Πρόσκληση για την 4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 12/3/2021
Αριθ. Πρωτ.: 1501
Αριθ. Συνεδρίασης: 4

Π ρ ο ς 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 4η  Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου  που θα γίνει στις 16η   Μαρτίου 2021, ημέρα Τρίτη  με ώρα έναρξης 13:00 π.μ. και λήξη 15:00 μμ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την nap. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ. Α'/11-03-2020) και με την υπ’αρ. 426/77233/13.11.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 5ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021
  2. Έγκριση της 6ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021και 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021.
  3. Έγκριση Αναμόρφωσης του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2021.
  4. Εγκριση της αριθ. 1/2021 απόφασης της Κοινότητας Αδριανής για την Δημιουργία νέων ταφώνων στα νέα Νεκροταφεία της Κοινότητας Αδριανής.
  5. Συγκρότηση επιτροπής εξέτασης δικαιολογητικών για μείωση δημοτικών τελών
  6. Κατανομή ποσού 13.559,63€ Ευρώ στις σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
  7. Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος προς τη Δ/νση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραχώρηση προς χρήση δημόσιας έκτασης για κοινωφελείς σκοπούς
  8. Έγκριση για Δωρεά κινητού πράγματος του Δήμου στον Αθμια Σχολική Επιτροπή
  9. Λήψη απόφασης για την εκλογή υδρονομέων άρδευσης
  10. Έγκριση υπογραφής σύμβασης με την Τράπεζα Πειραιώς για την λειτουργία ηλεκτρονικής είσπραξης δημοτικών τελών .
  11. Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου- εξόδου οχημάτων, του οξοποιειου του κτήματος ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ Α.Ε
  12. Έγκριση για οικονομική ενίσχυση άπορου δημότη μας
  13. Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025 του υποτομέα των ΟΤΑ.
  14. Λήψη απόφασης για την υιοθέτηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΙΠΕ, για την πρόθεση δημιουργίας της ΙΠΕ ΑΕ
  15. Ορισμός υπολόγου για τη διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου από 22-3-2021 και εφεξής.

Μέχρι την ώρα λήξης της συνεδρίασης δια περιφοράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίσουν τα ανωτέρα θέματα της ημερήσιας διάταξης με email από προσωπικό τους λογαριασμό προς το email του γραμματέα του Δ.Σ. Δήμου Παρανεστίου manosdim@yahoo.gr , αποστέλλοντας συμπληρωμένο με την ψήφο τους, το συνημμένο έντυπο ψηφοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας ή με ΦΑΞ στο 25210-90189.
Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν διαθέτουν προσωπικό λογαριασμό email θα μπορούν να ψηφίσουν τα ανώτερα θέματα της ημερήσιας διάταξης από το προσωπικό τους κινητό, προς το κινητό του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου με γραπτό μήνυμα sms (τηλ. Επικ. 6973738586).
Μετά το πέρας της ώρας λήξης, καμία ψήφος δεν θα ληφθεί υπόψη.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν στο Σώμα στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Στυλιανίδης Ο. Αναστάσιος

Επίσκεψη εκπροσώπων Σωματείου Αμεα ν. Δράμας στο Δήμαρχο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 10/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ν. Δράμας κ. Αποστολίδης Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από την Γραμματέα του Σωματείου κ. Παναγιώτα Διαμαντή, προκειμένου να του παραδώσουν ευχαριστήρια επιστολή σχετικά με την απόφαση του Δήμου για μείωση των Δημοτικών Τελών στις ευπαθής ομάδες του Δήμου μας. Κατά την συνάντηση συζήτησαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία,  καθώς και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν την προσβασιμότητα στα Δημοτικά Κτήρια, την κατασκευή τουαλετών ΑΜΕΑ σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρο Κοινότητας».  Ο Δήμαρχος Παρανεστίου δήλωσε: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη των εκπροσώπων του Σωματείου ΑΜΕΑ Ν. Δράμας και για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε τόσο για τις δράσεις του Σωματείου όσο και του Δήμου Παρανεστίου. Ο  Δήμος μας θα είναι σταθερά στο πλευρό των ανθρώπων που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας καθώς είναι πρωτεύων μέλημα μας να προκρίνουμε λύσεις και να αγκαλιάζουμε όλους τους Δημότες μας και ιδιαίτερα τις ευπαθής ομάδες με μέτρα στήριξης.

 2 

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Υποβολή αιτήσεων για Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα 2021 – 2022.»
Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ανακοινώνεται ότι την αμπελοοινική περίοδο 2021-2022 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου [(άρθρο 46 Καν. (ΕΕ)
1308/2013] σε εφαρμογή της με αρ.3714/110476/4-9-2014 ΚΥΑ (2443Β) , ΦΕΚ 2096/Β/5-6-2019 και της Υπουργικής Απόφασης
1536/118137/24-05-2019.
Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω:
-της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού.

-της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον.
-της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
Λόγω των ειδικών συνθηκών της περιόδου που διανύουμε οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως 25η Μαΐου 2020, ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στις ηλεκτρονικές Διευθύνσεις των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) του παρακάτω πίνακα, ανάλογα με την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία υπάγονται.
Επισημαίνεται ότι υπόδειγμα της αίτησης καθώς και κατάσταση με τα συνημμένα δικαιολογητικά που υποβάλλονται κατά περίπτωση επισυνάπτονται στο παρόν Δελτίο τύπου και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ www.pamth.gov.gr στη
διαδρομή
: «Νέα Διευθύνσεων» «Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής » «Νέα& Ανακοινώσεις».

Ε.Π.
Ο Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΑΤΣΟΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωση αμπελώνων είναι:

  1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (Έντυπο από υπηρεσία).
  2. Απόσπασμα Αμπελουργικού μητρώου.
  3. Δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα για όλα τα υφιστάμενα αμπελοτεμάχια του παραγωγού.
  4. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ).
  5. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  6. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.
  7. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.
  8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής για ιδιόκτητα ή ηλεκτρονικά μισθωτήρια (άνω των 9 ετών) για ενοικιαζόμενα αμπελοτεμάχια.

Σε περίπτωση μίσθωσης και χρησιδανείου, ο ενοικιαστής ή ο χρήστης κατά περίπτωση, συνυποβάλλει έγγραφη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη της έκτασης για τη δραστηριότητα αυτή.Κατά την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης για ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται δεκτό ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης (ενοικιαστήριο) ή χρησιδάνειο, η διάρκεια μίσθωσης του οποίου μπορεί να είναι μέχρι εννέα (9) έτη

Πατήστε εδώ για να λάβετε τα σχετικά αρχεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μείωσης δημοτικών τελών για οικονομικά αδύναμους δημότες αλλά και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 2/3/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μείωσης δημοτικών τελών για οικονομικά αδύναμους δημότες αλλά και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρανεστίου , με την αριθ. 105/2020 απόφαση,  αποφάσισε την μείωση των Δημοτικών τελών για απόρους, άτομα με αναπηρία, μογονεικές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ως εξής: 

1) Μείωση 50% σε:

  • Τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 12.000€ .
  • Μονογονεϊκές Οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 12.000€, εφ όσον υπάρχει στην οικογένεια τουλάχιστον ένα τέκνο μέχρι 18 ετών ή τέκνο μέχρι 24 ετών  εφ΄ όσον σπουδάζει.
  • Οικογένειες με ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% ως 80% & με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000,00€ χωρίς να προσμετρείται στο εισόδημα , το επίδομα που μπορεί να παίρνει
  • Οικονομικά αδύνατους, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 6.000,00€ και ατομικό τις 4.000,00€.

 

2) Απαλλαγή 100%

  • Άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) γονέας ή τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και οικογενειακό εισόδημα έως 16.000,00€ χωρίς να προσμετρείται στο εισόδημα , το επίδομα που μπορεί να παίρνει.
  • Οικογένειες που δύο μέλη της είναι ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% και οικογενειακό εισόδημα έως 16.000,00€ χωρίς να προσμετρείται στο εισόδημα , το επίδομα που μπορεί να παίρνει.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000€
  • Πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.000€ ,εφ όσον υπάρχει στην οικογένεια τουλάχιστον ένα τέκνο μέχρι 18 ετών ή τέκνο μέχρι 24 ετών  εφ όσον σπουδάζει.
  • Οικονομικά αδύνατες Οικογένειες που το οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά ετησίως τις 4.000€ και το ατομικό τις 2.500€

Οι παραπάνω μειώσεις ισχύουν στα τέλη ύδρευσης με όριο μείωσης ή απαλλαγής τα 150 m3 κυβικά μέτρα ετησίως.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

 ΕΩΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (για όλες τις κατηγορίες):

  1. Έντυπη υπογεγραμμένη αίτηση ( διατίθεται από τον Δήμο)
  2. Υπεύθυνη δήλωση για το αληθές των δικαιολογητικών και ότι αν κάποιο δικαιολογητικό βρεθεί άκυρο θα επιστρέψουν το ποσό που ευεργετήθηκαν στο τριπλάσιο ( διατίθεται από τον Δήμο)
  3. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
  4. Αντίγραφο Δ.Α.Τ
  5. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (εκδίδεται από τον Δήμο ).
  6. Μισθωτήριο Συμβόλαιο ενοικιαζόμενης κατοικίας
  7. Ε1 και εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους
  8. Έντυπο Ε9

 

Επιπλέον:

Α)ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ:

1.Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή ΚΕΠΑ σε ισχύ

 

Β)ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ

  1. Υπεύθυνη Δήλωση για την μη υποβολή φορολογικής δήλωσης λόγω μη ύπαρξης
  2. Απόφαση υπαγωγής στην Δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη ή απόκομμα καταβολής επιδόματος πρόνοιας .

 

Γ) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

  1. Πρόσφατη Βεβαίωση συλλόγου πολυτέκνων ΑΣΠΕ
  2. Βεβαίωση σπουδών τέκνων

 

Δ)ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ

  1. Βεβαίωση σπουδών τέκνων

 

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.3454/2006: Τρίτεκνος θεωρείται ο γονέας ή γονείς που έχουν την γονική μέριμνα και επιμέλεια 3 παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους η νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων εκτός γάμου γεννηθέντων ,τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και στα τέκνα αυτών όπου αυτό προβλέπεται.

    Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

 

Ε) ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  1. Πιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η κατάσταση χηρείας του μονογονέα.
  2. Δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε η άσκηση γονικής μέριμνας σε έναν μόνο γονέα.

 

Η κατάθεση των δικαιολογητικών  θα γίνεται  στα ΚΕΠ  Νικηφόρου ,Αδριανής και Παρανεστίου. Δήμου.

Πληροφορίες-Τηλέφωνα :

1)ΚΕΠ Νικηφόρου : 2521352318 & 2521352319

2)ΚΕΠ Αδριανής :2521082301

3)ΚΕΠ Παρανεστίου: 2524350112

Η χρήση των παραπάνω στοιχείων θα γίνει μόνο για τον λόγο της μείωσης ή απαλλαγής των τελών και ο Δήμος δεσμεύεται στην τήρηση του απορρήτου όλων των στοιχείων που προκύπτουν από τα έγγραφα και για την μη δημοσιοποίησή τους

Η  απόφαση θα ισχύσει από το τρέχον έτος και με όριο κατανάλωσης τα 150 m3 κυβικά μέτρα ετησίως .

 

 Ο Δήμαρχος

Καγιάογλου Αναστάσιος

Πατήστε εδώ για να λάβετε τα σχετικά αρχεία

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακαινίστηκε και λειτουργεί ξανά η βιβλιοθήκη της Αδριανής.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 26/2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακαινίστηκε και λειτουργεί  ξανά η βιβλιοθήκη της Αδριανής.

Καλωσορίζουμε τους απανταχού «βιβλιοφάγους» στη βιβλιοθήκη μας στην Αδριανή!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση της βιβλιοθήκης η οποία στεγάζεται στο κοινοτικό κατάστημα της Αδριανής. Διαθέτει πλέον οργανωμένη αίθουσα αναγνωστηρίου με δύο (2) Η/Υ που έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη είναι δωρεά του ευεργέτη του χωριού μας, ιατρού Στυλιανού Σαμαρά και σήμερα περιλαμβάνει πάνω από 6200 τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων. Είναι στελεχωμένη μέσω της κοινωφελούς εργασίας με έναν βιβλιοθηκονόμο και λειτουργεί ως δανειστική καθημερινά από 07.30 έως 13.30. Η συμβολή του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας  Δήμου Παρανεστίου  κ. Σάββα Χορόζογλου  και του Προέδρου της  Κοινότητας  Αδριανής  κ. Στράτου Παπαδόγλου ήταν καίρια για να γίνει πραγματικότητα το έργο αυτό. Παραδίδουμε σήμερα στους δημότες μας έναν ακόμη χώρο γνώσης και πολιτισμού.

1

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σχετικά με την δήλωση των αγροτεμαχίων που είναι ποτιστικά από το αρδευτικό δίκτυο για την Δ.Ε. Παρανεστίου.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 26/2/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την 12/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου καθορίστηκε η αρδευτική περίοδος για το έτος 2021 με χρόνο έναρξης την 1η Απριλίου και χρόνο λήξης την 30η Σεπτεμβρίου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Παρανεστίου που επιθυμούν να ποτίσουν τα χωράφια τους από το αρδευτικό δίκτυο να προσέλθουν, μέχρι 15/04/2021 στο ΚΕΠ Παρανεστίου (Δημαρχείο Παρανεστίου) τηλ 2524350100 ώστε να δηλώσουν τους αριθμούς των αγροτεμαχίων που θα ποτίσουν καθώς και τα στρέμματα των χωραφιών αυτών.

 Η Προϊσταμένη του Τμήματος
Μελενικιώτου Δέσποινα

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Γυμνασίου με Λ.Τ. Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 24/2/2021
Αριθ. Πρωτ.: 1063

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014 – 2020»

ΜΕΤΡΟ 19 ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 ΥΠΟΔΡΑΣΗ: 19.2.4.1:, «Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (π.χ.
ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία εντός οικισμού κλπ.), συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης
ενέργειας σε χρησιμοποιούμενα δημόσια κτίρια» του ΠΑΑ 2014-2020 του Τοπικού Προγράμματος
CLLD/LEADER Νομού Δράμας
Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με
συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΕΡΓΟΥ
κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016

1. Ο Δήμος Παρανεστίου Νομού Δράμας προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την ανάθεση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Γυμνασίου με Λ.Τ. Παρανεστίου».
Ο κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι:0011393641 και πρόκειται για το έργο με τίτλο «
«Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Γυμνασίου με Λ.Τ. Παρανεστίου»».

2. Το έργο συντίθεται από την ακόλουθη κατηγορία εργασιών: α) κατηγορία Οικοδομικά, με προϋπολογισμό 158.718,30 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 3/2018 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παρανεστίου, ανέρχεται στο ποσό των159.677,42 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 198.000,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
3. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.paranesti.gr . Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την 07/03/2021, η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες, που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης, συμπληρωματικές πληροφορίες, σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά, το αργότερο στις 14/03/2021. Πληροφορίες Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δήμου Παρανεστίου, τηλ.: 25213-52320,317.
Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Α.Α.Δ.ΣΥ) υπόδειγμα τύπου Παράρτημα Β΄.
4. Ο Τύπος Αναθέτουσας Αρχής & Δραστηριότητα που αυτή ασκεί είναι: Αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης / Γενικές Δημόσιες Υπηρεσίες
5.
Η σύμβαση δεν αφορά από κοινού διαδικασία δημόσιας σύμβασης και δεν ανατίθεται από κεντρική αρχή αγορών.
6. Oι Κωδικοί Κύριου Λεξιλογίου CPV είναι : 45321000- 3 Εργασίες θερμομόνωσης, 45421100-5 Τοποθέτηση θυρών, παραθύρων και συναφών στοιχείων
7. Ο Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός και η επιλογή Αναδόχου θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147/08.08.2016 τεύχος Α’) Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
8. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Εντός τριών 3 εργασίμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή, προσκομίζεται υποχρεωτικά από τον οικονομικό φορέα στην αναθέτουσα αρχή, σε έντυπη μορφή και σε σφραγισμένο φάκελο, η πρωτότυπη εγγυητική επιστολή συμμετοχής.
9. ΜΟΝΟ η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών, γίνεται δεκτή.

10. Για το χρόνο ισχύος προσφορών, κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό, κατά τη διάταξη του άρθρου 97 του Ν.4412/2016, για διάστημα εννιά (9) μηνών (270 ημέρες), από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
11. Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 15-3-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:59.
Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 23-3-2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ.
12.
Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι το επί μέρους ποσοστών έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί της εκατό (%) κατά κατηγορία εργασιών.

13. Δικαίωμα συμμετοχής, στο διαγωνισμό, έχουν Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, ή Ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
14. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος Ένωσης.
15. Οι Ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76 του Ν.4412/2016.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω Ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η Ένωση αναδειχθεί ανάδοχος, η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια, που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (π.χ. κοινοπραξία).
16. Λόγοι αποκλεισμού ισχύουν σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν.4412/16 και το άρθρο 22 της διακήρυξης.
17. Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Π.Δ. 71/2019 (ΦΕΚ 112Α'/03-07-2019) περί Μητρώων συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.Τ.Ε), όσον αφορά στα ελάχιστα όρια Τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας ανά τάξη εγγραφής (κριτήρια Β.1, Β.2), οι προσφέροντες οικονομικοί φορείς που είναι εγγεγραμμένοι
στο ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε και δραστηριοποιούνται στην κατηγορία Έργων Οικοδομικών, θα πρέπει να διαθέτουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις της παρ.1, και των άρθρων 12 και 
13 του Π.Δ. 71/2019. Στην περίπτωση που ο προσφέρων αποτελεί ένωση οικονομικών φορέων που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο76 του Ν. 4412/2016, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Επίσης ισχύει το άρθρο 65 του Π.Δ. 71/2019 (ΦΕΚ 112/03-07-2019) περί Μεταβατικών Διατάξεων και ειδικότερα η παρ.6.
Ως Κριτήρια επιλογής και σε ότι αφορά στην καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής στο Μ.Ε.ΕΠ.,
για έργα κατηγορίας Οικοδομικά (158.718,31ευρώ) . Οι οικονομικοί φορείς που δραστηριοποιούνται σε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ, θα πρέπει να διαθέτουν κατ΄ ελάχιστον στελέχωση :
Βασική κατηγορία έργου : 1 ΜΕΚ Β ή 2 ΜΕΚ Α Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε λοιπά κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής
Ένωσης προσκομίζουν τις δηλώσεις και τα πιστοποιητικά που περιγράφονται στο Παράρτημα XI του Προσαρτήματος Α του ν. 4412/2016.
18. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER" με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑ 082/1.
Ο Κωδικός ΣΑΕ του έργου είναι 2017ΣΕ08210000

Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο έως 15% , σύμφωνα με το άρθρο 150 του Ν.4412/2016. Επισημαίνεται ότι η εγγύηση καλής εκτέλεσης καλύπτει και την παροχή ισόποσης προκαταβολής προς τον ανάδοχο , χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγύησης προκαταβολής. Στην περίπτωση που ορίζεται μεγαλύτερο ύψος προκαταβολής αυτή λαμβάνεται με την κατάθεση από τον  ανάδοχο εγγύησης προκαταβολής που θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ του ποσού της εγγύησης καλής εκτέλεσης και του ποσού της καταβαλλόμενης προκαταβολής ( παρ.1 δ του άρθρου 72 του Ν.4412/2016).
19. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, κατά τους όρους της παρ. 1 α) του άρθρου 72 του Ν. 4412/2016, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής που ορίζεται σε 2% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης χωρίς Φ.Π.Α. με ανάλογη στρογγυλοποίηση, και ανέρχεται στο ποσό των 3.193,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 30 ημερών, μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς. Στην περίπτωση Ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η
εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην Ένωση.
20. Απαγορεύονται οι εναλλακτικές προσφορές 

21. Θα πρέπει να κατατεθεί, επίσης, το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ).
22. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 300 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
23. Η έγκριση κατασκευής του δημοπρατούμενου έργου αποφασίστηκε με την υπ' αριθμό 6/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και η έγκριση των όρων δημοπράτησης και η διάθεση πίστωσης με την υπ’ αριθμό 6/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την οικονομική Επιτροπή.
24. Αυτή η Προκήρυξη δημοσιεύεται στο ΚΗΜΔΗΣ, στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4412/2016, στην ιστοσελίδα σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας και αναρτάται στο πρόγραμμα "Διαύγεια" diavgeia.gov.gr

Ο Δήμαρχος
Καγιάογλου Αναστάσιος


Πατήστε εδώ για να λάβετε τα σχετικά αρχεία

Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αδριανής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 24/2/2021
Αριθ. Πρωτ.: 1078

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014 – 2020»


ΜΕΤΡΟ 19 ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 ΥΠΟΔΡΑΣΗ: 19.2.4.2:, «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή
επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών
υποδομών
(ενδεικτικά: παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία)» του ΠΑΑ 2014-2020 του Τοπικού
Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Δράμας
Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με
συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΕΡΓΟΥ
κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016

1. Ο Δήμος Παρανεστίου Νομού Δράμας προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την ανάθεση του έργου «Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αδριανής».
Ο κωδικός Ο.Π.Σ.Α.Α. του έργου είναι:0011235446 και πρόκειται για το υποέργο με τίτλο «Κατασκευή παιδικής χαράς και ελαστικού δαπέδου στο Μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αδριανής».
2. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία Οικοδομικά, με προϋπολογισμό 98612,51 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) και β) κατηγορία Η/Μ, με προϋπολογισμό 10347,99 (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα)
Ο προϋπολογισμός των δημοπρατούμενων εργασιών του έργου με βάση τη μελέτη με αριθμό θεώρησης 6/2020 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παρανεστίου, ανέρχεται στο ποσό των109.645,16 ΕΥΡΩ (χωρίς Φ.Π.Α.) και στο ποσό των 135.960,00 ΕΥΡΩ (με Φ.Π.Α.).
3. Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο “ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί” της πύλης www.promitheus.gov.gr, στο ΚΗΜΔΗΣ, καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.paranesti.gr . Εφόσον έχουν ζητηθεί εγκαίρως, ήτοι έως την 07/03/2021, η αναθέτουσα αρχή παρέχει σε όλους τους προσφέροντες, που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης, συμπληρωματικές πληροφορίες, σχετικά με τις προδιαγραφές και οποιαδήποτε σχετικά δικαιολογητικά, το αργότερο στις 11/03/2021. Πληροφορίες Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Δήμου Παρανεστίου, τηλ.: 25213-52320,317.
Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Α.Α.Δ.ΣΥ) υπόδειγμα τύπου Παράρτημα Β΄.
4. Ο Τύπος Αναθέτουσας Αρχής & Δραστηριότητα που αυτή ασκεί είναι: Αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης / Γενικές Δημόσιες Υπηρεσίες
5.
Η σύμβαση δεν αφορά από κοινού διαδικασία δημόσιας σύμβασης και δεν ανατίθεται από κεντρική αρχή αγορών.
6. Oι Κωδικοί Κύριου Λεξιλογίου CPV είναι : 45200000-9,45212130-6,45232130-2, 45223000-64 5231300-8, 45231400-9 45112723-9, 37535200-9, 37535240-1, 37535210-2, 37535250-4, 34928480-6, 31527200-8 και 31523200-0
7. Ο Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός και η επιλογή Αναδόχου θα γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147/08.08.2016 τεύχος Α’) Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

8. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ. Εντός τριών 3 εργασίμων ημερών από την ηλεκτρονική υποβολή, προσκομίζεται υποχρεωτικά από τον οικονομικό φορέα στην αναθέτουσα αρχή, σε έντυπη μορφή και σε σφραγισμένο φάκελο, η πρωτότυπη εγγυητική επιστολή συμμετοχής.
9. ΜΟΝΟ η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών, γίνεται δεκτή.

10. Για το χρόνο ισχύος προσφορών, κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό, κατά τη διάταξη του άρθρου 97 του Ν.4412/2016, για διάστημα δέκα (10) μηνών (300 ημερών), από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.
11. Ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 15-3-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:59 Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 22-3-2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 πμ
12. Το σύστημα υποβολής προσφορών είναι το επί μέρους ποσοστών έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επί της εκατό (%) κατά κατηγορία εργασιών.
13. Δικαίωμα συμμετοχής, στο διαγωνισμό, έχουν Φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα, ή Ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΈΡΓΩΝ και που είναι εγκατεστημένα σε:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
14. Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος Ένωσης.
15. Οι Ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και της παρ. 1 (ε) του άρθρου 76 του Ν.4412/2016.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω Ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η Ένωση αναδειχθεί ανάδοχος, η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια, που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (π.χ. κοινοπραξία).
16. Λόγοι αποκλεισμού ισχύουν σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν.4412/16 και το άρθρο 22 της διακήρυξης.
17. Σύμφωνα με το άρθρο 52 του Π.Δ. 71/2019 (ΦΕΚ 112Α'/03-07-2019) περί Μητρώων συντελεστών παραγωγής δημοσίων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.Τ.Ε), όσον αφορά στα ελάχιστα όρια Τεχνικής και επαγγελματικής ικανότητας ανά τάξη εγγραφής (κριτήρια Β.1, Β.2), οι προσφέροντες οικονομικοί φορείς που είναι εγγεγραμμένοι
στο ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε και δραστηριοποιούνται στην κατηγορία Έργων Οικοδομικών και Η/Μ, θα πρέπει να διαθέτουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις της παρ.1, και των άρθρων 12 και 13 του Π.Δ. 71/2019. Στην περίπτωση που ο προσφέρων αποτελεί ένωση οικονομικών φορέων που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο άρθρο76 του Ν. 4412/2016, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Επίσης ισχύει το άρθρο 65 του Π.Δ. 71/2019 (ΦΕΚ 112/03-07-2019) περί Μεταβατικών Διατάξεων και ειδικότερα η παρ.6.
Ως Κριτήρια επιλογής και σε ότι αφορά στην καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας, οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής στο Μ.Ε.ΕΠ.,
για έργα κατηγορίας Οικοδομικά (98.612,51 ευρώ) και Ηλετρομηχανολογικά (10.347,99 ευρώ). Οι οικονομικοί φορείς που δραστηριοποιούνται σε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ, θα πρέπει να διαθέτουν κατ΄ ελάχιστον στελέχωση : Βασική κατηγορία έργου : 1 ΜΕΚ Β ή 2 ΜΕΚ Α
Οι οικονομικοί φορείς που δραστηριοποιούνται σε Η/Μ ΕΡΓΑ, θα πρέπει να διαθέτουν κατ΄ ελάχιστον στελέχωση : Βασική κατηγορία έργου : 1 ΜΕΚ Α
.
Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε λοιπά κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσκομίζουν τις δηλώσεις και τα πιστοποιητικά που περιγράφονται στο Παράρτημα XI του Προσαρτήματος Α του ν. 4412/2016.
18. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD LEADER" με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑ 082/1.
Ο Κωδικός ΣΑΕ του έργου είναι 2017ΣΕ08210000 Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο έως 15% , σύμφωνα με το
άρθρο 150 του Ν.4412/2016. Επισημαίνεται ότι η εγγύηση καλής εκτέλεσης 
καλύπτει και την παροχή ισόποσης προκαταβολής προς τον ανάδοχο , χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγύησης προκαταβολής. Στην περίπτωση που ορίζεται μεγαλύτερο ύψος προκαταβολής αυτή λαμβάνεται με την κατάθεση από τον ανάδοχο εγγύησης προκαταβολής που θα καλύπτει τη διαφορά μεταξύ του ποσού της εγγύησης καλής εκτέλεσης και του ποσού της καταβαλλόμενης προκαταβολής ( παρ.1 δ του άρθρου 72 του Ν.4412/2016).
19. Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, κατά τους όρους της παρ. 1 α) του άρθρου 72 του Ν. 4412/2016, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής που ορίζεται σε 2% επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης χωρίς Φ.Π.Α. με ανάλογη στρογγυλοποίηση, και ανέρχεται στο ποσό των 2.192,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 30 ημερών, μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς. Στην περίπτωση Ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η
εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην Ένωση.
20. Απαγορεύονται οι εναλλακτικές προσφορές
21. Θα πρέπει να κατατεθεί, επίσης, το Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ).
22. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 365 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
23. Η έγκριση κατασκευής του δημοπρατούμενου έργου αποφασίστηκε με την υπ'αριθμό 5/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και η έγκριση των όρων δημοπράτησης και η διάθεση πίστωσης με την υπ’ αριθμό 5/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την οικονομική Επιτροπή.
24. Αυτή η Προκήρυξη δημοσιεύεται στο ΚΗΜΔΗΣ, στον Ελληνικό Τύπο, σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4412/2016, στην ιστοσελίδα σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρούσας και αναρτάται στο πρόγραμμα "Διαύγεια" diavgeia.gov.gr

Ο Δήμαρχος
Καγιάογλου Αναστάσιος

Πατήστε εδώ για να λάβετε όλα τα σχετικά αρχεία