Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Παρανεστίου προς τον Δήμαρχο του Ασένοβγκραντ της Βουλγαρίας κ. Εμίλ Καραϊβάνοφ  για μία επίσκεψη στο ορεινό Παρανέστι  η οποία πρόταση έγινε αποδεκτή , επισκέφτηκαν στις 29.04.2014 έως της 30.04.2014   οκταμελή αντιπροσωπεία  την πόλη της Δράμας και τον Δήμο Παρανεστίου. Από βουλγαρικής πλευράς προσήλθαν η Αντιδήμαρχος κα Βαλκάνοβα, ο υπεύθυνος Αθλητισμού κ. Ζλάτεβ, ο Δ/ντης της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρσιμού κ. Κιρκόβ και τέσσερα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αγώνων.
Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Κουκαριώτη Παναγιώτη  τον κ. Παρλόγλου Μιχαήλ  και στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων του VFT  του Δήμου υποδέχτηκαν την Βουλγάρικη αποστολή στην Νομαρχία της Δράμας. Κατόπιν επισκέφτηκαν το γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Δράμας κ. Ξανθόπουλο Ιωάννη όπου τους καλωσόρισε  και εκείνος με την σειρά του. 
Σκοπός της επίσκεψης   είναι η περαιτέρω λήψη αποφάσεων και ο σχεδιασμός ενός πρώτου πλάνου για την υλοποίηση ενός διακρατικού -  διεθνή υπερμαραθωνίου αγώνα βουνού στην οροσειρά της Ροδόπης για την ερχόμενη χρονιά 2015 ,όπου θα ξεκινάει από την πόλη του Ασένοβγκραντ και θα καταλήγει στον Δήμο Παρανεστίου.
 Την ημέρα επίσκεψης στο Παρανέστι στις 30 Απριλίου στο Δημαρχείο Παρανεστίου, η ομάδα αποστολής ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και κατόπιν έγινε διαλογική συζήτηση  όπου κατατέθηκαν προτάσεις – απόψεις κα και συμφωνήθηκε να υπογραφεί , σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα πρωτόκολλο συνεργασίας για την πραγματοποίηση αυτού του αθλητικού γεγονότος.  
Οι δύο Δήμαρχοι έδειξαν φανερά ενθουσιασμένοι από την πορεία των εξελίξεων εφόσον τα οφέλη θα είναι πολλά στους τομείς το  αθλητικού τουρισμού και όχι μόνο , της επισκεψιμότητας  αλλά και άλλων μελλοντικών επενδύσεων.  
Γραφείο Δημάρχου.