ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ DRAMA WINE TRAIL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Δήμο Παρανεστίου και το Δήμο Δράμας,  με την υποστήριξη του Μορφωτικού  Πολιτιστικού  Συλλόγου Αδριανής, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου ,  του  ΣΔΥΔ DramaRunners,  του Ορειβατικού Συλλόγου, του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας και της Ένωσης Οινοπαραγωγών Δράμας, ο Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου «Drama Wine Trail», στην Αδριανή του Δήμου Παρανεστίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» και έχει φιλανθρωπικό σκοπό υπέρ του Σωματείου ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Παραπληγικών Νομού Δράμας.

Το «Drama Wine Trail» είναι ένας αγώνας 12 χλμ που περνά από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Αδριανής. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία πανέμορφη διαδρομή ήπιων χαρακτηριστικών και να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα μικρά παιδιά αθλητών-αθλούμενων-παρατηρητών θα απασχοληθούν με δραστηριότητες που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Την ίδια ώρα, πρόσκοποι από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συμμετέχουν σε ένα μεγάλο παιχνίδι μαζί με παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών που θα βρίσκονται στην Αδριανή, υπό το συντονισμό του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας.

Στον τερματισμό θα περιμένουν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Αδριανής με παραδοσιακά εδέσματα για τους αθλητές – αθλούμενους, σε μία μικρή στάση, λίγο πριν επισκεφτούν τα Οινοποιεία που θα έχουν "Ανοιχτές Πόρτες" με εκδηλώσεις για όλους.

Σας περιμένουμε σε μία μεγάλη γιορτή στην ανοιξιάτικη φύση της Αδριανής, στους μοναδικούς αμπελώνες της και στα διεθνούς φήμης οινοποιεία της!

Ώρα έναρξης του αγώνα 11:00

Ώρες εγγραφών: 8:30 - 10:30

Παράλληλες εκδηλώσεις: 11:30 – 13:30

Δραστηριότητες προσκόπων: 11:30 -12:30

Ανοιχτές πόρτες οινοποιείων: 11:00 – 18:00

Γραφείο Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 18 Μαίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παρανεστίου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών και σεισμών.

Η Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, κ.Αλίκη Σωτηριάδου, Δήμαρχος Παρανεστίου, αναφέρθηκε στα μέτρα και στις ενέργειες που έχει προβεί ο Δήμος εν όψει της περιόδου πυροπροστασίας και στις ενέργειες που έχει προβεί για την ετοιμότητα σε περίπτωση σεισμού. Στη συνέχεια, όλοι οι φορείς τοποθετήθηκαν σχετικά με την ετοιμότητα των Υπηρεσιών τους και διαχώρισαν τις αρμοδιότητές τους.

 Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους, η κ. Γεωργιάδου Κρυσταλλένια,  από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑΜΘ, ο κ. Παπαλεξίου Δημήτρης,  από την αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, ο κ. Χατζηκοσμίδης Κυριάκος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας, ο Ταγματάρχης Καραμπουτάκης Γεώργιος εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Δράμας, ο Διοικητής Δαδούδης Κωνσταντίνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, ο Πυραγός Καραγιαννίδης Αλέξανδρος, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Παρανεστίου, ο κ. Κωνσταντινίδης Παντελής , εκπρόσωπος του Δασαρχείου Δράμας, ο κ. Τζόκας Χριστόδουλος εκπρόσωπος του Α.Τ. Δοξάτου, ο κ. Παπαδόπουλος Σταύρος εκπρόσωπος του Α.Τ. Παρανεστίου, ο κ. Παρχαρίδης Παύλος, εκπρόσωπος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου, ο κ. Πάσχος Αθανάσιος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δράμας, ο κ. Ελευθεριάδης Χρήστος, Αντιδήμαρχος του Δήμου Παρανεστίου, ο κ. Παρλόγλου Μιχαήλ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παρανεστίου και ο κ. Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παρανεστίου.

Γραφείο Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπογραφή της σύμβασης για την «Μελέτη στατικού ελέγχου και αποκατάστασης προβλημάτων φορέα και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Ε. Ο. 14 Δράμα – Παρανέστι – Όρια Ν.Δράμας/Ν. Ξάνθης», προϋπολογισμού  67.766,00 € με ΦΠΑ  αίτημα που διατυπώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου προ Καλλικράτη (2010) είναι πλέον πραγματικότητα.

Το έργο «Κατασκευή γέφυρας Μαρμαριάς επί της Εθνικής Οδού Νο 14 Δράμας –Ξάνθης μετά των προσβάσεων» του ωριμότερου μελετητικά έργου οδοποιΐας της ΠΑΜΘ που έμενε στις καλένδες επί πολλά έτη έχει ήδη επιτέλους εγκριθεί από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να προταθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΜΘ 2014-2020 ενώ προβλέπεται ότι θα ακολουθήσει η συνέχιση του έργου στην ανισόπεδη διάβαση Πλατανόβρυσης και έως το σταθμό Πλατανιάς.

Μετά την επισκευή της στέγης στο δημοτικό σχολείο της Αδριανής, ακολούθησε η επισκευή της στέγης στο δημοτικό σχολείο του Παρανεστίου και η τοποθέτηση πινακίδων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Παρανεστίου, ενώ σήμερα εκτελούνται τα κάτωθι έργα:

H κατασκευή και επισκευή φρεατίων ακαθάρτων και ύδρευσης στην Τ.Κ. Αδριανής και Τ.Κ. Πλατανιάς, η ανακαίνιση κτιρίου που χρησιμοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Αδριανής, και η οδοποιία οικισμών.

Στο πρόγραμμα Φιλόδημος II έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 226.222,40 ευρώ, καθώς και μία δεύτερη πρόταση για την προμήθεια και τοποθέτηση σήμανσης και λοιπού υλικού σήμανσης για τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου Παρανεστίου, συνολικού προϋπολογισμού 11.780,00 ευρώ

Επίσης στο πρόγραμμα Φιλόδημος εντός των επομένων ημερών θα  υποβληθεί πρόταση για την χρηματοδότηση της κατασκευής πέντε παιδικών χαρών στους οικισμούς Νικηφόρου, Ψηλής Ράχης, Πλατανιάς, Πτελέας και Πρασινάδας.

Στο πρόγραμμα LEADER προτείνεται η ένταξη του έργου «Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου ΤΚ Αδριανής», προϋπολογισμού  135.960,00 ευρώ

Με επιμονή για τη διεκδίκηση έργων αρμοδιότητας άλλων φορέων και συστηματική δουλειά, παρά το μικρό αριθμητικά προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, ωριμάζουμε και υλοποιούμε έργα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών μας και  έργα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις τους.

 

 Γραφείο Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκδήλωση «Μιλάμε για τη Γη μας και την Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στις 22-04-2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Κάτω Θόλου του Δήμου Παρανεστίου με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος , Υποδομών και Μεταφορών ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, η Κοσμήτορας του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του  ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δώρα  Μέρου, ο καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Σπανός Θωμάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, οι Διοικητές του ΑΤ Παρανεστίου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων α΄ και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου και την  έδρα Unesco Con-E-Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα, κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αθηνών -  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΜΑΒ και Διευθυντής της Έδρας  Unesco & του Δικτύου «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείριση και Εκπαίδευση στην Μεσόγειο,  κ. Μιχαήλ Σκούλλος.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο με τον ομιλητή στη συνέχεια της εισήγησής του ενώ μετά το πέρας του διαλόγου, πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας εκπαιδευτικού-περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή των μαθητών  των σχολικών μονάδων α΄ βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του ΤΕΙ κ. Εμμανουλούδη Δημήτρη και Σπανού   Θωμά  και των συνεργατών τους είχαν την ευκαιρία παρατήρησης και βιωματικών δράσεων (πειραμάτων) σε παρόχθια περιοχή του ποταμού Νέστου. Η επαφή των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών πολιτών για την προστασία του εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά, ήδη από την παιδική ηλικία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ τοποθετήσεις για το θέμα έκαναν  οι εκπρόσωποι των διοργανωτών Αλεξάνδρα Μαρίνα (Αλίκη) Σωτηριάδου Δήμαρχος Παρανεστίου και ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ – Διεθυντής της Έδρας της Unesco Con-E- Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα καθηγητής κ. Δημήτρης Εμμανουλούδης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

2η Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

 

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 24/4/2018
Αριθ. Πρωτ.: 1599 

2η Συνεδρίαση

       ΠΡΟΣ

                                                                                    Μέλη Επιτροπής Παιδείας

  Σας προσκαλούμε την 30η του μηνός Απριλίου 2018, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 14:00 μ.μ. να προσέλθετε στην τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Παρανεστίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 74 & 75 Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης & της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης»,  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης των  παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης 

    1

Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2017 της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

     2

Έγκριση απολογισμού οικονομικού έτους 2017 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

                                                           

                                                            Η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας

                                                                         Κουτεκίδου Μεταμόρφη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ 18ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΛΙΤΙ 2018 ΚΑΙ 2Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΠΟΡΩΝ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, ξεκίνησε επίσημα η 18η Γιορτή Σπόρων του Πελίτι 2018 και 2η Ολυμπιακή Γιορτή Σπόρων στο Παρανέστι όπου και η Γη του Πελίτη.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Δήμαρχος Παρανεστίου απηύθυνε χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους επισκέπτες που έχουν φτάσει στο Παρανέστι από κάθε μεριά του πλανήτη.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.peliti.gr
 
Γραφείο Δημάρχου
 
 
ομιλία δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΤΗΝ 34η ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ

Κατά την 34η Σύνοδο της Ολομέλειας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις 27-28/03/2018 στο Στρασβούργο, με κεντρικό θέμα "Διακυβέρνηση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο βασισμένη στον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών" τα μέλη του Κογκρέσου συζητήσαμε ειδικότερα το ρόλο των εκλεγμένων αντιπροσώπων και αξιωματούχων (αιρετών) σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ως προς την ενσωμάτωση της διάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην καθημερινή μας εργασία.

Εξετάσαμε και εγκρίναμε ένα σχέδιο ψηφίσματος με αντικείμενο την προώθηση της διάδοσης παραδειγμάτων ορθής πρακτικής που εφαρμόζονται από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στην Ευρώπη.

Επιπλέον, αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής συζήτησης, η κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και ο ρόλος των τοπικών αρχών στον τομέα και υιοθετήθκε σχετικό ψήφισμα και ανάλογη σύσταση.

Στο πλαίσιο της τακτικής παρακολούθησης της κατάστασης της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στην Ευρώπη, εξετάσθηκαν οι εκθέσεις για την τοπική δημοκρατία στα μικρότερα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, δηλαδή την Ανδόρα, το Λιχτενστάιν, το Μονακό και τον Άγιο Μαρίνο. Μετά την παρουσίαση των εκθέσεων αυτών, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι χώρες κατά την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονταν ο Antoni MARTI PETIT, πρωθυπουργός του Πριγκιπάτου της Ανδόρρας, στον οποίο δήμαρχος Παρανεστίου απηύθυνε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης της Ανδόρα να αποδώσει το ειδικό καθεστώς πρωτεύουσας στην Andorra la Vella , ο Patrice CELLARIO, υπουργός Εσωτερικών του Πριγκιπάτου του Μονακό και ο Silvio PARNIS, κοινοβουλευτικός γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινοτήτων στη Μάλτα.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβανόταν επίσης έκθεση σχετικά με την κατάσταση της τοπικής δημοκρατίας στη Λετονία, καθώς και έκθεση σχετικά με τις τοπικές εκλογές στην ΠΓΔΜ (15/10/2017) όπως και μια ενημερωτική έκθεση σχετικά με τις τοπικές εκλογές στη Γεωργία (21/10/2017). Επίσης παρουσιάστηκαν στα μέλη του Κογκρέσου τα αποτελέσματα της διερευνητικής αποστολής για την κατάσταση των τοπικών εκλεγμένων αντιπροσώπων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Συζητήθηκε το θέμα της κατάστασης των ?Δημάρχων υπό πίεση? με τη συμμετοχή της Ελένης GRITCO, μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου της Balti, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, και του Patrick KLUGMAN, Αντιδημάρχου Παρισίων, αρμόδιου για τις Διεθνείς Σχέσεις και την Γαλλοφωνία και μέλους του Διεθνούς Παρατηρητηρίου των Δήμαρχων σε Κίνδυνο.

Αρκετές συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην περιφερειακή ταυτότητα και ακεραιότητα του έθνους- κράτους, στη διενέργεια δημοψηφίσματος σε περιφερειακό επίπεδο ως δημοκρατικού εργαλείου, καθώς και στον ρόλο των περιφερειών στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού σχεδίου ενοποίησης. Επίσης πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τον Karl-Heinz LAMBERTZ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ). Υπογράφηκε δε αναθεωρημένη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και του Κογκρέσου.

Επιπλέον, 42 αντιπρόσωποι νέων από 42 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης - ακτιβιστές, εργάτες, φοιτητές και νέοι πολιτικοί ηγέτες κάθισαν πλάι με τα μέλη του Κογκρέσου. Η συμμετοχή αυτή ήταν μέρος της πρωτοβουλίας του Κογκρέσου για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στην πολιτική.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στην Σύνοδο ήταν ο Simon Emil AMMITZBOLL-BILLE, Υπουργός Οικονομίας και Εσωτερικών της Δανίας, εξ ονόματος της Προεδρίας της Δανίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, και ο Michele NICOLETTI, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 Γραφείο Δημάρχου

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

                                                                             

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 15/02/2018

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η προκήρυξη 3Κ/2018 (ΦΕΚ τεύχος ΑΣΕΠ 4/02-02-2018). Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται και τέσσερεις (4) θέσεις μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Παρανεστίου. Συγκεκριμένα: μία (1) θέση ΔΕ ηλεκτρολόγων και τρεις (3) θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας. 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), με χρήση ατομικών κωδικών, εντός των παρακάτω προθεσμιών:

  • για τη θέση ΔΕ ηλεκτρολόγων από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00,
  • Για τις θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας από την Πέμπτη 8 Μαρτίου έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ, με συστημένη επιστολή, υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της, παράβολο τριών ευρώ (3,00 €), φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η προθεσμία για την αποστολή του παραπάνω φακέλου στο ΑΣΕΠ (με βάση τη σφραγίδα ταχυδρομείου) είναι:

  • για τη θέση ΔΕ ηλεκτρολόγων Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018,
  • για τις θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά, οι οδηγίες συμπλήρωσης και υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και όλες οι διευκρινήσεις και επεξηγήσεις, περιέχονται αναλυτικά στην προκήρυξη, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr). Σε ό,τι αφορά στο Δήμο μας, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι η χορήγηση των σχετικών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, θα γίνεται το συντομότερο δυνατόν, μετά από κατάθεση γραπτών αιτήσεων με σαφές περιεχόμενο.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΤΟ 6ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ"

Ολοκληρώθηκε το 6ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση  «Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη στο προσκήνιο».

Ένα διήμερο 13-14/11-2017 ανοιχτού διαλόγου με την παρουσία των  Υπουργών  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Μεταφορών,  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης , Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ , του  Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Υπουργού Τουρισμού, του Αναπληρωτή Υπουργού και του Γ.Γ. Παιδείας , ΄Ερευνας και Θρησκευμάτων , της  Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , του  Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού  Υγείας , του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειαρχών ΑΜΘ, δημάρχων, σωματείων και συλλόγων, φορέων και εργαζομένων, υπηρεσιακών παραγόντων, το οποίο έκλεισε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Στα συμπεράσματα και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού μπορεί να αναζητήσει κανείς εκείνα που αφορούν το νομό μας.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου παρεμβαίνοντας στην ενότητα για τα εργασιακά, τόνισε απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας ότι η πλήρωση θέσεων τόσο των υπηρεσιών του δήμου όσο και των άλλων υπηρεσιών (παιδείας-υγείας-αστυνόμευσης) στην ορεινή περιοχή του Δήμου Παρανεστίου όπως και στις φυλακές Νικηφόρου όταν λειτουργήσουν πρέπει να έχει ως κριτήριο την εντοπιότητα. Τόνισε ότι είναι λάθος η απόφαση της Κυβέρνησης να γίνονται μετατάξεις χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη αλλά απλά η γνωμοδότηση του /της Δημάρχου, διότι είναι κοινή διαπίστωση ότι οι υπάλληλοι μετά το διορισμό τους στις απομακρυσμένες περιοχές πολύ συχνά μετατάσσονται προς υπηρεσίες κοντά στα αστικά κέντρα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει πρώτα να συγκρατήσουμε τον τοπικό πληθυσμό παρέχοντας του ευκαιρίες εργασίας για να μπορούμε να κάνουμε λόγο για ανάπτυξη της περιοχής.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου παρενέβη επίσης  στην ενότητα για τα θέματα Παιδείας, ΄Ερευνας και Οικονομίας της Γνώσης επεσήμανε ότι το ισχύον όριο της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ κατοικίας μαθητή και σχολικής του μονάδας  1200μ για μαθητές δημοτικού και 2500 μ  για μαθητές γυμνασίου στις ορεινές περιοχές για την κάλυψη της μετακίνησής τους είναι ιδιαίτερα μεγάλο λόγω των συνθηκών που επικρατούν παγετός, βροχή, περιφερειακοί και εθνικές οδοί χωρίς πεζοδρόμια και πρέπει για τις συγκεκριμένες περιοχές να μειωθεί. Τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η υποβάθμιση σχολικών μονάδων σε 4θέσια και 3θέσια σχολεία και ότι όλα τα παιδιά δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην παιδεία τους. Τόνισε δε ότι για να φτάσουμε στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στην ΄Ερευνα και την Ανάπτυξη πρέπει να έχουμε όλοι οι έλληνες πρόσβαση στην προσχολική και  πρωτοβάθμια κατ’ αρχήν εκπαίδευση. Κατήγγειλε το γεγονός της θέσης σε αναστολή του Νηπιαγωγείου Παρανεστίου και της μη αδυναμίας παρακολούθησης των μαθημάτων του ενός νηπίου που πρέπει σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης να παρακολουθεί τα μαθήματά της μετακινούμενη καθημερινά σε άλλο δήμο, αρκετά χιλιόμετρα μακριά ασυνόδευτη, όταν και αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης του μεταφορικού έργου, λόγω των αγκυλώσεων της σχετικής νομοθεσίας και ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Παρανεστίου. Δηλώνει δε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της καθώς το αίτημά της βρήκε ευήκοα ώτα και άμεσα από την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναλειτουργήσει το Νηπιαγωγείο Παρανεστίου. Αναδείξαμε την ιδιαιτερότητα της απομακρυσμένης περιοχής του Παρανεστίου και ευχαριστούμε για την θετική αυτή εξέλιξη σε ένα ζήτημα που εξ αρχής είχαμε τονίσει στην αρμόδια υπηρεσία  ότι είχε πάρει λάθος δρόμο.

  Περαιτέρω επεσήμανε ότι πρέπει να αρθεί νομοθετικά το πρόβλημα στην έγκριση προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των δήμων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, λόγω μη έγκρισης του 10% της Επιτροπής Ερευνών , που γίνεται αιτία για το πάγωμα της  υλοποίησης στο δήμο του ανασκαφικού έργου για τα παλαιοντολογικά ευρήματα περιοχής Πλατανιάς από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

   Τέλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν συνέργειες μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων α΄βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης και δομών των δήμων προς όφελος αμφοτέρων των πλευρών, ώστε να αξιοποιούνται οι υποδομές και να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Στη θεματική ενότητα για τα θέματα Υποδομών και Πολιτικών για την Υγεία, η Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέπτυξε το σοβαρό πρόβλημα της απόσυρσης από τη δύναμη του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου του ασθενοφόρου που είχε προμηθευτεί το 2015 και έλαβε  την υπόσχεση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη ότι εντός 15 ημερών θα υπάρχει και πάλι ασθενοφόρο για την εξυπηρέτηση διακομιδών προς το Νοσοκομείο της Δράμας. ΄Εγινε επιτέλους κατανοητό το αίτημα του Δήμου αλλά βεβαίως παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των οδηγών για το οποίο θα πρέπει έως την πλήρωση των θέσεων να αντιμετωπιστεί από οδηγούς του δήμου.

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε η αναφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, για το  θέμα της κατασκευής του φράγματος Τεμένους, για το οποίο είπε ότι με συντονισμένη κοινή προσπάθεια με το Δήμο Παρανεστίου, έχουν «ξεμπλοκάρει» επιτέλους από το Υπουργείο διαδικαστικά ζητήματα και πλέον το θέμα εκκρεμεί  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για την παραχώρηση των εποικιστικών εκτάσεων, ώστε έως την άνοιξη του 2018 να μπορούμε να κάνουμε λόγο για τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση του έργου.

   Η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη προκήρυξης προγράμματος για την υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς με πληθυσμό μικρότερο των 2000 κατοίκων, θέμα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή διότι η χώρα πρέπει να αποφύγει τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τη μη λειτουργία βιολογικών καθαρισμών στους οικισμούς Γ΄ προτεραιότητας  με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων, ώστε τα χρήματα διατίθενται σ’ αυτούς.

Στην παρέμβαση της Δημάρχου για το ζήτημα της κάλυψης όλων των οικισμών  του ορεινού Δήμου Παρανεστίου με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, της επέκτασης των οπτικών ινών για την κάλυψη όλων των περιοχών με δίκτυο ίντερνετ και της σταδιακής κάλυψης του ορεινού όγκου με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δεσμεύθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς.

Τέλος η Υπουργός Τουρισμού κ. ΄Ελενα Κουντουρά, την οποία η Δήμαρχος ευχαρίστησε για την υποστήριξη δράσεων του δήμου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του Υπουργείου για την τουριστική αξιοποίηση του  Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, το οποίο δήλωσε ότι πράγματι θα επισκεφθεί τους επόμενους μήνες.

 Να σημειωθεί ότι στη θεματολογία του συνεδρίου δεν υπήρχαν ζητήματα αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που κατά την κρίση της Δημάρχου  θα ήταν σκόπιμο, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με την έναρξης λειτουργίας του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου.

Παρανέστι 15-11-2017

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

Αλίκης Σωτηριάδου