[07-10-2012] ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 4/10/2012, και υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων μεταξύ των οποίων και η επίσκεψη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του πολίτη κ.Δένδια για το θέμα της μετατροπής του στρατοπέδου ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ σε Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών σας καλούμε σε 
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
που θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:00
στο χώρο του Γυμνασίου Παρανεστίου.

Λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Παρανεστίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Δήμος Παρανεστίου πρόκειται να λειτουργήσει ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ. Παρακαλούνται όσοι δημότες ενδιαφέρονται να εκφράσουν την προτίμησή τους μεταξύ των παρακάτω Θεματικών Πεδίων Εκπαίδευσης/Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εθνικής Εμβέλειας:

A. ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

B. ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Δείτε περισσότερα στα σχετικά αρχεία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δικαιολογητικά που κατατίθενται στον Δήμο για τη διάθεση καυσόξυλων

ΞύλαΟι αιτήσεις για την διάθεση καυσοξύλων κατατίθενται στα Δημοτικά Κατάστηματα Παρανεστίου και Νικηφόρου και Αδριανής από 23 Ιουλίου 2012 έως και την 9η Αυγούστου 2012.

Δικαιούχοι είναι: Οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι,οι μόνιμοι κάτοικοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες στρατευσίμων οικογενειαρχών, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι των οικισμών του Δήμου Παρανεστίου.

Δικαιολογητικά:

  1. Εκκαθαριστικό εφορίας ή πρόσφατος λογ/σμος ΔΕΗ για την έκδοση βεβαίωσης μονίμου κατοικίας.
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας.
  3. Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ για την μακροχρόνια ανεργία.
  4. Φωτοτυπία στρατιωτικής ταυτότητας ή βεβαίωση της στρατιωτικής μονάδας.

Πληροφορίες:

  • Για την Δ.Ε. Παρανεστίου: Παρτσαλίδης Χρήστος τηλ. 2524350100
  • Για την Δ.Ε. Νικηφόρου: ΚΕΠ τηλ. 2521352319
  • Για την Τ.Κ. Αδριανής: Ματεντζόλγου Συμεών τηλ. 2521082301

Αναβολή προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου

logo ΠαρανέστιΛόγω εκτάκτων αναγκών του προέδρου Δ.Σ. του Δήμου Παρανεστίου, το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 18:00με μοναδικό θέμα «Έγκριση απολογισμού Δήμου Παρανεστίου έτους 2011» αναβάλλεται.

Νεότερη ημερομηνία διεξαγωγής του θα οριστεί από την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντινίδης Μιχαήλ

Πρόσκληση σε ενημερωτική συνάντηση του ΦΔΟΡ - Δήμου Παρανεστίου

Φορέας διαχείρισης οροσειράς Ροδόπης logoΚαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και πολίτες του Δήμου Παρανεστίου Δράμας, στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Παρανεστίου και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρανέστι Δράμας, με θέμα κεντρικής εισήγησης:

Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης
Επιδιώξεις, πεπραγμένα, μελλοντικοί στόχοι

Εισηγητής:  Ν. Δράμας Αβτζής

Θα ακολουθήσει συζήτηση

Ο Πρόεδρος Φ.Δ.Ο.Ρ.   Ο Δήμαρχος Παρανεστίου
Δρ. Νικόλαος Δ. Αβτζής   Νικόλαος  Καγιάογλου
Ομοτ. Καθηγητής    

2ήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Παρανέστι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις γιορτές οι οποίες ήταν αφιερωμένες στα παιδιά και στην Τρίτη ηλικία.

Την Παρασκευή η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους ηλικιωμένους οι οποίοι διασκέδασαν χόρεψαν και τραγούδησαν μέσα στο ευχάριστο περιβάλλον του στολισμένου γυμνασίου το οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν οι άνθρωποι του δήμου με μεγάλο μεράκι.

Η επόμενη μέρα ήταν αποκλειστικά των παιδιών. Οι μουσικομικρούληδες διασκέδασαν τους μικρούς μαθητές με πολλά ευχάριστα παιχνίδια και στο τέλος κατέφθασε ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε πολλά δώρα και μεγάλη χαρά σε όλους.

 Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα Χριστούγεννα

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην δημοτική ενότητα Παρανεστίου

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ο Δήμος Παρανεστίου διοργανώνει 2ήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στον χώρο του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου Παρανεστίου για όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους …σε όσους πιστεύουν ακόμη στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τους ηλικιωμένους με κεράσματα, εδέσματα και γλέντι.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου: 
Γιορτή για τα μικρά παιδιά, ο Αη Βασίλης θα καταφτάσει στο Παρανέστι και θα μοιράσει χαρά και δώρα στους μικρούς του φίλους…

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

Χριστούγεννα Παρανέστι

Ένταξη πράξης για τα δημοτικά σχολεία Νικηφόρου και Αδριανής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφασίστηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής η Ένταξη της Πράξης "ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ" η οποία αφορά την πλήρη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε πλήρως ενεργειακά και φιλικά προς το περιβάλλον ως προς τα ενεργειακά πρότυπα σχολεία.

Σχολείο Σχολείο

Το έργο αφορά στα παρακάτω:

  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης εξηλασμένης πολυστερίνης κελύφους
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης πετροβάμβακα δώματος
  • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πλαίσιο αλουμινίου και διπλό υαλοπίνακα με μαλακή επίστρωση και διάκενο αέρα
  • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης για την αναβάθμιση της λειτουργίας του λεβητοστασίου
  • Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης
  • Εγκατάσταση φ/β συστήματος στη στέγη ισχύος 10 KWp
  • Εγκατάσταση λέβητα βιομάζας συστήματος καύσης pellets για κεντρική θέρμανση 125KW

Τα έργα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τον Δήμο Παρανεστίου και πρόκειται να δώσουν έναν αέρα ανάπτυξης και προόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Παρανεστίου προσπαθεί με κάθε τρόπο ακόμη και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία να εντάσσεται σε τέτοια μεγάλα έργα που βοηθούν στην αναβάθμιση της περιοχής.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στο Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Περιφερειάρχη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου συνάντηση του Περιφερειάρχη κ Α. Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Ξανθόπουλου με στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας της Α.Μ.Θ, της Π.Ε Δράμας καθώς και του Δήμου Παρανεστίου, παρουσία του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Ν. Καγιάογλου όπου συζητήθηκαν μείζονα θέματα της πορείας των μελετών-έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν στην νέα προγραμματική περίοδο 2013.

Ένταξη έργων του Δήμου Παρανεστίου στο ΕΣΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες στις 5 Δεκεμβρίου, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου, η τελετή παραλαβής των εντάξεων των έργων του ΕΣΠΑ για τον Δήμο Παρανεστίου.

Συγκεκριμένα τα έργα που παρελήφθησαν έχουν να κάνουν με:

  • τη δημιουργία υποδομών φιλοξενίας ειδικών ομάδων στο πλαίσιο περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης στον οικισμό της ΔΕΗ Μεσοχωρίου καθώς και
  • την επέκταση – εκσυγχρονισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης Παρανεστίου και δορυφορικών εγκαταστάσεων και τα οποία συνολικά θα αγγίξουν τα 2.700.000 ευρώ.

Έργα πνοής που ως κύριο στόχο έχουν την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου τα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη που με την προσωπική του υποστήριξη εντάθηκαν και τα δύο τα έργα μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια, καθώς και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ξανθόπουλου Ιωάννη.