Η εβδομάδα ανάγνωσης και δημιουργικότητας «Μ’ ένα βιβλίο ταξιδεύω» αισίως έφτασε στο τέλος της.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη με προεγγραφή και η δράση απευθυνόταν κυρίως σε παιδία 6-12 ετών.

Τα παιδιά ξεκινούν  πάντα από την ανάγνωση και μέσα απ’τό βιβλίο να μαθαίνουν να εξερευνούν τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο. Έτσι το βιβλίο γίνεται κάτι το ζωντανό και απολαυστικό που συνδέεται με την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού.

Εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση και στην μάθηση μέσα από την επαφή με το βιβλίο η φετινή μας θεματολογία επικεντρώθηκε  στην διαφορετικότητα, στην φιλία, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό αποκλεισμό στο σχολικό περιβάλλον  καθώς και στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Στόχος της δράσης, ήταν η επιμόρφωση των παιδιών και ο εμπλουτισμός των γνώσεων και εμπειριών τους στοχεύοντας στο συναίσθημα και την λογική.

Ευχαριστούμε θερμά την βιβλιοθηκονόμο Ελισάβετ Κουρμπανίδου, την επιστημονική ομάδα των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος  «Επισιτιστικής  και Βασικής  Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ) και τον Γυμναστή Άγγελο  Μαργαριτίδη για την συνεργασία και την συμμετοχή. Τους γονείς  που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους  και πάνω από όλα  τους μικρούς μας φίλους που αφέθηκαν με ενθουσιασμό και ζωντάνια σε κάθε είδους δράση. Ως το επόμενο ραντεβού μας, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!