Πρόσκληση για την 8η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 22/4/2021
Αριθ. Πρωτ.: 2379
Αριθ. Συνεδρίασης: 8

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 27η  του μηνός  Απριλίου  2021 , ημέρα   Τρίτη  και ώρα 10:00 π.μ. σε  Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση έκθεσης εσόδων- εξόδων Α΄ τριμήνου (01/1/2021-31/3/2021) προϋπολογισμού οικον. έτους 2021
  2. Τροποποίηση της αριθ. 155/2020 απόφαση της Ο.Ε. περί « Συγκρότηση Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού και ελέγχου/αξιολόγησης προσφορών Υπηρεσιών σύμφωνα με το Ν. 4412/2016»
  3. Έγκριση αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT03 (14574/24-07-2020 «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων»
  4. Έγκριση αποδοχής συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT08 (19576/19-10-2020 «Ψηφιακή Σύγκληση»)
  5. Τροποποίηση της 53/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί Αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT10 (18213/29-09-2020 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ»)
  6. Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση περί νομιμότητας αποζημίωσης απόλυσης υπαλλήλου, σύμφωνα με το άρθρ. 8 του ν.3198/1955 όπως ισχύει .
  7. Έγκριση της 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2021

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να
ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι
αναπληρωτές τους.


Ο Πρόεδρος

Καγιάογλου Αναστάσιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προκήρυξη για 52 διοικητικές θέσεις στο κατάστημα κράτησης Δράμας (Νικηφόρου)

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η προκήρυξη 4Κ/ 2021 που προβλέπει την πρόσληψη των πρώτων 52 ατόμων για το κατάστημα των φυλακών του Νικηφόρου(κατάστημα κράτησης Δράμας) . Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής ξεκινά στις 11 Μαΐου και λήγει στις 26 Μαΐου 2021.

Πατήστε εδώ για να λάβετε το σχετικό αρχείο

176672504_144841260979479_3492112707257645264_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε μια νέα χρωματική επιλογή προχώρησε ο Δήμος Παρανεστίου

Σε μια νέα χρωματική επιλογή προχώρησε  ο Δήμος Παρανεστίου.

Με το χρώμα της ενέργειας το πορτοκαλί, δίνεται έμφαση και ζωντάνια  πλέον σε διάφορα σημεία, γέφυρες, προστατευτικά κιγκλιδώματα και βοηθητικές  μπάρες. Με  την καθαριότητα  και  την βελτίωση των κατασκευών αυτών  που   ήταν για πολλά χρόνια εκτεθειμένες σε καιρικά φαινόμενα και έχρηζαν συντήρησης, επισκευής  λόγω διάβρωσης και σκουριάς, άλλαξε η αισθητική και η εικόνα της περιοχής μας. Προδιαθέτει πλέον τον οδηγό ή διαβάτη σε μια ζεστή, άνετη και χαρούμενη απόχρωση. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου δήλωσε:  «Με την φροντίδα και την περιποίηση  με ένα χρώμα  που είναι αναγνωρισμένο διεθνώς, αυτό της διάσωσης ,επειδή είναι έντονο,  έχει υψηλό δείκτη ορατότητας και προσδίδει περισσότερη ασφάλεια σε πολλά δύσκολα σημεία του Δήμου μας».

1

 

 

Δελτίο τύπου - ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΤΕΒΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Παρανεστίου πραγματοποίησε την Δευτέρα 19/4/2021 από τις 11:30 το πρωί διανομή τροφίμων του Τ.Ε.Β.Α σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην ΚΕΑ) (λάδι, μήλα, φέτα, είδη παντοπωλείου, κοτόπουλο και κρέας) στην αίθουσες του Κάτω Θόλου και του Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2524350112 , 2524350161

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καθαρισμός ,συντήρηση, αποκατάσταση και βάψιμο φωτιστικών στύλων στον Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 13/4/2021

Καθαρισμός ,συντήρηση, αποκατάσταση και βάψιμο φωτιστικών στύλων στον Δήμο Παρανεστίου. Σε μια εντατική εργασία έχει προχωρήσει ο Δήμος μας, ώστε να συντηρηθούν και να επαναλειτουργήσουν σαν καινούργιοι οι στύλοι φωτισμού στις Κοινότητες του όμορφου Δήμου μας. Σε οδούς, Πλατείες , Μνημεία ,αύλειους χώρους, Δημοτικών καταστημάτων, Πάρκων κ.α. οι ιστοί έχουν βαφτεί και ανακαινισθεί και προσδίδουν στους οικισμούς την αρχοντιά που αρμόζει στις περιοχές αυτές . Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου  δήλωσε: «Με σύστημα και προγραμματισμό αλλάζουμε την εικόνα και καθιστούμε τον Δήμο Παρανεστίου ένα Καθαρό, Όμορφο και Νοικοκυρεμένο Δήμο».

Πρόσκληση για την 7η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 8/4/2021
Αριθ. Πρωτ.: 2065
Αριθ. Συνεδρίασης: 7

 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Παρανεστίου την 12η  του μηνός  Απριλίου  2021 , ημέρα   Δευτέρα  και ώρα 11:30 π.μ. σε  Τακτική  Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,   για τη συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση του 2ου πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού, για την επιλογή Αναδόχου κατασκευής του έργου : «Τοιχίο αντιστήριξης στον Οικισμό Στέρνας Δήμου Παρανεστίου»»
  2. Έγκριση του 1ου πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού, για την επιλογή Αναδόχου κατασκευής του έργου : ««ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΑΔΡΙΑΝΗΣ»
  3. Έγκριση αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT02 (16402/28-08-2020 «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων
  4. Έγκριση αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT01 (14573/24-07-2020 «Υποδομές ύδρευσης»)
  5. Έγκριση αποδοχής των όρων του προγράμματος «Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας: «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια» με τίτλο: «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος» του ΥΠΕΣ,
    β) Υποβολή της Πράξης «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ» στο πλαίσιο της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΑΤ09 (ΑΔΑ: Ψ6ΘΞ46ΜΤΛ6-1ΩΕ)
    γ) Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.)
  6. Έγκριση αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT12 (18215/29-09-2020 «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους
  7. Έγκριση αποδοχής των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών και έγκριση των προτεινόμενων δράσεων της αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση AT10 (18213/29-09-2020 «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ»)
  8. Εξειδίκευση πιστώσεων κωδικών αριθμών του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021.
  9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του υποέργου 6: «Προμήθεια εξοπλισμού – ομάδα 5 «Ηλεκτρικές συσκευές» του έργου: «Δημιουργία υποδομών φιλοξενίας ειδικών ομάδων στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον οικισμό ΔΕΗ Μεσοχωρίου»
  10. Ορισμός δικηγόρου για γνωμοδότηση περί νομιμότητας εκμίσθωσης σε ιδιώτη, σχολικής μονάδας που έχει παύσει την λειτουργία της .

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, τα τακτικά μέλη θα πρέπει να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον γραμματέα της επιτροπής ώστε να ειδοποιηθούν οι αναπληρωτές τους.

Ο Πρόεδρος

Καγιάογλου Αναστάσιος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνησης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Παρανέστι

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 7/4/2021

«Λίφτινγκ» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παρανέστι.

Αλλαγμένη προς το καλύτερο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημαρχείου στο Παρανέστι. Μετά από εργασίες διαμόρφωσης και «μίνι» ανακαίνισης, μεγάλωσε η αίθουσα και ο χώρος είναι πιο λειτουργικός. Αποτελεί πλέον μια αυτόνομη δομή στο κτήριο του Δημαρχείου με την τοποθέτηση νέου τοιχίου και πόρτας. Η μεγάλη «έξυπνη» τηλεόραση δεσπόζει στην κεφαλή του Δημοτικού Συμβουλίου και μπορεί να χρησιμοποιείται για παρουσίαση θεμάτων . Η αίθουσα έχει εσωτερική κεραία WiFi για τις ανάγκες των συμβουλίων. Κυριαρχεί πλέον ο φωτισμός και οι μεγάλες επιφάνειες. Στους τοίχους αναρτώνται καλαίσθητες εικόνες από την περιοχή μας. Στο χώρο των επισκεπτών υπάρχει γραφείο που διατίθεται για δημοσιογραφικό έργο. Συνεχίζει ο Δήμος την δυναμική του παρουσία και υλοποιεί καινοτόμες προτάσεις. Το αποτέλεσμα είναι εμφανέστατα καλύτερο, σ΄ ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

1

 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Τουαλέτες ΑμεΑ στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 5/4/2021

Ολοκληρώθηκαν μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ οι τουαλέτες ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες Αδριανής, Νικηφόρου και Παρανεστίου και πλέον όλα τα σχολεία μας διαθέτουν ράμπες και σύγχρονες τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Δημοτική μας Αρχή με γρήγορα αντανακλαστικά κατάφερε να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και να υλοποιήσει άμεσα την κατασκευή των τουαλετών ΑμεΑ στα σχολεία. Ο Δήμος μας καθημερινά επιδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού ώστε όλοι οι συνδημότες μας να έχουν ίση πρόσβαση στα δημόσια αγαθά.  Δημιουργούνται πλέον σύγχρονες υποδομές εφάμιλλες των αστικών Δήμων  και  παρέχονται ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες σε όλη την  μαθητική κοινότητα.

1

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr
Διαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η
πανδημία.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υποδοχή υπαλλήλων στο Δήμο Παρανεστίου

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
Παρανέστι, 1/4/2021

Μεγάλωσε η οικογένεια του Δήμου Παρανεστίου.

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος μας, για πρώτη φορά συμμετείχε στο πρόγραμμα κινητικότητας των υπαλλήλων του Δημοσίου το 2020 και σήμερα υποδέχθηκε  τους νέους υπαλλήλους μας. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παρανεστίου ανέφερε : « Σήμερα η οικογένεια του Δήμου μας μεγάλωσε. Υποδεχθήκαμε τους έξι (6) νέους υπαλλήλους μας και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία με υγεία πάνω από όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που την προσθήκη και την συμβολή πλέον των νέων υπαλλήλων , ο Δήμος ενισχύεται ακόμη περισσότερο σε τομείς υποστελεχωμένους και μαζί τους θα συνεχίσει την πορεία του,  δημιουργώντας  στον Τόπο συνθήκες αντάξιο των προσδοκιών μας».

1