Με συνέπεια και προγραμματισμό στα μεγάλα έργα προχωρά ο Δήμος Παρανεστίου…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥΠραγματοποιήθηκε και δρομολογήθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός του Δήμου Παρανεστίου για το 2013, παράλληλα δε έγινε αποδοχή εντάξεων και χρηματοδοτήσεων σε έργα που αφορούν το ΕΣΠΑ, κατά την προχτεσινή (18/1/2013), συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Καγιάογλου Νικόλαος είναι φανερά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Παρόλο τις τόσο δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, με την αμέριστη συμπαράσταση – συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Π.Ε. Δράμας και με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει ο Δήμος μας, καταφέρνει να εντάσσει μεγάλα έργα πνοής, ποιότητας και ανάπτυξης, προσδοκώντας στην γρήγορη υλοποίηση τους, ενώ ταυτόχρονα κάνει κινήσεις για μία σειρά από πολύ μεγάλα έργα, που 'θα είναι έργα για μία ζωή'».

Κατά την συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 18 Ιανουαρίου 2013 στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου, όπου και συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε:

  • Την κατά έγκριση πλειοψηφία του σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τον Δήμο.
  • Την ομόφωνη αποδοχή ένταξης και χρηματοδότησης της πράξης: «ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Π.Ε. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ» Προϋπολογισμού 305.618,81 και 258.722,53 ευρώ αντίστοιχα.
  • Την ομόφωνη αποδοχή ένταξης και αποδοχή χρηματοδότησης της πράξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΟΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ» του άξονα προτεραιότητας 09 του Ε.Π. της ΠΑΜ-Θ «Μακεδονία – Θράκη» προϋπολογισμού 1.852.000 ευρώ.
  • Την ομόφωνη αποδοχή ένταξης και αποδοχή χρηματοδότησης της πράξης «ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ» του άξονα προτεραιότητας 09 του Ε.Π. της ΠΑΜ-Θ «Μακεδονία – Θράκη» προϋπολογισμού 835.170,00 ευρώ.

Η καλλιέργεια της σόγιας. Οικονομικά αποτελέσματα-προοπτικές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας της σόγιας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Η καλλιέργεια της σόγιας. Οικονομικά αποτελέσματα-προοπτικές, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Η καλλιέργεια της σόγιας. Οικονομικά αποτελέσματα-προοπτικές.

Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) στη Γεωργία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες των Ενεργών Μικροοργανισμών στη γεωργία, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) στη Γεωργία, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Εφαρμογές των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) στη Γεωργία

Νέες δενδροκομικές καλλιέργειες (κρανιά, αρώνια, λύκιο, ιπποφαές, κ.α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Νέες δενδροκομικές καλλιέργειες (κρανιά, αρώνια, λύκιο, ιπποφαές, κ.α.), θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Νέες δενδροκομικές καλλιέργειες (κρανιά, αρώνια, λύκιο, ιπποφαές, κ.α.)

Οργάνωση και διαχείριση μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα πρόγραμμα κατάρτισης που απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τη σαλιγκαροτροφία, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175) Δράμας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας, με θέμα: «Οργάνωση και διαχείριση μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών».

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2012. Τα μαθήματα θα διεξάγονται από τις 08.00΄ π.μ. έως τις 14.00΄ μ.μ., ενώ θα διοργανωθούν και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μονάδες εκτατικής (ανοικτής) και εντατικής (κλειστής) εκτροφής σαλιγκαριών.

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Οργάνωση και διαχείριση μονάδας εκτροφής σαλιγκαριών

Σύγχρονες τάσεις στη δενδροκομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στο Ν. Δράμας, θα διεξαχθεί  την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις  10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Σύγχρονες τάσεις στη δενδροκομία

Αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου Γλυφάδα - Drama WS Αμαζόνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Γλυφάδας ο αγώνας μεταξύ ‘’ΓΛΥΦΑΔΑΣ-DRAMA W.S’’ με τελικό αποτέλεσμα 0-0, γεγονός θετικό για την Δραμινή ομάδα η οποία διατηρεί την 3η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα με 17 βαθμούς κάτω από τον ΠΑΟΚ και την Καρδίτσα.

Ομολογουμένως το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, με την ομάδα της Δράμας να διακρίνεται από απόλυτη ομοιογένεια, ομαδικό κλίμα και την τερματοφύλακα της Oprea Roxana να βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση. Ευκαιρίες υπήρξαν και από τις 2 πλευρές αλλά ήταν αναποτελεσματικές και έτσι δεν σημειώθηκε γκόλ.

Δείτε το πλήρες κείμενο: Αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου Γλυφάδα - Drama WS Αμαζόνες

Έδρα του Φ.Δ.Ο.Ρ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

δάσος

Μετά το πέρας της συζήτησης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου για το σχέδιο νόμου: «Κατάργηση και Συγχώνευση του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα – Σύσταση Γενικής Γραμματείας  για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και χάρη στις παρεμβάσεις που έγιναν από το βήμα της Βουλής από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη  Δημήτριο, το ζήτημα της μεταφοράς στο Πόρτο Λάγος της έδρας των συγχωνευμένων Φορέων Διαχείρισης επιλύθηκε οριστικά προς όφελος του Νόμου και κατόπιν της υπουργικής τροπολογίας του κ. Μανιτάκη που κατατέθηκε αργά το απόγευμα στις 9/1/2013 , αποφασίστηκε η αλλαγή της έδρας του νέου φορέα από την Ξάνθη να μεταβεί στην Δράμα συγκεκριμένα στο Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου.

Ο νέος φορέας θα εδρεύει από εδώ και στο εξής στο Δήμο Παρανεστίου στο Μεσοχώρι, του Νομού Δράμας και θα διοικείται ο Νέος Ενισχυμένος Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Ροδόπης-Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας.

Ευχαριστούμε θερμά για την δίκαιη αυτή απόφαση και για όλες τις ενέργειες που έγιναν  από τον βουλευτή της Ν.Δ. Δράμας κ. Κυριαζίδη  Δημήτριο αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που λειτούργησαν για να ληφθεί αυτή η απόφαση. Πραγματικά νιώθουμε δικαιωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την περαιτέρω αναβάθμιση του ενιαίου αυτού φορέα που στόχο και σκοπό έχει την ανάδειξη του εθνικού μας πλούτου τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε ώστε να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Aνάδειξη νέου προεδρείου και μελών των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 12:30 μμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παρανεστίου οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου και των μελών των επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου.

Κατά την ψηφοφορία εκλέχτηκαν:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - Με 17 έγκυρα, 2 άκυρα και 2 λευκά

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΝΑ - Με 19 έγκυρα και 2 λευκά

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΛΟΣΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ - Με 20 έγκυρα και 1 λευκή


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 14 ψήφους)

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΠΑΡΛΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 11 ψήφους)

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΚΟΥΤΕΚΙΔΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΗ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΟΥΚΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 13 ψήφους)

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (σύμβουλος πλειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 16 ψήφους)

ΔΙΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (σύμβουλος μειοψηφίας με 17 ψήφους)

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ

Κεντρο Υγειας Πεσυπ Ανατολικης Μακεδονιας Και Θρακης 

Παρανέστι, Παρανέστι, 66035, ΔΡΑΜΑΣ

Τηλέφωνο: 2524022222