Δελτίο Τύπου: Ενεργοί πολίτες ομορφαίνουν τον Δήμο Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 6/6/2021

Πανδαισία από χρώματα, ομορφιά και νοικοκυροσύνη σήμερα που εορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με την συμμετοχή  των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Παρανεστίου έγινε μια εξόρμηση ενεργών Συνδημοτών μας για να ομορφύνουμε , καθαρίσουμε, καλλωπίσουμε το Δήμο μας. Μαθητές, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία Εθελοντές δώσανε την νότα για την σημερινή δράση που έτυχε μεγάλης συμμετοχής και αποδοχής. Έμπρακτα οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές δείξανε με το ζήλο τους, την αγάπη τους για τον ΤΟΠΟ μας. 

1  

Αγιασμός νέου ΚΕΠ Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 30/5/2021

Παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου Κοινότητας  Παρανεστίου ,του ιερέα και κατοίκων του Δήμου μας, τελέστηκε ο Αγιασμός του νέου ΚΕΠ.  Η δομή του ΚΕΠ είναι πλέον γεγονός για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου. Έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες περισσότεροι πολίτες και δεν χρειάζεστε πλέον η μετακίνηση τους σε απόσταση άνω των 30 χιλιομέτρων για την εξυπηρέτηση τους. Ο Δήμος μας είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους τους Συνδημότες του. Προσφέρει σε Παρανέστι, Νικηφόρο και Αδριανή την πρόσβαση στα ΚΕΠ παράλληλα με την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση. Είναι μια δέσμευση που ολοκληρώθηκε και εκσυγχρόνισε την λειτουργία των υπηρεσιών μας. Έχουμε πλέον τον Δήμο Παρανεστίου να βγαίνει από την απομόνωση, να δημιουργεί και να αναπτύσσεται σε ράγες υψηλών ταχυτήτων.

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακαίνιση και συντήρηση στο δασύλλιο Αδριανής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 30/4/2021

Ώρα για απόλαυση σε ένα περιποιημένο πανέμορφο χώρο στο δασύλλιο Αδριανής.

Μετά από πολλά χρόνια ανακαινίσαμε, συντηρήσαμε και δώσαμε την εικόνα που έπρεπε και  που αρμόζει του ¨Μάη¨ της  Αδριανής.  Ένας καταπράσινος τόπος με τα επιβλητικά σκιώδη πλατάνια και τις όμορφες βρυσούλες . Μπορεί ο κάθε επισκέπτης να χρησιμοποιήσει τα ¨νέα¨ κιόσκια, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ , όπως τις ψησταριές νιώθοντας στιγμές  χαράς και ξεγνοιασιάς. Τα κτήρια και τα δέντρα ασβεστώθηκαν και άσπρισαν , όπως επίσης όλα επισκευάστηκαν και απολυμάνθηκαν. Έτσι λοιπόν σε μια περιοχή στο ¨Τσάϊ¨, μπορεί ο καθένας να απολαύσει το υπέροχο μας δασάκι. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου  Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε: « Καλή Ανάσταση και καλό μήνα. Νοιώθω ικανοποίηση που μαζί με το προσωπικό και τους συνεργάτες μας, ολοκληρώσαμε ακόμη ένα έργο του Δήμου».

11

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χρώματα στην κοινότητα Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 27/4/2021

Πανδαισία χρωμάτων και εικόνων στην Κοινότητα Παρανεστίου.

Με τον ερχομό της άνοιξης μπήκε το χρώμα σ΄ όλο το Παρανέστι. Ο Δήμος προχώρησε στον ελαιοχρωματισμό και συντήρηση της παιδικής χαράς του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου και των παρακείμενων κατασκευών. Όμορφα χρώματα που προσδίδουν ένα χαρούμενο περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα φυτέψαμε τα παρτέρια και τους κήπους με δενδράκια και καλλωπιστικά φυτά. Αλλάζει εικόνα και διάθεση το Παρανέστι.

1

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε μια νέα χρωματική επιλογή προχώρησε ο Δήμος Παρανεστίου

Σε μια νέα χρωματική επιλογή προχώρησε  ο Δήμος Παρανεστίου.

Με το χρώμα της ενέργειας το πορτοκαλί, δίνεται έμφαση και ζωντάνια  πλέον σε διάφορα σημεία, γέφυρες, προστατευτικά κιγκλιδώματα και βοηθητικές  μπάρες. Με  την καθαριότητα  και  την βελτίωση των κατασκευών αυτών  που   ήταν για πολλά χρόνια εκτεθειμένες σε καιρικά φαινόμενα και έχρηζαν συντήρησης, επισκευής  λόγω διάβρωσης και σκουριάς, άλλαξε η αισθητική και η εικόνα της περιοχής μας. Προδιαθέτει πλέον τον οδηγό ή διαβάτη σε μια ζεστή, άνετη και χαρούμενη απόχρωση. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε:  «Με την φροντίδα και την περιποίηση  με ένα χρώμα  που είναι αναγνωρισμένο διεθνώς, αυτό της διάσωσης ,επειδή είναι έντονο,  έχει υψηλό δείκτη ορατότητας και προσδίδει περισσότερη ασφάλεια σε πολλά δύσκολα σημεία του Δήμου μας».

1

 

 

Δελτίο τύπου - ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΤΕΒΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου πραγματοποίησε την Δευτέρα 19/4/2021 από τις 11:30 το πρωί διανομή τροφίμων του Τ.Ε.Β.Α σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην ΚΕΑ) (λάδι, μήλα, φέτα, είδη παντοπωλείου, κοτόπουλο και κρέας) στην αίθουσες του Κάτω Θόλου και του Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2524350112 , 2524350161

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καθαρισμός ,συντήρηση, αποκατάσταση και βάψιμο φωτιστικών στύλων στον Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/4/2021

Καθαρισμός ,συντήρηση, αποκατάσταση και βάψιμο φωτιστικών στύλων στον Δήμο Παρανεστίου. Σε μια εντατική εργασία έχει προχωρήσει ο Δήμος μας, ώστε να συντηρηθούν και να επαναλειτουργήσουν σαν καινούργιοι οι στύλοι φωτισμού στις Κοινότητες του όμορφου Δήμου μας. Σε οδούς, Πλατείες , Μνημεία ,αύλειους χώρους, Δημοτικών καταστημάτων, Πάρκων κ.α. οι ιστοί έχουν βαφτεί και ανακαινισθεί και προσδίδουν στους οικισμούς την αρχοντιά που αρμόζει στις περιοχές αυτές . Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου  δήλωσε: «Με σύστημα και προγραμματισμό αλλάζουμε την εικόνα και καθιστούμε τον Δήμο Παρανεστίου ένα Καθαρό, Όμορφο και Νοικοκυρεμένο Δήμο».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνησης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Παρανέστι

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 7/4/2021

«Λίφτινγκ» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παρανέστι.

Αλλαγμένη προς το καλύτερο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημαρχείου στο Παρανέστι. Μετά από εργασίες διαμόρφωσης και «μίνι» ανακαίνισης, μεγάλωσε η αίθουσα και ο χώρος είναι πιο λειτουργικός. Αποτελεί πλέον μια αυτόνομη δομή στο κτήριο του Δημαρχείου με την τοποθέτηση νέου τοιχίου και πόρτας. Η μεγάλη «έξυπνη» τηλεόραση δεσπόζει στην κεφαλή του Δημοτικού Συμβουλίου και μπορεί να χρησιμοποιείται για παρουσίαση θεμάτων . Η αίθουσα έχει εσωτερική κεραία WiFi για τις ανάγκες των συμβουλίων. Κυριαρχεί πλέον ο φωτισμός και οι μεγάλες επιφάνειες. Στους τοίχους αναρτώνται καλαίσθητες εικόνες από την περιοχή μας. Στο χώρο των επισκεπτών υπάρχει γραφείο που διατίθεται για δημοσιογραφικό έργο. Συνεχίζει ο Δήμος την δυναμική του παρουσία και υλοποιεί καινοτόμες προτάσεις. Το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατα καλύτερο, σ΄ ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Τουαλέτες ΑμεΑ στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 5/4/2021

Ολοκληρώθηκαν μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ οι τουαλέτες ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες Αδριανής, Νικηφόρου και Παρανεστίου και πλέον όλα τα σχολεία μας διαθέτουν ράμπες και σύγχρονες τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Δημοτική μας Αρχή με γρήγορα αντανακλαστικά κατάφερε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και να υλοποιήσει άμεσα την κατασκευή των τουαλετών ΑμεΑ στα σχολεία. Ο Δήμος μας καθημερινά επιδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ώστε όλοι οι συνδημότες μας να έχουν ίση πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.  Δημιουργούνται πλέον σύγχρονες υποδομές εφάμιλλες των αστικών Δήμων  και  παρέχονται ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες σε όλη την  μαθητική κοινότητα.

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υποδοχή υπαλλήλων στο Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 1/4/2021

Μεγάλωσε η οικογένεια του Δήμου Παρανεστίου.

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος μας, για πρώτη φορά συμμετείχε στο πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου το 2020 και σήμερα υποδέχθηκε  τους νέους υπαλλήλους μας. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε : « Σήμερα η οικογένεια του Δήμου μας μεγάλωσε. Υποδεχθήκαμε τους έξι (6) νέους υπαλλήλους μας και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία με υγεία πάνω από όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που την προσθήκη και την συμβολή πλέον των νέων υπαλλήλων , ο Δήμος ενισχύεται ακόμη περισσότερο σε τομείς υποστελεχωμένους και μαζί τους θα συνεχίσει την πορεία του,  δημιουργώντας  στον Τόπο συνθήκες αντάξιο των προσδοκιών μας».

1