ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ 2014-2020»

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ  2014-2020»

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Έργο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ» περιλαμβάνει τα παρακάτω τρία (3) Υποέργα:

 

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 772.389,10 €.

Το Υποέργο 1 ολοκληρώθηκε.

 

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ – ΟΜΑΔΕΣ 2,3,4,5,6,7,8,9»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 242.237,72  €.

Το Υποέργο 2 θα υλοποιηθεί μέσω ανοικτής Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας

 

ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ – ΟΜΑΔΑ Α1»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 117.705,76  €.

Το Υποέργο 3 ολοκληρώθηκε.

Κάντε κλικ εδώ για να προβάλλετε το σχετικό έγγραφο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : « ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΩΣ ΤΟΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ» ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ  -2020»

  

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Έργο: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ» περιλαμβάνει τα παρακάτω δύο (2) Υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 791.132,12 €

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ»

με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 359.943,48  €

    Το έργο  θα πραγματοποιηθεί σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Παρανεστίου  με εμβαδόν 144.125,00 τ.μ. που βρίσκεται εντός των  Αγροτεμαχίων 1605γ και 1757στ του  Αγροκτήματος  Μεσοχωρίου, (πρώην οικισμός Δ.Ε.Η.).Εντός της έκτασης υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν, 55 οικίες τεσσάρων διαφορετικών τύπων, μία καντίνα-λέσχη καθώς και ένας ξενώνας. Στο υφιστάμενο έδαφος υπάρχουν υψομετρικές διαβαθμίσεις, με υπάρχουσα εσωτερική οδοποιία διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με θάμνους δέντρα και χώρο αθλοπαιδιών.

   Το Υποέργο 1: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» το οποίο ολοκληρώθηκε,  αφορά  την ανακαίνιση - επισκευή  24 υφιστάμενων κτιρίων  (7 κτίρια τύπου Α΄  με εμβαδό κάθε κτιρίου 120,67 τ.μ. και 17 κτίρια τύπου Β΄ με εμβαδό κάθε κτιρίου  93,38 τ.μ.) τα οποία κατασκευάστηκαν με την υπ’αριθμ. 243/29-04-1986 οικοδομική άδεια της Δ/νσης Πολεοδομίας Δράμας.

Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το αρχείο

Πληροφορίες Κέντρου Κοινότητας

Χρήσιμα links:

https://www.eetaa.gr/index.php?tag=kentra_koinotitas

https://www.facebook.com/kentrokoinothtasparanestiou/

Κέντρα Κοινότητας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με το Ν.4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016)

 

Γενικές πληροφορίες:

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ,ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ,ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Ωράριο:

07:00-15:00

 

Founding date

16/08/2017

 

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ:

1) ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 

2) ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥΚΜΑΤΣΗ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ 

3) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΕΡΓΑΔΑΚΗΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Κ.Κ.)

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

2524350162 και 2524350100

 

e-mail:

kentrokoinothtasparanestiou@yahoo.com

 

FAX:

2524350151

  

Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ, κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ανακοινώνει την χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του Δήμου Παρανεστίου, την κατασκευή της Τοπικής Μονάδας Διαχείρισης Αποβλήτων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.362.374,81 €.

Ο Δήμος Παρανεστίου παρά το ολιγάριθμο προσωπικό του κατάφερε  να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, επιδεικνύοντας ετοιμότητα τόσο στην προετοιμασία του φακέλου των απαραίτητων δικαιολογητικών όσο και στην υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα, καταθέτοντας πρώτος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στους πρώτους δέκα σε επίπεδο χώρας,  με το άνοιγμα της πρόσκλησης, επιτυγχάνοντας την ένταξη του έργου.

Η κατασκευή της μονάδας προβλέπεται από τον εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειάς μας και στοχεύει στην αποκέντρωση των υποδομών με σκοπό τη διαχείριση των αποβλήτων σε τοπικό επίπεδο. Η λειτουργίας της θα επιφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη στην τοπική κοινωνία, ενώ θα εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι και θα συμβάλλει στην επίτευξη των υψηλών εθνικών στόχων στη διαχείριση των αποβλήτων.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο, καθώς μειώνονται οι μεταφορές των αποβλήτων, μία μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών και πράσινων αποβλήτων που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων εκτροπής από την ταφή (εξοικονόμηση πόρων) και θα οδηγήσει στην παραγωγή ενός ποιοτικού κόμποστ, και ενός Πράσινου Σημείου που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας με την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών και την επαναπροώθησή τους στην αγορά.
Επίσης, περιλαμβάνει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού λειτουργίας της Τοπικής Μονάδας (φορτηγό, φορτωτή, κλαδοτεμαχιστή κ.α.) αλλά και την προμήθεια του εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων (των κάδων και ενός απορριμματοφόρου οχήματος).

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο Δήμος Παρανεστίου, παρά το γεγονός ότι, όπως και οι άλλοι δήμοι του Νομού μας, από τις 28 Αυγούστου 2015 μεταφέρει τα απορρίμματά του στον ΧΥΤΑ Σερρών, γεγονός που σήμανε αύξηση των εξόδων του, δεν έχει έως σήμερα προβεί σε αύξηση των τελών καθαριότητας.

Με το έργο αυτό, τα οφέλη για τους δημότες αναμένονται σημαντικά καθώς οι υπηρεσίες είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και κάθε εξοικονόμηση πόρων για το Δήμο, σημαίνει ανάλογη ελάφρυνση σε κάθε νοικοκυριό.

Η Δήμαρχος Παρανεστίου ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχία αυτή, τα στελέχη και το διοικητικό συμβούλιο του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. ΑΑΕ για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη, τις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου, καθώς και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον, Αειφόρος Ανάπτυξη» και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη  συνεργασία.

 Υπόσχεται στους δημότες της, παρά τη δυσκολία χρηματοδότησης έργων λόγω της οικονομικής ύφεσης της χώρας μας που ταλανίζει ακόμα περισσότερο τους μικρούς δήμους, ότι το έργο αυτό είναι η αρχή.

 Τα αποτελέσματα των προσπαθειών για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, σύντομα θα αναδειχθούν μέσα από τέτοιες επιτυχίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αλεξάνδρας Μαρίνας (Αλίκης) Σωτηριάδου

 

 

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου, ανακοινώνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου, δομή που έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας: «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  (ΕΣΠΑ 2014-2020) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παρανεστίου λειτουργεί από  την 16η Αυγούστου 2017 ,  κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή και ώρες 7:00 με 15:00, καθώς και σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών και το Σαββατοκύριακο. Τα στελέχη του Κέντρου θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην έδρα του δήμου και σε κάθε οικισμό του με επιτόπιες επισκέψεις.

Επιτυχία αποτελεί η στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας με τρεις υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και όχι με δύο που αρχικώς είχε προβλεφθεί.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των κατοίκων του Δήμου Παρανεστίου με όλα τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και η διασύνδεσή τους με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Πρόκειται για μια νέα δομή που έχει στόχο την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες του πληθυσμό για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε  μορφής διάκρισης, αλλά και της κοινωνικής και εργασιακής (επαν)ένταξης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διακρίνονται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές για τον καλύτερο συντονισμό του συνολικού κοινωνικού έργου

Γ)  Παροχή Υπηρεσιών, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων

Ωφελούμενοι είναι κάτοικοι του Δήμου Παρανεστίου, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου, ειδικότερα  δύναται να παρέχει τις παρακάτω  υπηρεσίες:

Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες, επαγγελματικού προσανατολισμού

Παροχή οικονομικών υπηρεσιών-συμβουλών σε ευπαθείς ομάδες προς διευκόλυνση και διευθέτηση των θεμάτων τους.

Υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργίας ευκαιριών για νέους πχ επαγγελματικός προσανατολισμός για εφήβους, βελτίωση δεξιοτήτων, πολιτισμικές δραστηριότητες, προγράμματα νεανικής συμμετοχής και στήριξης σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και άλλες υπηρεσίες και δομές.

Κάλυψη αναγκών των πολιτών που αφορούν την οικονομική τους δραστηριότητα.

Συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.

Υποστήριξη ηλεκτρονικών αιτήσεων ωφελουμένων σχετικά με τα προγράμματα ανθρωπιστικής κρίσης (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης).

Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.

Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο, όπως: οργάνωση ομάδων γειτονιάς για την ανάληψη κοινοτικών πρωτοβουλιών και την ενεργοποίηση των πολιτών, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων προληπτικής ιατρικής και συνθηκών υγιεινής διαβίωσης, δικτύωση με φορείς της τοπικής κοινωνίας (σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς κλπ) για μικτές πρωτοβουλίες δράσεων για την τοπική ανάπτυξη, την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής κ.α.

Μικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά ) για μαθητές ΑμεΑ , παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μετανάστες και Ρομά

Ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού που είτε θα συνδράμει στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας κατά περίπτωση είτε θα συμβάλλει στις δράσεις των υπολοίπων δομών αντιμετώπισης της φτώχειας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αλεξάνδρας Μαρίνας (Αλίκης) Σωτηριάδου

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Α.Π.Η. Δήμου Παρανεστίου

Κ.Α.Π.Η.

Δήμου Παρανεστίου

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

ΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, (αρ. αποφ. Δ.Σ. 18/2017) 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Δευτέρα        

24 Ιουλίου

Τρίτη             

25  Ιουλίου

Παρασκευή    

28  Ιουλίου

Σάββατο       

29  Ιουλίου

Δευτέρα        

31  Ιουλίου

 

 

 

ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ  ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

8:00

ΠΤΕΛΕΑ

8:15

ΠΛΑΤΑΝΙΑ

8:30

ΝΙΚΗΦΟΡΟ

8:45

ΑΔΡΙΑΝΗ

9:00

 

 

 

Οι εκδρομές είναι χωρίς συμμετοχή των οικονομικά τακτοποιημένων  μελών του Κ.Α.Π.Η.

Σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων μπορούν να συμμετάσχουν και μη μέλη με μικρή επιβάρυνση.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 και ώρα 12:15  

ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 

ΤΗΛ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.

Ν.Π.Δ.Δ. Δ. ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

2521082472

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

2524021020

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

2521352327

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ. κ. Τσακίρη Αθηνά

6945586844

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. κ Βογιατζόγλου Στυλιανή

6937774457

 

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ»

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ :
ΥΠΟΕΡΓΟ 1 : « ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»
ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ»

Συνοπτική Περιγραφή:
Το έργο αφορά την ανακαίνιση – επισκευή 24 υφιστάμενων κτιρίων ( 7 κτίρια τύπου Α με εμβαδό κάθε κτιρίου 120,67 τ.μ και 17 κτίρια τύπου Β με εμβαδό κάθε κτιρίου 93,38 τ.μ) τα οποία κατασκευάστηκαν με την αριθ. 243/29-04-1986 οικοδομική άδεια της Δ/νσης Πολεοδομίας Δράμας. Τα 24 υφιστάμενα κτίρια βρίσκονται σε έκταση του Δ.Παρανεστίου με εμβαδό 144.125,00 τ.μ, που βρίσκεται εντός των αγροτεμαχίων 1605γ και 1757στ του Αγροκτήματος Μεσοχωρίου ( πρώην οικισμό ΔΕΗ).
Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν είναι:
Καθαιρέσεις – Σκυροδέματα – Τοιχοποιίες Επιχρίσματα – Δίκτυα ( υδραυλικά ηλεκτρικά) – Επενδύσεις Επιστρώσεις – Κατασκευές ξύλινες ή μεταλλικές – Θερμομόνωση κτιρίων – Λοιπά τελειώματα
Το έργο αυτό, αποτελεί έργο πνοής για τον Δήμο Παρανεστίου, διότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δ.Παρανεστίου. Πιο συγκεκριμένα για το έργο αυτό , πρέπει να γίνει ειδική μνεία για την σχέση του Δήμου Παρανεστίου με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου. (Κ.Π.Ε.), το οποίο και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης τουρισμού στον Δήμο μας. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου δραστηριοποιείται από το 2003 στην ευρύτερη περιοχή της Παρανέστιας γης, υλοποιώντας περιβαλλοντικά προγράμματα, ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης για μαθητές, φοιτητές και για ενήλικες από 18 - 64 ετών.
Το διάστημα λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχουν επισκεφτεί την περιοχή περίπου 37.000 μαθητές και περίπου 19.700 ενήλικες. Στον οικισμό φιλοξενίας λειτουργούν σήμερα 19 σπίτια και 2 χώροι εστίασης για την φιλοξενία και την εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια, οι αιτήσεις τόσο των σχολείων όσο και κοινωνικών ομάδων, για την παρακολούθηση των προγραμμάτων του ΚΠΕ Παρανεστίου έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησής τους και αυτό οφείλεται στον περιορισμένο αριθμό σπιτιών για φιλοξενία. Με την ανάπλαση 24 επιπλέον σπιτιών θα μπορέσει να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των επισκεπτών καθώς και ο αριθμός των προγραμμάτων και των δράσεων κυρίως για τους ενήλικες. Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και θα αναπτύξει ουσιαστικά τον ορεινό τουρισμό του Δήμου Παρανεστίου.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι στα προγράμματα του ΚΠΕ Παρανεστίου έχουμε συμμετοχές μαθητών αλλά και ενηλίκων τόσο από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα από το 2012 έχουμε και ικανοποιητικές συμμετοχές από την Κύπρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο στην άμεση τόνωση της τοπικής κοινωνίας κυρίως οικονομικά αλλά και στην δυνατότητα διαφήμισης και προβολής τόσο της Παρανέστιας γης όσο και γενικότερα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το διάστημα λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχουν επισκεφτεί την περιοχή περίπου 37.000 μαθητές και περίπου 19.700 ενήλικες.
Στον οικισμό φιλοξενίας λειτουργούν σήμερα 19 σπίτια και 2 χώροι εστίασης για την φιλοξενία και την εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων. Τα τελευταία χρόνια οι αιτήσεις τόσο των σχολείων όσο και κοινωνικών ομάδων για την παρακολούθηση των προγραμμάτων του ΚΠΕ Παρανεστίου έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησής τους και αυτό οφείλεται στον περιορισμένο αριθμό σπιτιών για φιλοξενία. Θα πρέπει να τονιστεί ότι στα προγράμματα του ΚΠΕ Παρανεστίου έχουμε συμμετοχές μαθητών, μφοικτητών αλλά και ενηλίκων, τόσο από την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα από το 2012 έχουμε και ικανοποιητικές συμμετοχές από την Κύπρο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τόσο στην άμεση τόνωση της τοπικής κοινωνίας, κυρίως οικονομικά, αλλά και στην δυνατότητα διαφήμισης και προβολής, τόσο της Παρανέστιας γης, όσο και γενικότερα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Με την ανακαίνιση των 24 επιπλέον οικίσκων, θα μπορέσει να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των επισκεπτών, καθώς και ο αριθμός των προγραμμάτων και των δράσεων. Το έργο θα συμβάλει, στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και θα αναπτύξει ουσιαστικά τον ορεινό τουρισμό του Δήμου Παρανεστίου.
Επιλέξιμη Δημόσια Δαπάνη:
791.132,12 € με το ΦΠΑ
Το έργο συγχρηματοδοτείται, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ