[21/11/2013] Πρόσκληση για την 16η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 21/11/2013
Αριθ. Πρωτ.: 9660
Αριθ. Συνεδρίασης: 16
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 25η του μηνός  Νοεμβρίου του έτους 2013, ημέρα  Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
  1. Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Γεωλογική Μελέτη του έργου με τίτλο Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Πρασινάδας».
  2. Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Γεωλογική Μελέτη του έργου με τίτλο Κατασκευή δικτύου ύδρευσης Ψηλή Ράχης».
  3. Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Υδραυλική μελέτη εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και αγωγού μεταφοράς δημοτικής κοινότητας Παρανεστίου».
  4. Οριστική παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Τοπογραφική μελέτη εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης και αγωγού μεταφοράς δημοτικής κοινότητας Παρανεστίου».
  5. Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Επέκταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Πρινολόφου και Πλατανιάς Τ.Κ. Πλατανιάς», προϋπολογισμού 12.547,38€.
  6. Έγκριση μελέτης, ψήφιση πίστωσης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Κατασκευή  αποχετευτικού δικτύου Τ.Κ. Αδριανής», προϋπολογισμού 12.629,52€
  7. Καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης και ψήφιση πίστωσης της μελέτης με τίτλο «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση οδού από οικισμό Πλατανιάς έως Ακρόπολη Πλατανιάς», προϋπολογισμού 9.840,00€
  8. Καθορισμός των όρων διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια υγρών καυσίμων – ελαιολιπαντικών για το έτος 2014.
  9. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2013 (25η )
  10. Έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης του Δήμου οικ. Έτους 2013.
Ο Πρόεδρος
Καγιάογλου Νικόλαος 

Δελτίο τύπου Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας για την απαγόρευση αλιείας πέστροφας

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Β.Δ. 142/71 (ΦΕΚ Α’ 49) απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια η αλιεία πέστροφας από 1ης  Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι 15η  Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. 
Παρακαλούμε τους πολίτες να τηρήσουν την απαγόρευση αυτή για να προστατεύσουμε την φυσική αναπαραγωγή του είδους.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 5/2013
ΣΕ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, 
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 
ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ 
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΓΙΑ 27.948 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ 
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. 
Ο Διοικητής του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού δυναµικού (Ο.Α.Ε.Δ.), καλεί τους ενδιαφερόµενους εγγεγραµµένους ανέργους  στα µητρώα ανέργων του Οργανισµού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυµούν να συµµετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης µέσω προγραµµάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στους δηµόσιους φορείς  να υποβάλουν  µε  ηλεκτρονικό τρόπο αίτηση συµµετοχής από 13/11/2013 έως και 20/11/2013 και ώρα 12η µεσηµβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ  www.oaed.gr, χρησιµοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. 

Περισσότερες πληροφορίες στα παρακάτω αρχεία:

[11/11/2013] Πρόσκληση για τη 18η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 11/11/2013
Αριθ. Πρωτ.: 9283
Αριθ. Συνεδρίασης: 18
Σας προσκαλούμε την 15 του μηνός Νοεμβρίου  2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 να προσέλθετε στην  δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα :
  1. Επιλογή τράπεζας για προθεσμιακή κατάθεση και όψεως και εξουσιοδότηση στον ταμία να προβεί στις μηνιαίες και διμηνιαίες προθεσμιακές καταθέσεις.
  2. Διαγραφή οφειλών δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου.
  3. Έγκριση συγκρότησης επιτροπής χαρακτηρισμού εδάφους του έργου «Ύδρευση Οικισμών Δήμου Παρανεστίου».
  4. Αποδοχή χρηματοδότησης συνολικού ποσού 36.500,00€ από πιστώσεις του ΠΔΕ του ΥΜΑΘ για την εκτέλεση των έργων:
    • Α) Κατασκευή ποτίστρας στην Τ.Κ. Ψηλής Ράχης,προϋπολογισμού 12.000,00€
    • Β) Κατασκευή ποτίστρας στην Τ.Κ. Πλατανιάς, προϋπολογισμού 12.000,00€
    • Γ) Βελτίωση οδών προς βοσκοτόπια, προϋπολογισμού 12.500,00€
  1. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και 24η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013.
  2. Καθορισμός του ανώτατου αριθμού αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (στάσιμο & πλανόδιο) για το έτος 2014 στο Δήμο Παρανεστίου και επικαιροποίηση αδειών προηγούμενων ετών.
  3. Έγκριση έκτακτης μετακίνησης Δημάρχου στην Αθήνα και ψήφιση πίστωσης . 
  4. Ενημέρωση και συζήτηση διαφόρων θεμάτων – αιτήσεων δημοτών του Δήμου Παρανέστιου.

[11/11/2013] Πρόσκληση για τη 17η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 11/11/2013
Αριθ. Πρωτ.: 9282
Αριθ. Συνεδρίασης: 17
Σας προσκαλούμε την 15 του μηνός Νοεμβρίου  2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00 να προσέλθετε στην  δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης :
  1. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2014  Δήμου Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Μεγάλη επιτυχία είχε το ταξίδι του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαου και του Βουλευτή της ΝΔ Δράμας κ. Κυριαζίδη Δημήτριου με τους Υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου Χαράλαμπο   και τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα Κων/νο στης 5 Νοεμβρίου 2013 στο χώρο της Βουλής.

  Ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε την άμεση εκταμίευση των 2.000.000 ,00 € για την συνέχιση των εργασιών  των φυλακών στον οικισμό του Νικηφόρου ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των ποινικών φυλακών της χώρας, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές και ανθρώπινες. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται θετική για την ολοκλήρωση του όλου έργου, το οποίο για χρόνια έμενε μια ανεκπλήρωτη δέσμευση της πολιτείας.

Σημαντική ήταν επίσης και η συζήτηση του Βουλευτή κ. Κυριαζίδη Δ. και του Δημάρχου Παρανεστίου με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γκιουλέκα Κωνσταντίνο για τα τρέχοντα προγράμματα του Υπουργείου που αφορούν την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς και την ενίσχυση της κινητικότητας του μαθητικού – φοιτητικού πληθυσμού.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου προσκάλεσε τους Υπουργούς να επισκεφτούν τον Ορεινό Δήμο του και να δουν από κοντά τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός αυτός πληθυσμός.

Γραφείο Δημάρχου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διοργανώνεται η Διεθνής πράσινη Εβδομάδα -  79η έκθεση τροφίμων & ποτών του Βερολίνου International Green Week  ( www.greenweek.de)  στις 17 – 26 Ιανουαρίου 2014.

Η έκθεση αυτή θεωρείται παγκοσμίως μία από τις σημαντικότερες εκθεσιακές πλατφόρμες των γεωργικών επιχειρήσεων με συμμετοχή από 67 χώρες και πάνω από 1630 εκθέτες.

Τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην Διεθνή πράσινη Εβδομάδα και ανήκουν σε διεθνή πολυτελή προϊόντα είναι : Μπύρα- Κρασί- Αλκοολούχα ποτά- Κρέατα και λουκάνικα- Θαλασσινά- Τσάι, βότανα, μπαχαρικά- Γαλ/κά- Γεωργικό και κηποτεχνικό εξοπλισμό- Προμήθειες κήπου και θερμοκηπίου- Συσκευές για την κουζίνα και το νοικοκυριό.

Το Ελληνογερμανικό  Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρία blvd media group ltd, διοργανώνει για πρώτη φορά ελληνικό ομαδικό περίπτερο στη Διεθνή Πράσινη Εβδομάδα 2014.

Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο έχει εξασφαλίσει την Αιγίδα, παρουσία –αλλά κι υποστήριξη– του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  

  Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση του Επιμελητηρίου να στηρίξει τις ελληνικές παρουσίες στην έκθεση θα συμβάλλει στην δημιουργία ενός χρήσιμου διαύλου επικοινωνίας για τους έλληνες εκθέτες και τις προσπάθειές τους να εξάγουν τα προϊόντα τους στη γερμανική αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας ως εκθέτης αλλά και για κάρτες εισόδου με μειωμένη τιμή προπώλησης αλλά και 10 % επιπλέον έκπτωση για τα μέλη μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, επίσημο αντιπρόσωπο του εκθεσιακού οργανισμού του Βερολίνου στην Ελλάδα  Αθήνα : 210 641 9000 και 210 641 9038 και στην Θεσσαλονίκη στα τηλέφωνα : 2310 327733. Ιστοσελίδα : www.greenweek.de.

 

Γραφείο Δημάρχου.

[08/11/2013] Πρόσκληση για την 15η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 08/11/2013
Αριθ. Πρωτ.: 9248
Αριθ. Συνεδρίασης: 15
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου την 12η του μηνός  Νοεμβρίου του έτους 2013, ημέρα  Τρίτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
  1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2014 και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του  Δήμου Παρανεστίου .
  2. Έγκριση ή μη πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού του έργου με τίτλο « Οδοποιία Τ.Κ. Πτελέας ».
  3. Έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης του Δήμου οικ. Έτους 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες του έργου « Ύδρευση Οικισμών Δήμου Παρανεστίου». Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος επισκέφτηκε μαζί με τους μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου τον χώρο όπου ολοκληρώνεται ένα από τα τμήματα του έργου.
Η Ύδρευση των οικισμών είναι ένα έργο υψίστης υγειονομικής σημασίας για τους πολίτες καθώς η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του υφιστάμενου δικτύου πόσιμου νερού του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κ. Θόλου και η κατασκευή νέου δικτύου από σκληρό πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς θα έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλή χρήση πόσιμου νερού χωρίς τις επιβλαβείς συνέπειες που επιφέρει στην δημόσια υγεία η χρήση αμιαντοσωλήνων.
Ανάδοχος του έργου είναι η κατασκευαστική εταιρία ΣΤΑΤΩΡ Α.Τ.Ε. και η σύμβαση ανέρχεται στο ποσό των 243.000,00 €.
Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου έδειξε φανερά ικανοποιημένος από την πορεία της εκτέλεσης του έργου και αναμένει την ολοκλήρωσή του μέσα στα χρονικά όρια της σύμβασης.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί προς χρήση ένα δίκτυο αγωγών ύδρευσης από σκληρό πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς συνολικού μήκους 4.185 μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας «Οδυσσέας».
Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. 
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. 
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της Πράξης και παρέχονται δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται Δευτέρα με Παρασκευή 10:00-13:00 στο ΣΔΕ Δράμας (Χρυσοβέργη 2) ώστε να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής. 
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
1) Δελτίο Ταυτότητας ή Διαβατήριο,
2) Άδεια διαμονής (για υπηκόους τρίτων χωρών).
Υπεύθυνος εκπαίδευσης: Παυλίδου Ειρήνη
Τηλ .επικοινωνίας: 6934797917