Μεγάλη επιτυχία είχε το ταξίδι του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαου και του Βουλευτή της ΝΔ Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριου με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου Χαράλαμπο   και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα Κων/νο στης 5 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο της Βουλής.

  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε την άμεση εκταμίευση των 2.000.000 ,00 € για την συνέχιση των εργασιών  των φυλακών στον οικισμό του Νικηφόρου ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των ποινικών φυλακών της χώρας, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές και ανθρώπινες. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετική για την ολοκλήρωση του όλου έργου, το οποίο για χρόνια έμενε μια ανεκπλήρωτη δέσμευση της πολιτείας.

Σημαντική ήταν επίσης και η συζήτηση του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη Δ. και του Δημάρχου Παρανεστίου με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο για τα τρέχοντα προγράμματα του Υπουργείου που αφορούν την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και την ενίσχυση της κινητικότητας του μαθητικού – φοιτητικού πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου προσκάλεσε τους Υπουργούς να επισκεφτούν τον Ορεινό Δήμο του και να δουν από κοντά τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός αυτός πληθυσμός.

Γραφείο Δημάρχου.