Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της πόλης του Αcenovgrad κ. Emil Karaivanov και της Ο.Ε της διοργάνωσης Ultra Persenk της Βουλγαρίας επισκέφτηκε την Τετάρτη και Πέμπτη 15-16/1/2014 την πόλη  μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη και μέλη της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων Βουνού Παρανεστίου VFT.
Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν πέραν της γνωριμίας, η ανταλλαγή απόψεων και ο προγραμματισμός για από κοινού ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί ένας Υπερμαραθώνιος στην Οροσειρά της Ροδόπης , μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Οι κοινές διαδρομές , η ανάλυση τεχνικών θεμάτων ήταν μερικά από τα θέματα συζήτησης καθόσον η Οργανωτική Επιτροπή του  ULTRA PERSNEK με τον υπεύθυνο κ.  Nikolai Marangozov  παρουσίαζε ένα πλάνο συνεργασίας μιας ενδεχόμενης διαδρομής. Η Οροσειρά της Ροδόπης με την απέραντη φυσικού κάλλους ομορφιά της όπως μοιράζεται στα δύο κράτη θα πρέπει να ενώνει και να είναι πόλος έλξης για τον τουρισμό, τον αθλητισμό και για πολλές άλλες δραστηριότητες πέραν των δικών τους συνόρων με αμοιβαίο όφελος.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τα υπόλοιπα μέλη επισκέφτηκαν το κτήριο του Δημαρχείου του  Asenovgrand συνοδεία της Βουλγάρικης επιτροπής αγώνων καθώς και άλλα αξιοθέατα και μνημεία της πόλης.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος κάλεσε με την σειρά του την οργανωτική επιτροπή αγώνων  Ultra Persenk για μία δεύτερη συνάντηση στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου , στην καρδιά των αγώνων για τον Απρίλιο μήνα για περεταίρω συζητήσεις και κοινές δράσεις στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.
Γραφείο Δημάρχου.