ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και των εκπροσώπων του Εθνικού Πάρκου του Χάϊνιχ

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 19/7/2021

Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Δήμος Παρανεστίου και εκπρόσωποι από το εθνικό πάρκο του Χάινιχ (Hainich) πραγματοποίησαν την πρώτη τους διαδικτυακή συνάντηση. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα πιθανά θέματα της μελλοντικής τους συνεργασίας με όπως η ένταξη του Παρθένου Δάσους Φρακτού σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO οι συνέργειες για καλύτερη δυνατή ανάδειξη του φυσικού πλούτου των δύο περιοχών, τη διενέργεια περιβαλλοντικών δράσεων αλλά και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

218628342_4104855262915100_2814519288880977923_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καινοτομεί με την τοποθέτηση "έξυπνων" στάσεων ο Δήμος Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 16/7/2021

Καινοτομεί με την τοποθέτηση «έξυπνων» στάσεων ο Δήμος Παρανεστίου.

Πρωτοπορεί και εφαρμόζει ο Δήμος μας για τους Συνδημότες μας, μια  μοναδική στην περιοχή μας εγκατάσταση στάσεων. Οι «έξυπνες» στάσεις οι οποίες τοποθετήθηκαν, μια στην πλατεία δίπλα στα ΚΕΠ και μια στο πάρκο της Αδριανής, μια στην κέντρο του Νικηφόρου , μια στην είσοδο της Πλατανιάς δίπλα στο Δημοτικό σχολείο και μια στο κέντρο του Παρανεστίου . Οι κάτοικοι έχουν πλέον την δυνατότητα να καθίσουν και για όσο χρόνο αναμονής έχουν για την μετακίνηση τους σε «έξυπνες» στάσεις που παρέχουν εκτός του αυτόνομου φωτισμού, δύο θύρες  φόρτισης κινητού τηλεφώνου (Θύρες USB). Η  στάσεις φωτίζονται από λαμπτήρες  LED που φορτίζουνε κατά την διάρκεια της ημέρας από ηλιακό συλλέκτη που είναι τοποθετημένος στην οροφή της στάσης. Οι επιβάτες και κάτοικοι που αναπαύονται μπορούν να διαβάζουν σε ηλεκτρονική επιγραφή LED, ενημερωτικά  μηνύματα. Ο Δήμος μας με ταχείς ρυθμούς μετατρέπεται σε «Πράσινο» Δήμο, και προσφέρει στους Συνδημότες μας, μέσα, τα οποία,  εκτός της τεχνολογικής τους υπεροχής , είναι  κοσμήματα που ομορφαίνουν τον Τόπο μας.

1-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Mobile School ταξίδεψε στο Δήμο Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/7/2021

Το Mobile School ταξίδεψε στο Δήμο Παρανεστίου.

 Ο Δήμος Παρανεστίου μαζί με το Κέντρο Κοινότητας, τα 2 ΚΔΑΠ του Δήμου και σε συνεργασία με την Ένωση Κύριων Δράμας πραγματοποίησαν την δράση «Το Mobile School Ταξιδεύει» στις 12 και 13 Ιουλίου 2021 στην Αδριανή και Παρανέστι, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά με την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ορθογραφίας, μαθηματικών και διαδραστικών παιχνιδιών. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες (εμψυχωτές του mobile school, τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ μας, τους εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας μας) και ιδιαίτερα την πρόεδρο της Ένωσης Κύριων ΔΡΑΜΑΣ κ. Αλίκη Τσιαμούρα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για να ταξιδέψει η δράση αυτή και στον ορεινό μας Δήμο .

214177743_204389888357949_2399444447072289516_n

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Αστρονομικό Παρατηρητήριο Νικηφόρου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 4/7/2021

Το μοναδικό και μάλιστα δημόσιο σχολείο, στον Νικηφόρο Δράμας του Δήμου Παρανεστίου, που έχει αστρονομικό παρατηρητήριο επισκέφθηκετηνΠέμπτη 1η Ιουλίου 2021, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου τον πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο του Σχολείου όπου και βρίσκεται το μοναδικό σε δημόσιο σχολείο αστρονομικό παρατηρητήριο και το οποίο περιλαμβάνει το πλέον σύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο που κατευθύνεται μέσω διαδικτύου. Επίσης στον ίδιο χώρο παρακολούθησε τα πειράματα φυσικής στο υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και είδε την ώρα μέσα από τους διάφορους τύπους ηλιακών ρολογιών στο πάρκο ηλιακών ρολογιών του σχολείου. Είμαστε περήφανοι που ο Δήμος μας διαθέτει αυτό το μοναδικό σχολείο με αυτούς τους μοναδικούς καθηγητές που με όρεξη, μεράκι και πρωτεργάτη τον Μιχάλη Δογραματζίδη έχουν κάνει γνωστό το ακριτικό σχολείο μας σε όλη της Ελλάδα για την γνώση που προσφέρει.

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγιασμός- Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών Χρήσεων Πλατανιάς και Απολογισμός έτους 2020

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 28/6/2021

Μια ξεχωριστή μέρα για την Πλατανιά η Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Εγκαινιάσθηκε το πρωί της Κυριακής η πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Πλατανιάς.

Μια αίθουσα με σύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της νεολαίας του χωριού, των Συλλόγων της περιοχής και να γίνει το κέντρο αναφοράς των κατοίκων.

Συγχρόνως παραδόθηκε το αναβαθμισμένο γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Σχολείου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών.

Επίσης υποβλήθηκε αίτημα χρηματοδότησης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Πλατανιάς μαζί με το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Πτελέας να ανακαινιστούν πλήρως και να δημιουργηθεί Διαδραστικό Κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.072.200,00 ευρώ.

Τέλος πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κοινότητας Πλατανιάς σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ετήσιος απολογισμός (δημόσια λογοδοσία) της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2020.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιάς για την αμέριστη βοήθεια τους.

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεχίζεται η επέκταση του δωρεάν Wi Fi στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας!!

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/6/2021
Συνεχίζεται η επέκταση του δωρεάν Wi Fi στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας!!

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε:

«Αυτή τη φορά σειρά είχαν ο πανέμορφος και καταπράσινος οικισμός στο Μεσοχώρι όπου φιλοξενούνται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.  Η επέκταση του δικτύου θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρωθεί ο στόχος μας που είναι η ύπαρξη κοινόχρηστου Wi Fi στα ιδιαίτερης ομορφιάς χωριά μας!

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Δράμας και φίλο Χριστόδουλο Μαμσάκο καθώς και τον Πρόεδρο του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Γιώργο Δεμερτζή για την αμέριστη συμπαράσταση και την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα».

1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σκάκι στο πάρκο της Αδριανής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 14/6/2021

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

 Άλλος ένας χώρος διασκέδασης για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους στο πάρκο της Αδριανής με την κατασκευή ενός μαρμάρινου σκακιού μεγάλων διαστάσεων. Σας περιμένουμε όλους για να παίξουμε μια παρτίδα σκάκι αναπτύσσοντας τόσο την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης όσο και ακονίζοντας το μυαλό !!!

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλευρό των κτηνοτρόφων στα Πρασιναδιώτικα λιβάδια

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 11/6/2021

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων στα Πρασιναδιώτικα  λιβάδια.

Άμεσα  δίνουμε λύση σε προβλήματα των κτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου μας. Καθημερινά πραγματοποιούμε παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει εξυπηρέτηση σε όλες τις  σταβλικές εγκαταστάσεις. Είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους μας ,  στις ανάγκες  παροχής νερού, με επιδιορθώσεις , συντηρήσεις  δικτύων και ποτιστρών. 

1

Δελτίο Τύπου: Ενεργοί πολίτες ομορφαίνουν τον Δήμο Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 6/6/2021

Πανδαισία από χρώματα, ομορφιά και νοικοκυροσύνη σήμερα που εορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με την συμμετοχή  των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Παρανεστίου έγινε μια εξόρμηση ενεργών Συνδημοτών μας για να ομορφύνουμε , καθαρίσουμε, καλλωπίσουμε το Δήμο μας. Μαθητές, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία Εθελοντές δώσανε την νότα για την σημερινή δράση που έτυχε μεγάλης συμμετοχής και αποδοχής. Έμπρακτα οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές δείξανε με το ζήλο τους, την αγάπη τους για τον ΤΟΠΟ μας. 

1  

Αγιασμός νέου ΚΕΠ Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 30/5/2021

Παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου Κοινότητας  Παρανεστίου ,του ιερέα και κατοίκων του Δήμου μας, τελέστηκε ο Αγιασμός του νέου ΚΕΠ.  Η δομή του ΚΕΠ είναι πλέον γεγονός για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου. Έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες περισσότεροι πολίτες και δεν χρειάζεστε πλέον η μετακίνηση τους σε απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων για την εξυπηρέτηση τους. Ο Δήμος μας είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους τους Συνδημότες του. Προσφέρει σε Παρανέστι, Νικηφόρο και Αδριανή την πρόσβαση στα ΚΕΠ παράλληλα με την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Είναι μια δέσμευση που ολοκληρώθηκε και εκσυγχρόνισε την λειτουργία των υπηρεσιών μας. Έχουμε πλέον τον Δήμο Παρανεστίου να βγαίνει από την απομόνωση, να δημιουργεί και να αναπτύσσεται σε ράγες υψηλών ταχυτήτων.

1