ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Παρανεστίου και η Δημοτική Αρχή δίπλα στους κτηνοτρόφους μας με την συντήρηση και επισκευή των ποτιστρών

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 26/3/2021
 

Ο Δήμος Παρανεστίου και η Δημοτική Αρχή δίπλα στους κτηνοτρόφους μας.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τους κτηνοτρόφους της περιοχής και την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι θα κάνει ότι χρειαστεί, για να στηρίξει τον κλάδο που συμβάλει τα μέγιστα στην αγροτική ανάπτυξη και στην διατήρηση του πληθυσμού μας, ο οποίος  συρρικνώνεται συνεχώς, προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων σύμφωνα με τις προτάσεις τους. Έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συντήρησης και επισκευής των ποτιστρών στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου στις θέσεις, Λεπίδα, Παγκάλου, Γούβες-Στάμνα,  Κρήνη, Στέρνα- Ευθυμιάδη, Μελισσοχώρι- Καρόπουλου  και στη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου, στις θέσεις εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης Σωτήρος ,  Ακρόπολη, Νταούλτσαϊ, Χότζαλαρ, Σαχίνι, Τουμπαλάκι,  προς Ανεμογεννήτριες , Αη Γιάννη Αδριανής  και Ομβριοδεξαμενή Αδριανής, δύο πάνω από την Πλατανόβρυση και δύο στο Μαυροκορδάτο και συνεχίζουμε την ολοκλήρωση όλων των υπολοίπων ποτιστρών. Συγχρόνως βελτιώθηκε η προσβασιμότητα τόσο προς τις κτηνοτροφικές μονάδες όσο και προς τις γεωργικές καλλιέργειες με την συντήρηση των οδών και την διάνοιξη νέων. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει την προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και θα είναι συνεχώς δίπλα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες που καθημερινά μάχονται για την επιβίωσή τους.

Πατήστε εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντικατάσταση κουρτινών και κουρτινόξυλων και τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου και Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 22/3/2021

 

Σήμερα λύσαμε ακόμη ένα σοβαρό πρόβλημα των σχολείων μας. Τέρμα πια οι σκισμένες κουρτίνες και τα ετοιμόρροπα κουρτινόξυλα. Έχοντας ως κύριο γνώμονα ότι προτεραιότητα στο Δήμο μας είναι τα παιδιά μας, θελήσαμε να δώσουμε χρώμα και ποιότητα στις αίθουσες των σχολείων μας. Αντικαταστήσαμε τις κουρτίνες, τα κουρτινόξυλα, και τοποθετήσαμε νέους διαδραστικούς πίνακες στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις Παρανεστίου και Νικηφόρου. Έτσι, οι μαθητές του Δήμου μας όταν θα επιστρέψουν με το καλό στα σχολεία τους, μετά την λήξη της αναστολής λειτουργίας τους, θα βρεθούν σε ένα ανακαινισμένο, όμορφο και λειτουργικό περιβάλλον. Αντικρίζοντας μια νέα εικόνα που πιστεύουμε ότι θα τους γεμίσει χαρά, χρώμα και «φως» μέσα στην δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ την πρόεδρο της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας και Δημοτική Σύμβουλο κ. Ιωάννα Παλάσκα που συμβάλλει, τα μέγιστα στις αρμοδιότητες που τις έχουν ανατεθεί, καθώς και τους Δ/ντες των Σχολείων μας για την συνεργασία τους».

Πατήστε εδώ για να λάβετε όλα τα σχετικά αρχεία (.zip)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κοινότητα Σίλης (Πρασινάδα) του Δήμου Παρανεστίου απέκτησε WiFi

Η Κοινότητα Σίλης (Πρασινάδα) του Δήμου Παρανεστίου απέκτησε WiFi.

Με μεγάλη μας χαρά γνωρίζουμε στους κατοίκους της Κοινότητας Σίλης (Πρασινάδα) ότι από χθες έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσω WiFi στο διαδίκτυο.  Ο Δήμος Παρανεστίου υλοποιώντας την δέσμευση του για την απρόσκοπτη και διαρκή πρόσβαση των κατοίκων της Πρασινάδας στο διαδίκτυο εγκατέστησε ειδικό εξοπλισμό και κεραία στο κτήριο της Κοινότητας που φιλοξενεί εκθέματα από την πανίδα και την χλωρίδα της γύρω περιοχής.  Η ανάπτυξη των δικτύων WiFi  στον Δήμο μας είναι σταθερή προς την κατεύθυνση κάλυψης όλων των οικισμών. Σήμερα οι κάτοικοι της Αδριανής, του Νικηφόρου, της Ψηλής Ράχης, της Πλατανιάς , των Χαμοκέρασων, του Παρανεστίου, του Μεσοχωρίου και της Πρασινάδας απολαμβάνουν  την υπηρεσία δωρεάν ασύρματου διαδικτύου στους κοινόχρηστους χώρους.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με νέους κάδους απορριμμάτων εφοδιάστηκε ο Δήμος Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 16/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με νέους κάδους  απορριμμάτων εφοδιάστηκε ο Δήμος Παρανεστίου.

Με την προμήθεια ακόμη  50 κάδων απορριμμάτων ενισχύεται και διευρύνεται η καθαριότητα στο Δήμο Παρανεστίου. Θα τοποθετηθούν σε σημεία που έλειπαν ή θα αντικαταστήσουν άλλους που έχουν φθαρεί.  Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε: «Η προσπάθεια για έναν σύγχρονο Δήμο είναι μέλημα της Δημοτικής Αρχής  που μάχεται και δίνει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, για  ένα  νοικοκυρεμένο, όμορφο και προπάντων καθαρό Δήμο Παρανεστίου».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρώτη συνάντηση των φορέων για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού του Παρανεστίου στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 12/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη συνάντηση όλων των φορέων του Νομού μας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για την από κοινού στήριξη της υποψηφιότητας ένταξης του Παρθένου Δάσους Φρακτού του Παρανεστίου στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην συνάντηση συμμετείχαν :

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος

Ο Βουλευτής Δράμας κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Ο Περιφερειάρχης  Α.Μ.Θ. κ. Μέτιος Χρήστος

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Δράμας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος

Ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ κ. Μαμσάκος  Χριστόδουλος

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου  Δράμας κ. Γεωργιάδης  Στέφανος

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  Α.Μ.Θ. κ. Παπαθεοδώρου Χρήστος

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός  Σύμβουλος σε θέματα  Πολιτισμού Α.Μ.Θ. κ.  Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης

Ο Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Μαργαρίτης Θωμάς

Στην συνάντηση ο Δντης της Έδρας Con-E-Ect της UNESCO που ανήκει στο Τμήμα Δασολογίας & Φ.Π. του ΔΙ.ΠΑ.Ε. κ. Εμμανουλούδης Δημήτριος μαζί με την συνεργάτιδα του Δασολόγου κ. Παπαδοπούλου Μαρία ενημέρωσαν για την πορεία προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας του Παρθένου Δάσους Φρακτού στον  κατάλογο  των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς με Ιδιαίτερο Φυσικό Κάλος της UNESCO.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα όλοι μαζί δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη του μοναδικής ομορφιάς μνημείου της φύσης,  του Παρθένου Δάσους Φρακτού σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μία προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει υποψηφιότητα για ένταξη στο Παγκόσμιο Χάρτη Μνημείων Φυσικής Κληρονομιάς. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την εξωστρέφεια μας και μέσω της Διεθνούς Δικτύωσης αναδεικνύουμε το  Δήμος μας σε περιοχή με ιδιαίτερη πολιτισμική και περιβαλλοντική αξία. Με την ομοψυχία και την συμπαράσταση όλων μας η επιτυχία του μεγάλου αυτού στόχου θα είναι εφικτή και θα τα καταφέρουμε".

160041746_3799233993489549_4586262665899629790_o

 

 

Επίσκεψη εκπροσώπων Σωματείου Αμεα ν. Δράμας στο Δήμαρχο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 10/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ν. Δράμας κ. Αποστολίδης Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από την Γραμματέα του Σωματείου κ. Παναγιώτα Διαμαντή, προκειμένου να του παραδώσουν ευχαριστήρια επιστολή σχετικά με την απόφαση του Δήμου για μείωση των Δημοτικών Τελών στις ευπαθής ομάδες του Δήμου μας. Κατά την συνάντηση συζήτησαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία,  καθώς και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν την προσβασιμότητα στα Δημοτικά Κτήρια, την κατασκευή τουαλετών ΑΜΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρο Κοινότητας».  Ο Δήμαρχος Παρανεστίου δήλωσε: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη των εκπροσώπων του Σωματείου ΑΜΕΑ Ν. Δράμας και για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε τόσο για τις δράσεις του Σωματείου όσο και του Δήμου Παρανεστίου. Ο  Δήμος μας θα είναι σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας καθώς είναι πρωτεύων μέλημα μας να προκρίνουμε λύσεις και να αγκαλιάζουμε όλους τους Δημότες μας και ιδιαίτερα τις ευπαθής ομάδες με μέτρα στήριξης.

 2 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακαινίστηκε και λειτουργεί ξανά η βιβλιοθήκη της Αδριανής.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 26/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακαινίστηκε και λειτουργεί  ξανά η βιβλιοθήκη της Αδριανής.

Καλωσορίζουμε τους απανταχού «βιβλιοφάγους» στη βιβλιοθήκη μας στην Αδριανή!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της βιβλιοθήκης η οποία στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα της Αδριανής. Διαθέτει πλέον οργανωμένη αίθουσα αναγνωστηρίου με δύο (2) Η/Υ που έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη είναι δωρεά του ευεργέτη του χωριού μας, ιατρού Στυλιανού Σαμαρά και σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 6200 τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων. Είναι στελεχωμένη μέσω της κοινωφελούς εργασίας με έναν βιβλιοθηκονόμο και λειτουργεί ως δανειστική καθημερινά από 07.30 έως 13.30. Η συμβολή του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας  Δήμου Παρανεστίου  κ. Σάββα Χορόζογλου  και του Προέδρου της  Κοινότητας  Αδριανής  κ. Στράτου Παπαδόγλου ήταν καίρια για να γίνει πραγματικότητα το έργο αυτό. Παραδίδουμε σήμερα στους δημότες μας έναν ακόμη χώρο γνώσης και πολιτισμού.

1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Δήμο Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 16/2/2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της ηγεσίας  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Δήμο Παρανεστίου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του νέου Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας,  Αντιπύραρχου κ. Στούπα Δανιήλ  και του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  Παρανεστίου, Πυροσβέστη  κ. Δημίου Πέτρου, στον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιο. Στην συνάντηση παρόντες  επίσης ήταν ο Αντιδήμαρχος  κ. Κυπραίου Πέτρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δασκάλου Θωμάς.  Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και την γενικότερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Παρανεστίου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αναφέρθηκαν κυρίως στην ιδιαιτερότητα  της περιοχής με την μεγάλη δασοκάλυψη και διαπιστώθηκε η πρόθεση για μια συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

IMG_20210216_100151

IMG_20210216_100229

IMG_20210216_100231

IMG_20210216_100233

IMG_20210216_100245

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοπή βασιλόπιτας στο Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοπή βασιλόπιτας στο Δήμο Παρανεστίου!

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου σε μια σεμνή τελετή, έκοψε την βασιλόπιτα του Δήμου. Με γνώμονα τις διατάξεις και τις προφυλάξεις για τον Covid-19 η τελετή έγινε με την λήψη των απαραίτητων μέτρων. Οι συνεργάτες και οι υπάλληλοι του Δήμου παρέλαβαν ατομικά, σε συσκευασία τη βασιλόπιτα τους. Το τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου ήταν αυτό που κέρδισε το τυχερό φλουρί. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα στελέχη του Δήμου Παρανεστίου και μια χρονιά με υγεία ,αγάπη και τύχη για όλους .

IMG_20210212_140924

 

IMG_20210212_140926

IMG_20210212_140933

IMG_20210212_141053

IMG_20210212_141129

IMG_20210212_141134

IMG_20210212_141259

IMG_20210212_141326

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Δήμος Παρανεστίου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και υλοποιεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών.

oaed

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 21/1/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Παρανεστίου ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και υλοποιεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών.

 

Σε μια πραγματικά δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις εποχή, ο Δήμος Παρανεστίου προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ Απασχόληση Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών με την πρόσληψη 9 ανέργων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 55-67 ετών. Το πρόγραμμα έχει μεγάλη και σημαντική αξία για τους ανθρώπους αυτής της ηλικίας που είναι άνεργοι και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αφού λόγω ηλικίας δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και χρειάζονται λίγα ένσημα για την συνταξιοδότησή τους. Συγχρόνως οι εργαζόμενοι αυτοί θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών του Δήμου και των Δημοτών.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε:  «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, ο ΔΗΜΟΣ μας για ακόμη μια φορά στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, με κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Τους καλωσορίζω λοιπόν στον δήμο μας και τους εύχομαι καλή αρχή».