ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥΠραγματοποιήθηκε και δρομολογήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Παρανεστίου για το 2013, παράλληλα δε έγινε αποδοχή εντάξεων και χρηματοδοτήσεων σε έργα που αφορούν το ΕΣΠΑ, κατά την προχτεσινή (18/1/2013), συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος είναι φανερά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Παρόλο τις τόσο δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, με την αμέριστη συμπαράσταση – συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Π.Ε. Δράμας και με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος μας, καταφέρνει να εντάσσει μεγάλα έργα πνοής, ποιότητας και ανάπτυξης, προσδοκώντας στην γρήγορη υλοποίηση τους, ενώ ταυτόχρονα κάνει κινήσεις για μία σειρά από πολύ μεγάλα έργα, που 'θα είναι έργα για μία ζωή'».

Κατά την συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 18 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου, όπου και συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε:

  • Την κατά έγκριση πλειοψηφία του σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τον Δήμο.
  • Την ομόφωνη αποδοχή ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης: «ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ» Προϋπολογισμού 305.618,81 και 258.722,53 ευρώ αντίστοιχα.
  • Την ομόφωνη αποδοχή ένταξης και αποδοχή χρηματοδότησης της πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΟΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ» του άξονα προτεραιότητας 09 του Ε.Π. της ΠΑΜ-Θ «Μακεδονία – Θράκη» προϋπολογισμού 1.852.000 ευρώ.
  • Την ομόφωνη αποδοχή ένταξης και αποδοχή χρηματοδότησης της πράξης «ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» του άξονα προτεραιότητας 09 του Ε.Π. της ΠΑΜ-Θ «Μακεδονία – Θράκη» προϋπολογισμού 835.170,00 ευρώ.