Εκδήλωση στα πλαίσια υλοποίησης του έργου "Έξυπνη Ιατρική" (Smart Medicine – SMART_MED)

Στον Δήμο Παρανεστίου, και ειδικότερα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κάτω Θόλου στις 14 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ., το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Εταίρος, διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «How Virtual Care can Improve Access to Quality Healthcare» στα πλαίσια υλοποίησης του εγκεκριμένου, από το Πρόγραμμα Συνεργασίας "INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία" 2014 – 2020, έργου "Έξυπνη Ιατρική" (Smart Medicine – SMART_MED).

Το έργο έχει εγκριθεί στον Άξονα 4: " A socially inclusive cross-border area" (Μια κοινωνικά εντάξιμη διασυνοριακή περιοχή) και συγκεκριμένα στην Επενδυτική Προτεραιότητα 9a: "Investing in health and social infrastructure which contributes to national, regional and local development, reducing inequalities in terms of health status, promoting social inclusion through improved access to social, cultural and recreational services and the transition from institutional to community-based services" (Επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές που συμβάλλουν στην εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, μειώνοντας τις ανισότητες όσον αφορά την κατάσταση στον τομέα της υγείας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη μέσω βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικού, πολιτιστικού χαρακτήρα και υπηρεσίες αναψυχής και τη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα κοινότητας).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι στόχοι, οι δραστηριότητες και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου «Smart Medicine - SMART_MED» που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας «INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία» 2014-2020 στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Επιπλέον, διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν προβλήματα και διαχρονικά ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές και πώς οι υπηρεσίες τηλεϊατρικής συμβάλλουν στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Στο έργο συμμετέχουν οι ακόλουθοι εταίροι:

• Επικεφαλής Εταίρος:
o Δήμος Ντιμίντοβγκραντ της Βουλγαρίας (Municipality of Dimitrovgrad)
• Εταίρος Έργου 2:
o Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
• Εταίρος Έργου 3:
o Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής & Παιδείας Δήμου Παρανεστίου

Το έργο ‘SMART_MED’ διαπιστώνει την ύπαρξη σημαντικών προβλημάτων στην παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες ειδικά στην διασυνοριακή περιοχή (στις περιοχές Ντιμίτροβγκραντ, Παρανεστίου και Διδυμότειχου) και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Επίσης, παρατηρείται ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ασθενών που επισκέπτεται τα νοσοκομεία λόγω της οικονομικής κρίσης και του αυξημένου προσδόκιμου ζωής με αποτέλεσμα την μη αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας.

Έτσι, ο κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Τηλειατρικής που θα 
παρέχει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς της διασυνοριακής περιοχής που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με την χρήση προηγμένων τεχνολογιών υπηρεσιών και επικοινωνίας. Μέσα από αυτό το Κέντρο, θα αποσυμφορηθεί ο μεγάλος όγκος υπηρεσιών που παρέχουν αυτή την στιγμή τα νοσοκομεία, θα μετατοπιστεί μέρος από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της κοινότητας και θα αυξηθεί η συνολική παραγωγική ικανότητα της υγειονομικής περίθαλψης. Το έργο στοχεύει, επίσης, στη δημιουργία συνεργατικών δραστηριοτήτων, ενεργειών και κοινής εκπαίδευσης, ώστε μέσα από την επικοινωνία, την δικτύωση και τις κοινές δράσεις οι διασυνοριακές περιοχές να συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικών και μεγαλύτερου όγκου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

 

Πρόγραμμα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

            

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ

ΑΓΩΓΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΔΡΙΑΝΗ

ΤΑΧ. ΚΩΔ. : 66100 ΔΡΑΜΑ

Email: paid_ad@otenet.gr 

 

Αδριανή 09 -11-2018

Αριθ. Πρωτ. 502

 

 

 

ΠΡΟΣ

Κάθε ενδιαφερόμενο

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση υποβολής προσφοράς της υπηρεσίας με τίτλο : «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ SMART_MED - INTERREG (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ)" (ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 1.3.2)»

 

 Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας Δήμου Παρανεστίου

Έχοντας υπόψη:

  1. Τον Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147/Α/2016) «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών» (Προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ).
  2. Την ανάγκη για την υπηρεσία με τίτλο: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ SMART_MED - INTERREG (ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ)" (ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 1.3.2)», στα πλαίσια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του έργου Smart Medicine

ενδιαφέρεται να προβεί, στην απ΄ευθείας ανάθεση της ανωτέρω υπηρεσίας και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, να αποστείλει / υποβάλει προσφορά με κάθε πρόσφορο μέσο.

Αναλυτικότερα η υπηρεσία αυτή αφορά:

Τη διοργάνωση συνάντησης εργασίας των εταίρων του έργου “Smart Medicine” με το ακρωνύμιο «Smart Med». Η συνάντηση εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Παρανέστι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και αφορά έξι (6) συμμετέχοντες, δύο (2) από κάθε εταίρο. Για τη συνάντηση προβλέπεται από το πρόγραμμα δαπάνη ποσού 900,00 ευρώ το οποίο έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου στον ΚΑ 60/6115.02 και αφορά τις εξής δαπάνες:

αναλώσιμα υλικά, καφές και βουτήματα, έτοιμο φαγητό για τους συμμετέχοντες, διερμηνέας (Βουλγάρικα – Ελληνικά) και μία (1) διανυκτέρευση για κάθε έναν από τους τέσσερις (4) φιλοξενούμενους συμμετέχοντες.

Δεκτή προσφορά μέχρι και την Δευτέρα και ώρα 12:30 π.μ..

Ο Πρόεδρος του ΝΠΚΑ

Προσχολικής Αγωγής και Παιδείας Δήμου Παρανεστίου

 

 

Ανανιάδης Ιορδάνης

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας 2018-2019

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας 2018-2019

Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με το Β.Δ. 142/71 (ΦΕΚ Α΄ 49) απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας, η αλιεία πέστροφας από 1ης Νοεμβρίου κάθε έτους μέχρι 15η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Η τήρηση του παραπάνω Π.Δ. σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, διενεργείται από τις Αστυνομικές και Δασικές Αρχές του Νομού.

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε τα σχετικά αρχεία

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ Α.με.Α, έτους 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο Δ12α/ΓΠοικ.56723/1649/30-10-2018 (ΑΔΑ :7ΤΥ8465Θ1Ω-Ν0Υ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ξεκινά η έκδοση και η ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης Α.με.Α., για το έτος 2018.
Ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων, για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ορίζεται
η 05η Νοεμβρίου 2018 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2018. Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και στους οποίους παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τα Αστικά Λεωφορεία και μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, σε όλες τις διαδρομές των Υπεραστικών Λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να απευθύνονται :
1. Στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. (3ος όροφος, γραφείο 322), από 8:00 π.μ. έως και την 13:00 μ.μ. (για έκδοση, ανανέωση, απώλεια κάρτας), ή
2.
Στα Κ.Ε.Π. του Νομού Δράμας (για ανανέωση κάρτας).


Δικαιούχοι - Συγκοινωνιακά Μέσα Μετακίνησης
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της σχετικής απόφασης, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης για το έτος 2018:
1) Στα `Άτομα με Αναπηρίες (για Αστική Συγκοινωνία) :

? Ελληνικής υπηκοότητας,
? υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
? υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (ΦΕΚ 246/59 τ.Α΄),
? υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
? αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (Ν.Δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α΄), δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Όλοι οι ανωτέρω πρέπει να κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και να έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ΕΥΡΩ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ΕΥΡΩ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ΕΥΡΩ προσαυξάνεται με 5.600 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω).
Σημείωση: Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Στα άτομα αυτά, που διαμένουν μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, παρέχεται το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης με τα Αστικά Λεωφορεία.
Στην περίπτωση που το Δηλωθέν Εισόδημα υπερβαίνει τα παραπάνω αναφερόμενα ποσά παρέχεται το Δικαίωμα Μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο
μόνο κατά 50% έκπτωση σε όλες τις διαδρομές των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
Οι ολικά τυφλοί (Ν. 958/1979, Α΄ 191) και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν Δελτίο-Κάρτα ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.
2) Στα `Άτομα με Αναπηρίες (για Υπεραστική Συγκοινωνία) :
? Ελληνικής υπηκοότητας,
? υπηκόους των Κρατών-Μελών της Ε.Ε., καθώς και υπηκόους Κρατών-Μελών του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ε.Ο.Χ.),
? υπηκόους των Κρατών που περιλαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 4017/59 (A’ 246)
? υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος,
? αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων (Ν.Δ. 3989/1959, ΦΕΚ 201 Α΄), όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης του 1967 για το Καθεστώς των Προσφύγων (α.ν. 389/1968, ΦΕΚ 125 Α΄), δικαιούχοι επικουρικής προστασίας και τελούντες σε καθεστώς παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, εφόσον κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, παρέχεται το δικαίωμα της μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο
κατά 50%, σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ. 
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
Τα Άτομα με Αναπηρία, που δικαιούνται Δελτίο Μετακίνησης, θα προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της χώρας :
1) Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου, με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

2) Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ, δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.
2α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους. Όσοι λαμβάνουν τα ανωτέρω επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, μπορούν να προσκομίσουν την απόφαση έγκρισης χορήγησης επιδόματος.
2β. Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον.
2γ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης τυφλότητας και Β.Ν.Κ. που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων, ή λαμβάνουν τα αντίστοιχα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

Προκειμένου οι τυφλοί και οι Β.Ν.Κ., που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων, να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία-αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30, ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
3) Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.
4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υπεύθυνη Δήλωση θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.
6) Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, από τις οποίες η μία να επικολλάται στο Δελτίο και η άλλη να επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου. Ειδικά οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.
7) Οι δικαιούχοι των δελτίων δωρεάν μετακίνησης, πρέπει να συνυποβάλλουν εκτός των άλλων και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το φορολογικό έτος (2017).
Οι δικαιούχοι, οι οποίοι με υπεύθυνη δήλωσή τους
δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το Αστικό ΚΤΕΛ, αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούνται να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.


Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης Α.με.Α.
Επισημαίνεται ότι η ανανέωση και έκδοση των Δελτίων Μετακίνησης Α.με.Α. θα γίνεται:
Από 05 Νοεμβρίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018

Το Δελτίο Μετακίνησης ισχύει για το χρονικό διάστημα που αναγράφεται κατά την έκδοσή του, δηλ. για το έτος 2018 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2019) απαιτείται για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του (άρθρο 2 παρ. 1 της α) σχετικής Κ.Υ.Α.)

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω
τηλέφωνα :
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας : 2521351322
Κ.Ε.Π Δήμου Δράμας : 2521351364, 51365, 51366, 51372
Κ.Ε.Π Δήμου Δοξάτου (Καλαμπακίου) : 2521352601
Κ.Ε.Π Δήμου Δοξάτου (Κυρίων) : 2521072501
Κ.Ε.Π Δήμου Παρανεστίου (Νικηφόρου) : 2521352318
Κ.Ε.Π Δήμου Προσοτσάνης (Προσοτσάνη) : 2522021010
Κ.Ε.Π Δήμου Προσοτσάνης (Φωτολίβος) : 2521093003
Κ.Ε.Π. Δήμου Κ.Νευροκοπίου : 2523350102

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

Πρόσκληση για την 25η Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 31/10/2018
Αριθ. Πρωτ.: 4328
Αριθ. Συνεδρίασης: 25

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 2 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2018, ημέρα  Παρασκευή  και ώρα 17:00 μ.μ. σε  Έκτακτη  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 17ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018.
  2. Εγκριση μελέτης και καθορισμός των όρων δημοπράτησης της προμήθειας με τίτλο:«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Δ.ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ»
  3. Έγκριση των επικαιροποιημένων Τευχών Δημοπράτησης και καθορισμός των όρων δημοπράτησης του έργου: «Υποέργο 1: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ των Μελετών του έργου με τίτλο: «Υποέργο 1: Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Δήμου Παρανεστίου, Μονάδας Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών Δήμου Παρανεστίου και Πράσινου Σημείου της Δ.Ε. Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου» της Πράξης : «ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Το  κατεπείγον της έκτακτης κατεπείγουσας  συνεδρίασης συνίσταται :

  • Για το 1ο θέμα, πρέπει να εγκριθεί η 17η αναμόρφωση διότι υπάρχει άμεση ανάγκη ψήφισης των Κ.Α. που συμπεριλαμβάνονται σ αυτήν,
  • Για το 2ο θέμα, θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για να μπορέσουμε να προβούμε έγκαιρα στην προμήθεια μηχανημάτων έργου και του συνοδευτικού εξοπλισμού προς όφελος των δημοτών μας.
  • Για το 3ο θέμα, θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου .
  • Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Η Πρόεδρος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

Πρόσκληση για την 21η Έκτακτη Κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 31/10/2018
Αριθ. Πρωτ.: 4329
Αριθ. Συνεδρίασης: 21

Σας προσκαλούμε την  2 του μηνός  Νοεμβρίου     2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 μ.μ. να προσέλθετε  σε  Έκτακτη Κατεπείγουσα   Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010,  η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα:

  1. Έγκριση της 17ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018.
  2. Έγκριση για προμήθεια ενός (1) μεταχειρισμένου φορτηγού ανατρεπόμενου
  3. Έγκριση ή μη υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης “Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης και υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού Δήμου Παρανεστίου” στα πλαίσια της υπ΄ αριθ. 3394/02-10-2018 πρόσκλησης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τίτλο «Σύνταξη/επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Master Plans) και υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού» και αφορά την υποβολή προτάσεων στο ΕΠ «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας 2. Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων
  4. Έγκριση των Μελετών του έργου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Παρανεστίου»
  5. Έγκριση ή μη υποβολής πρότασης χρηματοδότησης της πράξης «Εκσυγχρονισμός Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Δήμου Παρανεστίου» στα πλαίσια της υπ΄ αριθ. 108/30-3-2018 (όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει ) πρόσκλησης της Αναπτυξιακής Δράμας-Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ, του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Δράμας .»
  6. Αποδοχή χρηματοδότησης (84.000,00 €), σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002, επιχορήγηση των ΟΤΑ για: «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας» και έγκριση της 18ης Αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Οικον. έτους 2018.

Το  κατεπείγον της έκτακτης κατεπείγουσας  συνεδρίασης συνίσταται :

  • Για το 1ο θέμα, πρέπει να εγκριθεί η 17η αναμόρφωση διότι υπάρχει άμεση ανάγκη ψήφισης των Κ.Α. που συμπεριλαμβάνονται σ αυτήν.
  • Για το 2ο θέμα, θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για να μπορέσουμε να προβούμε έγκαιρα στην προμήθεια προς όφελος των δημοτών μας
  • Για το 3ο   θέμα , θα πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση άμεσα λόγω του γεγονότος  ότι η αξιολόγηση των προτάσεων είναι άμεση,  δηλαδή  προτάσσετε ο φορέας που θα υποβάλλει την πρόταση του  πιο έγκαιρα, κρίνεται σκόπιμο να κατατεθεί η πρόταση το συντομότερο δυνατό
  • Για το 4ο και 5ο θέμα, θα πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση άμεσα δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων στήριξης στο πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Δράμας είναι Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018.
  • Για το 6ο θέμα θα πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων ενεργειών για την υδροδότηση των φυλακών της ΤΚ Νικηφόρου .

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κουτεκίδου Μεταμόρφη

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

 

Δασικοί χάρτες-Διάθεση Υπαλλήλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών για το Δήμο μας, ο Δήμος Παρανεστίου στην προσπάθεια του να βοηθήσει τους πολίτες του, διαθέτει μία υπάλληλο για να σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν τα αγροτεμάχια σας έχουν χαρακτηριστεί δασικά ώστε να μπορέσετε εγκαίρως να υποβάλλετε τυχόν ένστασή σας, όπως ορίζεται στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 16034/19-10-2018 έγγραφο της Δ/νσης Δασών Δράμας (ΑΔΑ: 6Β1ΨΟΡ1Υ-ΚΝΚ).

Η συγκεκριμένη υπάλληλος θα βρίσκεται στο Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου κάθε Δευτέρα για τους δημότες της ΔΕ Νικηφόρου (εκτός Τ.Κ. Αδριανής) και από Τρίτη έως Παρασκευή στο Δημαρχείο Παρανεστίου για τους δημότες της ΔΕ Παρανεστίου. Οι δημότες της ΤΚ Αδριανής θα ενημερώνονται στο δημοτικό κατάστημα Αδριανής καθημερινά από ώρα 08:00 – 10:00 π.μ.

Απόφαση Δημάρχου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 30/10/2018
Αριθ. Πρωτ.: 4308

ΑΠΟΦΑΣΗ

H Δήµαρχος Παρανεστίου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Τροποποιούμε την αρ. 913/23-02-2018 όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίησή της με την αρ. 3276/29-08-2018 απόφασή μας, ως εξής:
i) Στην ενότητα Ι.Α αντικαθιστούμε τον ορισθέντα ως αντιδήμαρχο διά της άνω αποφάσεως κ. Ελευθεριάδη Χρήστο του Μιχαήλ με τον δημοτικό σύμβουλο κ.Δίγκα Ιωάννη του Γεωργίου, τον οποίο ορίζουμε ως αντιδήμαρχο με αντιμισθία για το διάστημα από 01/11/2018 έως 31/08/2019 τον οποίο ορίζουμε ως κατά τόπο αντιδήμαρχο για την Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου σε και μεταβιβάζουμε σ’ αυτόν συγκεκριμένες κατά τόπο αρμοδιότητες, ως εξής:
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των υπηρεσιών της τοπικής κοινότητας Αδριανής.
2. Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην των έργων και εργασιών που εκτελούνται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.
3. Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτού που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αδριανής.

4.Την εποπτεία , το συντονισμό και τη μέριμνα για τη λειτουργία και συντήρηση εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης.
5. Την εποπτεία και το συντονισμό για την καλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα Νικηφόρου πλην αυτών που βρίσκονται στην τοπική κοινότητα Αδριανής, στην οποία η σχετική μέριμνα και ευθύνη έχει ανατεθεί με την αρ. 2070/28.04.2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) στον εντεταλμένο σύμβουλο Βογιατζόγλου Αναστάσιο του Τηλέμαχου.
6. Την συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου και τους εντεταλμένους συμβούλους για την επίλυση των προβλημάτων τους .
7. Την υπογραφή με εξουσιοδότηση της δημάρχου, βεβαιώσεων, πιστοποιητικών πλην πιστοποιητικών πλησιεστέρων συγγενών, και λοιπών
διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου πλην της τοπικής Κοινότητας Αδριανής και την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.
Οι ανωτέρω αρμοδιότητες αναφορικά με την Τοπική Κοινότητα Αδριανής είναι ανατεθιμένες σύμφωνα με την αρ. 2070/28-04-2016 (ΑΔΑ: 6ΟΞΛΩΞΗ-ΛΩΦ) απόφαση δημάρχου σε ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κατά το περιεχόμενό της.
Επίσης του μεταβιβάζουμε τις καθ’ ύλη αρμοδιότητες για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων :
1. Την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του ΚΕΠ
2. Εποπτεία και ευθύνη επί των θεμάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, Εγκαταστάσεων, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής
Προστασίας, μεταξύ των οποίων εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό θεμάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία και συντήρηση
εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, αλσυλίων, πάρκων –
κήπων, σχολικών κτιρίων και συναφών χώρων και κοιμητηρίων
3. Την εποπτεία και ευθύνη για το συντονισμό των θεμάτων που αφορούν αδέσποτα ζώα
4. Την εποπτεία και συντονισμό του έργου του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
ii) Στην ενότητα ΙΙ αντικαθιστούμε το όνομα του κ. Ελευθεριάδη Χρήστου του Μιχαήλ με το όνομα «Δίγκα Ιωάννη του Γεωργίου»
Κατά τα λοιπά ισχύει η αρ. 913/23-02-2017 απόφασή μας (ΑΔΑ: ΩΩ0ΠΩΞΗ-ΓΙΑ) , όπως είχε τροποποιηθεί με την αρ. 3276/29-08-2018
(ΑΔΑ: 6ΗΠ5ΩΞΗ-ΦΩΡ) απόφασή μας.
ΙV. Η παρούσα να δηµοσιευτεί µία φορά σε µία ηµερήσια εφηµερίδα του νοµού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ?ήµου.


Η Δήµαρχος
Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

Αποδοχή δήλωσης-αίτησης παραίτησης Αντιδημάρχου

 

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 30/10/2018
Αριθ. Πρωτ.: 4307 

ΘΕΜΑ: «Αποδοχή δήλωσης-αίτησης παραίτησης Αντιδημάρχου»


ΑΠΟΦΑΣΗ

H ?ήµαρχος Παρανεστίου

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Αποδέχεται την με αρ. πρωτ. 4307/30-10-2018 αίτηση –δήλωση παραίτησης του κ.Ελευθεριάδη Χρήστου του Μιχαήλ από το αξίωμα του Αντιδημάρχου και απαλλάσσει τον ανωτέρω από την άσκηση των αρμοδιοτήτων που του ανατέθηκαν με την αρ.913/23-02-2018 απόφαση Δημάρχου, μετά την 31η Οκτωβρίου 2018.


Η Δήμαρχος
Αλεξάνδρα Μαρίνα Σωτηριάδου

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

Οδηγίες για την απόκτηση Ιδιότητας Δασεργάτη-μέλους ΔΑ.Σ.Ε.- Ταυτότητας Δασεργάτη - μέλους ΔΑ.Σ.Ε.

 

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την απόκτηση Ιδιότητας Δασεργάτη-μέλους ΔΑ.Σ.Ε.- Ταυτότητας Δασεργάτη -
μέλους ΔΑ.Σ.Ε.

1. Σύμφωνα με την αριθ. 168592/1442/21-08-2018 (ΑΔΑ:ΩΓΚΑ4653Π8-Α3Κ) Απόφαση του Αν. Υπουργού
Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Παράταση προθεσμίας προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών»,
παρατείνεται η προθεσμία προσαρμογής των ΔΑ.Σ.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ.1 του
Ν.4423/2016, για ένα επιπλέον έτος, δηλαδή μέχρι 27-09-2019.
2. Με την ανωτέρω (γ) σχετική Απόφαση του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ουσιαστικά
προσαρμόζονται όλοι οι ΔΑ.Σ.Ε. οι οποίοι λειτουργούν κατά την έναρξη ισχύος αυτής,
συμπεριλαμβανομένων και των ΔΑ.Σ.Ε. που ιδρύθηκαν μετά την ψήφιση του Ν. 4423/2016, ώστε τα
μέλη τους να είναι τουλάχιστον (21) είκοσι ένα σε αριθμό και να έχουν την προϋπόθεση απόκτησης
της Ιδιότητας Δασεργάτη, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 5 του Νόμου είναι τα σχετικά με τις δασικές
εργασίες ένσημα. Επειδή η απόκτηση της ιδιότητας Δασεργάτη συνδέεται άμεσα με την συμμετοχή του
ως μέλος σε ΔΑ.Σ.Ε., πρέπει να συνυπολογιστούν και τα κωλύματα του άρθρου 6 του Νόμου.

Κατ’ αρχάς τα δικαιολογητικά (Βεβαίωση και Ταυτότητα) είναι απαραίτητα για την κατάρτιση των νέων
καταστατικών των ΔΑ.Σ.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.2(α) του Ν. 4423/2016.
Οι ΔΑ.Σ.Ε. είναι αρμόδιοι να ελέγξουν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις και περιορισμούς του Νόμου
για τα υφιστάμενα ή μελλοντικά μέλη τους τα οποία έχουν αποκτήσει την Ιδιότητα και διαθέτουν
Ταυτότητα Δασεργάτη από την Δασική Υπηρεσία, ώστε να προσαρμόζουν τα καταστατικά τους. Σε
περίπτωση που τα υφιστάμενα μέλη ΔΑ.Σ.Ε. δεν επαρκούν θα χρειαστεί εγγραφή νέων ή θα χρειαστεί
ΔΑ.Σ.Ε να συγχωνευτούν, να ιδρυθούν νέοι κ.λπ.
Κατά την κατάρτιση των νέων καταστατικών προσοχή πρέπει να δοθεί από τους ΔΑ.Σ.Ε. σε όλες
τις λεπτομέρειες του Νόμου, μεταξύ των οποίων η μόνιμη κατοικία των μελών, ο τύπος και το
περιεχόμενο του καταστατικού, τα κωλύματα του άρθρου 6, τα δικαιώματα των δοκίμων μελών, τα
τηρούμενα βιβλία κ.λπ. Τα μέλη ΔΑ.Σ.Ε μπορεί να είναι μόνο φυσικά πρόσωπα (άρθρο 5 του Ν.
4423/2016).
Οι νεοσύστατοι ΔΑ.Σ.Ε. καθώς και όσοι εκ των υφισταμένων ΔΑ.Σ.Ε. έχουν ήδη τροποποιήσει τα
καταστατικά τους, στην περίπτωση που αυτά περιλαμβάνουν όρους που δεν είναι σύμφωνοι με τις
διατάξεις του Ν.4423/2016 ή έχουν ελλείψεις οφείλουν εντός της προθεσμίας προσαρμογής των
ΔΑ.Σ.Ε.(έως 27-9-2019) να μεριμνήσουν για την προσαρμογή τους, σύμφωνα με το άρθρο 47 του
Ν.4423/2016 όπως ισχύει).
3. Με την ανωτέρω (στ) σχετική Απόφασή μας, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Βεβαίωσης Ιδιότητας
Δασεργάτη –μέλους ΔΑ.Σ.Ε. για την Π.Ε. Δράμας.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόκτηση της Ιδιότητας Δασεργάτη- μέλους ΔΑ.Σ.Ε είναι:
α) Αίτηση προς την Διεύθυνση Δασών Δράμας.
β) Φωτοαντίγραφο των δύο (2) όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.
γ) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α΄), στην οποία ο αιτών δηλώνει
ρητά ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα από τα κωλύματα του άρθρου 6 του Ν.
4423/2016 και ότι δεν είναι μέλος σε κανένα άλλο ΔΑ.Σ.Ε. Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης
επιβάλλονται οι κυρώσεις της παρ.6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986 (ΦΕΚ 75 Α΄), όπως
ισχύει.
δ) Επικυρωμένο αντίγραφο Δελτίου Ασφαλιστικής Ταυτότητας Εισφορών «ΔΑΤΕ» (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
ε) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον οικείο Δήμο.
Για τους υφιστάμενους Δασεργάτες μέλη ΔΑ.Σ.Ε. απαιτούνται επιπλέον:
στ) Βεβαίωση ΔΑ.Σ.Ε. υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπό του στην οποία να
βεβαιώνεται ότι ο αιτών είναι τακτικό μέλος του.
Για τους υφιστάμενους Δασεργάτες που επιθυμούν να γίνουν μέλη ΔΑ.Σ.Ε. απαιτείται επιπλέον:
ζ) Βεβαίωση ΔΑ.Σ.Ε. στην οποία θα αναφέρεται ότι ο αιτών έχει υποβάλλει σ’ αυτόν αίτηση
εγγραφής ως τακτικό μέλος του. Η έδρα του ΔΑ.Σ.Ε. πρέπει να βρίσκεται εντός της Διεύθυνσης
Δασών Δράμας, στην οποία ο ενδιαφερόμενος έχει υποβάλλει την αίτησή του για την απόκτηση
της Ιδιότητας Δασεργάτη.
Για Αλλοδαπούς Δασεργάτες επιπλέον τα προβλεπόμενα κάθε φορά δικαιολογητικά (Υπουργείο
Μεταναστευτικής Πολιτικής).
4. Η Ιδιότητα Δασεργάτη για τους υφιστάμενους δασεργάτες που είναι ήδη ή επιθυμούν να γίνουν
μέλη ΔΑ.Σ.Ε. αποδεικνύεται από ορισμένο αριθμό καταβληθέντων ενσήμων στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-
ΕΤΑΜ), σχετικών με δασικές εργασίες, ως ακολούθως:
α) τουλάχιστον (50) πενήντα ένσημα κατά το προηγούμενο της ημερομηνίας αίτησης έτος ή
β) σωρευτικά τουλάχιστο (150) εκατόν πενήντα ένσημα κατά την προηγούμενη της ημερομηνίας
αίτησης τριετία ή
γ) σωρευτικά τουλάχιστο (250) διακόσια πενήντα ένσημα κατά την προηγούμενη της
ημερομηνίας αίτησης πενταετία.
Τονίζουμε ότι αρκεί και μόνο μία (1) από τις τρεις ως άνω περιπτώσεις για να αποκτήσει κάποιος την
Ιδιότητα Δασεργάτη και όχι και οι τρείς (3) σωρευτικά.

Διευκρινίζουμε ότι ως «προηγούμενο έτος» θεωρείται το προηγούμενο της ημερομηνίας υποβολής
αίτησης δωδεκάμηνο.
Ο ΔΑ.Σ.Ε μπορεί για την εξυπηρέτηση των μελών του να καταθέσει με έγγραφό του τα παραπάνω
δικαιολογητικά, συγκεντρωτικά για τα μέλη του.
Αρμόδιος για τον έλεγχο των προϋποθέσεων εγγραφής ως μέλος του είναι ο ΔΑ.Σ.Ε. Η εγγραφή
νέων μελών από τον ΔΑ.Σ.Ε. είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 7 του Ν.
4423/2016, εφόσον υποβληθεί αίτηση εγγραφής και πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Η
περαιτέρω διαδικασία έγκρισης της αίτησης και εγγραφής του μέλους ΔΑ.Σ.Ε. γίνεται σύμφωνα με τα
οριζόμενα στο άρθρο 7 του Ν.4423/2016. Για τους δασεργάτες που είναι ήδη μέλη ΔΑ.Σ.Ε., η απόκτηση
της Ιδιότητας συνεπάγεται αυτόματα την παραμονή τους ως μέλη σε αυτόν εφόσον το επιθυμούν.
5. Χορήγηση Ταυτότητας δασεργάτη – μέλους ΔΑ.Σ.Ε.
Μετά την απόκτηση της ιδιότητας Δασεργάτη μέλους ΔΑ.Σ.Ε. εκδίδεται από την Υπηρεσία μας
Ταυτότητα Δασεργάτη – μέλους ΔΑ.Σ.Ε. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
α) Αίτηση στην Διεύθυνση Δασών Δράμας.
β) Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία τύπου ταυτότητας διαστάσεων 3Χ3,5 εκατοστά.
Για τους νεοεισερχόμενους δασεργάτες (δεν έχουν απασχοληθεί σε δασικές εργασίες), οι οποίοι
επιθυμούν να γίνουν μέλη ΔΑ.Σ.Ε., θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες μας μετά την έκδοση σχετικής
Υπουργικής Απόφασης

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο