ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΑΓΩΝΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

   Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, οι μικροί μας φίλοι, δημότες και επισκέπτες, που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,  κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης.

   Λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (46,2 χλμ)  που γίνεται στις 9:00 πμ και πριν την εκκίνηση του αγώνα Nestos Trail  (10χλμ) που γίνεται στις 11πμ στην πλατεία του σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρανέστι, στις 9:15 πμ θα αρχίσει η διεξαγωγή του παιχνιδιού.

   Ο μικροί μας φίλοι, που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται εδώ στις 9 το πρωί. Το παιχνίδι  διαρκεί περίπου 2 ώρες ή περισσότερο ανάλογα με τις συμμετοχές.

   Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

    Να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή τους με στόχο την αναβάθμιση της ζωής όλων μας.

   Η δράση υποστηρίζεται από υπεύθυνη εξειδικευμένη εταιρία προωθήσεων με εμψυχωτές.

 

   Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα «παίζει» και από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι καθώς όλα τα παιδιά θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια από το θέμα της Ανακύκλωσης.

  Θα παίξουμε ΠΑΖΛ, ΜΝΗΜΗ, ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΨΑΡΕΜΑ BOWLING  ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΤΡΟΧΟ ΦΙΔΑΚΙ ΚΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟ ΚΑΔΟΥΣ

 

  Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την ΔΙΑΜΑΘ ΑΕ και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ)

 

   Τα μικρά παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία από τις 14:00-16:00  να συμμετέχουν σε διαγωνισμό κατασκευής χειροτεχνιών με θέμα «Μια φορά κι ένα καιρό το δάσος».

   Τα παιδιά θα φέρουν μαζί τους τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.

    ΄Ολα τα παιδιά θα λάβουν στο τέλος αναμνηστικό δωράκι για τη συμμετοχή τους.

     Οι τρεις καλύτερες κατασκευές θα βραβευθούν.

     Τα μεγαλύτερα παιδιά - άτομα κάθε ηλικίας που θα επιλέξουν να βρίσκονται εδώ, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 9:15 στον ίδιο χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Ξάνθης.

    Το σεμινάριο αφορά την παροχή εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή βασικής υποστήριξης της ζωής και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής ενηλίκων, με βάση τις Νέες Κατευθυντήριες Οδηγίες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

    Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια εισαγωγική διάλεξη για τη βασική υποστήριξη της ζωής και την αυτόματη εξωτερική απινίδωση, και στη συνέχεια επίδειξη δεξιοτήτων και πρακτική εξάσκηση.

     Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα προσφέρει την μοναδική εμπειρία πολύπλευρης γνωριμίας με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του ποταμού Νέστου, καθώς το Μουσείο αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στον οικοσυστημικό πλούτο της περιοχής και τη μεγάλη βιολογική και γεωλογική της ποικιλότητα.

   Καθώς οι παραπάνω δράσεις θα εξελίσσονται οι φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των αθλητών των αγώνων. Το πλήρες πρόγραμμα των Αγώνων Βουνού  Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2016, θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης paranestivft.com

Πληροφορίες :

Για τη συμμετοχή στη δράση «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» τηλ. 6977342207 κ. Ιωσηφίδου Μαρία, από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9πμ-13:00

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό «Μια φορά κι ένα καιρό το δάσος» τηλ. 2524022294 κ. Γεωργιάδου Παρασκευή , από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 9 πμ-13:00 μμ

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ-ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ