Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου συναντήθηκαν  ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαος , μαζί με τον Βουλευτή κ. Κυριαζίδη Δημήτριο και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Παρανεστίου κ. Δαλακάκη Δημήτρη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφερόμενος στην αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας των φυλακών Νικηφόρου,  ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των ποινικών φυλακών της χώρας, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές και ανθρώπινες, έκανε γνωστό ότι οι κοινές προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα, καθόσον από το εγκριθέν ποσό των 8.000.000 € εκταμιεύθηκαν ήδη 2.000.000 €, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν εκ νέου οι εργασίες στις φυλακές. Το υπόλοιπο δε ποσό, προγραμματίστηκε να εκταμιευθεί στις αρχές του επόμενου έτους. 
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε την υλοποίηση του έργου ως προτεραιότητα της Κυβέρνησης.  Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετική για την ολοκλήρωση του όλου έργου, το οποίο για χρόνια έμενε μια ανεκπλήρωτη δέσμευση της πολιτείας.
Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος έμεινε φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη της συζήτησης και αναμένει την δέσμευση υλοποίησης του έργου από τη μεριά του Υπουργείου.
Γραφείο Δημάρχου.