Δελτίο τύπου - ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΤΕΒΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου πραγματοποίησε την Δευτέρα 19/4/2021 από τις 11:30 το πρωί διανομή τροφίμων του Τ.Ε.Β.Α σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην ΚΕΑ) (λάδι, μήλα, φέτα, είδη παντοπωλείου, κοτόπουλο και κρέας) στην αίθουσες του Κάτω Θόλου και του Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2524350112 , 2524350161

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καθαρισμός ,συντήρηση, αποκατάσταση και βάψιμο φωτιστικών στύλων στον Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/4/2021

Καθαρισμός ,συντήρηση, αποκατάσταση και βάψιμο φωτιστικών στύλων στον Δήμο Παρανεστίου. Σε μια εντατική εργασία έχει προχωρήσει ο Δήμος μας, ώστε να συντηρηθούν και να επαναλειτουργήσουν σαν καινούργιοι οι στύλοι φωτισμού στις Κοινότητες του όμορφου Δήμου μας. Σε οδούς, Πλατείες , Μνημεία ,αύλειους χώρους, Δημοτικών καταστημάτων, Πάρκων κ.α. οι ιστοί έχουν βαφτεί και ανακαινισθεί και προσδίδουν στους οικισμούς την αρχοντιά που αρμόζει στις περιοχές αυτές . Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου  δήλωσε: «Με σύστημα και προγραμματισμό αλλάζουμε την εικόνα και καθιστούμε τον Δήμο Παρανεστίου ένα Καθαρό, Όμορφο και Νοικοκυρεμένο Δήμο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνησης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Παρανέστι

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 7/4/2021

«Λίφτινγκ» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παρανέστι.

Αλλαγμένη προς το καλύτερο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημαρχείου στο Παρανέστι. Μετά από εργασίες διαμόρφωσης και «μίνι» ανακαίνισης, μεγάλωσε η αίθουσα και ο χώρος είναι πιο λειτουργικός. Αποτελεί πλέον μια αυτόνομη δομή στο κτήριο του Δημαρχείου με την τοποθέτηση νέου τοιχίου και πόρτας. Η μεγάλη «έξυπνη» τηλεόραση δεσπόζει στην κεφαλή του Δημοτικού Συμβουλίου και μπορεί να χρησιμοποιείται για παρουσίαση θεμάτων . Η αίθουσα έχει εσωτερική κεραία WiFi για τις ανάγκες των συμβουλίων. Κυριαρχεί πλέον ο φωτισμός και οι μεγάλες επιφάνειες. Στους τοίχους αναρτώνται καλαίσθητες εικόνες από την περιοχή μας. Στο χώρο των επισκεπτών υπάρχει γραφείο που διατίθεται για δημοσιογραφικό έργο. Συνεχίζει ο Δήμος την δυναμική του παρουσία και υλοποιεί καινοτόμες προτάσεις. Το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατα καλύτερο, σ΄ ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Τουαλέτες ΑμεΑ στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 5/4/2021

Ολοκληρώθηκαν μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ οι τουαλέτες ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες Αδριανής, Νικηφόρου και Παρανεστίου και πλέον όλα τα σχολεία μας διαθέτουν ράμπες και σύγχρονες τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Δημοτική μας Αρχή με γρήγορα αντανακλαστικά κατάφερε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και να υλοποιήσει άμεσα την κατασκευή των τουαλετών ΑμεΑ στα σχολεία. Ο Δήμος μας καθημερινά επιδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ώστε όλοι οι συνδημότες μας να έχουν ίση πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.  Δημιουργούνται πλέον σύγχρονες υποδομές εφάμιλλες των αστικών Δήμων  και  παρέχονται ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες σε όλη την  μαθητική κοινότητα.

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υποδοχή υπαλλήλων στο Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 1/4/2021

Μεγάλωσε η οικογένεια του Δήμου Παρανεστίου.

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος μας, για πρώτη φορά συμμετείχε στο πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου το 2020 και σήμερα υποδέχθηκε  τους νέους υπαλλήλους μας. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε : « Σήμερα η οικογένεια του Δήμου μας μεγάλωσε. Υποδεχθήκαμε τους έξι (6) νέους υπαλλήλους μας και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία με υγεία πάνω από όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που την προσθήκη και την συμβολή πλέον των νέων υπαλλήλων , ο Δήμος ενισχύεται ακόμη περισσότερο σε τομείς υποστελεχωμένους και μαζί τους θα συνεχίσει την πορεία του,  δημιουργώντας  στον Τόπο συνθήκες αντάξιο των προσδοκιών μας».

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Παρανεστίου και η Δημοτική Αρχή δίπλα στους κτηνοτρόφους μας με την συντήρηση και επισκευή των ποτιστρών

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 26/3/2021
 

Ο Δήμος Παρανεστίου και η Δημοτική Αρχή δίπλα στους κτηνοτρόφους μας.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα κάνει ότι χρειαστεί, για να στηρίξει τον κλάδο που συμβάλει τα μέγιστα στην αγροτική ανάπτυξη και στην διατήρηση του πληθυσμού μας, ο οποίος  συρρικνώνεται συνεχώς, προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συντήρησης και επισκευής των ποτιστρών στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου στις θέσεις, Λεπίδα, Παγκάλου, Γούβες-Στάμνα,  Κρήνη, Στέρνα- Ευθυμιάδη, Μελισσοχώρι- Καρόπουλου  και στη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου, στις θέσεις εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης Σωτήρος ,  Ακρόπολη, Νταούλτσαϊ, Χότζαλαρ, Σαχίνι, Τουμπαλάκι,  προς Ανεμογεννήτριες , Αη Γιάννη Αδριανής  και Ομβριοδεξαμενή Αδριανής, δύο πάνω από την Πλατανόβρυση και δύο στο Μαυροκορδάτο και συνεχίζουμε την ολοκλήρωση όλων των υπολοίπων ποτιστρών. Συγχρόνως βελτιώθηκε η προσβασιμότητα τόσο προς τις κτηνοτροφικές μονάδες όσο και προς τις γεωργικές καλλιέργειες με την συντήρηση των οδών και την διάνοιξη νέων. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει την προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και θα είναι συνεχώς δίπλα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που καθημερινά μάχονται για την επιβίωσή τους.

Πατήστε εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντικατάσταση κουρτινών και κουρτινόξυλων και τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου και Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 22/3/2021

 

Σήμερα λύσαμε ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα των σχολείων μας. Τέρμα πια οι σκισμένες κουρτίνες και τα ετοιμόρροπα κουρτινόξυλα. Έχοντας ως κύριο γνώμονα ότι προτεραιότητα στο Δήμο μας είναι τα παιδιά μας, θελήσαμε να δώσουμε χρώμα και ποιότητα στις αίθουσες των σχολείων μας. Αντικαταστήσαμε τις κουρτίνες, τα κουρτινόξυλα, και τοποθετήσαμε νέους διαδραστικούς πίνακες στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου και Νικηφόρου. Έτσι, οι μαθητές του Δήμου μας όταν θα επιστρέψουν με το καλό στα σχολεία τους, μετά την λήξη της αναστολής λειτουργίας τους, θα βρεθούν σε ένα ανακαινισμένο, όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον. Αντικρίζοντας μια νέα εικόνα που πιστεύουμε ότι θα τους γεμίσει χαρά, χρώμα και «φως» μέσα στην δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ την πρόεδρο της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας και Δημοτική Σύμβουλο κ. Ιωάννα Παλάσκα που συμβάλλει, τα μέγιστα στις αρμοδιότητες που τις έχουν ανατεθεί, καθώς και τους Δ/ντες των Σχολείων μας για την συνεργασία τους».

Πατήστε εδώ για να λάβετε όλα τα σχετικά αρχεία (.zip)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κοινότητα Σίλης (Πρασινάδα) του Δήμου Παρανεστίου απέκτησε WiFi

Η Κοινότητα Σίλης (Πρασινάδα) του Δήμου Παρανεστίου απέκτησε WiFi.

Με μεγάλη μας χαρά γνωρίζουμε στους κατοίκους της Κοινότητας Σίλης (Πρασινάδα) ότι από χθες έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσω WiFi στο διαδίκτυο.  Ο Δήμος Παρανεστίου υλοποιώντας την δέσμευση του για την απρόσκοπτη και διαρκή πρόσβαση των κατοίκων της Πρασινάδας στο διαδίκτυο εγκατέστησε ειδικό εξοπλισμό και κεραία στο κτήριο της Κοινότητας που φιλοξενεί εκθέματα από την πανίδα και την χλωρίδα της γύρω περιοχής.  Η ανάπτυξη των δικτύων WiFi  στον Δήμο μας είναι σταθερή προς την κατεύθυνση κάλυψης όλων των οικισμών. Σήμερα οι κάτοικοι της Αδριανής, του Νικηφόρου, της Ψηλής Ράχης, της Πλατανιάς , των Χαμοκέρασων, του Παρανεστίου, του Μεσοχωρίου και της Πρασινάδας απολαμβάνουν  την υπηρεσία δωρεάν ασύρματου διαδικτύου στους κοινόχρηστους χώρους.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με νέους κάδους απορριμμάτων εφοδιάστηκε ο Δήμος Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 16/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με νέους κάδους  απορριμμάτων εφοδιάστηκε ο Δήμος Παρανεστίου.

Με την προμήθεια ακόμη  50 κάδων απορριμμάτων ενισχύεται και διευρύνεται η καθαριότητα στο Δήμο Παρανεστίου. Θα τοποθετηθούν σε σημεία που έλειπαν ή θα αντικαταστήσουν άλλους που έχουν φθαρεί.  Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε: «Η προσπάθεια για έναν σύγχρονο Δήμο είναι μέλημα της Δημοτικής Αρχής  που μάχεται και δίνει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, για  ένα  νοικοκυρεμένο, όμορφο και προπάντων καθαρό Δήμο Παρανεστίου».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρώτη συνάντηση των φορέων για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού του Παρανεστίου στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 12/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη συνάντηση όλων των φορέων του Νομού μας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού του Παρανεστίου στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην συνάντηση συμμετείχαν :

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Ο Περιφερειάρχης  Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος Χρήστος

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δράμας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος

Ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ κ. Μαμσάκος  Χριστόδουλος

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου  Δράμας κ. Γεωργιάδης  Στέφανος

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Α.Μ.Θ. κ. Παπαθεοδώρου Χρήστος

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος σε θέματα  Πολιτισμού Α.Μ.Θ. κ.  Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Θωμάς

Στην συνάντηση ο Δντης της Έδρας Con-E-Ect της UNESCO που ανήκει στο Τμήμα Δασολογίας & Φ.Π. του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Εμμανουλούδης Δημήτριος μαζί με την συνεργάτιδα του Δασολόγου κ. Παπαδοπούλου Μαρία ενημέρωσαν για την πορεία προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Παρθένου Δάσους Φρακτού στον  κατάλογο  των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς με Ιδιαίτερο Φυσικό Κάλος της UNESCO.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα όλοι μαζί δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη του μοναδικής ομορφιάς μνημείου της φύσης,  του Παρθένου Δάσους Φρακτού σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μία προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει υποψηφιότητα για ένταξη στο Παγκόσμιο Χάρτη Μνημείων Φυσικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την εξωστρέφεια μας και μέσω της Διεθνούς Δικτύωσης αναδεικνύουμε το  Δήμος μας σε περιοχή με ιδιαίτερη πολιτισμική και περιβαλλοντική αξία. Με την ομοψυχία και την συμπαράσταση όλων μας η επιτυχία του μεγάλου αυτού στόχου θα είναι εφικτή και θα τα καταφέρουμε".

160041746_3799233993489549_4586262665899629790_o