Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρανεστίου ενέκρινε την υποβολή πρότασης   για συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στα πλαίσια της πρόσκλησης με αριθμό 59  του Ε. Π «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», Άξονας Προτεραιότητας 2: «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», Ειδικός Στόχος 2.1: «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα». Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 61.500 ευρώ
Στόχος του προγράμματος είναι η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αποσκοπεί στο Πληροφοριακό Σύστημα, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Δήμο  Παρανεστίου , με αντικείμενο την Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Παρανεστίου .
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής, μέσω της οποίας θα καταγράφονται τα αιτήματα των Πολιτών και στην συνέχεια αυτά θα διαχειρίζονται με απλό τρόπο από το προσωπικό του Δήμου. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας ο Πολίτης θα μπορεί να μεταφέρει στις Υπηρεσίες του Δήμου, άμεσα και στοχευόμενα στο ανάλογο τμήμα, το αίτημά του, τυχόν προβλήματα, καταγγελίες κλπ.
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής συνίσταται στην αποφυγή γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ