ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ Κιλκίς, η φοίτηση διαρκεί 2 χρόνια και παρέχεται εντελώς Δωρεάν. Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι νέοι και νέες ηλικίας 16 έως 23 ετών, που κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α΄ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου.
Ειδικότητες Σχολικού Έτους 2018-19:
1.       Γαλακτοκομική σχολή
2.       Τεχνικός Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων
3.       Τεχνική Υποστήριξη Συστημάτων Ηλ. Υπολογιστών
4.       Υπάλληλοι Διοικητικών Καθηκόντων
5.       Ζωοτεχνία
Τηλέφωνα: 2341020596, 20896
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης λόγω εργασιών συντήρησης της γέφυρας επί του ποταμού Νέστου στο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ,έχει τοποθετηθεί επιπλέον σήμανση και απαγορεύεται η διέλευση φορτίων μεγαλυτέρων των 30tn, το όριο ταχύτητας είναι έως και 30 χλμ και η διέλευση είναι μονής κυκλοφορίας.

Παρακαλούμε μέχρι ολοκλήρωσης των εργασιών οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστικών πινακίδων.

Ειδικότερα, ύστερα από αίτημα του Δήμου Παρανεστίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη στατικού ελέγχου και αποκατάστασης προβλημάτων φορέα και βάθρων της γέφυρας του ποταμού Νέστου επί της Ε. Ο. 14 Δράμα –Παρανέστι –Όρια Ν.Δράμας/Ν. Ξάνθης».

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Κομοτηνή, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Περιφερειακού συμβούλου αρμοδίου σε θέματα υποδομών και περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Χρήστο Γεωργιτσόπουλο, της Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αλίκης Σωτηριάδου και υπηρεσιακών στελεχών, με θέμα την ασφάλεια της γέφυρας, αλλά και την κατασκευή μιας νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

  • να διατεθούν άμεσα 200.000 ευρώ για εργασίες υποστήλωσης σε τμήμα της γέφυρας
  • να ρυθμιστεί η κυκλοφορία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και ενημέρωσης των οδηγών, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜΘ
  • η απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων φορτίων μεγαλύτερων των 30 tn
  • η κατασκευή μιας νέας γέφυρας σε κοντινή απόσταση από την υπάρχουσα

Πρόσκληση για την 16η Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 23/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2816
Αριθ. Συνεδρίασης: 16

Σας προσκαλούμε την   24η του μηνός  Ιουλίου   2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:30 μ.μ. να προσέλθετε  σε  Έκτακτη κατεπείγουσα   συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:

 1.

Έγκριση προγραμματικής σύμβασης για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2018», ψήφιση πίστωσης και ορισμός Δημοτικών Συμβούλων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.

 2.

Συγκρότηση οργανωτικής επιτροπής για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης με τίτλο «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2018»


            Το κατεπείγον έγκειται στην ανάγκη έγκαιρης έκδοσης της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνδιοργάνωση της δράσης «Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου» για το έτος 2018, για την οποία ζητάει η Περιφέρεια την προηγούμενη έκδοση της δικής μας απόφασης. Προκειμένου για την αποφυγή βλάβης συμφερόντων του Δήμου, η απόφαση αυτή πρέπει να ληφθεί στο αμέσως επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που πρόκειται να γίνει στις 30 Ιουλίου διότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά περί τα τέλη Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει επαρκής χρόνος για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης που έρχεται προς ψήφιση ενόψει και όλων των άλλων διαδικασιών που πρέπει να τηρηθούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

 Κουτεκίδου Μεταμόρφη

Πρόσκληση για την 19η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 19/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2755
Αριθ. Συνεδρίασης: 19

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 18η   του μηνός   Ιουλίου του έτους 2018, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 18:00 μ.μ. σε  Έκτακτη Κατεπείγουσα   Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 12ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018
  2. Σύνταξη έκθεσης εσόδων- εξόδων Β΄ τριμήνου (01/4/2018-30/6/2018) προϋπολογισμού 2018
  3. Χορήγηση προέγκρισης για την εγκατάσταση των δραστηριοτήτων Λούνα Παρκ (Ψυχαγωγικό Πάρκο) από τις 01/08/2016 μέχρι τις 06/08/2016, στην Τ.Κ. Αδριανής

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι, τυχόν καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για τα ανωτέρω θέματα, θα αποβεί σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων του Δήμου.
Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

Πρόσκληση για την 15η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 18/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2756
Αριθ. Συνεδρίασης: 15

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙΣΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  

σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 3 «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ (Αριθ. Αποφ. 117/2011) 

Μετά την ματαίωση της 14η /17-7-2018 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης από  ακραία καιρικά φαινόμενα και μη επαρκούς φυσικού  φωτισμού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε την   18η του μηνός  Ιουλίου   2018, ημέρα Τετάρτη   και ώρα 19:00 μ.μ. να προσέλθετε  σε  τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 και η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα  θέματα της υπ΄ αριθ. πρωτ.  2697/13-7-2018 πρόσκλησης, ήτοι :

  1. Παραχώρηση χρήσης των χώρων του Παιδικού Σταθμού της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου ιδιοκτησίας Δήμου Παρανεστίου, από τον Δήμο Παρανεστίου στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλ/ης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δ.Παρανεστίου
  2. Έγκριση της 3ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ.
  3. Έγκριση των πραγματοποιηθέντων δαπανών της εκδήλωσης «Για την Γιορτή του Πατέρα »
  4. Έγκριση δαπανών λειτουργίας συσσιτίων.
  5. Έγκριση της 12ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018
  6. Έγκριση έκθεσης εσόδων- εξόδων Β΄ τριμήνου (01/4/2018-30/6/2018) προϋπολογισμού 2018
  7. Σύμφωνη γνώμη ή μη για κατ’ εξαίρεση συμπληρωματική εφαρμογή της μεθόδου ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από τον αέρα και το έδαφος
  8. Τροποποίηση της αριθ. 130/2018 απόφασης του Δ.Σ. περί «Παραχώρησης της κεντρικής Πλατείας της Τ.Κ. Αδριανής και του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής, στον Τοπικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αδριανής για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών του.»
  9. Παραχώρηση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Πτελέας στον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πτελεάς «Άγιος Δημήτριος» για την πραγματοποίηση του ετήσιου χορού.
  10. Παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε επαγγελματίες της Τ.Κ Αδριανής στις 3,4,5 και 6 Αυγούστου για τον εορτασμό της πανηγύρεως.
  11. Τροποποίηση της αριθ. 91/2018 απόφασης του Δ.Σ. περί «Καθορισμού των δικαιούχων αποζημίωσης των Δημοτικών Συμβουλών για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου»
  12. Έγκριση δαπανών μετάβασης Δημοτικών Συμβούλων στην Θεσσαλονίκη .
  13. Έγκριση της 13ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018, έγκριση ανατροπής ανάληψης υποχρέωσης-έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πιστώσεων του Δήμου προϋπολογισμού οικον. Έτους 2018.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κουτεκίδου Μεταμόρφη

Πρόσκληση για την 20η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 18/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2757
Αριθ. Συνεδρίασης: 20

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 18η   του μηνός   Ιουλίου του έτους 2018, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 21:30 μ.μ. σε  Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή προς την ΔΕΔΔΗΕ της τοποθέτησης ενός (1) στύλου και ενός (1) Φ.Σ. S17 προς την οικία της Χατζηκαπλάνης Μαρίας, στον οικισμό της Πλατανιάς του Δ. Παρανεστίου.
    Έγκριση ανατροπής ανάληψης υποχρέωσης-έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πιστώσεων του Δήμου προϋπολογισμού οικον. Έτους 2018

Το κατεπείγον της συνεδρίασης συνίσταται στο ότι, τυχόν καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για τα ανωτέρω θέματα, θα αποβεί σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων του Δήμου.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

Πρόσκληση για την 14η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2697
Αριθ. Συνεδρίασης: 14

Σας προσκαλούμε την   17η του μηνός  Ιουλίου   2018, ημέρα Τρίτη  και ώρα 19:00 μ.μ. να προσέλθετε  σε  τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:

  1. Παραχώρηση χρήσης των χώρων του Παιδικού Σταθμού της Τοπικής Κοινότητας Παρανεστίου ιδιοκτησίας Δήμου Παρανεστίου, από τον Δήμο Παρανεστίου στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλ/ης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δ.Παρανεστίου
  2. Έγκριση της 3ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ.
  3. Έγκριση των πραγματοποιηθέντων δαπανών της εκδήλωσης «Για την Γιορτή του Πατέρα »
  4. Έγκριση δαπανών λειτουργίας συσσιτίων.
  5. Έγκριση της 12ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018
  6. Έγκριση έκθεσης εσόδων- εξόδων Β΄ τριμήνου (01/4/2018-30/6/2018) προϋπολογισμού 2018
  7. Σύμφωνη γνώμη ή μη για κατ’ εξαίρεση συμπληρωματική εφαρμογή της μεθόδου ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από τον αέρα και το έδαφος
  8. Τροποποίηση της αριθ. 130/2018 απόφασης του Δ.Σ. περί «Παραχώρησης της κεντρικής Πλατείας της Τ.Κ. Αδριανής και του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής, στον Τοπικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αδριανής για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών του.»
  9. Παραχώρηση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Πτελέας στον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο Πτελεάς «Άγιος Δημήτριος» για την πραγματοποίηση του ετήσιου χορού.
  10. Παραχώρηση χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε επαγγελματίες της Τ.Κ Αδριανής στις 3,4,5 και 6 Αυγούστου για τον εορτασμό της πανηγύρεως.
  11. Τροποποίηση της αριθ. 91/2018 απόφασης του Δ.Σ. περί «Καθορισμού των δικαιούχων αποζημίωσης των Δημοτικών Συμβουλών για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου»
  12. Έγκριση δαπανών μετάβασης Δημοτικών Συμβούλων στην Θεσσαλονίκη .
  13. Έγκριση της 13ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018, έγκριση ανατροπής ανάληψης υποχρέωσης-έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πιστώσεων του Δήμου προϋπολογισμού οικον. Έτους 2018.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κουτεκίδου Μεταμόρφη

Πρόσκληση για την 18η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2698
Αριθ. Συνεδρίασης: 18

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 17η   του μηνός   Ιουλίου του έτους 2018, ημέρα  Τρίτη και ώρα 21:30 μ.μ. σε  Τακτική   Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

1.

Έγκριση ανατροπής ανάληψης υποχρέωσης-έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πιστώσεων του Δήμου προϋπολογισμού οικον. Έτους 2018

 

      Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

 

Πρόσκληση για την 17η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/7/2018
Αριθ. Πρωτ.: 2696
Αριθ. Συνεδρίασης: 17

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 17η   του μηνός   Ιουλίου του έτους 2018, ημέρα  Τρίτη και ώρα 18:00 μ.μ. σε  Τακτική   Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για το παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 12ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018
  2. Σύνταξη έκθεσης εσόδων- εξόδων Β΄ τριμήνου (01/4/2018-30/6/2018) προϋπολογισμού 2018
  3. Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή προς την ΔΕΔΔΗΕ της τοποθέτησης ενός (1) στύλου και ενός (1) Φ.Σ. S17 προς την οικία της Χατζηκαπλάνης Μαρίας, στον οικισμό της Πλατανιάς του Δ. Παρανεστίου.
  4. Χορήγηση προέγκρισης για την εγκατάσταση των δραστηριοτήτων Λούνα Παρκ (Ψυχαγωγικό Πάρκο) από τις 01/08/2016 μέχρι τις 06/08/2016, στην Τ.Κ. Αδριανής


Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα