ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

[01/10/2012] Ψήφισμα για την αυθαίρετη μετατροπή του στρατοπέδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε χώρο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

«Για την αυθαίρετη μετατροπή του στρατόπεδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε χώρο συγκέντρωσης  παράνομων μεταναστών»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του, που έγινε την Παρασκευή 28-09-2012

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

1) Να καταγγείλει  και να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς, για την παράνομη μετατροπή του στρατόπεδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε χώρο συγκέντρωσης  παράνομων μεταναστών, την στιγμή μάλιστα που ο Δήμος Παρανεστίου είναι σε διαπραγματεύσεις με το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την παραχώρηση του.

2) Απαιτούμε την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστατών που εγκαταστάθηκαν.

3) Κάνουμε γνωστό σε όλους ότι το στρατόπεδο ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε Εθνικό Δρόμο και πλησίον σε σιδηροδρομική γραμμή, καθιστώντας εύκολη την προσέγγιση ή  την τυχόν διαφυγή των εγκλείστων.

4) Η περιοχή μας είναι αναπτυσσόμενη τουριστικά, κάνουμε προσπάθειες για την προσέλκυση επισκεπτών, διοργανώνουμε σε λίγες μέρες τον ευρείας γνωστό Υπερμαραθώνιο Αγώνα Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, τον οποίο χρηματοδοτεί ο Δήμος από το υστέρημα του , προσδοκώντας οφέλη και όχι δυσφήμηση.

Για τους λόγους αυτούς, γιατί κινδυνεύει η υγεία και  η ασφάλεια των δημοτών μας, των σχολείων που είναι δίπλα στο στρατόπεδο καθώς και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου, ΖΗΤΑΜΕ να μην λειτουργήσει σαν χώρος συγκέντρωσης μεταναστών το στρατόπεδο, να απομακρυνθούν οι υπάρχοντες και να μην προστεθούν και άλλοι.Τέλος ο χώρος στρατοπέδου να αποδοθεί στον Δήμο  για αξιοποίηση με στόχο την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, όπως σχεδιάζει ο Δήμος με την λειτουργία κατασκηνώσεων και φιλοξενίας παιδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καλούμε την Περιφέρεια και την ΠΕΔ παρότι έχουν πάρει απόφαση για την μη λειτουργία άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, διότι στην περιφέρεια υπάρχουν άλλα δύο, να συμμετέχουν στον αγώνα του Δήμου για την υλοποίηση της απόφασης του, με έκδοση επικαιροποιημένου ψηφίσματος ενόψει των εξελίξεων.

Στο τέλος της συνεδρίασης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παρανεστίου, έθεσαν υπόψη  Δημάρχου τις παραιτήσεις τους.

Το ψήφισμα αυτό να σταλεί

  • Στα πολιτικά κόμματα
  • Στους βουλευτές του Νομού Δράμας
  • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • Υπουργείο Άμυνας
  • Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
  • Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
  • ΚΕΔΕ
  • ΠΕΔ
  • Να δημοσιοποιηθεί στον Δραμινό Τύπο

Ο Πρόεδρος - Τα μέλη του Δ.Σ.

[20/7/2012] Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

Επίσκεψη στο Δήμο Παρανεστίου έκανε ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel, την Τετάρτη 30 Μαΐου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Δικτύου «Περιφέρειες-Δήμοι- Πολίτες», με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ειδικών μορφών τουρισμού. Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου, όπου και ενημερώθηκε σχετικά και για τις δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής.

Στη γερμανική αποστολή συμμετείχαν ο επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Κομοτηνή, μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της γερμανικής τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη φορέων διαχείρισης ορεινών πάρκων και τουριστικά αξιοποιημένων ορεινών περιοχών, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς ταξιδιωτικών οδηγών, τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι διεθνών πρακτορείων, καθώς και δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε ταξιδιωτικά έντυπα και σε θέματα οινικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια των επαφών το σύνολο των μελών της γερμανικής αποστολής εξέφρασε την εκτίμηση πως η περιοχή της Δράμας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον ως προς το φυσικό της περιβάλλον και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα του οινικού τουρισμού. Δήλωσαν μάλιστα την πρόθεσή τους να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο έχει ήδη συμφωνηθεί και ξεκινά άμεσα στη βάση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος συνεργασία μεταξύ του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Harz της Γερμανίας και του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Καγιάογλου Νικόλαος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Hans- Joachim Fuchtel χαρίζοντας του ένα αναμνηστικό μαρμάρινο ανάγλυφο του Ορφέα για την τιμή που έκανε να επισκεφτεί τον απομακρυσμένο και ορεινό Δήμο μας ευελπιστώντας σε μελλοντικές και ωφέλιμες για τον τόπο συνεργασίες.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας, Hans - Joachim Fuchtel στο Δήμο Παρανεστίου

[19/7/2012] Επίσκεψη μαθητών από την Κύπρο στο Παρανέστι

Ο Δήμος Παρανεστίου έχει την μεγάλη χαρά να φιλοξενεί από τις αρχές Ιουλίου μαθητές από την Κύπρου δίνοντας τους την δυνατότητα να γνωρίσουν έναν άλλο τόπο και να κάνουν νέες δραστηριότητες. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Παρανεστίου φιλοξενεί μαθητές από διάφορα μέρη της Κύπρου. Η φιλοξενία τους θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουλίου. Η περσινή φιλοξενία απαρτίζονταν από 50 παιδιά ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί. Η φιλοξενία των Κυπρίων μαθητών στον Δήμο Παρανεστίου έχει χωριστεί σε δύο περιόδους των 12 ημερών.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν τις ομορφιές του Νέστου, να δουν το φράγμα του Θησαυρού στο Παρανέστι, τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας, να περιπλανηθούν στα μονοπάτια που οδηγούν στα μοναδικής ομορφιάς δάση μας.

Πέρα όμως από τις περιοχές στον Νομό Δράμας έκαναν εκδρομές στην ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, επισκέφτηκαν τον Αγγίτη ποταμό, το σπήλαιο της Αλιστράτης, το σπήλαιο του Μααρά, πήγαν στην Ξάνθη, στο νησί της Θάσου και της Σαμοθράκης και σε πολλά ακόμη μέρη.

Επίσκεψη Κυπρίων μαθητών στο Παρανέστι

Επίσκεψη Κυπρίων μαθητών στο Παρανέστι

[19/3/2012] Επίσκεψη Δημάρχου στην Τουρκία

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Καγιάογλου Νικόλαος πραγματοποίησε 5μερη επίσκεψη στην πόλη της Άγκυρας στην Τουρκία συνοδεύοντας ως επίσημος προσκεκλημένος το ΚΠΕ Παρανεστίου στα πλαίσια του προγράμματος Gruntdvig με τίτλο "Learn to Integrate the Family into the Environment" το οποίο και συντονίζει το ΚΠΕ Παρανεστίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος με πρώτη τη φιλοξενία των εταιρικών ιδρυμάτων στο Παρανέστι το Νοέμβριο του 2011 και θα ακολουθήσουν σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί και πάλι στο Παρανέστι τον Ιούλιο του 2013.

Στην αποστολή συμμετείχαν 16 μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Παρανεστίου και του Δήμου Δράμας 6 μέλη από την Πορτογαλία, 10 μέλη από τη Ρουμανία 2 μέλη από την Ιταλία και 12 μέλη από την χώρα υποδοχής.

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε μεταξύ άλλων:

Επίσκεψη στον Τοπικό εκπρόσωπο της Κεντρικής Διοίκησης του Pursaklar Salih Bigak

Επίσκεψη στον Τοπικό εκπρόσωπο της Κεντρικής Διοίκησης του Pursaklar Salih Bigak

 

Eπίσκεψη στο Δήμαρχο Pursaklar Selguk Getin

Eπίσκεψη στο Δήμαρχο Pursaklar Selguk Getin

 

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Gubuk Lokman Hekin

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Gubuk Lokman Hekin

 

Επίσκεψη στο Διευθυντή Εκπαίδευσης του Pursaklar

Επίσκεψη στο Διευθυντή Εκπαίδευσης του Pursaklar

 

Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στις τοπικές αρχές της περιοχής προσφέρθηκε υλικό για το Δήμο Παρανεστίου και το Δήμο Δράμας και ανταλλάχθηκαν εθιμοτυπικά δώρα. Επίσης ο Δήμαρχος Παρανεστίου απεύθυνε πρόσκληση προς όλους να επισκεφθούν το Νομό Δράμας και το Δήμο Παρανεστίου για να δούνε από κοντά τις ομορφιές της περιοχής, και τον τρόπο λειτουργίας του ΚΠΕ στο Δήμο Παρανεστίου μιας και η Υπαίθρια Εκπαίδευση στη γείτονα χώρα είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα.

Τέλος ο Δήμαρχος Παρανεστίου θα ήθελε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το εξαίρετο έργο που πραγματοποιούν με την υλοποίηση των Προγραμμάτων στο Δήμο μας, μέρος των οποίων έχουν Πανελλαδική και Πανευρωπαϊκή εμβέλεια.

επίσκεψη στην Τουρκία

[12/12/2011] Πρόσκληση για την 22η Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Παρανέστι, 12/12/2011
Αριθ. Πρωτ.: 11421
Αριθ. Συνεδρίασης: 22

Σας προσκαλούμε την 16η του μηνός Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα εξής θέματα:

    1. Έγκριση επιβολής δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου
    2. Έγκριση επιβολής δικαιώματος και τέλους ύδρευσης
    3. Έγκριση επιβολής δικαιώματος και τέλους άρδευσης
    4. Έγκριση επιβολής δικαιώματος και τέλους χρήσης αποχέτευσης
    5. Έγκριση επιβολής τέλους ύδρευσης στην κτηνοτροφία
    6. Έγκριση επιβολής δικαιώματος χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων
    7. Έγκριση επιβολής δημοτικών τελών νεκροταφείων του Δήμου
    8. Έγκριση δαπάνης για ενδεείς δημότες για την περίοδο των Χριστουγέννων και ψήφιση πίστωσης
    9. Έγκριση αναδρομικής καταβολής επιδόματος Η/Υ σε δύο υπαλλήλους του Δήμου και τροποποίηση προϋπολογισμού
    10. Τροποποίηση προϋπολογισμού Δήμου 2011
    11. Κατανομή ΣΑΤΑ για συντήρηση, επισκευή σχολικών κτιρίων και τροποποίηση προΰπολογισμού
    12. Αποδοχή χρηματοδότησης, τροποποίηση προϋπολογισμού, ψήφιση πίστωσης και κατανομή Δ’ δόση ΚΑΠ
    13. Έγκριση Α’ αναμόρφωσης προΰπολογισμού 2011 ΝΠΔΔ «Ν.Π. Κοινωνικής αλληλεγγύης προσχολικής αγωγής & παιδείας»
    14. Έγκριση τροποποίησης προΰπολογισμού ΚΔΕΠ
    15. Αποδοχή ποσού 750.198,60 ευρώ για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακοί πολιτισμοί της γης, νερού & ανθρώπου στην Ανατολική Μακεδονία» από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και τροποποίηση προΰπολογισμού
    16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων:
    17. 1. Τσιμεντόστρωση κεντρικής οδού στον οικισμό Μελισσοχωρίου

 

      2. Αναπλάσεις οικισμών Δήμου Παρανεστίου υποέργο ανάπλαση πλατείας και κατασκευή πεζοδρομίων οικισμού Μεσοχωρίου.

 

      3. Αποπεράτωση περίφραξη βόρειας πλευράς Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου.

 

      4. Διευθέτηση ομβρίων υδάτων στον οικισμό Περιβλέπτου και τσιμεντόστρωση οδού προς οικία Κλεάνθη Στεφανίδη.

 

      5. Βελτίωση οδού προς οικία Φιλιππίδη Νικόλαο στον οικισμό Παρανεστίου.

 

      6. Επέκταση δικτύου ύδρευσης στην είσοδο του οικισμού Μεσοχωρίου Δήμου Παρανεστίου.

 

      7. Τσιμεντόστρωση οδού και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στον οικισμό Πολυσύκου.

 

      8. Εσωτερική οδοποιία Δ.Δ. Πτελέας.

 

      9. Κατασκευή περίφραξης και διαμόρφωση χώρου νέων νεκροταφείων Δ.Δ. Νικηφόρου.

 

    10. Κατασκευή δικτύου αντιστήριξης στο ΟΤ 27 αριθμ. οικ.209 Δ.Δ. Νικηφόρου.
  1. Έγκριση μελέτης και υποβολής πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 του έργου Ύδρευση οικισμών Δήμου Παρανεστίου.
  2. Έγκριση μελέτης και υποβολής πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 του έργου Ύδρευση Δήμου Παρανεστίου
  3. Τροποποίηση προΰπολογισμού και Τεχνικού προγράμματος για την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης του έργου: «Δημιουργία υποδομών φιλοξενίας ειδικών ομάδων στο πλαίσιο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον οικισμό ΔΕΗ Μεσοχωρίου».
  4. Ψήφισμα για την συνέχεια του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κωνσταντινίδης Μιχαήλ

[07/12/2011] Πρόσκληση για την 19η κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Παρανέστι, 07/12/2011
Αριθ. Πρωτ.: 11302
Αριθ. Συνεδρίασης: 19

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 8η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Εισήγηση επιβολής δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.
  • Εισήγηση επιβολής δικαιώματος και τέλους ύδρευσης.
  • Εισήγηση επιβολής δικαιώματος και τέλους άρδευσης.
  • Εισήγηση επιβολής δικαιώματος και τέλους χρήσης αποχέτευσης.
  • Εισήγηση επιβολής τέλους ύδρευσης στην κτηνοτροφία.
  • Εισήγηση επιβολής δικαιώματος χρήσης βοσκήσιμων εκτάσεων.
  • Εισήγηση επιβολής δημοτικών τελών νεκροταφείων του Δήμου.
  • Έγκριση πρακτικών διενεργηθέντος διαγωνισμού για την εκμίσθωση αγροτεμαχίων Δ.Ε. Παρανεστίου.
  • Απαλλαγή υπόλογου υπαλλήλου Τσεντίδη Κων/νου και έγκριση απόδοσης λογαριασμού πληρωμής υποθυκοφύλακα Δράμας.

ΠΡΟΣ

1) Σαχινίδη Σταύρο
2) Στυλιανίδη Αναστάσιο
3) Ματζαρίδη Νικόλαο
4) Πουρσανίδη Νεκτάριο
5) Κουτεκίδου Μεταμόρφη
6) Εφραιμίδη Γεώργιο

 


Ο Πρόεδρος

 Καγιάογλου Νικόλαος

[5/12/2011] Διακήρυξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Παρανεστίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Δ/νση: Παρανέστι 66035
Τηλ-Φαξ: 2524021020
Πληροφορίες: Γουλάς Μιχαήλ

Παρανέστι, 5/12/2011
Αρ. Πρωτ.: 146

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Εκτίθεται σε φανερή πλειοδοτική δημοπρασία, που θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου, την 21η του Μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2011ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00-13.00 π.μ. ενώπιον της προβλεπόμενης από το Νόμο επιτροπής διαγωνισμού, και μπορεί να συνεχίζεται και πέραν της καθορισμένης ώρας εφόσον εξακολουθούν χωρίς διακοπή οι προσφορές, βάσει διακηρύξεως του κ. Προέδρου που θα δημοσιευθεί δέκα (10) ημέρες τουλάχιστον προ του διαγωνισμού, με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου και στο προς εκμίσθωση κατάστημα, ενώ περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευτεί σε δύο εφημερίδες του Νομού Δράμας, δέκα (10) πλήρεις ημέρες προ της διενέργειας του διαγωνισμού, με τους κάτωθι όρους...

 

Δείτε περισσότερα στο σχετικό αρχείο:

[25/11/2011] Πρόσκληση για την 18η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Παρανέστι, 25/11/2011
Αριθ. Πρωτ.: 10948
Αριθ. Συνεδρίασης: 18

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 2η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  • Απευθείας ανάθεση στην εταιρεία BDO A.E. Ορκωτοί Λογιστές για τον έλεγχο της Απογραφής Ενάρξεως του Δήμου.
  • Απευθείας ανάθεση στην εταιρεία ΑΛΦΑ ΣΟΛ Α.Ε. για την εφαρμογή του Διπλογραφικού Λογιστικού Συστήματος στον Δήμο Παρανεστίου.
  • Έγκριση προκήρυξης του έργου: «Αποκατάσταση του χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στην θέση Σαχίνι της Τ.Κ. Πτελέας Δ.Παρανεστίου», στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013 (ΕΠΠΕΡΑΑ) στον άξονα προτεραιότητας 04 – Προστασία εδαφικών συστημάτων – διαχείριση στερεών αποβλήτων.
  • Συγκρότηση επιτροπής ακινήτων παρ.1 άρθρο 72 Ν.3852/2010
  • Έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού του Δήμου οικ.έτους 2011
  • Απευθείας ανάθεση της εργασίας «Τοπογραφικές Εργασίες ΧΑΔΑ» και ψήφιση πίστωσης
  • Απευθείας ανάθεση της εργασίας «Τοπογραφικές Εργασίες (τοπογραφική αποτύπωση ΟΤ 13 & 14 Παρανεστίου)»
  • Απευθείας ανάθεση της εργασίας «Τοπογραφικές Εργασίες (οριοθέτηση κοινόχρηστου δρόμου στα Ο.Τ. 69,68)»
  • Απευθείας ανάθεση της εργασίας «Συντήρηση διάνοιξη δρόμων προς βοσκοτόπια»
  • Απευθείας ανάθεση της εργασίας «Χωματουργικές εργασίες»
  • Απευθείας ανάθεση της προμήθειας «Προμήθεια Οργάνων Παιδικών Χαρών»
  • Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 44/2011 απόφασης της Ο.Ε. και απευθείας ανάθεση της εργασίας
  • Απευθείας ανάθεση εργασιών «καθαρισμός των χόρτων και της βλάστησης παραπλεύρως των αντιπυρικών ζωνών των δημοτικών – αγροτικών οδών και των κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Παρανεστίου»

ΠΡΟΣ

1) Σαχινίδη Σταύρο
2) Στυλιανίδη Αναστάσιο
3) Ματζαρίδη Νικόλαο
4) Πουρσανίδη Νεκτάριο
5) Κουτεκίδου Μεταμόρφη
6) Εφραιμίδη Γεώργιο

 


Ο Πρόεδρος

 Καγιάογλου Νικόλαος

[10/11/2011] Πρόσκληση για την 21η Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Παρανέστι, 10/11/2011
Αριθ. Πρωτ.: 10488
Αριθ. Συνεδρίασης: 21

Σας προσκαλούμε την 15η του μηνός Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα εξής θέματα:

  1. Έγκριση δαπανών αγώνων βουνού VFT.
  2. Έγκριση δαπανών εκδηλώσεων εορτασμού Αγίου Δημητρίου στις Τοπικές Κοινότητες Πτελέας και Νικηφόρου & 28ης Οκτωβρίου στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
  3. Διαγραφή οφειλών δημοτικών τελών και δικαιωμάτων από τους φορολογικούς καταλόγους.
  4. Έγκριση έκθεσης εσόδων – εξόδων Γ’ τριμήνου προΰπολογισμού 2011.
  5. Απόφαση δέσμευσης να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία.
  6. Καθορισμός ετήσιας συνδρομής στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Η ΔΡΑΣΗ» και τροποποίηση προϋπολογισμού.
  7. Έγκριση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΙΑΜΑΘ, στην οποία μετέχει ο Δήμος μας και τροποποίηση προΰπολογισμού.
  8. Οριστική παραλαβή μελέτης με τίτλο: Υδραυλική μελέτη του έργου: «Ύδρευση Δήμου Παρανεστίου».
  9. Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης και υποβολής της πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013 του έργου: «Κτίριο πολλαπλών χρήσεων με υπόγειο και περίφραξη υποδομές πολιτισμού Δήμου Παρανεστίου».
  10. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων: Α. Επίχωση χειμάρρου Αηδονοκάστρου. Β. Οδοποιία οικισμού Θαμνωτού Γ. Αντικατάσταση οργάνων παιδικής χαράς Τ.Κ. Αδριανής Δ. Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων στην Τ.Κ. Πλατανιάς Ε. Κατασκευή δημοτικού σταδίου Αδριανής φάση Ε’ ΣΤ. Οδοποιία προς οικισμό Πολύσυκου του έργου «Οδοποιία οικισμών Παρανεστίου».
  11. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. Αδριανής».
  12. Έγκριση εισόδου - εξόδου στην εταιρεία «Προϊόντα αμυγδάλου Χατζηγεωργίου Α.Ε.Β.Ε.» σε εγκεκριμένη αγροτική οδό στο αγρόκτημα Αδριανής.
  13. Συναίνεση για την χορήγηση άδειας μεταλλευτικών ερευνών στον Γεωργίλα Ιωάννη και συγκεκριμένα στις περιοχές: Α. Έκταση 9.603,556 στρ. στην περιοχή Θόλου Β. Έκταση 9.540,327 στρ. στην περιοχή Θόλου Γ. Έκταση 9.840,159 στρ. στην περιοχή Διπόταμα Δ. Έκταση 7.789,679 στρ. στην περιοχή Διπόταμα Ε. Έκταση 9.797,074 στρ. στην περιοχή Διπόταμα
  14. Έγκριση ψήφισης εξόδων κίνησης Δημάρχου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κωνσταντινίδης Μιχαήλ

[26/10/2011] Πρόσκληση για την 20η Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Παρανέστι, 26/10/2011
Αριθ. Πρωτ.: 9947
Αριθ. Συνεδρίασης: 20

Σας προσκαλούμε την 31η του μηνός Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω στα εξής θέματα:

  1. Ενημέρωση και παρουσίαση από τον δικηγόρο Δαλακάκη Δημήτριο για το ζήτημα του έργου: « Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στις πηγές Βάγια»
  2. Απόφαση κατά το άρθρο 281 του Κ.Δ.Κ. « περί αμοιβής πληρεξούσιων δικηγόρων»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κωνσταντινίδης Μιχαήλ