
Παρακαλούμε να μας καταθέσετε σύντομα γραπτώς τις απόψεις σας για να μπορέσουμε να καθησυχάσουμε και πάλι τον κόσμο, που τον προβληματίζει ιδιαίτερα η κατάσταση αυτή.

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Καγιάογλου

[27/5/2011] Συνεδρίαση Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου

Την Παρασκευή 27  Μαΐου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαο. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα παρακάτω μέλη:

 

 • Λαζαρίδης Νικόλαος , Αντιδήμαρχος Δη. Ενότ. Νικηφόρου Δήμου Παρανεστίου και Παρλόγλου Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος Δη. Ενότ. Παρανεστίου Δήμου Παρανεστίου
 • Εφραιμίδης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παρανεστίου
 • Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος  Υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσία Δήμου Παρανεστίου
 • Ανανιάδης Ηλίας, Ανθυπαστυνόμος του Α.Τ. Παρανεστίου
 • Πασχαλίδης Πασχάλης, Ανθυπαστυνόμος του Α.Τ. Δοξάτου
 • Μυστρίδης Ελευθέριος, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
 • Βατίτσης Συμεών, Υποπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας
 • Κωνσταντινίδου Ελισάβετ, ΠΕ Δασολόγος του Δασαρχείου Δράμας
 • Φιλιππίδης Νικόλαος από το Κ.Υ. Παρανεστίου
 • Φυλακτάκης Φυλακτός, Λ/γός (ΠΒ) της 165 ΜΠΕΠ

 

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα ενόψει της θερινής περιόδου, επιβεβαιώθηκε από τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες η ετοιμότητα τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Καγιάογλου

[19/4/2011] Παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου

Προκειμένου να παραχωρηθεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης στην κενωθείσα θέση περιπτέρου της Σεραΐδου Παρασκευής του Σάββα, στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου του Δήμου Παρανεστίου, καλούμε τους ανάπηρους Πολέμου, ανάπηρους Εθνικής Αντίστασης, στρατιωτικούς αναπήρους Ειρηνικής περιόδου (Ν.1370/1944), τους ανάπηρους αγωνιστές Αντιδικτατορικού αγώνα (Ν.1543/1985), τους ανάπηρους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού (1863/1989), τους ανάπηρους πολέμου Άμαχου Πληθυσμού (Ν.812/1943), τους ανάπηρους Άμαχου Πληθυσμού (Ν. 1863/1989), καθώς και τα θύματα των παραπάνω κατηγοριών εφόσον λαμβάνουν πολεμική ή στρατιωτική σύνταξη και ενδιαφέρονται σχετικά, ναυποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Γραφείο Αδειών του Δήμου Παρανεστίου, στο κατάστημα της Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου το αργότερο μέχρι 20 Μαΐου 2011.

[31/3/2011] Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Επιστολή του Δημάρχου στο καίριο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία αυτόν τον καιρό τον ορεινό ακριτικό Δήμο Παρανεστίου

Με βάση την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αυτόν τον καιρό, ο Δήμαρχος του Παρανεστίου κ.Νικόλαος Καγιαόγλου έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, την παρακάτω σχετική επιστολή:

Κύριε Υπουργέ με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις του υπουργείου σας για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Δήμου μας. Ένα κέντρο το οποίο λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2005 με μεγάλη επιτυχία στο οποίο και ο δήμος μας συμμετείχε ενεργά για την ίδρυση και λειτουργία του προσφέροντας βοήθεια σε ό,τι του ζητήθηκε. Καθ΄όλη την διάρκεια λειτουργίας του προσέφερε, πέρα από τον κύριο λόγο ύπαρξης του, το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού μας Δήμου και στην τοπική οικονομία. Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, για το κλείσιμο του κέντρου, αυτό θα έχει επιπλέον σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής σε μια περίοδο κρίσης.

Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου προκειμένου να μην επέλθει μαρασμός στον ακριτικό μας Δήμο.

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλες υποβαθμίσεις, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. Ελπίζουμε στην κατανόηση σας και στην ικανοποίηση του αιτήματος μας.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου

Νικόλαος Καγιάογλου

[27/3/2011] Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και τιμή έγινε ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 στον Δήμο Παρανεστίου. Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου. Το επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου.

Μετά την Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους: Δήμαρχο κ. Νικόλαο Καγιάογλου, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας του Δήμου, εκπροσώπους σχολείων, από τον εκπρόσωπο πολιτιστικών φορέων, από τους εκπρόσωπους Εθνικής Αντίστασης και από τον εκπρόσωπο συλλόγου Κομμάντο 74.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στη ΛΑΦ Παρανεστίου παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου.

[21/3/2011] Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του VFT

Οι αγώνες του VFT

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Παρανεστίου, η τρίτη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής της 5ης Διοργάνωσης Αγώνων Βουνού Παρανεστίου (Virgin Forest Trail).

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 • Ενημέρωση από το Δήμαρχο Παρανεστίου και Πρόεδρο της Ο.Ε. του VFT για την συνάντηση που είχε ο ίδιος με την Δήμαρχο του Δήμου Smolyan, κα Dora Yankova σχετικά με την συνδιοργάνωση με τον Δήμο Smolyan του VFT 2012.
 • Παρουσιάστηκε η νέα διαδρομή του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι, ο οποίος πλέον θα έχει μήκος 35 χιλιομέτρων και θα περνάει μέσα από τον οικισμό της Πρασινάδας.
 • Αποφασίστηκε η αλλαγή του τρόπου σήμανσης δηλ. αντί τον πλαστικών πινακιδίων θα μπει προσωρινή σήμανση τύπου ερυθρόλευκης ταινίας, η οποία θα περισυλλέγεται στο πέρας της κάθε διοργάνωσης για την αποφυγή περιβαλλοντικής μόλυνσης.
 • Αποφασίστηκε ότι οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου 2011.
 • Έγινε συζήτηση για τη διεξαγωγή ενός νέου αγώνα με την επωνυμία Special VFT, ο οποίος θα απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες .
 • Αποφασίστηκε η 1η συνάντηση φορέων και εθελοντικών οργανώσεων να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 18.00μμ στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Νομαρχίας Δράμας.
 • Καθορίστηκε η Επιτροπή Αγώνων, η οποία αποτελείται από τους : Νικόλαο Καγιάογλου, Δήμαρχο Παρανεστίου και Πρόεδρο Ο.Ε. του VFT 2011, Στυλιανό Μελισσινό, υπεύθυνο Ασφαλείας Αγώνων VFT 2011 και Μιχαήλ Παπαδόπουλο, Τεχνικό Διευθυντή Αγώνων VFT 2011.
 • Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώθηκε για την πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Ελληνικό Σύλλογο Προσανατολισμού, για τη δημιουργία χάρτη προσανατολισμού, την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων και την προστασία των δασών (Orienteering).
 • Προτάθηκε η έναρξη επαφών με τον ΟΣΕ για τη δημιουργία ενός βαγονιού με το λογότυπο του VFT, το οποίο θα μπορεί εφόσον είναι δυνατόν να μεταφέρει στο Παρανέστι τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στην φετινή διοργάνωση του Virgin Forest Trail.

 


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αγώνων: http://paranestivft.com