ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 2524350152

Παρανέστι  13/05/2014

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄ΕΝΤΑΞΗ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ.

Την έγκριση δύο μεγάλων έργων του προγράμματος Leader που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ  για τον Δήμο του Παρανεστίου έχει στην κατοχή της η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τις περαιτέρω ενέργειες της. Πρόκειται για :

Α)Διαμόρφωση χώρου πολιτιστικών, αθλητικών , εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον αύλειο  χώρο του εκθετηρίου της Τοπικής Κοινότητας Πτελέας με εγκεκριμένο προϋπολογισμό  102.000,00 €.

Συγκεκριμένα θα γίνει η διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου 5 Χ 5
Διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς-Δημιουργία χώρου για την αναβίωση πολιτιστικών – αθλητικών- εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Κατασκευή ξύλινων  περγκόλων και καθισμάτων, κατασκευή παρτεριού και καθιστικών χώρων, κατασκευή τοίχων καθώς και μία γενική διαμόρφωση του ανάγλυφου του αύλειου χώρου.

Β)Διαμόρφωση -  Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Ψηλής Ράχης , με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 75.000,00 €.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί η περίφραξη του αύλειου  χώρου , θα τοποθετηθούν δύο κιόσκια, δύο πέργκολες, θα γίνει η κατασκευή του χώρου της παιδικής χαράς με νέο εξοπλισμό και όργανα, καθώς και η κατασκευή καθιστικού χώρου.
Είναι δύο μεγάλα έργα για τον Δήμο Παρανεστίου εφόσον οι παροχές από αυτά είναι όχι μόνον η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αλλά και η βελτίωση στην ποιότητα ζωής  των κατοίκων, των επισκεπτών για καλύτερες υπηρεσίες στην ύπαιθρο.

Γραφείο Δημάρχου.