ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/7/2020
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Παρανεστίου μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάολγου Αναστάσιος  είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους δημότες του Δήμου μας ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο πρόκειται να λειτουργήσουν δύο νεοσύστατα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ηλικίας 5 έως 12 ετών, στο Παρανέστι (στο χώρο του Δημοτικού σχολείου) και στην Αδριανή ( στο χώρο του Δημοτικού σχολείου).

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου με ποικίλες δραστηριότητες.  Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι τα παιδιά να παραμένουν για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, την ζωγραφική, την συζήτηση και φυσικά τη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Στις δομές αυτές θα απασχολούνται καθηγητές με  διάφορες ειδικότητες όπως του Παιδαγωγού, του Ζωγράφου, του Μουσικού, του Γυμναστή κλπ.

Οι συγκεκριμένες δομές θα λειτουργούν σε μια βάρδια  από τις 16.00-20.00 όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά και από τις 9.00-13.00 όταν τα σχολεία είναι κλειστά.

Ο Δήμος Παρανεστίου ένταξε τα Κέντρα στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) καλύπτοντας εξ ολοκλήρου  τις δαπάνες  των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Εθνικούς Πόρους.

Οι μητέρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ  ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ  17-7-2020 έως 05-08-2020 ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Οι αιτήσεις συμμετοχής ¨Αίτηση Συμμετοχής –Δήλωση¨ των ενδιαφερομένων, διατίθενται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»  ).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ:

που εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή που είναι άνεργες και διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο Παρανέστι με τον κ. Φεργαδάκη Νικόλαο τηλ. 2524350161, Νικηφόρο κ. Παπαδόπουλο Χρήστο τηλ. 2521352311 και στην Αδριανή με την κ. Τουκματσή Βασιλική 2521082164

  

Από το Γραφείο Δημάρχου