ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Mobile School ταξίδεψε στο Δήμο Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/7/2021

Το Mobile School ταξίδεψε στο Δήμο Παρανεστίου.

 Ο Δήμος Παρανεστίου μαζί με το Κέντρο Κοινότητας, τα 2 ΚΔΑΠ του Δήμου και σε συνεργασία με την Ένωση Κύριων Δράμας πραγματοποίησαν την δράση «Το Mobile School Ταξιδεύει» στις 12 και 13 Ιουλίου 2021 στην Αδριανή και Παρανέστι, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά με την συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ορθογραφίας, μαθηματικών και διαδραστικών παιχνιδιών. Τα παιδιά συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες (εμψυχωτές του mobile school, τους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ μας, τους εργαζόμενους στο Κέντρο Κοινότητας μας) και ιδιαίτερα την πρόεδρο της Ένωσης Κύριων ΔΡΑΜΑΣ κ. Αλίκη Τσιαμούρα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για να ταξιδέψει η δράση αυτή και στον ορεινό μας Δήμο .

214177743_204389888357949_2399444447072289516_n

 

Πρόσκληση για την 14η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 9/7/2021
Αριθ. Πρωτ.: 3796
Αριθ. Συνεδρίασης: 14

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 13η  του μηνός  Ιουλίου   2021 , ημέρα   Τρίτη  και ώρα 13:00 μ.μ. σε  Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 13ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2021
  2. Έγκριση του 3ου πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού, για την επιλογή Αναδόχου κατασκευής του έργου : «Τοιχίο αντιστήριξης στον Οικισμό Στέρνας Δήμου Παρανεστίου»»
  3. Έγκριση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2022

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.


Ο Πρόεδρος

Καγιάογλου Αναστάσιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Αστρονομικό Παρατηρητήριο Νικηφόρου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 4/7/2021

Το μοναδικό και μάλιστα δημόσιο σχολείο, στον Νικηφόρο Δράμας του Δήμου Παρανεστίου, που έχει αστρονομικό παρατηρητήριο επισκέφθηκετηνΠέμπτη 1η Ιουλίου 2021, ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στον Δήμο μας και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου τον πρωθυπουργό της χώρας μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο του Σχολείου όπου και βρίσκεται το μοναδικό σε δημόσιο σχολείο αστρονομικό παρατηρητήριο και το οποίο περιλαμβάνει το πλέον σύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο που κατευθύνεται μέσω διαδικτύου. Επίσης στον ίδιο χώρο παρακολούθησε τα πειράματα φυσικής στο υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και είδε την ώρα μέσα από τους διάφορους τύπους ηλιακών ρολογιών στο πάρκο ηλιακών ρολογιών του σχολείου. Είμαστε περήφανοι που ο Δήμος μας διαθέτει αυτό το μοναδικό σχολείο με αυτούς τους μοναδικούς καθηγητές που με όρεξη, μεράκι και πρωτεργάτη τον Μιχάλη Δογραματζίδη έχουν κάνει γνωστό το ακριτικό σχολείο μας σε όλη της Ελλάδα για την γνώση που προσφέρει.

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αγιασμός- Εγκαίνια αίθουσας πολλαπλών Χρήσεων Πλατανιάς και Απολογισμός έτους 2020

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 28/6/2021

Μια ξεχωριστή μέρα για την Πλατανιά η Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Εγκαινιάσθηκε το πρωί της Κυριακής η πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Πλατανιάς.

Μια αίθουσα με σύγχρονο εξοπλισμό που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της νεολαίας του χωριού, των Συλλόγων της περιοχής και να γίνει το κέντρο αναφοράς των κατοίκων.

Συγχρόνως παραδόθηκε το αναβαθμισμένο γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Σχολείου και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών.

Επίσης υποβλήθηκε αίτημα χρηματοδότησης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Πλατανιάς μαζί με το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Πτελέας να ανακαινιστούν πλήρως και να δημιουργηθεί Διαδραστικό Κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού συνολικού προϋπολογισμού 1.072.200,00 ευρώ.

Τέλος πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κοινότητας Πλατανιάς σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ετήσιος απολογισμός (δημόσια λογοδοσία) της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2020.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανιάς για την αμέριστη βοήθεια τους.

1

 

 

Πρόσκληση για την 8η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 18/6/2021
Αριθ. Πρωτ.: 3398
Αριθ. Συνεδρίασης: 8

 Π ρ ο ς 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 8η  Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου  που θα γίνει στις 23η   Ιουνίου  2021, ημέρα Τετάρτη με ώρα έναρξης 13:00 μ.μ. και λήξη 15:00 μμ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την nap. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ. Α'/11-03-2020) και με την υπ’αρ. 426/77233/13.11.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 11ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2021
  2. Έγκριση της 12ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2021 και 5ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021.
  3. Λήψη απόφασης για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχει καμία αξία (άρθρο 199 παρ 6 Ν. 3463/06)
  4. Τροποποίηση της παραγράφου 2 της 6/15-03-2005 Υπουργικής απόφασης όπως αυτή τροποποιήθηκε με το ΦΕΚ Α 49/06-04-2017
  5. Λήψη απόφασης για την υποστήριξη της 21ης Πανελλαδικής γιορτής Ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών και της 5ης Ολυμπιακής γιορτής σπόρων που διοργανώνεται από την Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι».
  6. Επιστροφή της Δ’ δόσης 2020 της επιχορήγησης του Προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι, προς το Ν.Π.Κ.Α.Π.Α.Π
    Μέχρι την ώρα λήξης της συνεδρίασης δια περιφοράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίσουν τα ανωτέρα θέματα της ημερήσιας διάταξης με email από προσωπικό τους λογαριασμό προς το email του γραμματέα του Δ.Σ. Δήμου Παρανεστίου manosdim@yahoo.gr , αποστέλλοντας συμπληρωμένο με την ψήφο τους, το συνημμένο έντυπο ψηφοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας ή με ΦΑΞ στο 25210-90189.

Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν διαθέτουν προσωπικό λογαριασμό email θα μπορούν να ψηφίσουν τα ανώτερα θέματα της ημερήσιας διάταξης από το προσωπικό τους κινητό, προς το κινητό του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου με γραπτό μήνυμα sms (τηλ. Επικ. 6973738586).
Μετά το πέρας της ώρας λήξης, καμία ψήφος δεν θα ληφθεί υπόψη.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν στο Σώμα στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού.



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Στυλιανίδης Ο. Αναστάσιος

Πρόσκληση για την 13η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 18/6/2021
Αριθ. Πρωτ.: 3397
Αριθ. Συνεδρίασης: 13

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 23η  του μηνός  Ιουνίου   2021 , ημέρα   Τετάρτη   και ώρα 10:00 π.μ. σε  Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 11ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2021
  2. Έγκριση της 12ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2021 και 5ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021.
  3. Ορισμός πληρεξουσίου Δικηγόρο για έρευνα τίτλων στο υποθηκοφυλακείο Δράμας των ιδιοκτητών των ετοιμόρροπων οικιών σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου
  4. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου με τίτλο : «Κατασκευή φρεατίων ύδρευσης -
    αποχέτευσης και όμβριων Δήμου Παρανεστίου
  5. Έγκριση δαπανών μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα
  6. Λήψη απόφασης για έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης, την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου με τίτλο «Διαδραστικό Κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου» ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ Ταμείο Συνοχής ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα.» και έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.)

 

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.


Ο Πρόεδρος

Καγιάογλου Αναστάσιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεχίζεται η επέκταση του δωρεάν Wi Fi στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας!!

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/6/2021
Συνεχίζεται η επέκταση του δωρεάν Wi Fi στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας!!

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε:

«Αυτή τη φορά σειρά είχαν ο πανέμορφος και καταπράσινος οικισμός στο Μεσοχώρι όπου φιλοξενούνται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.  Η επέκταση του δικτύου θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρωθεί ο στόχος μας που είναι η ύπαρξη κοινόχρηστου Wi Fi στα ιδιαίτερης ομορφιάς χωριά μας!

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Δράμας και φίλο Χριστόδουλο Μαμσάκο καθώς και τον Πρόεδρο του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Γιώργο Δεμερτζή για την αμέριστη συμπαράσταση και την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα».

1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σκάκι στο πάρκο της Αδριανής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 14/6/2021

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει!

 Άλλος ένας χώρος διασκέδασης για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους στο πάρκο της Αδριανής με την κατασκευή ενός μαρμάρινου σκακιού μεγάλων διαστάσεων. Σας περιμένουμε όλους για να παίξουμε μια παρτίδα σκάκι αναπτύσσοντας τόσο την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης όσο και ακονίζοντας το μυαλό !!!

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλευρό των κτηνοτρόφων στα Πρασιναδιώτικα λιβάδια

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 11/6/2021

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων στα Πρασιναδιώτικα  λιβάδια.

Άμεσα  δίνουμε λύση σε προβλήματα των κτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου μας. Καθημερινά πραγματοποιούμε παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει εξυπηρέτηση σε όλες τις  σταβλικές εγκαταστάσεις. Είμαστε κοντά στους κτηνοτρόφους μας ,  στις ανάγκες  παροχής νερού, με επιδιορθώσεις , συντηρήσεις  δικτύων και ποτιστρών. 

1