ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΘΕΜΑ: «Έκθεση φωτογραφίας αρχαιολογικών ευρημάτων από την ανασκαφή της Ακρόπολης Πλατανιάς στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς του Δ. Παρανεστίου».

Ο Δήμος Παρανεστίου συνδιοργανώνει με την ΙΗ' εφορία αρχαιοτήτων και την Π.Ε. Δράμας το πρόγραμμα «Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» στις αρχαίες ακροπόλεις του δήμου, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων θα διεξαχθεί έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα της ανασκαφής που διεξάγεται στην Ακρόπολη Πλατανιάς καθώς και βίντεο και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες βουνού.

Από 7 - 14 Οκτωβρίου 2012

α) Αναβίωση των φρυκτωριών (μέθοδος μετάδοσης προσυμφωνημένων μηνυμάτων με χρήση φωτιάς), στις επτά ακροπόλεις του Δήμου Παρανεστίου και

β) Έκθεση φωτογραφίας των επτά ακροπόλεων του Δήμου Παρανεστίου στο δημοτικό σχολείο Πλατανιάς από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. (με δυνατότητα χρονικής παράτασης).

Την έκδοση έντυπου υλικού για την ενημέρωση του κοινού και τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του δημοτικού σχολείο για τις εκδηλώσεις έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Συνδιοργανωτές:

  • ΙΗ΄ ΕΠΚΑ
  • Δήμος Παρανεστίου
  • Περιφερειακή ενότητα Δράμας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κ. Βασιλική Πουλιούδη, τηλ. 2510 222335, 25210 31365