Δελτίο Τύπου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου

Πραγματοποιήθηκε χθες, στις 19-12-2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:15 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Νικηφόρου, παιδική θεατρική παράσταση από την διεθνή ομάδα Hippo Theatre Group, με τίτλο «Το νησί των συναισθημάτων», βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου. Την παράσταση, παρακολούθησαν οι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού του Δήμου μας, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες και δασκάλους τους.

Κεντρικό θέμα του προγράμματος ήταν η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση βασιζόταν σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά, είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, επηρεάζοντας έτσι την εξέλιξη της ιστορίας, μπαίνοντας βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά. Σκοπός της παράστασης, ήταν η καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας, μέσω των οποίων τα παιδιά θα μπορούν να καταφέρουν την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων μεταξύ τους. Στα παιδιά, διαδόθηκε το μήνυμα μέσω της παράστασης, πως ένας κόσμος μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης είναι εφικτός, εάν καταφέρουν να έχουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους και αποκτήσουν αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση. Στο τέλος της εκδήλωσης, μοιράστηκαν δωράκια και γλυκίσματα στους μικρούς μας φίλους καθώς και στους δασκάλους τους από τον Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να τραγουδήσουν με τη συνοδεία ακορντεόν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Σκεύη και Χριστίνα για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν στο «Νησί» και να μας πλημμυρίσουν συναισθήματα. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Αναστάσιο Καγιάογλου για την υποστήριξη, βοήθεια και ενεργή συμμετοχή του στην παράσταση. Ευχαριστούμε πολύ επίσης τους συναδέλφους του Δήμου, που συνέβαλλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της παράστασης, με την βοήθεια που προσέφεραν.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλές γιορτές και Καλά Χριστούγεννα ! Υγεία, ευτυχία, καλοτυχία και αλληλεγγύη να σημαδεύουν τη ζωή σας!

Τα  στελέχη του Κέντρου Κοινότητας !

Νίκος – Λία - Βίκυ