Εντάχθηκε το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 3/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντάχθηκε το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

Εντάχτηκε  το Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού του Δήμου  Παρανεστίου σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 1.035.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει  :

  • Εκθετήριο αγροτικής και πολιτιστικής κληρονομίας του Προσφυγικού Ελληνισμού στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πτελέας που περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου
  • Ψηφιακό εκθετήριο σύγχρονης Τέχνης στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατανιάς που περιλαμβάνει και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου

Το έργο αποτελεί προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας με τη χρήση συγχρόνων ψηφιακών και όχι μόνο μέσων, αναδεικνύοντας την Προσφυγική ταυτότητα της περιοχής.

 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : « Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη μια πρόταση μας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με την ολοκλήρωση του έργου η Πτελέα και η Πλατανιά θα έχουν ένα σύγχρονο Διαδραστικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο του Δήμου μας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινάνε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 15/9/2021

Ξεκινάνε τα έργα οδοποιίας στο Δήμο Παρανεστίου

Υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του αναδόχου Μήτρου Ερωτόκριτου η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο "Αποκατάσταση - βελτίωση του Δημοτικού Οδικού Δικτύου". Συγκεκριμένα το έργο αφορά νέα ασφαλτόστρωση από την διασταύρωση της Ε.Ο 14 Δράμας - Ξάνθης μέχρι το κέντρο του οικισμού της Πλατανόβρυσης. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 277.00,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και ιδίους πόρους του Δήμου Παρανεστίου.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από πολλά χρόνια ξεκινάνε επιτέλους τα έργα οδοποιίας στο Δήμο μας. Στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας με ασφαλέστερες μετακινήσεις στο εσωτερικό οδικό δίκτυο μας".

                                                                                                                         Από το Γραφείο Δημάρχου

241757551_837854763765812_6068566926658230431_n

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τα παιδιά μας.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/9/2021

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τα παιδιά μας!

Δύσκολη μεν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε ώστε να στεφθεί με επιτυχία και αυτή η σχολική χρονιά.

Ως δήμαρχος εύχομαι καλή σχολική χρόνια σε κάθε ένα από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας ξεχωριστά με υγεία και προσοχή!

Μαζί μας και οι τετράποδοι φίλοι , μας κάνουν ποδαρικό καλωσορίζοντας τους μαθητές.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκαν οι Νέες διαμορφωμένες στάσεις 3-9-2021

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 2/9/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι Νέες διαμορφωμένες στάσεις

Με χαρά παρουσιάζουμε τις "Νέες" διαμορφωμένες στάσεις , με πολύ μεράκι , αγάπη και αισθητική. Στις αρχές των χωριών , Πλατανόβρυσης , Πολυνερίου και Παρανεστίου. Στόχος πάντα το καλύτερο, θέλουμε να βελτιωνόμαστε και μπορούμε. Προσπάθεια για το αποτέλεσμα, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, συνθέτουμε ομορφιές , χαμόγελα , χαρά. Δημιουργούμε με αυτό που νιώθουμε , δίνουμε χρώμα στην ζωή και στον τόπο μας.

 Από το Γραφείο Δημάρχου

1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ψηλή Ράχη από Ψηλά...

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 21/8/2021

Όλα μοιάζουνε πιο όμορφα από ψηλά!

 Ατενίζοντας από την Ψηλή Ράχη τον ορίζοντα, με τις διάφορες παρεμβάσεις του Δήμου, δημιουργείται η εικόνα μιας κοινότητας, που γίνεται καθρέπτης, για όλο τον Δήμο Παρανεστίου. Τα διάφορα σημεία που έχουν κατασκευαστεί ή συντηρηθεί δίνουν μια μαγική πινελιά στην όμορφη αυτή Κοινότητα. Με το θαυμάσιο νέο κιόσκι, ο επισκέπτης χαμογελάει ξέγνοιαστος, απολαμβάνοντας την φύση γύρω του.

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καθαρισμός απέναντι από το Κέντρο Υγείας και κατά μήκος του Στρατοπέδου στο Παρανέστι.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/8/2021

Καθαρισμός απέναντι από το Κέντρο Υγείας και κατά μήκος του Στρατοπέδου στο Παρανέστι.

Πραγματοποιήθηκε από τις υπηρεσίες καθαριότητας, καθαρισμός στο ρέμα, σε συντονισμό, με επιτυχία, από τον Αντιδήμαρχο Παρανεστίου κ .Σάββα Χορόζογλου,  προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, προστασία φωτιάς, ασφάλειας, υγιεινής και αισθητικής στο Παρανέστι. Παράλληλα έγινε και ένα σημαντικό βήμα για την Προστασία από τα κουνούπια. Εικόνα ομορφιάς και Σεβασμός στο περιβάλλον μας!

2-1 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένα τοιχίο που ομορφαίνει την Πτελέα

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 9/8/2021

Ένα τοιχίο που ομορφαίνει την Πτελέα.

Το τοιχίο που καλύπτει το χώρο κάτω από την παλαιά κοινότητα Πτελέας έχει πλέον καλαίσθητο νυχτερινό φωτισμό που αναδεικνύει τις «καμάρες». Η εικόνα που αποκομίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι όμορφη και προσεγμένη που κάνουν στη νύχτα, την Πτελέα «ζωντανή». Παράλληλα συντηρήθηκαν και βάφτηκαν τα κάγκελα που «ακουμπούν» στο τοιχίο της παλαιάς κοινότητας Πτελέας. Δίδεται έτσι συνολικά, η εικόνα μιας όμορφης και καλοσυντηρημένης πλατείας. Η Πτελέα κερδίζει έτσι την θέση που της αρμόζει.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 3/8/2021
Αριθ. Πρωτ.: 4206

Α Π Ο Φ Α Σ Η

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Ν.Δράμας
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Ορίζει τους κατωτέρω δηµοτικούς συμβούλους ως Αντιδηµάρχους του ?ήµου Παρανεστίου, µε θητεία από 3-8-2021 έως την 02-08-2022, εντός της τρέχουσας δηµοτικής περιόδου, και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:

1) τον κ. Χορόζογλου Σάββα του Γεωργίου , ως ΕΜΜΙΣΘΟ Αντιδήμαρχο κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου , και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  1. Την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
  2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
  3. Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Παρανεστίου.
  4. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων και βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, πιστοποιητικών, πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια
    της Δ
    .Ε. Παρανεστίου.
  5. Την συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Παρανεστίου .

2) Τον κ. Σοφιάδη Παύλο του Γεωργίου ως ΑΜΜΙΣΘΟ Αντιδήμαρχο του ?ήµου Παρανεστίου, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες ως εξής:

  1. Τεχνικών Έργων και ιδίως την εποπτεία και ευθύνη των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των Τεχνικών ΈργωνΤεχνικής και Γραμματειακής Υποστήριξης - Τεχνικό Αρχείο, Προγραμματισμού, Μελετών και Επίβλεψης Έργων, Εκτέλεσης Έργων Οδοποιίας, Εκτέλεσης Κτιριακών ΈργωνΕκτέλεσης Έργων Υπαίθριων Χώρων, Εκτέλεσης Έργων Ηλεκτροφωτισμού, Δικτύωντεχνικών Συνεργείων, Προγραμματισμού και Οργάνωσης Μελετών - Επίβλεψης έργων.
  2. Την ευθύνη της Συντήρησης και Επισκευής Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, και Διαχείρισης Υλικών, Καυσίμων, ανταλλακτικών μηχανολογικού εξοπλισμού.
  3. Την εποπτεία και ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα των αρμοδιοτήτων πολεοδομίαςχωροταξίας και χρήσεων γης, Πολεοδομικών Μελετών, Τοπογραφικών ΕφαρμογώνΟικοδομικών Αδειών και ελέγχου, Αυθαιρέτων, Τεχνικού Αρχείου - Γραμματείας.
  4. Την εποπτεία και ευθύνη της Καθαριότητας, του Περιβάλλοντος
  • Την ευθύνη της καθαριότητας όλων των κοινόχρηστων χώρων της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου, της αποκομιδής και διαχείρισης των αποβλήτων, και της οργάνωσης και διάθεσης των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που απαιτούνται κάθε φορά σε κεντρικό επίπεδο
  • την επίβλεψη μελετών και έργων προστασίας περιβάλλοντος, Πρασίνου
  • το συντονισμό και την επίβλεψη της πολιτικής προστασίας
  • την ευθύνη του τομέα Ανάπτυξης, Οικολογίας, Ενέργειας και εναλλακτικών μορφών ενέργειας, έρευνας και τεχνολογίας
  • Την ευθύνη των Δασών, δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων.
  • Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν αδέσποτα ζώα
  • Την εποπτεία και ευθύνη των κοιμητηρίων

Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή αδειώνπιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.


3) Τον Ευθυμιάδη Γεώργιο του Κυριάκου ως ΕΜΜΙΣΘΟ Αντιδήμαρχο του ?ήµου Παρανεστίου, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και του μεταβιβάζει τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των Δ.Ε. ως εξής:

  1. Προγραμματισμού
  2. Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
  3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, υποχρεώσεων που προκύπτουν από το πρόγραμμα «Διαύγεια), Πληροφορικής
  4. Την εποπτεία και ευθύνη Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Και ορίζει αυτόν να ενεργεί ως Διατάκτης σχετικά με ανάληψη υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού του Δήμου.
  5. Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Αθλητισμού

4) τον κ. Κυπραίο Πέτρο του Νικολάου κατά τόπον ως ΕΜΜΙΣΘΟ Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου και του μεταβιβάζει τις παρακάτω κατά τόπο αρμοδιότητες της άνω δημοτικής ενότητας:

  1. Την ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου .
  2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου .
  3. Την μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου .
  4. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων πλην βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δ.Ε.Νικηφόρου .
  5. Την συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου γιατην επίλυση των προβλημάτων τους .
    Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή αδειώνπιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

Β. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας των δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

  1. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου Κυπραίου Πέτρου , τις κατά τόπο και καθύλη αρμοδιότητές του, ασκεί ο Αντιδήμαρχος Χορόζογλου Σάββας .
    Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου κ. Χορόζογλου Σάββας, τις κατά τόπο και καθύλη αρμοδιότητές του ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κυπραίος Πέτρος.
  2. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κυπραίο Πέτρο του Νικολάου κ. Χορόζογλου Σάββας του Γεωργίου που αναπληρώνει τον Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. κ. Χορόζογλου Σάββας του Γεωργίου .

Γ. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύµατος του Αντιδηµάρχου Ευθυμιάδη Γεώργιου τις κατά τόπο και καθύλη αρμοδιότητές του, ασκεί ο Αντιδήµαρχος Σοφιάδης Παύλος .
Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδηµάρχου κ. Σοφιάδη Παύλου τις κατά τόπο και καθύλη αρμοδιότητές του ασκεί ο Αντιδήµαρχος κ. Ευθυμιάδης Γεώργιος .
Δ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του.
Κάθε άλλη απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων παύει να ισχύει.
Ε. Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα και, αν δεν υπάρχει ημερήσια, σε μία εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Παρανεστίου και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ?ήµαρχος
Αναστάσιος Καγιάογλου

Πατήστε εδώ για να λάβετε τα σχετικά αρχεία
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τον Δημοτικό Σύμβουλο Παρανεστίου κ. Παύλο Σοφιάδη.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 2/8/2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήθηκα σήμερα στο γραφείο μου με το Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Παρανεστίου κ. Παύλο Σοφιάδη. Συζητήσαμε για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου, καθώς και για τους λόγους που οδήγησαν στην πρόσφατη ανεξαρτητοποιήση του από την παράταξη με την οποία είχε εκλεγεί. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και κοινή αντίληψη ως προς τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις πολιτικές επιλογές. Στην συνάντηση μας, του πρότεινα να αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας. Μια θέση στην οποία με τις γνώσεις του πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο και θα συμβάλλει στην επίτευξη των στοχεύσεων της δημοτικής μας αρχής. Ο Κος Σοφιάδης αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση και έτσι θα είναι άμισθος Αντιδήμαρχος. Καλωσορίζουμε λοιπόν στην οικογένεια της Δημοτικής μας Αρχής τον νέο Αντιδήμαρχο και του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

 

Ο Δήμαρχος  Παρανεστίου

Αναστάσιος  Καγιάογλου

IMG_20210723_104256

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οδοφωτισμός με αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά συστήματα στον Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 21/7/2021

Συνεχίζουμε την μετατροπή του Δήμου Παρανεστίου  σε «Πράσινο» Δήμο!

Ξεκινήσαμε πιλοτικά την τοποθέτηση αυτόνομων  φωτοβολταϊκών  φωτιστικών συστημάτων,  εκ πρώτης με τον οδοφωτισμό στην  Πτελέα, στην επόμενη φάση πλατειών, μνημείων, αξιοθέατων κ.α.

Μετάβαση σε νέες τεχνολογίες δημιουργία ενός «Πράσινου» Δήμου, με  στόχο την οικονομία,  το περιβάλλον, την  καλύτερη κοινωνική ζωή!

203291765_330462418792999_1571643259626672567_n