Συνεχίζεται και επεκτείνεται ο επιτυχημένος θεσμός των Κοινωνικών Λαχανόκηπων από την Π.Ε. Δράμας

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά λειτουργίας των κοινωνικών λαχανόκηπων και τη μεγάλη ανταπόκριση των δραμινών, ανακοινώνει τη συνέχιση και επέκταση του θεσμού, προχωρώντας στην ίδρυση 216 νέων λαχανόκηπων στο αγροτεμάχιο του αγροκτήματος Ινστιτούτου Καπνού, όπου ήδη λειτουργούν από την προηγούμενη χρονιά 218 λαχανόκηποι.

Συνολικά δηλαδή φέτος θα τεθούν για καλλιέργεια στους κατοίκους της Δράμας 434 λαχανόκηποι των 50 τετραγωνικών μέτρων έκαστος.

Οι κοινωνικοί λαχανόκηποι θα παραχωρηθούν στους ενδιαφερόμενους με κοινωνικά κριτήρια, δίνοντας προτεραιότητα στις ειδικές ομάδες πολιτών (άνεργοι, άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, συνταξιούχοι κλπ), ενώ για τις εναπομείνασες θέσεις θα διεξαχθεί κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι υπόλοιποι δικαιούχοι.

Για το λόγο αυτό καλούνται όσοι διαθέτουν ήδη λαχανόκηπο και επιθυμούν να τον διατηρήσουν, αλλά και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο θεσμό για πρώτη φορά, να το δηλώσουν από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου και έως το τέλος του μήνα στο γραφείο 304 της Π.Ε. Δράμας, ώρες 9:00 έως 13:00, υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις παρέχονται στον τηλεφωνικό αριθμό 2521351304.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διατηρεί και επεκτείνει έναν κοινωνικό θεσμό δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν και καλύπτουν τις προϋποθέσεις να παράγουν, χωρίς κόστος, λαχανικά υψηλής ποιότητας για δική τους κατανάλωση. Ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση και διαφυγή από το άγχος της δύσκολης καθημερινότητας.»

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.98001/30-11-2012 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθορίστηκε ο ανώτατος αριθμός αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, τύπου Β’ που αφορούν το έτος 2013 ως εξής:

A) Ανώτατος αριθμός αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου τύπου Β’ τρείς (3) θέσεις.

B) Ανώτατος αριθμός αδειών Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου τύπου Β’ τρείς (3) θέσεις.

Προκειμένου ο Δήμος Παρανεστίου, να προχωρήσει στην χορήγηση των ανωτέρω αδειών για το έτος 2013, καθώς και στην ανανέωση των ήδη υπάρχοντων αδειών τύπου Α’ και τύπου Β’. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στον Δήμο έως την 31/01/2013, υποβάλλοντας αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι κάτοικοι της περιφέρειας του Δήμου Παρανεστίου.

Πληροφορίες: τηλ. επικοινωνίας 2524350139, 2524350101.

Κρήσσες Ρεθύμνου - Αμαζόνες Δράμας 1-4

 

drama ws-Γυναικείο ποδόσφαιρο Δράμας

Μια θριαμβευτική νίκη πέτυχαν οι Αμαζόνες Δράμας απέναντι στις Κρήσσες Ρεθύμνου με σκορ 4-1 υπέρ της δραμινής ομάδας. Τον καλύτερο τους εαυτό έδειξαν τα κορίτσια των Αμαζόνων σημειώνοντας 1 γκολ στο 1ο ημίχρονο του αγώνα, και 3 γκόλ στο 2ο. Τα γκολ σημείωσαν η Χατζηνίκου στο 1ο ημίχρονο, 2 γκολ η Birtoui και το τελευταίο η Μίτκου.

Η σύνθεση της ομάδας ήταν η εξής: Oprea, Μοχοπούλου (56’ Συμεωνίδου), Birtoui, Χατζηνίκου (85 λ.τ Καστίδου), Κεραμυδά, Μίτκου, Κοτσάκη, Φωτιάδου, Παπαδοπούλου Κ, Παπαδοπούλου Αν (69’ Κατερίνη), Παπαδοπούλου Δ.

Ευχόμαστε πολύ καλή επιτυχία στα κορίτσια για όλους τους επόμενους αγώνες τους!!!

Αμαζόνες Δράμας - Εργοτέλης 3-0

Γυναικείο ποδόσφαιρο Δράμας

Διεξήχθη χθες, Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην έδρα των Αμαζόνων, στο γήπεδο της Αδριανής, ο αγώνας απέναντι στον Εργοτέλη.

Ο αγώνας έληξε με σκορ 3-0 παρόλο που η διαιτησία έδειξε ένα άσχημο πρόσωπο απέναντι στην δραμινή ομάδα.

Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα υπήρξαν πολλές καλές στιγμές με κορυφαίες τα γκολ που πέτυχαν η Κοτσάκη και η Μίτκου (2).

Η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση την οποία έδειξε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα μας, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Κρήτη για τον επόμενο της αγώνα.

Τεχνική βοήθεια για το Δήμο Παρανεστίου στα πλαίσια της πρόσκλησης 1.1 του Ε.Π. Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής

Ο Δήμος Παρανεστίου στα πλαίσια ένταξης της Πράξης «Τεχνική Βοήθεια για το Δήμο Παρανεστίου, Νομού Δράμας» με κωδικό MIS 374813 στο Ε.Π «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής», προτίθεται να ζητήσει Τεχνική Βοήθεια για την προετοιμασία, εφαρμογή, παρακολούθηση και επιθεώρηση συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το ΕΣΠΑ...

Δείτε το πλήρες κείμενο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Δωρεά χρηματικών ποσών για συσσίτιο

Ο Δήμος Παρανεστίου ευχαριστεί θερμά τους συνδημότες - συμπολίτες μας για την δωρεά χρηματικού ποσού για το συσσίτιο των συνανθρώπων μας που τόσο το έχουν ανάγκη.

 

  • Ελμά Μαγδαλινή - 170 ευρώ
  • Βογιατζή Γεώργιο - 40 ευρώ
  • Δημητριάδη Ιωάννη - 40 ευρώ

 

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων για το συσσίτιο που ετοιμάζουν οι γυναίκες από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" της δημοτικής ενότητας Νικηφόρου στην αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Πλατανιάς.

Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες της νέας εναλλακτικής καλλιέργειας της αγριαγκινάρας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175) σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5o χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Η Αγριαγκινάρα. Τεχνική καλλιέργειας, οικονομικά αποτελέσματα, συμβολαιακή γεωργία για παραγωγή ενέργειας

Επίσκεψη της κα Κυριάζογλου Κ. στον Δήμο Παρανεστίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου του Φορέα, κ. Κεχαγιόγλου Σταύρου, την Πέμπτη 28-02-2013, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης μεταξύ της κας Κυριάζογλου Κωνσταντίνας, στελέχους της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης του Τμήματος Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, του μέλους του ΔΣ του Φορέα κ. Ψαρούδα Σπύρου, του δημάρχου και του αντιδημάρχου Παρανεστίου, κ. Καγιάογλου Νικόλαου και κ. Παρλόγλου Μιχάλη, αντίστοιχα, καθώς και στελεχών του Φορέα.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τροποποίηση του Τεχνικού Δελτίου του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Για τους λάτρεις της ερασιτεχνικής αστρονομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΠΗΓΑΣΟΣ"

moon

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «ο Πήγασος» σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση Λόγου και Μουσικής με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γραμματικάκη Γεώργιο.


Παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο του Γυμνασίου:

  • Στις 5 το απόγευμα η έναρξη λειτουργίας του υπαίθριου Διαδραστικού Μουσείου Φυσικής (επίσημα εγκαίνια στις 19:00)
  • Προβολές αστρονομικού περιεχομένου για τους μικρούς μας φίλους (17:00 - 19:30) από το κινητό Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου
Καγιάογλου Νικόλαος

Σύλλογος Ερασιτεχνικής
Αστρονομίας «Πήγασος»

 

Εκδήλωση για εναλλακτικές καλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚαλλιέργειεςΟ Δήμος Παρανεστίου και το Δημοτικό Διαμέρισμα Νικηφόρου σε συνεργασία με τον γεωπόνο – ερευνητή κ. Κωνσταντινίδη Παντελή σας προσκαλούν στην άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νικηφόρου το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει είναι το εξής:

  • 11:00 – 11:30 Προσέλευση Συμμετεχόντων
  • 11:30 – 11:45 Χαιρετισμοί
  • 11:45 – 13:00 Ομιλία Κωνσταντινίδη Παντελή
  • 13:00 – 14:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση

Οι εναλλακτικές καλλιέργειες που ευδοκιμούν στον τόπο μας αναφέρονται στα ΝΕΑ είδη Φυτών, τα οποία είναι: ΑΡΩΝΙΑ – ΜΥΡΤΙΛΛΑ – ΚΡΑΝΑ – ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ – ΓΚΟΤΣΙ ΜΠΕΡΙ – ΠΑΥΛΟΝΑ – ΙΠΠΟΦΑΕΣ – ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ – ΣΜΕΟΥΡΑ – ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ – ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ – ΣΤΕΒΙΑ.

Την ημερίδα την διοργανώνει το γραφείο Δημάρχου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου κ. Βραδέλη Ιωάννη.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.