ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 2ου DRAMA WINE TRAIL ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΜΘ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον απόηχο της 2ης διοργάνωση του Drama Wine Trail , που  διοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης με  την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και το Δήμο Δράμας της  Δραμοινογνωσίας 2018, με σκοπό φιλανθρωπικό για το Σωματείο ΑΜΕΑ Δράμας και τον Σύλλογο Παραπληγικών Δράμας, και  με την υποστήριξη των Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αδριανής, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παρανεστίου, 3ου Συστήματος Προσκόπων, των Drama Runners, της Προτέκτα Δοξάτου & Δράμας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους παραπάνω  υποστηρικτές.

Να ευχαριστήσω επίσης τον ιατρό κ. Σπύρο Αυγουστάτο για την εθελοντική προσφορά των ιατρικών του υπηρεσιών, το Workshop Visual Studio, τους Ζουπίδη Κώστα, Χρυσάνθη Κουρόγλου, Γρηγορία Ιωαννίδου Σωτηριάδου, Δημήτρη Βούλγαρη & Κοσκερίδου Μύρα και Βασίλη Μουρατίδη για το φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσαν, τις κυρίες της Αδριανής για την επιμέλεια του μπουφέ που παρατέθηκε στους αθλητές, το Radio Melody 100,5 fm, to Oil Center Μπούφης-Παπαδόπουλος, τους κ. Κυριάκο Μυλόπουλο, Πέτρο Κυπραίο, Γιώργο Π. Κυπραίο, Κώστα Μανωλεσάκη για τη διάθεση μηχανημάτων και αυτοκινήτων τους, τον κ. Γιώργο Βαβρίτσα, την  ομάδα τεχνικής διεύθυνσης του Virgin Forest Trail Ιορδάνη Τσεπεσίδη (τεχνικό διευθυντή του wine trail), Δημήτρη Γεωργίου και Ελένη Τσεπίδου, τους υπαλλήλους του Δήμου Αγαγκιαζόγλου Κωνσταντίνο και Παπαδόπουλο Νικόλαο,  την Κική Παπαζώτου, όλους ανεξαιρέτως όσους συνέδραμαν εθελοντικά ατομικά ή ως μέλη των σωματείων τους, διαθέτοντας το χρόνο και το μεράκι τους απλόχερα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα Οινοποιεία της περιοχής Αδριανής Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Μανωλεσάκη, Κτήμα Οινογένεσις  και το Κτήμα  Νίκος Λαζαρίδης  στην περιοχή Αγοράς για την υποστήριξή τους και τη χορηγία των προϊόντων τους στους διακριθέντες αθλητές.

Η ομολογημένη, από τα σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν,  επιτυχία της φετινής διοργάνωσης αλλά και της παράλληλης εκδηλωσής της  που προετοιμάστηκε  από τον εκπολιτιστικό σύλλογο Παρανεστίου με την οικονομική στήριξη και του Εκπολιτιστιού Συλλόγου Αδριανής και  εκφρασμένη  από τα χαμόγελα των παιδιών που συμμετείχαν σ’ αυτές αλλά και τα σχόλια των γονιών τους, απαλύνουν όλη την ένταση των προηγούμενων ημερών και αντικαθιστούν  την αγωνία με τη γλυκύτατη αίσθηση της αναγνώρισης της μικρότερης ή μεγαλύτερης  προσπάθειας που καθένας μας χρειάστηκε να καταβάλει.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι ενώνοντας δυνάμεις  φορείς και εθελοντές μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας.

Θέλω ακόμη να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι αρκετοί από τους εθελοντές του 1ου Drama Wine Trail άλλαξαν θέση, συμμετέχοντας ως αθλητές/τριες στον αγώνα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μήνυμα «φροντίζω τον εαυτό μου -αθλούμαι» έχει ήδη αφομοιωθεί.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους αθλητές και τις αθλήτριες που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση.

Περιμένουμε τυχόν παρατηρήσεις για την περαιτέρω βελτίωση της διοργάνωσής μας ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 3ο Wine Trail στην Αδριανή!

Η Δήμαρχος Παρανεστίου

Αλεξάνδρα Μαρίνα (Αλίκη) Σωτηριάδου

Πρόσκληση για την 10η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 1/6/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2116
Αριθ. Συνεδρίασης: 10

Σας προσκαλούμε την 7η  του μηνός   Ιουνίου    2018, ημέρα Πέμπτη   και ώρα 19:00 μ.μ. να προσέλθετε  σε  Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης με μοναδικό  θέμα  :

 

Έγκριση Απολογισμού για το Οικονομικό  έτος 2017.

  Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

  Κουτεκίδου Μεταμόρφη

 

Κατάρτιση-Ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

Aιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας / ΟΓΑ για το έτος 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα  του Λογαριασμού  Αγροτικής Εστίας / ΟΓΑ για το έτος 2018 θα υποβάλλονται στο ΚΕΠ από την Δευτέρα 21-05-2018 έως και την Δευτέρα 11-06-2018.

 Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

 Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

  • Βιβλιάριο υγείας
  • Αστυνομική ταυτότητα

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΠ Νικηφόρου και στα τηλέφωνα:

2521 3 52318

2521 3 52319

2521 0 90437

Πρόσκληση για την 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 25/5/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2058
Αριθ. Συνεδρίασης: 9

Σας προσκαλούμε την   29η του μηνός  Μαϊου   2018, ημέρα Τρίτη  και ώρα 19:00 μ.μ. να προσέλθετε  σε  τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:

  1. Αποδοχή της πρόσκλησης ΙΙΙ, του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, στον άξονα προτεραιότητας : Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, με τίτλο: Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των Δήμων της χώρας, κατάθεση υποβολής πρότασης για ένταξη - χρηματοδότηση, στην παραπάνω πρόσκληση και εξουσιοδότηση της Δημάρχου για την υποβολή πρότασης, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται.
  2. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 και έγκριση της 3ης τροποποίησης του Τεχνικού προγράμματος έτους 2018.
  3. Έγκριση υποβολής αίτησης για εργασίες μικρής κλίμακας προς τη Δ/νση Πολεοδομίες για την κοπή δένδρων στο νεκροταφείο του οικισμού Πλατανόβρυσης του Δήμου Παρανεστίου
  4. Έγκριση μετάβασης της Δημάρχου στην Κύθνο για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΙΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 25,26 και 27-6-2018.
  5. Καθορισμός τόπου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής έτους 2017 (217 παρ.3. Ν.3463/2006)
  6. Λήψη απόφασης για την χορήγηση ή μη άδειας μεταλλευτικών ερευνών
  7. Έγκριση Μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022 Δήμου Παρανεστίου
  8. Έγκριση Δικηγορικής αμοιβής στην πληρεξούσια δικηγόρο του Δήμου Καρσανίδου Σοφία του Νικολάου σχετικά με την εκδίκαση της από 11-3-2014 αίτησης ακύρωσης(Κατά την με αρίθ. Κ.Λ.279/1-2-2018 Κλήση προσφυγής) της Μαρίας Βακαρτζή του Νικολάου κατά :L- Της με αριθ. 77/2013 Απόφασης (πρακτικό 17ης συνεδρίασης) της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ν 3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, που εδρεύει στην Κομοτηνή (Παρασίου 4), II.- Της με αριθ. πρωτ. 16182/31-10-2013 απόφασης του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης,
    ,III.- Της με αριθ. 124/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου (με αριθ. 11/26-62013 πρακτικό συνεδρίασης), που υπεισήλθε αυτοδίκαια στα δικαιώματα και της υποχρεώσεις του συγχωνευθέντος σ’ αυτόν πρώην Δήμου Νικηφόρου.
    IV.- Κάθε άλλης ρητής ή σιωπηρής συναφούς πράξης της διοίκησης, η οποία θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Θράκης .
  9. Κατανομή ποσού 13.779,30 Ευρώ στις σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.
  10. Έγκριση επιστροφής ως αχρεωστήτως καταβληθέντων δημοτικών τελών και δικαιωμάτων στον Αραμπατζή Γεώργιο του Πασχάλη
  11. Έγκριση επιστροφής ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού Αποστολίδη Γεώργιο .
  12. Έγκριση δαπανών μετακίνησης της Δημάρχου στην Αθήνα.
  13. Λύση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) με την επωνυμία «Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Απασχόλησης στους Δήμους Δοξάτου,Προσοτσάνης και Παρανεστίου» και διακριτικό τίτλο «Συμμαχία Ανάπτυξης στη Δράμα»

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Κουτεκίδου Μεταμόρφη

Πρόσκληση για την 13η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 25/5/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2057
Αριθ. Συνεδρίασης: 13

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 29η   του μηνός   Μαϊου του έτους 2018, ημέρα  Τρίτη και ώρα 17:30 μ.μ. σε  Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1.

Έγκριση απολογισμού Δήμου Παρανεστίου οικον. Έτους 2017.

2.

Έγκριση της 7ης  αναμόρφωσης  Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018


      Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

 

Πρόσκληση για την 14η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 25/5/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2059
Αριθ. Συνεδρίασης: 14

 

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 29η   του μηνός   Μαϊου του έτους 2018, ημέρα  Τρίτη και ώρα 22:30 μ.μ. σε  Τακτική   Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1

Έγκριση ανατροπής ανάληψης υποχρέωσης-έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πιστώσεων του Δήμου προϋπολογισμού οικον. Έτους 2018

       Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

 Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
ΕΠΟΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στο Παρανέστι και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 09:00 π.μ. συνήλθε η Επιτροπή που συγκροτήθηκε με την 1834/09-05-2018 απόφαση της Δημάρχου, προκειμένου να ελέγξει τα δικαιολογητικά και να καταρτίσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων της ΣΟΧ 02/1129/27-03-2018 προκήρυξης του Δήμου Παρανεστίου.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν παρόντες:
1. Ματζαρίδης Νικόλαος ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2. Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος ΜΕΛΟΣ
3. Ασλανίδου Ελισάβετ ΜΕΛΟΣ
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την Κοτζαγιαννίδου Δέσποινα, δημοτική υπάλληλο, γραμματέα της επιτροπής που ορίστηκε με την παραπάνω απόφαση του Δημάρχου.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και είπε τα εξής:
Ο Δήμος Παρανεστίου προχώρησε στην πλήρωση δύο (2) θέσεων έκτακτου προσωπικού με σχετική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε ύστερα από την υπ’ αριθμό 23/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την αριθ. 1834/09-05-2018 απόφαση της Δημάρχου Παρανεστίου, συστήθηκε η παρούσα επιτροπή για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων.
Τα μέλη της επιτροπής αφού άκουσαν τον πρόεδρο, είδαν τη σχετική προκήρυξη του Δήμου, τα απαιτούμενα προσόντα ανά ειδικότητα- κλάδο και κατηγορία και τις αιτήσεις των υποψηφίων και τα επισυναπτόμενα σε αυτά δικαιολογητικά.

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο.

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 2014-2020»

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ  2014-2020»

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Έργο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ» περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία (3) Υποέργα:

 

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 772.389,10 €.

Το Υποέργο 1 ολοκληρώθηκε.

 

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ – ΟΜΑΔΕΣ 2,3,4,5,6,7,8,9»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 242.237,72  €.

Το Υποέργο 2 θα υλοποιηθεί μέσω ανοικτής Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας

 

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ Α1»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 117.705,76  €.

Το Υποέργο 3 ολοκληρώθηκε.

Κάντε κλικ εδώ για να προβάλλετε το σχετικό έγγραφο.