Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 07/12/2022

 "Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καθώς και τα ανησυχητικά, αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο λόγω της πανδημίας ο Δήμος Παρανεστίου το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου σε συνεργασία με τον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα '' Τα πρόσωπα της βίας και οι επιπτώσεις της, στην ψυχική υγεία των γυναικών''. Το θέμα ανέλυσαν ο κος Ιγνάτης Μωυσίδης Αστυνόμος Α, Διοικητής του ΑΤ Νευροκοπίου και απόφοιτος κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, και η κα. Καράκελε Σύμη, εκπαιδευτικός, συστημική σύμβουλος ψυχικής υγείας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ουσιαστική και τεκμηριωμένη ενημέρωση/ επιμόρφωση επί του θέματος. Ευχαριστούμε και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους".

--

Με εκτίμηση,
Λία Κουγιουμτζή
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Παρανέστι: 2524350112

Χρηματοδότηση του Δήμου Παρανεστίου από το Πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ » για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 16/11/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Χρηματοδότηση του Δήμου Παρανεστίου από το Πρόγραμμα
« ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ  »          
για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. 

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανού Πέτσα , εντάχθηκε στο Πρόγραμμα « ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ » της Πράξης :
« Παροχή υπηρεσιών για την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος του άρθρου 10 του ν. 4830/2021» συνολικού προϋπολογισμού 29.194,06 € , η χρηματοδότηση του Δήμου Παρανεστίου για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού του Προγράμματος
καθώς  και η
χρηματοδότηση για τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου σε δηλώσεις του ανέφερε: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για πρώτη φορά ο Δήμος μας χρηματοδοτείται για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού του Προγράμματος που αφορά την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Όλοι μαζί
για την καλύτερη διαχείριση των αναγκών των αδέσποτων φίλων μας  να πετύχουμε με σεβασμό και  αγάπη την συμβίωση και συνύπαρξη με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.»

 

 

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Παρανεστίου.

                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Παρανέστι  09/11/2022

 

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

66035 Παρανέστι

 

 

 

τηλ. 2524350150

 

 

 

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                         Συνεχίζονται τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Παρανεστίου.


Ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι του οικισμού Χαμοκέρασων. Ένα έργο που έφερε πολλά χαμόγελα στους κατοίκους του μικρού χωριού μας και βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της τεχνικής μας υπηρεσίας, για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσει και να είναι σήμερα πραγματικότητα ένα σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας!»


«Ολοκλήρωση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Παρανεστίου»


Λογότυπο

«Ολοκλήρωση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Παρανεστίου»

Ο Δήμος Παρανεστίου με σκοπό να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο, βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να εξασφαλίσει την απαραίτητη συνθήκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης,  ολοκλήρωσε την μελέτη με τίτλο «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Παρανεστίου», η οποία χρηματοδοτήθηκε από
το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2021 με συνολικό προϋπολογισμό 29.760,00 € .

Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, την χαρτογράφηση της περιοχής, την χωροθέτηση των σταθμών επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων και σενάρια ανάπτυξης του δικτύου επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε άμεσα και γρήγορα το σχέδιο φόρτισης ηλεκτρκών οχημάτων στο Δήμο μας. Ο Δήμος μας μέσα από τις δράσεις του και ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση καθώς σήμερα διαθέτει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δύο σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζει να προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη ώστε να δημιουργήσει ένα πράσινο Δήμο.



Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης στο Δήμο Παρανεστίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης στο Δήμο Παρανεστίου.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα εγκρίθηκε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Παρανεστίου για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Παρανεστίου συνολικού προυπολογισμού1.812.694,00 €.

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύδρευσης, καθώς και την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης της ενέργειας.

Περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις των αντλιοστασίων και των γεωτρήσεων ύδρευσης του Δήμου, με στόχο την ενεργειακή τους αναβάθμιση, καθώς και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παρακολούθησης και ελέγχου της καταναλισκόμενης ενέργειας, βασισμένες σε ευφυή συστήματα λογισμικού.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα δήμο πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο. Προσηλωμένοι στον στόχο αυτόν υποβάλαμε πριν από περίπου ένα χρόνο πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την ενεργειακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου μας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα πετύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, βελτιστοποίηση στην λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, περιορισμό των εκπομπών άνθρακα και τελικά την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Παρανεστίου».

 

Ξεκινούν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση στο Δήμο Παρανεστίου.

                                                                                                                                                              


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Παρανέστι  21/06/2022

 

ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

 

66035 Παρανέστι

 

 

 

τηλ. 2524350150

 

 

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν οι εργασίες για την ασφαλτόστρωση στο Δήμο Παρανεστίου.

Υπογράφηκε σήμερα 20/06/2022 η σύμβαση του έργου Δημοτικής Οδοποιίας του Δήμου Παρανεστίου μεταξύ του Δημάρχου Καγιάογλου Αναστάσιο και του αναδόχου Τσήκου Νικόλαου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο
ποσό των 293.999,99 € και αφορά την ασφαλτόστρωση στους
Οικισμούς Αδριανή, Νικηφόρο, Ψηλόκαστρο, Ψηλή Ράχη,  Πλατανόβρυση, Χαμοκέρασα, Πλατανιά,   Θαμνωτό, Πτελέα,  Πολυνέρι, Καρποφόρο, Καπνόφυτο και
Παρανέστι.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς μετά από πολλά χρόνια ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Δήμο μας. Καθημερινό μας μέλημα η οδική ασφάλεια των πολιτών μας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Συνεχίζουμε το έργο μας για ένα Δήμο αντάξιο των απαιτήσεων των πολιτών».



 ​

Έγκριση νέας Χρηματοδότησης για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, τηλεφροντίδας και τηλεϊατρικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση νέας Χρηματοδότησης για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού, τηλεφροντίδας και τηλεϊατρικής

Εγκρίθηκε επιπλέον νέα χρηματοδότηση ποσού 134.688.09 ευρώ
για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και συστήματος τηλεφροντίδας και τηλεϊατρικής από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου  Δήμου Παρανεστίου, στο πλαίσιο του έργου “SMART_MED” που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία” 2014 – 2020».

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει ιατρικό εξοπλισμό για τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Παρανεστίου και εξοπλισμό και λογισμικό τηλεϊατρικής που θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στις μονάδες «βοήθειας στο σπίτι» όσο και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να υποστηρίξουν τον πληθυσμό του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:

-          Εξοπλισμός Ιατρείων:

·         ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ

  • ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ

  • ΥΠΕΡΗΧΟΣ CONVEX + LINEAR

  • ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΟΣ

  • ΛΑΜΠΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ

  • ΛΑΜΠΑ ΜΕΓΕΝΘΥΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ

  • ΩΤΟΣΚΟΠΙΑ

  • ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΙΕΣΟΜΕΤΡΑ – ΤΡΟΧΗΛΑΤΑ

  • ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΟ-ΡΟΟΜΕΤΡΟ

  • ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

  • ΠΑΛΜΙΚΟ ΟΞΥΜΕΤΡΟ

  • ABPM 24h

  • ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

  • ΝΕΦΕΛΟΠΟΙΗΤΗΣ



Εξοπλισμός και σύστημα τηλειατρικής:

Υποσύστημα 1: Ενιαία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με στόχο την αναβάθμιση των μέσων πρόληψης και προαγωγής της υγείας καθώς και την έγκαιρη γενική ενημέρωση και πληροφόρηση.

Υποσύστημα 2: Μεταφερόμενο ΚΙΤ Τηλεϊατρικής για τη διενέργεαι βασικών εξετάσεων στο σπίτι των δικαιούχων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και άλλων δημοτών, σε επικοινωνία με τους ιατρούς συμβούλους από τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές δομές σε πραγματικό χρόνο .

Υποσύστημα 3: Εγκατάσταση Σταθερής Μονάδας Τηλεϊατρικής, σε χώρο που θα καθορίσει η δημοτική αρχή με βάση τις επιχειρησιακές της ανάγκες, στα όρια του Δήμου Παρανεστίου Δράμας (ΚΑΠΗ ή σε κάποιο από τα Κέντρα Κοινότητας). Η Σταθερή Μονάδα Τηλεϊατρικής θα επιτρέπει τη διενέργεια βασικών ιατρικών εξετάσεων των δημοτών και αμφίδρομη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με ιατρούς συμβούλους διαφόρων ειδικοτήτων από τριτοβάθμια νοσοκομεία αναφοράς (όπως λ.χ. το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ή άλλες δημόσιες υγειονομικές δομές που διαθέτουν σταθμούς ΣΤΙΣ[1] του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής - ΕΔΙΤ) που διαθέτουν σήμερα υποδομές υποστήριξης συνεδριάσεων τηλεϊατρικής. 

Υποσύστημα 4: Μονάδες Τηλεφροντίδας για κατ’ οίκο παρακολούθηση ασθενών με ανάγκη συστηματικής καθημερινής παρακολούθησης

Υποσύστημα 5: Ανάπτυξη Κέντρου Αναφοράς και παρακολούθησης για όλα τα παραπάνω υποσυστήματα

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : «Είμαι πολύ χαρούμενος που μια τέτοια καινοτομία σε θέματα  υγείας θα είναι διαθέσιμη πλέον στο Δήμο Παρανεστίου. Μετά από την επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωση της 1ης  και 2ης
Χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Interreg η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος μας ανταμείβει με την 3η Χρηματοδότηση ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας.  Με τη λειτουργία του νέου συστήματος δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους μας  να έχουν πιο άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση σε υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και προαγωγής υγείας.».

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ δεξαμενή πόσιμου νερού στο Δήμο μας

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 08/06/2022




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ δεξαμενή πόσιμου νερού στο Δήμο μας


Για Πρώτη φορά, στα πλαίσια της διασφάλισης της υγιεινής των κατοίκων μας και της παροχής  άριστης ποιότητας νερού τοποθετήθηκε νέου τύπου μεταλλική προκατασκευασμένη δεξαμενή ποσίμου νερού στον οικισμό του Πρινολόφου  προσφέροντας   στους κατοίκους καθαρό, υγιεινό  και ποιοτικό νερό.

Η δεξαμενή έχει κυλινδρικό σχήμα, στεγανή σκεπή, και στο εσωτερικό της  υπάρχει ειδικός σάκος στεγανοποίησης.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : «Η ικανοποίηση μας είναι μεγάλη που δίνουμε Πρωτοποριακή λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα προσφέροντας στους κατοίκους καθαρό, υγιεινό και ποιοτικό νερό. Συνεχίζουμε το έργο μας , δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων μας  από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου μας .»

 

Οι Γιατροί του προγράμματος SMART MED κοντά στους Δημότες μας.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 16/05/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι Γιατροί του προγράμματος SMART MED κοντά στους Δημότες μας.

Υπογράφηκε η νέα σύμβαση του συμπληρωματικού έργου smart med μέσω του προγράμματος συνεργασίας Interreg «Ελλάδα- Βουλγαρία».

Σκοπός του έργου είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου μας.

Τις αμέσως επόμενες μέρες οι κάτοικοι των χωριών μας θα έχουν την δυνατότητα μέσω τηλεφωνικών ραντεβού να επισκέπτονται τον καρδιολόγο και τον παθολόγο του προγράμματος για προληπτικές εξετάσεις.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : «Με το πρόγραμμα “Smart Med” δίνουμε την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας που κατοικούν στους απομακρυσμένους οικισμούς να έχουν πρόσβαση στην ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα
από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους του ορεινού Δήμου μας και να καλύπτουμε συμπληρωματικά
με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα των συνανθρώπων μας.».


"Έξυπνη Ιατρική" (Smart Medicine – SMART_MED) του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία" 2014 – 2020

ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ


        Δευτέρα, 11/04/2022

                                                      

                                                                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Τμήμα  Νοσηλευτικής της
Σχολής  επιστημών υγείας του διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος, σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ του δήμου Παρανεστίου, ως Εταίροι του
εγκεκριμένου έργου "Έξυπνη Ιατρική" (
Smart MedicineSMART_MED) του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία" 2014 – 2020,
διοργανώνουν
6 ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την πρόληψη κοινωνικά σημαντικών ασθενειών.


Το πρόγραμμα και το θέμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΩΡΑ

ΧΩΡΟΣ

ΘΕΜΑ

 12-04-2022

08:15

Γυμνάσιο-Λύκειο Νικηφόρου

Παιδική παχυσαρκία και τρόποι πρόληψης

 13-04-2022

18:00

Δημοτικό σχολείο Αδριανής 

Παιδική παχυσαρκία και τρόποι πρόληψης

 16-04-2022

12:00

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Αδριανής

Σακχαρώδης διαβήτης και τρόποι αντιμετώπισης

 17-04-2022

11:00

Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Παρανεστίου

Σακχαρώδης διαβήτης και τρόποι αντιμετώπισης

 19-04-2022

11:00

Δημοτικό σχολείο Παρανεστίου

Παιδική παχυσαρκία και τρόποι  πρόληψης

 06-05-2022

08:15

Γυμνάσιο-Λύκειο Παρανεστίου

Παιδική παχυσαρκία και τρόποι  πρόληψης


Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους Δημότες του δήμου Παρανεστίου , και έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σχετικά με τις δύο σημαντικά κοινωνικές ασθένειες και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης τους.

Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊου COVID-19.


Από το ΝΠΔΔ του Δήμου Παρανεστίου και το τμήμα Νοσηλευτικής του Διεθνούς πανεπιστημίου Ελλάδος.