ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για τον θερμαλιστικό τουρισμόΗμερίδα με θέμα τον θερμαλιστικό τουρισμό και την γεωθερμία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελίδης» στην Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος ομιλητών και συμμετεχόντων όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα μεταξύ αυτών οι ιαματικοί φυσικοί πόροι και η ενεργειακή χρήση των θερμών νερών της Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης ο οποίος ήταν και ένας από τους κύριους ομιλητές, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδος κ. Ζήση Αγγελίδη, τον Πρόεδρο Ιαματικών Πηγών Τοσκάνης κ. Pier F.Bernacchi, τον Πρόεδρο του Δ.Σ MED SEA HELF κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον Γεωλόγο Dr Γεωθερμίας κ. Νίκο Κολιό, οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικές εισηγήσεις πάνω στα αντικείμενα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση εν όψει της πρόσφατης αδειοδότησης στον Δήμο Παρανεστίου για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Θερμιών, συζήτησε με τον υπουργό κ.Καράογλου και τον ευχαρίστησε θερμά για το θέμα των Ιαματικών Πηγών των Θερμιών. Ο Υπουργός ανέφερε πως έβαλε στόχο την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος και την αξιοποίηση τέτοιων φυσικών πόρων. Με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε την πρόταση φιλοξενίας του Δημάρχου Παρανεστίου, ο Πρόεδρος των Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Κουσκούκης Κωνσταντίνος μαζί με την σύζυγο του όπου φιλοξενήθηκαν προσωπικά από τον Δήμαρχο στην οικία του για τους δείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Στην ξενάγηση του Προέδρου παρευρέθησαν και ο νυν πρόεδρος του Φορέα της Οροσειράς Ροδόπης κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Παρανεστίου κ. Παρλογλου Μιχαήλ και τον Διευθυντή του Δήμου Παρανεστίου κ. Κωνσταντίνο Τσεντίδη. Συζήτησαν για την χλωρίδα, την πανίδα της περιοχής καθώς και την ποικιλομορφία των βοτάνων τα οποία χρήζουν μεγάλης σημασίας σε πολλούς τομείς (φαρμακευτική- ιατρική κα), επίσης έγινε συζήτηση για την περαιτέρω μελέτη και έρευνα των βοτάνων της περιοχής λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπανιότητας τους από γεωπόνους και άλλους αρμόδιους επιστήμονες.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου πιστεύει ότι με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα καθώς και με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές επισκέψεις στον Δήμο Παρανεστίου μπορεί να γίνουν σημαντικά βήματα ως προς την ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς εφόσον ο τόπος αυτός ενδείκνυται σε πολλά επίπεδα όπως το τουριστικό, το επιχειρηματικό, το αγροτικό.