[27/5/2011] Συνέχιση λειτουργίαs του Καταστήματος ΑΤΕ Νικηφόρου Δράμας

Προς 
τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος
κ. Θεόδωρο Πανταλάκη,
Πανεπιστημίου 23, 10564 ΑΘΗΝΑ

ΣΧΕΤ: Έγγραφό σας Α.Π. 34/31.03.2011 του Γραφείου Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοίκησης της ΑΤΕ

Κύριε Διοικητά,

Με το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Προϊσταμένου της Δ/νσης Διοίκησης της ΑΤΕ, μας διαβεβαιώνεται ότι το Κατάστημα Νικηφόρου θα συνεχίσει την λειτουργία του και την εξυπηρέτηση των πελατών του, και νοιώσαμε όλοι μας ευχαριστημένοι και εφησυχασμένοι με την διαβεβαίωση αυτή.
Λόγω όμως του έκτακτου συμβάντος της έκρηξης λόγω απόπειρας διάρρηξης στο Κατάστημα Νικηφόρου, ό κόσμος άρχισε πάλι να ανησυχεί. Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών δεν προχωρούν και όλοι οι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Παρανεστίου έχουν αρχίσει να αγανακτούν. 
Αγρότες, συνταξιούχοι και κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν. Απειλούν σε περίπτωση που κλείσει το Κατάστημα Νικηφόρου να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις τους από την ΑΤΕ και να απευθυνθούν σε άλλη ιδιωτική τράπεζα.
Βέβαια και ο Δήμος μας, όπως και οι υπάλληλοι του Δήμου, εξυπηρετούνται από το Κατάστημα Νικηφόρου και είναι σημαντικό για την καλύτερη λειτουργία του να συνεχίσει η εξυπηρέτησή του από το Κατάστημα Νικηφόρου.
Οι κάτοικοι του Δήμου μας πιστεύουν, λόγω ότι ανήκουν σε έναν ακριτικό και ορεινό Δήμο που με την έκτασή του καλύπτει το 1/3 ολόκληρου του νομού, πως δικαιούνται τουλάχιστον να εξυπηρετούνται από κάποιες υπηρεσίες απαραίτητες για τις καθημερινές τους συναλλαγές στον τόπο τους και να μην αναγκάζονται να μεταβαίνουν κάθε φορά στην πόλη της Δράμας.
Παρακαλούμε να μας καταθέσετε σύντομα γραπτώς τις απόψεις σας για να μπορέσουμε να καθησυχάσουμε και πάλι τον κόσμο, που τον προβληματίζει ιδιαίτερα η κατάσταση αυτή.

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Καγιάογλου

[27/5/2011] Συνεδρίαση Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου

Την Παρασκευή 27  Μαΐου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παρανεστίου με Πρόεδρο τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαο. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα παρακάτω μέλη:

 

  • Λαζαρίδης Νικόλαος , Αντιδήμαρχος Δη. Ενότ. Νικηφόρου Δήμου Παρανεστίου και Παρλόγλου Μιχαήλ, Αντιδήμαρχος Δη. Ενότ. Παρανεστίου Δήμου Παρανεστίου
  • Εφραιμίδης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παρανεστίου
  • Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος  Υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσία Δήμου Παρανεστίου
  • Ανανιάδης Ηλίας, Ανθυπαστυνόμος του Α.Τ. Παρανεστίου
  • Πασχαλίδης Πασχάλης, Ανθυπαστυνόμος του Α.Τ. Δοξάτου
  • Μυστρίδης Ελευθέριος, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
  • Βατίτσης Συμεών, Υποπυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας
  • Κωνσταντινίδου Ελισάβετ, ΠΕ Δασολόγος του Δασαρχείου Δράμας
  • Φιλιππίδης Νικόλαος από το Κ.Υ. Παρανεστίου
  • Φυλακτάκης Φυλακτός, Λ/γός (ΠΒ) της 165 ΜΠΕΠ

 

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα ενόψει της θερινής περιόδου, επιβεβαιώθηκε από τις εμπλεκόμενες αρμόδιες υπηρεσίες η ετοιμότητα τους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και λήφθηκαν οι απαραίτητες αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Καγιάογλου

[19/4/2011] Παραχώρηση δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου

Προκειμένου να παραχωρηθεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης στην κενωθείσα θέση περιπτέρου της Σεραΐδου Παρασκευής του Σάββα, στη Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου του Δήμου Παρανεστίου, καλούμε τους ανάπηρους Πολέμου, ανάπηρους Εθνικής Αντίστασης, στρατιωτικούς αναπήρους Ειρηνικής περιόδου (Ν.1370/1944), τους ανάπηρους αγωνιστές Αντιδικτατορικού αγώνα (Ν.1543/1985), τους ανάπηρους αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού (1863/1989), τους ανάπηρους πολέμου Άμαχου Πληθυσμού (Ν.812/1943), τους ανάπηρους Άμαχου Πληθυσμού (Ν. 1863/1989), καθώς και τα θύματα των παραπάνω κατηγοριών εφόσον λαμβάνουν πολεμική ή στρατιωτική σύνταξη και ενδιαφέρονται σχετικά, ναυποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Γραφείο Αδειών του Δήμου Παρανεστίου, στο κατάστημα της Δημοτική Ενότητα Παρανεστίου το αργότερο μέχρι 20 Μαΐου 2011.

[31/3/2011] Επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Επιστολή του Δημάρχου στο καίριο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία αυτόν τον καιρό τον ορεινό ακριτικό Δήμο Παρανεστίου

Με βάση την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αυτόν τον καιρό, ο Δήμαρχος του Παρανεστίου κ.Νικόλαος Καγιαόγλου έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, την παρακάτω σχετική επιστολή:

Κύριε Υπουργέ με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις του υπουργείου σας για το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Δήμου μας. Ένα κέντρο το οποίο λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2005 με μεγάλη επιτυχία στο οποίο και ο δήμος μας συμμετείχε ενεργά για την ίδρυση και λειτουργία του προσφέροντας βοήθεια σε ό,τι του ζητήθηκε. Καθ΄όλη την διάρκεια λειτουργίας του προσέφερε, πέρα από τον κύριο λόγο ύπαρξης του, το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του ακριτικού μας Δήμου και στην τοπική οικονομία. Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, για το κλείσιμο του κέντρου, αυτό θα έχει επιπλέον σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής σε μια περίοδο κρίσης.

Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου προκειμένου να μην επέλθει μαρασμός στον ακριτικό μας Δήμο.

Ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλες υποβαθμίσεις, εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. Ελπίζουμε στην κατανόηση σας και στην ικανοποίηση του αιτήματος μας.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου

Νικόλαος Καγιάογλου

[27/3/2011] Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και τιμή έγινε ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821 στον Δήμο Παρανεστίου. Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου. Το επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν στην έδρα του Δήμου Παρανεστίου.

Μετά την Θεία Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους: Δήμαρχο κ. Νικόλαο Καγιάογλου, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας του Δήμου, εκπροσώπους σχολείων, από τον εκπρόσωπο πολιτιστικών φορέων, από τους εκπρόσωπους Εθνικής Αντίστασης και από τον εκπρόσωπο συλλόγου Κομμάντο 74.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στη ΛΑΦ Παρανεστίου παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου.

[21/3/2011] Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του VFT

Οι αγώνες του VFT

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημοτικού Καταστήματος Παρανεστίου, η τρίτη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής της 5ης Διοργάνωσης Αγώνων Βουνού Παρανεστίου (Virgin Forest Trail).

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  • Ενημέρωση από το Δήμαρχο Παρανεστίου και Πρόεδρο της Ο.Ε. του VFT για την συνάντηση που είχε ο ίδιος με την Δήμαρχο του Δήμου Smolyan, κα Dora Yankova σχετικά με την συνδιοργάνωση με τον Δήμο Smolyan του VFT 2012.
  • Παρουσιάστηκε η νέα διαδρομή του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι, ο οποίος πλέον θα έχει μήκος 35 χιλιομέτρων και θα περνάει μέσα από τον οικισμό της Πρασινάδας.
  • Αποφασίστηκε η αλλαγή του τρόπου σήμανσης δηλ. αντί τον πλαστικών πινακιδίων θα μπει προσωρινή σήμανση τύπου ερυθρόλευκης ταινίας, η οποία θα περισυλλέγεται στο πέρας της κάθε διοργάνωσης για την αποφυγή περιβαλλοντικής μόλυνσης.
  • Αποφασίστηκε ότι οι εγγραφές των αθλητών θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου 2011.
  • Έγινε συζήτηση για τη διεξαγωγή ενός νέου αγώνα με την επωνυμία Special VFT, ο οποίος θα απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες .
  • Αποφασίστηκε η 1η συνάντηση φορέων και εθελοντικών οργανώσεων να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρα 18.00μμ στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Νομαρχίας Δράμας.
  • Καθορίστηκε η Επιτροπή Αγώνων, η οποία αποτελείται από τους : Νικόλαο Καγιάογλου, Δήμαρχο Παρανεστίου και Πρόεδρο Ο.Ε. του VFT 2011, Στυλιανό Μελισσινό, υπεύθυνο Ασφαλείας Αγώνων VFT 2011 και Μιχαήλ Παπαδόπουλο, Τεχνικό Διευθυντή Αγώνων VFT 2011.
  • Η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώθηκε για την πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Ελληνικό Σύλλογο Προσανατολισμού, για τη δημιουργία χάρτη προσανατολισμού, την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων και την προστασία των δασών (Orienteering).
  • Προτάθηκε η έναρξη επαφών με τον ΟΣΕ για τη δημιουργία ενός βαγονιού με το λογότυπο του VFT, το οποίο θα μπορεί εφόσον είναι δυνατόν να μεταφέρει στο Παρανέστι τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στην φετινή διοργάνωση του Virgin Forest Trail.

 


Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αγώνων: http://paranestivft.com

[17/2/2011] Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Στις 17/02/2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στην έδρα του Δήμου στο Παρανέστι με θέμα τη φημολογούμενη συγχώνευση των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε να γίνει περαιτέρω ενημέρωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων.

Επίσης στάλθηκε σχετική επιστολή στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Άρη Γιαννακίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Ξανθόπουλο, καθώς και στις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

[16/2/2011] Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του ΤΕΙ Δασοπονίας Δράμας για το δίκτυο RURENER

Συνάντηση με RURENER

Την Τετάρτη 16/02/2011 και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Νικόλαου, υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Παρανεστίου και εκπροσώπων του ΤΕΙ Δασοπονίας Δράμας, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση ενεργειών μέσω του δικτύου RURENER.

Στο δίκτυο RURENER συμμετέχουν αγροτικοί Δήμοι που αναζητούν την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ή με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στο πιλοτικό δίκτυο συμμετέχουν 19 δήμοι της Ευρωπαϊκής ένωσης από 12 χώρες.

Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τους Δήμους Παρανεστίου (μέσω της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου) και Κερατέας.

Στη συνάντηση προγραμματίστηκε η διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων στον Δήμο Παρανεστίου με θέματα καθημερινές πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, χρηματοδοτικά προγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε τοπικό επίπεδο για θέματα ενέργειας και εκδηλώσεις βράβευσης για καλές πρακτικές που έχουν ήδη εφαρμοσθεί.


Περισσότερα για το δίκτυο RURENER στο ιστολόγιο για την ενεργειακή Ουδετερότητα:

[9/2/2011] Σύσκεψη για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης της Οροσειράς Ροδόπης

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ.Καγιάογλου Νικόλαος συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα "Ανδρέα Παπανδρέου" στο Διοικητήριο της Δράμας με σκοπό την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων που συμμετέχουν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης της Οροσειράς Ροδόπης.

Επισήμανε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παρανεστίου ασχολείται συστηματικά με την ωριμότητα των έργων, τα οποία θα προωθηθούν για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό.

Έργα που θα αναδείξουν το φυσικό κάλλος της περιοχής μας θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία, θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

[4/2/2011] 1η συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής του 5ου Υπερμαραθωνίου Βουνού

5η διοργάνωση VFT 2011

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για την διεξαγωγή του 5ου Υπερμαραθώνιου Βουνού (Virgin Forest Trail) που θα διεξαχθεί 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 στο Παρανέστι Δράμας.

Παρόντες στη πρώτη αυτή σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Νίκου Καγιάογλου, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκαριώτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ελένη Κατικαρίδου και Σταύρος Σαχινίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Nικηφόρου κ. Γιάννης Βραδέλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν με ουσιαστικές προτάσεις, καταθέτοντας την εμπειρία τους για την νέα αυτή προσπάθεια η κ. Εύη Τζίμου, ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο κ. Στέλιος Μελισσινός, ο κ. Ξανθόπουλος Σπύρος και ο κ. Πεταλάς Αθανάσιος, όλοι τους κατά τα προηγούμενα έτη συμμετέχοντες στις προηγούμενες διοργανώσεις.

Αποφασίστηκε η επιτροπή που συγκροτήθηκε να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανανεώθηκε το ραντεβού για την προσεχή εβδομάδα με την κατάθεση νέων προτάσεων, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερος ο 5ος Υπερμαραθώνιος Βουνού, συνολικού μήκους 110 χιλιομέτρων.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νίκος Καγιάογλου τόνισε πως «η διοργάνωση του 5ου Υπερμαραθωνίου στο Παρανέστι θα είναι πολύ καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά». «Είμαι σίγουρος» υπογράμμισε ο Δήμαρχος «πως η εμπειρία των συνεργατών μου, δεν θα αφήσει περιθώρια σε κανέναν να πει το παραμικρό και είμαι απόλυτα βέβαιος πως ο νέος μας Δήμος θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο αυτή την διοργάνωση, επεκτείνοντας την και στην Δημοτική Ενότητα Νικηφόρου. Είναι μια εκδήλωση που φέρνει κόσμο στο Δήμο μας, τον κάνει γνωστό στο εξωτερικό και πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Εύχομαι σε όλους τους συντελεστές αυτής της πραγματικά εθελοντικής προσπάθειας καλή μας επιτυχία».