Δελτίο Τύπου: 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρώτο, τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας με συνδιοργανωτές το Δήμο Παρανεστίου και το ΚΠΕ Παρανεστίου. Στο Συνέδριο παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης και ο Βουλευτής Δράμας, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ίδιοι οι βιοκαλλιεργητές επιλέγουν τα θέματα που τους απασχολούν και τα θέτουν σε Πανελλήνιο Συνέδριο, καλώντας την επιστημονική κοινότητα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», τα μέλη της εναλλακτικής κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ, τους αρμόδιους φορείς ελέγχου (πιστοποιητικούς οργανισμούς), τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών, τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ελληνικής Υπαίθρου σε ανοιχτή συζήτηση.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου εστιάστηκε στην βιολογική κτηνοτροφία, στην καλλιέργεια των κτηνοτροφικών ψυχανθών, στις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων και στα προβλήματα τις βιολογικής κτηνοτροφίας. Την δεύτερη μέρα αναπτύχθηκε το θεσμικό πλαίσιο της βιολογικής γεωργίας, η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τους σπόρους, ενώ έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση για τα μεταλλαγμένα και τις εμπορικές συμφωνίες: Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), Trade in Services Agreement (TiSA) και Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA). Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση για τους αρχαίους σπόρους ή τα ντυμένα σιτάρια, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη ζέα, το ντίνκελ (σιτάρι σπέλτα), το μονόκοκκο και δίκοκκο σιτάρι. Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στις βιολογικές αγορές παραγωγών και στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων. Σημαντικές παρουσιάσεις, κατάθεση ψυχής ήταν τα «Προβλήματα της βιολογικής κτηνοτροφίας» από τον κτηνοτρόφο βιοκαλλιεργητή, κ. Παναγιωτίδη και ο «Θράκων Αμνός» παράδειγμα συνεργατισμού – συνεταιρισμού.

Το παρθένο περιβάλλον του Δήμου Παρανεστίου με την απαράμιλλη ομορφιά του, προδιαθέτει στην αναζήτηση βιολογικών μεθόδων άσκησης της γεωργίας και κτηνοτροφίας. Με αυτό το συνέδριο έγινε το Παρανέστι, το επίκεντρο των οικολογικών προβληματισμών και των δημιουργικών αναζητήσεων των βιοκαλλιεργητών όλης της Ελλάδας και όχι μόνο. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους βιοκαλλιεργητές από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και αντάλλαξαν προβληματισμούς και πρακτικές, ζυμωμένες με πείρα ετών και μόχθο στη γη, έτσι που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους με την επιστημονική κοινότητα και την πολιτεία και έφυγαν για να ξαναγυρίσουν στο μετερίζι τους πιο πλούσιοι σε οικολογικά συναισθήματα και βέβαιοι ότι τα προβλήματα τους τα μετέφεραν στον πολιτικό και επιστημονικό κόσμο για να δουλευτούν και να βρουν το δρόμο τους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ

Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας

 

Δελτίο τύπου ολοκλήρωσης των αγώνων Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν στις 11/10/2015 στο Παρανέστι, με επιτυχία οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου ή VirginForestTrail (V.F.T).

91αθλητές του Υπερμαραθώνιου Αγώνα Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (V.F.U.T)  μήκους 162,6 χλμ, υψομετρικής διαφοράς 6.889μ. και  διάρκειας 40 ωρών στάθηκαν στη γραμμή εκκίνησης και 144αθλητές του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (ParanestiPath) μήκους 46,2 χλμ , 2.000 μ υψομετρικής διαφοράς και διάρκειας 9 ωρών.

Στον αγώνα VFUT:

από τους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο αθλητής της Tecnica Φολτόπουλος Μωϋσής με χρόνο 22:31:04

δεύτερος τερμάτισε ο ρουμάνος αθλητής StroescuDaniel με χρόνο 23:29:24

τρίτος τερμάτισε ο  βούλγαρος αθλητής GalovPirin με χρόνο 26:51:41

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ30+ ο αθλητής Φολτόπουλος Μωϋσής με χρόνο 22:31:04 

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ40+ ο αθλητής StroescuDaniel με χρόνο 23:29:24

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ50+ ο αθλητής Τσάπουρας Απόστολος με χρόνο 37:46:39

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ ο αθλητής Βλαχοδήμος Κωνσταντίνος με χρόνο 41:11:49

από τις γυναίκες  πρώτη τερμάτισε η  βουλγάρα αθλήτρια FilipovaMonica με χρόνο 30:50:53

δεύτερη  τερμάτισε η γερμανίδα αθλήτρια  NaegeleGabi με χρόνο 31:31:19

οι οποίες κατέλαβαν την πρώτη θέση στις ηλικιακές κατηγορίες W 30 και W 50 αντίστοιχα

Στον αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι

Στους άνδρες στην πρώτη θέση τερμάτισαν μαζί οι αθλητές Αρώνης Πλάτωνας και Μπαλιώτης Σταύρος με χρόνο 4:20:24

τρίτος τερμάτισε ο αθλητής Ανδρούτσος Θωμάς με χρόνο 4:22:53

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ20+ ο αθλητής Κερασίδης Ξενοκράτης με χρόνο 5:18:26

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ30+ οι αθλητές Αρώνης Πλάτωνας και Μπαλιώτης Σταύρος με χρόνο 4:20:24

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ40+ ο αθλητής Μπάτης Γιώργος με χρόνο 4:49:43

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ50+ ο αθλητής Κιντζονίδης Επίκουρος με χρόνο 6:04:37 

Πρώτος αθλητής στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ ο αθλητής Τσιριπίδης Παντελής με χρόνο 7:06:48 

από τις γυναίκες  πρώτη τερμάτισε η ρουμάνα αθλήτρια ChiriacIuliana με χρόνο 5:03:47

δεύτερη  τερμάτισε η  αθλήτρια  Μαμανίδου Γεωργία με χρόνο 5:23:16

τρίτη τερμάτισε η αθλήτρια Συμεωνίδου Ελπίδα με χρόνο 5:29:42

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 20+ η αθλήτριαΣυμεωνίδου Ελπίδα με χρόνο 5:29:42

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 30+ η αθλήτρια ChiriacIuliana με χρόνο 5:03:47 

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 40+ η αθλήτρια Πρασάκη Ματίνα με χρόνο 6:27:06

Πρώτη αθλήτρια στην ηλικιακή κατηγορία W 50+ η αθλήτρια Καραγεωργίου Νίκη με χρόνο 6:46:54

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα VFUT – βροχή, ομίχλη, ολισθηρότητα - επηρέασαν αλλά δεν πτόησαν τις κοπιαστικές προσπάθειες των αθλητών, επιβάλλοντας  στους διοργανωτές την παράταση του χρονικού ορίου του αγώνα κατά 90 λεπτά.

 Όπως κάθε χρόνο η συμμετοχή των εθελοντών που επί ώρες παρέμεναν στις θέσεις τους για να παρέχουν υποστήριξη στους αθλητές των αγώνων ήταν καθοριστική. Αξιοσημείωτο και άξιο επαίνου είναι το μεράκι και η απλόχερη βοήθεια που παρείχαν σε όλους τους σταθμούς και τα σημεία ελέγχου όπως αυτή καταμαρτυρείται από τους αθλητές, που εξήραν την προσπάθειά τους. Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των υποστηρικτών – χορηγών των Αγώνων. Στην διοργάνωση αυτή παρείχαν σημαντική βοήθεια και  υπάλληλοι του Δήμου Παρανεστίου και του ΝΠΔΔ πέραν των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρουσιασθεί ο απολογισμός των αγώνων του 2015 ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση.

 

Η Δήμαρχος Παρανεστίου

 & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του VFT 

Σωτηριάδου Αλίκη.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ «9η Διοργάνωση Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

«9η Διοργάνωση Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου»

 

Ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ - Π.Ε. Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου με  Λυκειακές τάξεις Παρανεστίου, στις 9-10-11 Οκτωβρίου 2015, διοργανώνουν για 9η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail.

 

Η ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη για την προβολή και προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους στην Ευρώπη, του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.

 

Έκτοτε, και κάθε χρόνο, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την πρώην Νομαρχία Δράμας και νυν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διοργανώνουν τους Αγώνες αυτούς που κατά την διοργάνωση του 2015 εξελίσσονται σε δυο πλέον περιόδους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:

 •            Τον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Βουνού Παρθένου Δάσους (Virgin Forest Ultra Trail), μήκους 162,6 χιλιομέτρων,  που θα λάβει χώρα στις 9 -10-11 Οκτωβρίου 2015.
 •            Τον Αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46,2 χιλιομέτρων, που θα λάβει χώρα στις 10 Οκτωβρίου 2015.

Στόχος των διοργανωτών, όπως προαναφέραμε,  είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο πάντα επίκαιρο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και η προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος της Παρανέστιας Γης και ειδικότερα του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, που αποτελεί το μοναδικό παρθένο δάσος της Ευρώπης, μέσα από ένα μοναδικό, όπως αναδείχθηκε, για τα δεδομένα της χώρας μας αθλητικό γεγονός.

 

Η επιτυχία του εγχειρήματός μας οφείλεται όχι μόνο στην άρτια διοργάνωση, όπως αυτή μαρτυρείται από τα εκατοντάδες σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτήν από κάθε γωνιά της χώρας μας και το εξωτερικό, αλλά και στην αξιοθαύμαστη προσπάθεια των ιδίων των αθλητών και στην προθυμία των εκατοντάδων εθελοντών που με την καθοριστική συμβουλή τους ανέβασαν πραγματικά τον αγώνα στις πρώτες θέσεις ανάλογων διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Στους αγώνες υπεραπόστασης πλην των Ελλήνων αθλητών που είναι οι περισσότεροι, έχουν δηλώσει συμμετοχή και ξένοι αθλητές.

 

Η ομολογημένη επιτυχία όλων των διοργανώσεων, την κατατάσσει επάξια ως κορυφαία στην Ελλάδα και ισάξια με άλλες φημισμένες παρόμοιων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Η επιτυχία αυτή έφερε την αναγνώριση και έγκριση των αγώνων VFT από τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αγώνα ορεινής υπεραντοχής στον κόσμο, του UltraTrailMontBlanc (Άλπεις: κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πάνω από 5.000 αθλητές). Η συμμετοχή των αθλητών στους Αγώνες Βουνού VFT αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο UTMB, με βαθμολογία 4 βαθμών, που είναι η μέγιστη πανελλήνια.

 

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια στηρίζεται ένθερμα από την τοπική κοινωνία. Πέρα από τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις, εκατοντάδες εθελοντές και δεκάδες υποστηρικτές, συνδράμουν έμπρακτα στην άρτια διοργάνωση των αγώνων.

 

Είναι προφανές ότι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου προβάλουν όχι μόνο την περιοχή του Παρανεστίου αλλά και τη χώρα μας διεθνώς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.paranestivft.gr και www.paranesti,gr .

 

Ακολουθεί τo πρόγραμμα των Αγώνων:

 

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

21:00 Εκκίνηση αγώνα VFUT- 162.6 km

 

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

09:00 Εκκίνηση του αγώνα ParanestiPath- 46.2 km

13:25 Αναμενόμενοι πρώτοι τερματισμοί του αγώνα ParanestiPath

18:00 Λήξη έγκυρων τερματισμών του αγώνα ParanestiPath

18:40 Αναμενόμενοι πρώτοι τερματισμοί του αγώνα VFUT

Παράλληλες εκδηλώσεις

11:00-13:00 & 16:00-18:00 Οι μεγάλοι ξαναβιώνουν, οι μικροί μαθαίνουν παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς στην Πλατεία Σιδηρ. Σταθμού Παρανεστίου.(κυνηγητό, μηλάκια, κορόιδο, λάστιχο, κουτσό, τζαμί, κρυφτό, μακριά γαϊδούρα, αγαλματάκια)

 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

13:00 Λήξη έγκυρων τερματισμών του αγώνα VFUT

Η τελετή απονομής επάθλων αθλητριώ/ών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 14:00, στην παλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού Παρανεστίου. 

  

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων-

Δήμαρχος Παρανεστίου 

Σωτηριάδου Αλίκη

 

 

                                                                                               

Δελτίο Τύπου: επιβράβευση μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωριμία των νέων με τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη''

                Ημερομηνία 29/06/2015

Δελτίο  Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Παρανεστίου στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη»  βράβευσε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στο Γυμνάσιο Παρανεστίου, τους 10 πρώτους  μαθητές από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου που ήρθαν πρώτοι στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που διεξήχθει. Κάθε μαθητής παρέλαβε ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας.

 

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν – προβληματιστούν, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αποτροπή επιθετικών συμπεριφορών και να μυηθούν στα ιδεώδη του Ολυμπισμού με έμφαση το «ευ αγωνίζεσθαι» ως φιλοσοφία, αγωγή και τρόπο ζωής.

Γραφείο Δημάρχου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ : img/uploads/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΑ.pdf

111111111

Απόφαση Δημάρχου Παρανεστίου σχετικά με το Δημοψήφισμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ                                                        Παρανέστι    3-7-2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ                                                    Αριθ. Πρωτ. 3815

 
 

Α Π Ο Φ Α Σ Η 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ  Ν. ΔΡΑΜΑΣ

                                  ΄Εχοντας υπόψη:

 • Τις διατάξεις του Π.Δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α’/15-3-12) «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών»
 • Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 4023/2011 (ΦΕΚ 220 Α’/24-10-2011) «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος
 • Τις διατάξεις του Π.Δ 8/2000 «Τρόπος καθορισμού των εκλογικών διαμερισμάτων και διαδικασία κατάταξης των εκλογέων σ’ αυτά».
 • Τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 64 Α΄/28-6-2015) «Κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015»
 • Την αριθμ. 20/22046/29-6-2015 Εγκύκλιο του Υπ. ΕΣ.
 • Την αριθμ. 88/8-1-2015 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων στο Ν. Δράμας.
 • Την αριθ. 3594/30-6-2015 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για τον καθορισμό των εκλογικών τμημάτων στο Ν. Δράμας.
 • Το 38/2015 Π.Δ. (ΦΕΚ 63 Α’/28-6-2015) « Προκήρυξη Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα». με το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος προκηρύχθηκε δημοψήφισμα

  

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙOΥΜΕ  OΤΙ:

 Α)1. Ως ημέρα ψηφοφορίας ορίζεται η Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, η ψηφοφορία αρχίζει την ώρα 07:00 και λήγει την ώρα 19:00 της ίδιας ημέρας (άρθρο 50 Π.Δ 26/2012).

2. Το ερώτημα που τίθεται στην κρίση του Ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα έχει ως

εξής: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας , το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;

Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).

3.Οι απαντήσεις του ανωτέρω ερωτήματος έχουν ως εξής:

α. Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών

ψηφίζουν : ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ / ΟΧΙ

β. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με τη πρόταση των τριών θεσμών

ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ /ΝΑΙ

Β) Στις ανωτέρω εκλογές θα ψηφίσουν όλοι οι εκλογείς άνδρες και γυναίκες οι οποίοι

είναι γραμμένοι:

1) στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου μας.

2)στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογείς του άρθρου 27 του Π.Δ

26/2012(στρατιωτικοί, αστυνομικοί κλπ.)

 

           Η ψηφοφορία στο Δήμο μας  θα διενεργηθεί στα κατωτέρω εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί με την αριθ. 3594/30-6-2015 απόφαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας.

Α/Α ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ

ΠΑΡΣ\ΕΙΣ

157

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Από : ΑΓΙΑΝΓΚΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εως : ΚΑΤΣΙΚΑΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ Κάτω όροφος Ανατολική Αίθουσα 66100, ΑΔΡΙΑΝΗ

 

158

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Από : ΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Εως : ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ Κάτω όροφος Δυτική Αίθουσα 66100, ΑΔΡΙΑΝΗ

 

159

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΑΔΡΙΑΝΗΣ

Από : ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εως : ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ Κάτω όροφος Β΄Ανατολική Αίθουσα 66100, ΑΔΡΙΑΝΗ

 

160

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟΥ

Από : ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Εως : ΧΙΛΙΩΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ-ΚΑΠΗ ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟΥ ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟ

 

161

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Από : ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΔΑΜ
Εως : ΚΩΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ Κάτω όροφος Ανατολική Αίθουσα 66100, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

 

162

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

Από : ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εως : ΨΩΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ Κάτω όροφος Δυτική Αίθουσα 66100, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

 

163

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Από : ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εως : ΠΑΛΑΠΟΥΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1ος όροφος Ανατολική Αίθουσα 66100, ΠΛΑΤΑΝΙΑ

 

164

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Από : ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εως : ΧΡΥΣΑΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1ος όροφος Δυτική Αίθουσα 66100, ΠΛΑΤΑΝΙΑ

 

165

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΠΡΙΝΟΛΟΦΟΥ

Από : ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ
Εως : ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΙΝΟΛΟΦΟΥ Ισόγειο Αίθουσα Διδασκαλίας 66037, ΠΡΙΝΟΛΟΦΟΣ

 

166

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ

Από : ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Εως : ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ 66037, ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ

 

167

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ
ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ

Από : ΑΛΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Εως : ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ 66037, ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ

 

168

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

ΠΤΕΛΕΑΣ

Από : ΑΒΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Εως : ΨΩΜΙΑΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΕΛΕΑΣ 1ος όροφος Δυτική Αίθουσα 66037, ΠΤΕΛΕΑ

 

 

169

 

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

 

 

ΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ

 

 

Από : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Εως : ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ 66100, ΥΨΗΛΗ ΡΑΧΗ

 

170

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Από : ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Εως : ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Α΄ Αίθουσα 66035, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

 

171

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Από : ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Εως : ΨΑΛΤΙΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Β΄ Αίθουσα 66035, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

και οι γραμμένοι στους ειδικούς καταλόγους του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου

172

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

Από : ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Εως : ΚΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΡΣΑΝΙΔΗ) ΜΕΣΟΧΩΡΙ

 

173

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

Από : ΛΑΓΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
Εως : ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΕΝΙΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ) ΜΕΣΟΧΩΡΙ

 

174

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΘΟΛΟΥ

Από : ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
Εως : ΨΑΛΤΙΚΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Ανατολική Αίθουσα 66035, ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

 

175

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΣΙΛΛΗΣ

Από : ΑΖΑΡΙΑΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
Εως : ΨΑΛΤΙΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑΔΑΣ Νοτιοανατολική Αίθουσα ΠΡΑΣΙΝΑΔΑ

 

 

    Το πρόγραμμα αυτό να τοιχοκολληθεί έξω από κάθε κατάστημα ψηφοφορίας και στα δημοσιότερα

     μέρη του Δήμου και των Τ.Κ. αυτών .                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

   Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

Δελτίο Τύπου: επιβράβευση μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος "Γνωριμία των νέων με τον αθλητισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη''

                Ημερομηνία 29/06/2015

Δελτίο  Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Παρανεστίου στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη»  βράβευσε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στο Γυμνάσιο Παρανεστίου, τους 10 πρώτους  μαθητές από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου που ήρθαν πρώτοι στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που διεξήχθει. Κάθε μαθητής παρέλαβε ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας.

 

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν – προβληματιστούν, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αποτροπή επιθετικών συμπεριφορών και να μυηθούν στα ιδεώδη του Ολυμπισμού με έμφαση το «ευ αγωνίζεσθαι» ως φιλοσοφία, αγωγή και τρόπο ζωής.

Γραφείο Δημάρχου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΑ

111111111

Διαγωνισμός στα πλαίσια του προγράμματος: "Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη"

 Παρανέστι 18/06/2015

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια εκπόνησης του προγράμματος «Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη», ο Δήμος Παρανεστίου ενημερώνει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, ότι ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός μεταξύ των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 έως την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:00.

Οσοι μαθητές θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.paranestiolympic.gr όπου εκτός των άλλων πηγών, μπορούν  να ενημερωθούν  για τα Ολυμπιακά αθλήματα και τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Στην συνέχεια άφου συμπληρώσουν τα στοιχεία τους μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό  στην παραπάνω θεματολογία σε μία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα με το σύστημα των πολλαπλών επιλογών. Οι 10 πρώτοι μαθητές θα βραβευτούν με 10 smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Κριτήρια αξιολόγησης θα αποτελέσουν ο συνδυασμός σωστών απαντήσεων και ταχύτητας αυτών.                                           

 

Γραφείο Δημάρχου

www.paranestiolympic.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, παρουσία του αναπληρωτή  Υπουργού κ. Πανούση Ιωάννη και του   Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσου Μαυρόπουλου  συμμετείχε η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου. Η Δήμαρχος παρενέβη στις εργασίες εκθέτοντας τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος Παρανεστίου, όπως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας, μεταξύ άλλων  από την έλλειψη κάλυψης τηλεφωνικού δικτύου στον ορεινό όγκο, την αδυναμία των δασικών υπηρεσιών να συντηρήσουν τους δασικούς δρόμους οι οποίοι είναι απαραίτητοι για λόγους άμεσης επέμβασης σε περίπτωση συμβάντος πυρκαγιάς, κατολισθήσεων κλπ, στην ανάγκη ανάθεσης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων αλλά και κινήτρων στα μέλη των εθελοντικών ομάδων και στην ανάγκη στελέχωσης των δήμων με ειδικότητες χειριστών μηχανημάτων

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείο Εσωτερικών

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείο Εσωτερικών

Δελτίο Τύπου: Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη

Ημερομηνία 18/06/2015

Δελτίο  Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Παρανεστίου στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη»  πραγματοποιήσε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 την ημερίδα με θέμα  «Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη»  στο Γυμνάσιο Παρανεστίου. Μαθητές από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου παρακολούθησαν την ημερίδα και ενημερώθηκαν για τα Ολυμπιακά ιδεώδη και τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Στους μαθητές  των Σχολείων του Δήμου Παρανεστίου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν - προβληματιστούν και να συζήτησουν για ζητήματα βίας στον αθλητισμό με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αποτροπή επιθετικών συμπεριφορών και να μυηθούν στα ιδεώδη του Ολυμπισμού με έμφαση το «ευ αγωνίζεσθαι» ως φιλοσοφία, αγωγή και τρόπο ζωής.

 

Γραφείο Δημάρχου

 Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη

Γνωριμία των νέων με τον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

Ο Δήμος Παρανεστίου ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Δράμας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)2014-2020» αναδημοσιεύει τα δελτία τύπου του Δήμου Δράμας(επικεφαλής εταίρος).

Αρ. Πρωτ. 25325

Ημ/νία 17.06.2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

Την Τρίτη 16-06-2015 στο Δημαρχείο Δράμας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του Επικεφαλής Εταίρου με τους λοιπούς εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Δράμας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)2014-2020». Αφού αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα της διαδικασίας υλοποίησης του Επισιτιστικού Προγράμματος και αποφασίστηκε από κοινού η επόμενη  συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 19-06-2015 και ώρα 10:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Δράμας με θεματολογία ¨απαιτούμενες άμεσες ενέργειες¨. Στην συνάντηση θα παραβρεθούν οι εκπρόσωποι των εταίρων που έχουν οριστεί με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων ως υπεύθυνοι επικοινωνίας – υλοποίησης για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020. Λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος και του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου που τίθεται από την Πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη συνάντηση καλούνται να παραβρεθούν και οι:

 • Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Α.Μ.Θ. για θέματα Κοινωνικής Αλλυλεγγύης
 • Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Δράμας
 • Δήμαρχοι του Νομού Δράμας
 • Πρόεδροι των Κοινωνικών Δομών του Επικεφαλής Εταίρου
 • Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας
 • Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας
 • Διευθυντές Υπηρεσιών του Επικεφαλής Εταίρου που εμπλέκονται στη διαδικασία στην διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος.