ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γρηγόριου Παπαεμμανουήλ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γρηγόριου Παπαεμμανουήλ

Σε ένα καλό κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ και τον Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου στο Δήμο μας.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και οι Δημότες μας σε θέματα καθημερινότητας. Επίσης συζητήθηκε και η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Παρανεστίου με το πλούσιο φυσικό κάλος που διαθέτει.
Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε περιήγηση στο Δήμο Παρανεστίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιος ανέφερε : « Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ για την νέα του θέση ως Αντιπεριφεριάρχης της ΠΕ Δράμας και να του ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα καθώς και τον κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου για την επανεκλογή του στη θέση του Πρόεδρου Περιφερειακού Συμβούλου Α.Μ.Θ. Μέσα από μια αρμονική και δημιουργική συνεργασία θα δοθούν λύσεις που απασχολούν καιρό τον Δήμος μας. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα μας σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε».

Δωρεάν rapid test στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 12.00 με 15.00

Από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 12.00  με 15.00 στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου όλοι οι πολίτες του Δήμου μας θα μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε ταχύ τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test)  έχοντας μαζί τους κάποιο ταυτοποιητικό έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) και γνωρίζοντας τον ΑΜΚΑ τους.

Πρόσκληση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 5/1/2017
Αριθ. Πρωτ.: 15

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

       Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 09-01-2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 πμ, δια ζώσης Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή μελών Προεδρείου  Δημοτικού Συμβουλίου &  Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  64,67 και 74 του ν. 3852/2010.

  • Κατά την συνεδρίαση και προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική διαδικασία, η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων γίνεται με την επίδειξη:

πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ή

- αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης για COVID-19 (PCR ή rapid test) και   τήρηση των  προβλεπόμενων  υγειονομικών  μέτρων  (αποστάσεις,  μάσκες , ισχύ των πιστοποιητικών κ.λπ.).

 

Ο Προεδρεύων Σύμβουλος

Στυλιανίδης Ο. Αναστάσιος

Πρόσκληση για την 24η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 27/12/2021
Αριθ. Πρωτ.: 7196
Αριθ. Συνεδρίασης: 24

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 31η  του μηνός Δεκεμβρίου 2021 , ημέρα   Παρασκευή     και ώρα 10:00 π.μ. σε  Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση παράτασης της σύμβασης για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Παρανεστίου και προμήθεια ανταλλακτικών
  2. Έγκριση παράτασης της σύμβασης του προσωπικού ΙΔΟΧ, που προσλήφθηκε για την αποτροπή διάδοσης του Κορωνοϊου COVID-19 σύμφωνα με άρθρο 176 του Ν. 48761/2021.
  3. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου του Τσαγκουρίδη Αθανάσιου του Νικολάου
  4. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου του Βασιλείου Κων/νου του Ευστρατίου
  5. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου του Διαμαντίδη Νικόλαου του Παντελή
  6. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου της Σαββίδου-Κυριακίδου Σοφίας του Γρηγορίου
  7. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου της εταιρείας Ν.ΓΚΑΖΑΝΗΣ &ΣΙΑ ΟΕ
  8. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου του ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΙΩΣΗΦ
  9. Διαγραφή δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους του Δήμου του Δίγκα Ιωάννη του Γεωργίου

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Ο Πρόεδρος
Καγιάογλου Αναστάσιος

Πρόσκληση για την 16η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/12/2021
Αριθ. Πρωτ.: 7011
Αριθ. Συνεδρίασης: 16

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 16η  Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου  που θα γίνει στις 22   Δεκεμβρίου  2021, ημέρα Τετάρτη   με ώρα έναρξης 14:00 μ.μ. και λήξη 15:30 μμ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με την nap. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ. Α'/11-03-2020) και με την υπ’αρ. 426/77233/13.11.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, για λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

  1. Έγκριση της 25ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  2. Έγκριση της 26ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021 και κατανομή ποσού 3.384,91€ Ευρώ στις σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας για δαπάνες θέρμανσης.
  3. Έγκριση της 27ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  4. Αποδοχή ένταξης - χρηματοδότησης της υπηρεσίας «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Παρανεστίου», στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2021 και 28ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού 2021
  5. Έγκριση 9ης Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2021 και εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Παρανεστίου, του έργου με τίτλο: «Διαδραστικό Κέντρο εκπαίδευσης και πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου», προϋπολογισμού 1.035.000,00 €, που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με Κωδικό ΟΠΣ 5129393.
  6. Αποδοχή ένταξης του έργου του Δήμου Παρανεστίου με τίτλο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης σε Αδριανή και Ψηλή Ράχη Δήμου Παρανεστίου» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και έγκριση 10ης αναμόρφωσης τεχνικού προγράμματος και 29ης προϋπολογισμού οικον. έτους 2021.
  7. Έγκριση της 30ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  8. Κατανομή ποσού 13.559,66€ Ευρώ στις σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Μέχρι την ώρα λήξης της συνεδρίασης δια περιφοράς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα μπορούν να ψηφίσουν τα ανωτέρα θέματα της ημερήσιας διάταξης με email από προσωπικό τους λογαριασμό προς το email του γραμματέα του Δ.Σ. Δήμου Παρανεστίου manosdim@yahoo.gr , αποστέλλοντας συμπληρωμένο με την ψήφο τους, το συνημμένο έντυπο ψηφοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας ή με ΦΑΞ στο 25210-90189.

Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν διαθέτουν προσωπικό λογαριασμό email θα μπορούν να ψηφίσουν τα ανώτερα θέματα της ημερήσιας διάταξης από το προσωπικό τους κινητό, προς το κινητό του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου με γραπτό μήνυμα sms (τηλ. Επικ. 6973738586).
Μετά το πέρας της ώρας λήξης, καμία ψήφος δεν θα ληφθεί υπόψη.
Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν στο Σώμα στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Στυλιανίδης Ο. Αναστάσιος

Πρόσκληση για την 23η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 17/12/2021
Αριθ. Πρωτ.: 7010
Αριθ. Συνεδρίασης: 23

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 22η  του μηνός Δεκεμβρίου 2021 , ημέρα   Τετάρτη     και ώρα 12:00 π.μ. σε  Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της 25ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  2. Έγκριση της 26ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  3. Έγκριση της 27ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  4. Έγκριση της 30ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  5. Αποδοχή των όρων και των προϋποθέσεων επενδυτικού δανείου από το ΤΠΔ ενταγμένου στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ποσού 654.183,87€ για την εκτέλεση του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης σε Αδριανή και Ψηλή Ράχη Δήμου Παρανεστίου
  6. Έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ Δήμου Παρανεστίου και Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος για το έργο «Υποστηρικτικές Δράσεις από την επιστημονική ομάδα της Εδρας UNESCO Con-E-Ect» για την ολοκλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας του Παρθένου Δάσους του Δήμου Παρανεστίου για την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ορισμός εκπροσώπων στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης εφαρμογής της Σύμβασης
  7. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ στα πλαίσια εφαρμογής του ΠΕΣΔΑ ΑΜΘ και ορισμός εκπροσώπου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης εφαρμογής της Σύμβασης
  8. Έγκριση εξόδων μετακίνησης του Δημάρχου στην Αθήνα
  9. Αποδοχή γνωμοδότησης δικηγόρου για τις περαιτέρω ενέργειες του δήμου, μετά το με αριθμ. πρωτ. 471/4-11-2021 έγγραφο της εταιρίας ¨Ζουμπουλάκης Προμήθειες Ανώνυμη Εταιρεία¨ για την συμμετοχή του στην επιλογή αναδόχου, του Υποέργου 2: «Προμήθεια Εξοπλισμού – Ομάδες 2,3,4,5,6,7,8,9», του έργου: «Δημιουργία Υποδομών Φιλοξενίας Ειδικών Ομάδων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον οικισμό ΔΕΗ Μεσοχωρίου» ,για τις ανάγκες του Δήμου Παρανεστίου, σύμφωνα με την Αρ.1/2018 Διακήρυξη του Δ.Παρανεστίου και συγκεκριμένα για την ΟΜΑΔΑ 3: ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ Συστημικός Αριθμός ΕΣΗΔΗΣ: 60656
  10. Έγκριση της 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Οικ. έτους 2021 του ΝΠΔΔ του Δήμου Παρανεστίου
  11. Έγκριση της 4ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Οικ. έτους 2021 του ΝΠΔΔ του Δήμου Παρανεστίου
  12. Έγκριση της 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Οικ. έτους 2021 του ΝΠΔΔ του Δήμου Παρανεστίου

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Ο Πρόεδρος
Καγιάογλου Αναστάσιος

 

Ανάπλαση και δημιουργία νέου χώρου αναψυχής στην Πτελέα.

Ανάπλαση και δημιουργία νέου χώρου αναψυχής στην Πτελέα.

 

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση, του κοινοχρήστου χώρου 1 στρ. περίπου στο κέντρο της Πτελέας, σε χώρο πράσινου και αναψυχής. Ένας ακόμη λοιπόν  χώρος  περιμένει τους επισκέπτες για την απόλαυση της φύσης και της ηρεμίας που προσφέρουν τα όμορφα χωριά μας. Η Πτελέα πλέον σας καλεί να επισκεφτείτε το μοναδικό λαογραφικό μουσείο της και να χαλαρώσετε στο πάρκο της.

 Κρατείστε αποστάσεις, τηρήστε τα μέτρα ασφαλείας και σας περιμένουμε.

ΥΓ Επιτρέπεται η είσοδος σε όλους!