Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης»

Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης»Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης» της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου διοργανώνει τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη:

¦ Στις 25 Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη θα γίνει εσπερινός με αρτοκλασία, μετά θα διανεμηθεί στους παρευρισκομένους για φιλοξενία το παραδοσιακό κουρμπάνι

¦ Στις 26 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη θα ακολουθήσει η Θεία Λειτουργία

¦ Στις 27 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νικηφόρου θα βραβεύσει τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου του Νικηφόρου, καθώς και τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο

Το τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εργασίες με θέμα:

«Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Παρανεστίου την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Παρανεστίου Δράμας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


10:00 – 10:30 Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:30 – 11:00 «Το προφίλ των γυναικών (αγροτισσών) επιχειρηματιών και των επιχειρήσεών τους - η περίπτωση των γυναικείων συνεταιρισμών», Όλγα Ιακωβίδου, Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας

11:00 – 11:30 «Leader – ΟΠΑΑΧ: Εργαλεία ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο»,Μανόλης Χατζόπουλος, Δ/ντής Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε.

11:30 – 12:00 «Αδειοδότηση γυναικείων επιχειρήσεων Ν.3325/2005 και συμβολή των γυναικείων επιχειρήσεων στην πράσινη ανάπτυξη», Ροζέτα Σίτου, Χημικός Μηχανικός Δ/νσης Αν/ξης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

12:00 – 12:30 «Γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί», Χριστίνα Σταυροπούλου, Γεωργοοικονομολόγος στο Τμήμα Συν/κής Εκπ/σης ΠΑΣΕΓΕΣ

12:30 – 13:00 Τοποθετήσεις συνέδρων – Συζήτηση

 

Πληροφορίες: 
Δ. Κυπριτσή, Τηλέφωνο: 25213 51239
Γραφείο 239 Περιφερειακή Ενότητα Δράμας (πρώην Διοικητήριο)

Πρόγραμμα εορτασμού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 

Παρανέστι Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

7:00 μμ: Μέγας Εσπερινός στον Ιερο Ναό Αγίων Κωνσταντίνου Ελένης στο Παρανέστι

7:45 μμ: Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας δια των κεντρικών οδών του Παρανεστίου.

 

Παρανέστι Σάββατο 21 Μαΐου 2011

8:45 πμ: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. κ. ΠΑΥΛΟΥ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφερθούν εδέσματα στην αίθουσα δεξιώσεων της Εκκλησίας.

5:00 μμ: Ο Δήμος Παρανεστίου σε συνεργασία με τον Γ.Α.Σ. Ηρακλή Παρανεστίου διοργανώνουν ποδοσφαιρικό φιλικό αγώνα μεταξύ Γ.Α.Σ. Ηρακλή Παρανεστίου και Παλαίμαχους Ηρακλή Παρανεστίου στο γήπεδο Μεσοχωρίου.

6:30 μμ: Ο Δήμος Παρανεστίου σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, διοργανώνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο χώρο στάθμευσης του Ο.Σ.Ε. Παρανεστίου.

 

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις

Πρόσκληση για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσίας σας τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της  Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που θα γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στον Δήμο Παρανεστίου.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

Τοπική Κοινότητα Παρανεστίου


07.30 π.μ.  Θεία Λειτουργία

10:30 π.μ. Ομιλία για την Γενοκτονία των Ποντίων

11:00 π.μ.  Επιμνημόσυνη Δέηση

Κατάθεση Στεφάνων για τα θύματα Γενοκτονίας κατά τα έτη 1916 – 1923

 

Τοπική Κοινότητα Ψηλής Ράχης


11:00 π.μ. Ανοικτή εκδήλωση στην Τοπ. Κοιν. Ψηλής Ράχης με θέμα: Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου - Νικόλαος Καγιάογλου

Ο Πρόεδρος Τοπ.Κοιν. Παρανεστίου - Λάζαρος  Βασιλειάδης

Ο Πρόεδρος Τοπ. Κοιν. Ψηλής Ράχης - Σωκράτης Παρχαρίδης

Ψήφισμα του Δ.Σ. Παρανεστίου για την πυρηνική ενέργεια

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ιαπωνία με τον ισχυρό σεισμό, το φονικό τσουνάμι που ακολούθησε και τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε ορισμένους αντιδραστήρες του σταθμού Φουκοσίμα ήρθαν να επιβεβαιώσουν πόσο αναγκαία και επείγουσα είναι η αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής. Η σημασία του ζητήματος ενισχύεται από το γεγονός ότι πυρηνικός σταθμός λειτουργεί στην γειτονική Βουλγαρία, στο Κοζλοντούι, ενώ η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού. Δεν αρκεί λοιπόν να μην υπάρχουν πυρηνικοί σταθμοί ενέργειας στην χώρα μας, γιατί το ίδιο επικίνδυνη είναι η ύπαρξη τους στις ιδιαίτερα σεισμογενείς γειτονικές χώρες και οποιοδήποτε πυρηνικό ατύχημα θα έχει εφιαλτικά αποτελέσματα.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Παρανεστίου για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου

Με το παρόν Ψήφισμα ως Δημοτικό Συμβούλιο σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τον  υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Παρανεστίου (έδρα του ορεινού Δήμου) από 6θέσιο σε 4θέσιο.

Ο νέος Δήμος Παρανεστίου αποτελείται από πολλά μικρά ορεινά χωριά-οικισμούς, αρκετά εκ των οποίων είναι απομακρυσμένα από τα μεγαλύτερα κεφαλοχώρια του και κατά τους χειμερινούς μήνες, η μετακίνηση των κατοίκων καθίσταται προβληματική λόγω των καιρικών συνθηκών.

 

Στην έδρα του Δήμου όπου στεγάζεται το Δημοτικό σχολείο Παρανεστίου  φοιτούν (38) παιδιά από τις τοπικές κοινότητες Παρανεστίου ,Θόλου και Σίλης και κάνουμε αγώνα ως νέα δημοτική αρχή να κρατήσουμε τα παιδιά και τους γονείς τους στο τόπο τους προσφέροντας την μόρφωση που έχουν και τα παιδιά των μεγαλουπόλεων (κάθε τάξη και δάσκαλος-γυμναστής, καθηγητής ξένων γλωσσών).

 

Με την απόφασή σας για τον υποβιβασμό του σχολείου Παρανεστίου φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερα αρνητικές κοινωνικές συνέπειες, με ενδεχόμενη ερήμωση περιοχών, με οικονομικό μαρασμό και με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε μια τόσο ευαίσθητη ορεινή περιοχή και ταυτόχρονα, θα φέρει στο φως προβλήματα, όπως τη σχολική διαρροή, την κοινωνική ανισότητα στην παροχή εκπαίδευσης των μαθητών, καθώς οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες θα πληγούν περισσότερο και το μόνο σίγουρο είναι πως δημιουργεί αντικίνητρα σε ένα δήμο με τεράστια έκταση όπως ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ για να ζήσει κανείς.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Παρανεστίου για κατάργηση - συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς

Αποφασίζει ομόφωνα να εκφράσει την διαμαρτυρία στην επιχειρούμενη κατάργηση –συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και παραβλέπει τις γεωμορφολογικές και πληθυσμιακές  ιδιαιτερότητες της ορεινής μας περιοχής. Ειδικότερα:

 

  1. Ο χαρακτηρισμός του Δ. Παρανεστίου ως ορεινού, συνιστά αποτρεπτικό λόγο για παρόμοιες ενέργειες.
  2. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις από τα σχολεία υποδοχής , είναι μεγάλες (αμφίδρομη διαδρομή περίπου 40 χ.λ.μ.). Επιπρόσθετα, η ποιότητα των δρόμων, οι κακές καιρικές συνθήκες την χειμερινή περίοδο, η ανάγκη μεταφοράς μικρών παιδιών (Νηπιαγωγείο – Δημοτικού) από πολλά διασκορπισμένα Τοπικά Διαμερίσματα , θα επιφέρουν ως αποτέλεσμα, την σωματική εξάντληση των παιδιών και ιδιαίτερα την αύξηση της επικινδυνότητας της σωματικής τους ακεραιότητας, τόσο κατά την μεταφορά, όσο και κατά την παραμονή τους εκτός των χώρων των σχολικών μονάδων.
  3. Τέλος, ένας επιπρόσθετος λόγος που συνηγορεί στην συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς, είναι η επικείμενη ανέγερση εργατικών κατοικιών στο Τ.Δ. Πλατανιάς, οι οποίες θα κατοικηθούν στην πλειοψηφία τους από νεαρά ζευγάρια.

11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών στη γη του Πελίτι

11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών
Στη γη του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου
Σάββατο 30 Απριλίου 2011

 

Γιορτή ΠελίτιΟργάνωση: Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι ~ Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου ~ Με την υποστήριξη του Δήμου Παρανεστίου

Η 11η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Ποικιλιών είναι η ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου του Ν. Δράμας, το Σάββατο στις 30 Απριλίου 2011 από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Οι στόχοι-όροι της γιορτής είναι:

  • Να δοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους καλλιεργητές παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, σιτηρών κ.α.
  • Να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους οι καλλιεργητές ντόπιων ποικιλιών και να ανταλλάξουν ποικιλίες, πληροφορίες και εμπειρίες.
  • Να βρουν παραδοσιακές ποικιλίες οι καλλιεργητές που δεν έχουν παραδοσιακούς σπόρους.
  • Να γίνουν όλες οι ανταλλαγές ελεύθερα, χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος.

 

 


Περισσότερα για την εκδήλωση (δικαίωμα συμμετοχής, είσοδος, πρόσβαση στο Μεσοχώρι, δηλώσεις συμμετοχής κλπ) στην ιστοσελίδα: http://www.peliti.gr

Πρόγραμμα εορτασμού εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου

25η ΜαρτίουΟ Δήμαρχος Δήμου Παρανεστίου Νομού Δράμας έχοντας υπόψη του:

Την αριθ. 46/15-3-2011 εγκύκλιο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, σχετικά με τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
Τις τοπικές συνθήκες τα ήθη και έθιμα των κατοίκων του Δήμου

καταρτίζει το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα κατά Τοπική Κοινότητα του Δήμου που περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

 

 


23ης Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη Τριήμερος Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και ιδιωτικών καταστημάτων του Δήμου και Τοπ. Κοινοτήτων από της 8ης πρωϊνής ώρας της 23 Μαρτίου 2011 μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011.

 

 


24ης Μαρτίου 2011 ημέρα Πέμπτη

 

  1. Φωταγώγηση των κτιρίων, των Δημοσίων και Δημοτικών Υπηρεσιών, των κεντρικών δρόμων και πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2011.
  2. Ομιλίες στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παρανεστίου & Νικηφόρου και κατάθεση στεφάνων στη Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων από τα σχολεία.
  3. Προσκύνημα των μαθητών και αντιπροσώπων συλλόγων στα μνημεία των Ηρώων προσερχόμενων με τη φροντίδα των καθηγητών και δασκάλων τους.

 

 


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
25ης Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή

07:30 - Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών
08:00 - Έπαρση της Σημαίας από τη Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων στο Ηρώο της Πλατείας Παρανεστίου
09:30 - Προσέλευση Επισήμων
10:00 - Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου & Ελένης
10:10 - Εκφώνηση πανηγυρικού της Ημέρας από την Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου κα Μπατή Δέσποινα
11:00 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο Ηρώο Πεσόντων, κατάθεση στεφανιών, σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών, Εθνικός Ύμνος
Ακολουθεί παρέλαση του Νηπιαγωγείου, Δημοτικό Σχολείου Γυμνασίου-Λυκείου.
Τιμώμενα πρόσωπα στην Εξέδρα:
Δήμαρχος Παρανεστίου, Ιερέας, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος, Διοικητής Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων, Διοικητής Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης,
Διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης, Διευθυντές Σχολείων, Πρόεδρος Παιδικού Σταθμού, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων.
Όσον αφορά την τήρηση της τάξεως παρακαλείται να μεριμνήσει ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου.
Μετά το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Παρανεστίου.
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου Ματεντζόγλου Συμεών.

 


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

25ης Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή
10:30 - Τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικηφόρου
11:00 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών
11:15 - Εκφώνηση του πανηγυρικού από την καθηγήτρια του Γυμνασίου-Λυκείου Νικηφόρου κ. Αφεντουλίδου Μαρία
11:30 - Απαγγελία ποιημάτων –Εθνικός ύμνος
11:35 - Παρέλαση Φιλαρμονικής Γυμνασίου-Λυκείου, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καλαϊτζόγλου Εμμανουήλ.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

24ης Μαρτίου 2011 Ημέρα Πέμπτη 
10:00 - Γιορτή από τους μαθητές του Δημοτικού στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής
11:30 - Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο από τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και απαγγελία ποιημάτων
25ης Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή
07:00 - Η φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς του χωριού παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια
09:45 - Τέλεση δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου
10:00 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών
10:15 - Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου κ. Νταγλή Χρήστο
10:20 - Απαγγελία ποιημάτων – Εθνικός ύμνος
10:30 - Παρέλαση της φιλαρμονικής, Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου
10:45 - Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας
Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Γεωργαντζιά Βασιλική.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

25ης Μαρτίου 2011 Ημέρα Παρασκευή
10:00 - Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής
10:30 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο του χωριού παρουσία του κ. Προέδρου της Τοπ. Κοινότητας και μελών

 

  1. Κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο του Δημάρχου, τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου, το Σχολείο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο
  2. Σιγή ενός λεπτού
  3. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Πλατανιάς Σιδηροπούλου Μαρία
  4. Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου
  5. Εθνικός Ύμνος
  6. Παρέλαση μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου
  7. Δεξίωση στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Πλατανιάς


Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος του Δήμου κ. Μπογατίνη Μαρία.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΤΕΛΕΑΣ
25ης Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή
10:00 - Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου
10:30 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο, σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών
10:40 - Εθνικός ύμνος
10:45 - Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗΣ
25ης Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή 
10:00 - Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου
10:30 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών
11:00 - Εθνικός ύμνος
11:10 - Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπικής Κοινότητας


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΨΗΛΗΣ ΡΑΧΗΣ 
24ης Μαρτίου 2011 Ημέρα Πέμπτη 
16:30 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στο ηρώο του χωριού παρουσία του κ. Δημάρχου και Προέδρου της Τοπ. Κοινότητας
16:35 - Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο κα τον Πρόεδρο της Τοπ. Κοινότητας -Σιγή ενός λεπτού
16:40 - Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου
16:45 - Εθνικός Ύμνος
16:50 - Δεξίωση στο Καφενείο του χωριού
25ης Μαρτίου 2011 Ημέρα Παρασκευή
10:00 - Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου
Τελετάρχη ορίζουμε τον υπάλληλο του Δήμου κ. Καλαϊτζόγλου Εμμανουήλ.


ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΥΞΑΡΙΟΥ
25ης Μαρτίου 2011 ημέρα Παρασκευή
10:00 - Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό
10:15 - Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο και σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των ενδόξων νεκρών, Εθνικός ύμνος
10:30 - Δεξίωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Τοπ. Κοινότητας
Το πρόγραμμα αυτό κοινοποιείται στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, σε όλους τους φορείς και ανακοινώνεται προς όλους τους κατοίκους από τα μεγάφωνα του Δήμου και των Τοπικών Κοινοτήτων.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Καγιάογλου Νικόλαος

[10/3/2011] Επίσκεψη Δημάρχου στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας

Επίσκεψη Δημάρχου στο Σμόλιαν της ΒουλγαρίαςΟ Δήμαρχος του Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Κουκαριώτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταύρο Σαχινίδη, τον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Εργασία συν» κ. Σπύρο Λάτσα επισκέφτηκαν την πόλη Σμόλιαν στη Βουλγαρία την Πεμπτη 10 Μαρτίου 2011 για μία πρώτη επαφή με τη Δήμαρχο του Σμόλιαν κα. Ντόρα Ιάνκοβα.

Σε φιλική ατμόσφαιρα έγινε το προγραμματισμένο πλάνο για ευσυνείδητη συμμετοχή στην σχεδίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, ο δρόμος Άρντα – Παρανέστι, Οργάνωση για αγώνες Μαραθωνίου, Αθλητισμού, Πολιτιστικές και Επιχειρηματικές Συνδέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Η Δήμαρχος του Σμόλιαν χαιρέτησε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και τους συναδέλφους του και τους μίλησε για τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία δουλεύει αυτόν τον καιρό η Δημοτική Διοίκηση.

Η Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Σμόλιαν είναι πάντα ανοικτός για εποικοδομητικές προτάσεις συνεργασίας.

(μετάφραση από www.rodopinews.com)