Δελτίο τύπου Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου

Η εβδομάδα ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω» αισίως έφτασε στο τέλος της.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη με προεγγραφή και η δράση απευθυνόταν κυρίως σε παιδία 6-12 ετών.

Τα παιδιά ξεκινούν  πάντα από την ανάγνωση και μέσα απ’τό βιβλίο να μαθαίνουν να εξερευνούν τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι το βιβλίο γίνεται κάτι το ζωντανό και απολαυστικό που συνδέεται με την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού.

Εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση και στην μάθηση μέσα από την επαφή με το βιβλίο η φετινή μας θεματολογία επικεντρώθηκε  στην διαφορετικότητα, στην φιλία, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό στο σχολικό περιβάλλον  καθώς και στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Στόχος της δράσης, ήταν η επιμόρφωση των παιδιών και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και εμπειριών τους στοχεύοντας στο συναίσθημα και την λογική.

Ευχαριστούμε θερμά την βιβλιοθηκονόμο Ελισάβετ Κουρμπανίδου, την επιστημονική ομάδα των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος  «Επισιτιστικής  και Βασικής  Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ) και τον Γυμναστή Άγγελο  Μαργαριτίδη για την συνεργασία και την συμμετοχή. Τους γονείς  που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους  και πάνω από όλα  τους μικρούς μας φίλους που αφέθηκαν με ενθουσιασμό και ζωντάνια σε κάθε είδους δράση. Ως το επόμενο ραντεβού μας, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

 

 

 

 

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα : "Στρες και καρκίνος"

Τo Kέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παρανεστίου σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα : 
"Στρες και καρκίνος" με ομιλητή τον Ξάνθη Ανδρέα, Ειδικό Παθολόγο, Διδάκτωρ ΔΠΘ
"Πως μπορεί το οικογενειακό περιβάλλον να στηρίξει τον ασθενή ψυχικά" με ομιλήτρια την Καραγίαννη Γεωργία, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 17:00 στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου.

 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου

 Τηλ. 2524350161

Φαξ. 2524022540

Πρόσκληση - Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας-8/3/2019

Στα πλαίσια του εορτασμού της  που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και σηματοδοτεί τους αγώνες για την ισότητα των φύλων, τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου, ο Δήμος Παρανεστίου - Κέντρο Κοινότητας σας καλεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου στις 7 το απόγευμα, να παρακολουθήσετε τον Θεατρικό Μονόλογο «Δύο γυμνά άσπρα χέρια» της καταξιωμένης Ελληνίδας ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη. Είσοδος Ελεύθερη.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου

Τηλ. 2524350160  

Φαξ. 2524022540

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην
αυτοαπασχολουμένων

Ξεκινά την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «Πρόγραμμα δεύτερηςεπιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας».
Η δράση αυτή αποσκοπεί στην επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων πρώην αυτοαπασχολουμένων, που έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω της δημιουργίας μιας νέας οικονομικής οντότητας.
Δικαιούχοι είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού, που πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  •  έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα από 1/1/2012 μέχρι 6/8/2018
  • δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθμού
    συγγένειας
  • δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξάμηνο από 7/8/2018 έως 6/2/2019
  • έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας τη μηνιαία εισφορά ύψους 10 ευρώ για τουλάχιστον ένα έτος
  • έχουν προβεί σε νέα έναρξη δραστηριότητας σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), από τις 7/2/2019 και μετά, κι εφόσον έχει αξιολογηθεί θετικά το επιχειρηματικό τους σχέδιο από τον ΟΑΕΔ

Στο πρόγραμμα επίσης μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι, που δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας, με την
προϋπόθεση ότι μετά την κοινοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Τριμελή Επιτροπή
Αξιολόγησης θα προχωρήσουν στην έναρξη της δραστηριότητας σε ΔΟΥ εντός δύο μηνών.
Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις τυχόν οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές ή τυχόν οφειλές από οποιαδήποτε αιτία προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και να είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.
Όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν σε προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς
ρύθμισης, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν. 4578/2018, την οποία προσκομίζουν μετά την
υπαγωγή τους στο πρόγραμμα και παραμένουν ενήμεροι καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Από το ποσό της επιχορήγησης που δικαιούνται οι ενταγμένοι στο πρόγραμμα, παρακρατείται ποσοστό 25% από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος το
αποδίδει στον ΕΦΚΑ έναντι εξόφλησης των οφειλών τους.
Η διάρκεια της επιχορήγησης
ορίζεται σε 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες.
Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται από 12.000 έως 24.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις και με την πιθανή, μετά από αίτηση του δικαιούχου, επέκταση του προγράμματος μπορεί να ανέλθει έως το ποσό των 36.000 ευρώ.
Οι αιτήσεις για την ανωτέρω δράση υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (
www.oaed.gr). Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις ανωτέρω δράσεις περιγράφονται αναλυτικότερα στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Η δαπάνη για την εφαρμογή των δράσεων θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

Πατήστε εδώ για να προβάλλετε το Σχετικό Αρχείο

Θέμα: Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, διατροφικό επίδομα, όπως και οι αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, νέες αιτήσεις για προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, διατροφικό επίδομα, όπως και οι αιτήσεις παράτασης χορήγησης επιδομάτων.

 Ξεκίνησε την Δευτέρα  28 Ιανουαρίου 2019 η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, μέσω των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων  και του ΟΠΕΚΑ για τα άτομα με αναπηρία που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για πρώτη φορά, για χορήγηση προνοιακής αναπηρικής παροχής ή για παράταση χόρηγησης προνοιακής παροχής, καθώς και για τα άτομα που επιθυμούν τη χορήγηση διατροφικού επιδόματος.

Οι προνοιακές παροχές σε χρήμα(οικονομικές ενισχύσεις-επιδόματα) σε άτομα με αναπηρία που χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ είναι οι ακόλουθες:

  1. Επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους
  2. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, στομάχου, σπλήνας, παγκρέατος, νησίδια παγκρέατος, εντέρου, νεφρού, πνευμόνων, μυελού των οστών.
  3. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά αναπηρία
  4. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση
  5. Οικονομική ενίσχυση παραπληγικών – τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου
  6. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία(μεσογειακή-δρεπανοκυτταρική-μικροδρεπανοκυτταρική κλπ) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κλπ), AIDS κτλ
  7. Οικονομική ενίσχυση κωφών και βαρήκοων ατόμων
  8. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με αναπηρία όρασης
  9. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για :

  • Αιτήσεις που υποβάλλονται για πρώτη φορά και αφορούν σε αρχική χορήγηση προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων.
  • Αιτήσεις που αφορούν σε παράταση χορήγησης προνοιακών παροχών, για όσους έχουν γνωμάτευση ορισμένου χρόνου από υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ, η οποία έχει λήξει ή λήγει εντός του επόμενου τριμήνου.
  • Αιτήσεις που αφορούν σε δικαιούχους , οι οποίοι έχουν γνωμάτευση σε ισχύ από Υγειονομική Επιτροπή ΚΕΠΑ και δεν έχουν υποβάλει αίτηση είτε για αρχική χορήγηση είτε για παράταση.
  • Αιτήσεις για επιδείνωση υγείας ή νέα πάθηση

 Επισημαίνεται πως δεν τίθεται θέμα απώλειας δικαιωμάτων ούτε για τις νέες αιτήσεις ούτε για τις παρατάσεις . Σε περίπτωση λήξης γνωμάτευσης ΚΕΠΑ, ο δικαιούχος έχει χρονικό περιθώριο 6 μηνών  μετά την λήξη, για να υποβάλει αίτηση επανάκρισης, ώστε η καταβολή του επιδόματος να ξεκινήσει από την επόμενη ημέρα της λήξης της γνωμάτευσης. Επίσης για όλες τις νέες αιτήσεις, η καταβολή του επιδόματος ξεκινάει από την 1η του επόμενου μήνα της αίτησης.

Για την συμπλήρωση της αίτησης απαιτείται :

  • Γνώση του ΑΜΚΑ
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας /Διαβατηρίου/Νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής.
  • Σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του ιδίου του ατόμου , η αίτηση δύναται να υποβάλλεται μέσω άλλου προσώπου(γονέας, εκπρόσωπος, πληρεξούσιος, δικαστικός συμπαραστάτης, εν διαστάσει γονείς ασκούντες την επιμέλεια τέκνων, επίτροπο ορφανών ανάπηρων τέκνων) προσκομίζοντας εκτός των ανωτέρω δικαιολογητικών, τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα καθώς και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση ανήλικου τέκνου.
  • Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθετικού λογαριασμού  τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ, με δικαιούχο  ή συνδικαιούχο τον δικαιούχο της προνοιακής  παροχής.
  • Γνώση σταθερού, κινητού τηλεφώνου και e-mail.
  • Προσκόμιση γνωμάτευσης ΚΕΠΑ

 Ανάλογα  με το επίδομα για το οποίο θέλει να αιτηθεί  το άτομο, ενδέχεται να χρειαστούν και επιπλέον δικαιολογητικά.

Για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Κοινότητας από: Δευτέρα έως και Παρασκευή  από τις 07:00 έως τις 15:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου   Δευτέρα έως Πέμπτη στο Δημοτικό Κατάστημα Αδριανής από τις 07:00 έως τις 15:00  και κάθε Δευτέρα στο Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου από τις 07:30 έως τις 15:30.

 Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου: 25243-50161,162,112, Φεργαδάκης Ν. , Κουγιουμτζή Ε.

Δημοτικό Κατάστημα Αδριανής : 25210-82301 Τουκματσή Β.

Δημοτικό Κατάστημα Νικηφόρου : 25213-52313 Φεργαδάκης Ν. , Κουγιουμτζή Ε.

 Γραφείο Δημάρχου Παρανεστίου

Χορήγηση υποτροφιών εξωτερικού από τα έσοδα του κληροδοτήματος Στυλιανού Σαμαρά

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την Πρόσκληση Χορήγησης –κατόπιν επιλογής- δύο (2) υποτροφιών εξωτερικού από τα έσοδα του κληροδοτήματος Στυλιανού Σαμαρά σε πτυχιούχους του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας  του Α.Π.Θ. και μια (1) υποτροφία εξωτερικού σε πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Κάντε κλικ στα παρακάτω αρχεία για να λάβετε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Ιατρική Σχολή

Θεολογική Σχολή

 

Πρόσκληση

Πρόσκληση

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παρανεστίου σας προσκαλεί στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών  Αιμοδοτών, που γίνεται με  σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων  Εθελοντών Αιμοδοτών,  η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  Η Φλόγα της Αγάπης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, θα ξεκινήσει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ωρα 8;30 π.μ από το Παρανέστι (Κέντρο Υγείας έως την πλατεία ΟΣΕ), θα συνεχιστεί στις 10:30 π.μ στην Τοπική Κοινότητα Νικηφόρου (Ανατολική είσοδος Οικισμού έως το δημοτικό κατάστημα Νικηφόρου) και θα καταλήξει στην Τοπική Κοινότητα Αδριανής (από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έως το Δημοτικό κατάστημα Αδριανής), στις 12 μ.μ όπου θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή Λήξης. Στην Λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν μαθητές του Γυμνασίου / Λυκείου Παρανεστίου και Νικηφόρου καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου, Νικηφόρου και Αδριανής.

Η Δήμαρχος

Σωτηριάδου Αλεξάνδρα Μαρίνα

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Παρανεστίου για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Παρανεστίου για την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου λειτουργεί από τις 16/08/2017, στελεχώνεται από έναν Κοινωνικό Λειτουργό, μία Κοινωνική Επιστήμονα και μία Οικονομολόγο, συστεγάζεται στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου, εξυπηρετεί καθημερινά από τις 07:00 έως τις 15:00 αλλά εξυπηρετεί και κατά τόπους στις τοπικές κοινότητες. Σημειωτέον ότι όποιος επιθυμεί, δύναται να εξυπηρετηθεί και εκτός του προαναφερόμενου ωραρίου κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2524350161-2524350162-2524350112.

Από την αρχή της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα συνολικά 450 πολίτες απευθύνθηκαν στο Κέντρο, ζητώντας λύση στα διάφορα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα 148 πολίτες υποστηρίχθηκαν στην υποβολή αίτησης (για το επίδομα ορεινών περιοχών, το επίδομα πολυτέκνων αγροτισσών, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το κοινωνικό μέρισμα, το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο καθώς και για προκηρύξεις δημοσίου και αιτήσεις που αφορούν στα προγράμματα  της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ).

113 πολίτες επισκέφθηκαν το Κέντρο Κοινότητας προς ενημέρωση και πληροφόρησή τους σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τις διάφορες προκηρύξεις, τα οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, την κοινωφελή εργασία και γενικότερα για επίκαιρα θέματα που τους απασχόλησαν.

62 πολίτες προσήλθαν για τροποποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ και 18 για υποβολή νέας αίτησης.

36 άτομα απευθύνθηκαν για εργασιακή συμβουλευτική.

27 για ψυχολογική υποστήριξη-συμβουλευτική.

Σε 29 πολίτες που απασχολούνται στον κλάδο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας το Κέντρο τους  δημιούργησε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διότι ήταν απαραίτητος για τις δηλώσεις τους καλλιέργειας ΟΣΔΕ.

Τέλος 11 πολίτες ήρθαν στο Κέντρο για την ανανέωση κάρτας ανεργίας και την έκδοση βεβαίωσης ανεργίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας έχει αναλάβει την διανομή τροφίμων μέσω του Ταμείου  Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), εξυπηρετώντας στις 1-9-2017 54 ωφελούμενα νοικοκυριά (24 πολυπρόσωπα, 18 μονοπρόσωπα, 4 μονογονεϊκές οικογένειες και 8 άστεγους).

 

Πέραν όμως των αιτημάτων που δέχεται το Κέντρο Κοινότητας καθημερινά, τα στελέχη του πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των κατοίκων και με κατ’οίκον επισκέψεις.

Διεξήχθησαν κοινωνικές έρευνες, τρεις για τη χορήγηση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων μέσω του Δήμου, δύο για ένταξη των δημοτών στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων και μία για χορήγηση αστεγίας.

Σημαντική, για την επιτυχή υλοποίηση των αιτημάτων των δημοτών, είναι η διασύνδεση του Κέντρου με Υπηρεσίες και Φορείς της περιοχής όπου χρειάστηκε να παραπεμφθούν ορισμένοι πολίτες μας. (ΟΑΕΔ, γραφεία ΑΜΚΑ, Διοικητήριο, Εφορία, ΚΕΠ, Πρόνοια, ΔΕΗ, Κέντρο Υγείας)

Επιπρόσθετα το Κέντρο δραστηριοποιείται σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ειδικότερα στις 16/09/2017 πραγματοποιήθηκε η δράση « Από καρδιάς..» στα πλαίσια της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στις 20/11/2017 ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του παιδιού διοργανώθηκε η δράση « Όλοι μαζί μια αγκαλιά» με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων Αδριανής-Νικηφόρου και  Παρανεστίου.

Δράση ενημέρωσης και πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV στις 01/12/2017 «θε+ικές σκέψεις» στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Δράμας με τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων του Κέντρου άνω των 15 ετών.

Αντίστοιχη δράση για την ενημέρωση για τον ιό HIV «θε+ική προσέγγιση» στο Γυμνάσιο-Λύκειο Παρανεστίου στις 09/02/2018 με τη συμμετοχή της Γ΄ Γυμνασίου και τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου.

Στις 06/03/2018  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού και την ενδοσχολικής βίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα « όχι στη βία-ναι στη φιλία» που έλαβε χώρα στα νηπιαγωγεία Νικηφόρου και Αδριανής.

 Στις 22/05/2018 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: « Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων» στο Λύκειο Παρανεστίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 05/06/2018 το Κέντρο Κοινότητας διοργάνωσε τη δράση : «Όλη η γη μια αγκαλιά» στο νηπιαγωγείο Αδριανής.

Στις 17/06/2018, ανήμερα της γιορτής του πατέρα, πραγματοποιήθηκε η δράση με θέμα: « Ο ρόλος του πατέρα στη σύγχρονη κοινωνία» στην Πλατεία Σταθμού στο Παρανέστι και στην Τοπική Κοινότητα Αδριανής.

Ο ετήσιος κύκλος των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας έκλεισε για την φετινή χρονιά με την εβδομάδα ανάγνωσης και δημιουργικότητας με θέμα: « Μ΄ένα βιβλίο ταξιδεύω..» που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αδριανής με τη συμμετοχή παιδιών 6-12 ετών.  

 Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου και με πίστη στην αρχή της εξυπηρέτησης του πολίτη, αρχή που ενστερνίζονται και με ζήλο υπηρετούν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, καλύπτει ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το μεγάλο κενό που υπήρχε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.

Την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύουν τα ελληνικά νοικοκυριά και υπό  της συνθήκες διαβίωσης του μέσου Έλληνα, η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής στον δήμο μας εκπληρώνει τον στόχο που είχαμε θέσει ως δημοτική αρχή για άμεση παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες μας στον τόπο κατοικίας τους.

                                                                                  Γραφείο Δημάρχου

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο