Για τους λάτρεις της ερασιτεχνικής αστρονομίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ "ΠΗΓΑΣΟΣ"

moon

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Νικηφόρου ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «ο Πήγασος» σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου σας προσκαλεί σε μία εκδήλωση Λόγου και Μουσικής με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γραμματικάκη Γεώργιο.


Παράλληλες εκδηλώσεις στον χώρο του Γυμνασίου:

  • Στις 5 το απόγευμα η έναρξη λειτουργίας του υπαίθριου Διαδραστικού Μουσείου Φυσικής (επίσημα εγκαίνια στις 19:00)
  • Προβολές αστρονομικού περιεχομένου για τους μικρούς μας φίλους (17:00 - 19:30) από το κινητό Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου
Καγιάογλου Νικόλαος

Σύλλογος Ερασιτεχνικής
Αστρονομίας «Πήγασος»

 

Εκδήλωση για εναλλακτικές καλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚαλλιέργειεςΟ Δήμος Παρανεστίου και το Δημοτικό Διαμέρισμα Νικηφόρου σε συνεργασία με τον γεωπόνο – ερευνητή κ. Κωνσταντινίδη Παντελή σας προσκαλούν στην άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νικηφόρου το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει είναι το εξής:

  • 11:00 – 11:30 Προσέλευση Συμμετεχόντων
  • 11:30 – 11:45 Χαιρετισμοί
  • 11:45 – 13:00 Ομιλία Κωνσταντινίδη Παντελή
  • 13:00 – 14:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση

Οι εναλλακτικές καλλιέργειες που ευδοκιμούν στον τόπο μας αναφέρονται στα ΝΕΑ είδη Φυτών, τα οποία είναι: ΑΡΩΝΙΑ – ΜΥΡΤΙΛΛΑ – ΚΡΑΝΑ – ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ – ΓΚΟΤΣΙ ΜΠΕΡΙ – ΠΑΥΛΟΝΑ – ΙΠΠΟΦΑΕΣ – ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ – ΣΜΕΟΥΡΑ – ΛΑΓΟΚΕΡΑΣΟ – ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ – ΣΤΕΒΙΑ.

Την ημερίδα την διοργανώνει το γραφείο Δημάρχου σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου κ. Βραδέλη Ιωάννη.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Yποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" έτους 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας: 66100 ΔΡΑΜΑ
Πληροφορίες: Αναστασία Αποστολίδου
Τηλέφωνο - Fax: (25213) 51 238 – 51 204

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Δράσεις 3.1 "Αντικατάσταση κυψελών" και 3.2 "Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας" έτους 2013.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Νομού μας ότι για να ενταχθούν στις παραπάνω Δράσεις, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση–δήλωση στο Κέντρο Μελισ/μίας Κεντρικής Μακεδονίας (26ο χλμ ΕΟ Θεσ/νίκης – Πολυγύρου, Βασιλικά Θεσ/νίκης, Τ.Κ. 57006). Η ακριβής ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων θα γνωστοποιηθεί με επόμενο δελτίο τύπου.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.1 έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εφόσον είναι κάτοχοι θεωρημένου μελισ/κού βιβλιαρίου και δηλώνουν τα μελισ/νη τους στο έντυπο Ε1 ή και Ε3 της φορολογικής δήλωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.2 έχουν οι "επαγγελματίες αγρότες" και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον συντρέχουν τα δύο παραπάνω και επιπλέον κατέχουν 150 παραγωγικά μελίσσια. Η αίτηση είναι κοινή για τις δύο Δράσεις και μπορεί να υποβληθεί: α) με συστημένη ταχυδρομική επιστολή (εντός προθεσμίας) β) αυτοπροσώπως γ) δια αντιπροσώπου (με σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν τις αιτήσεις είναι τα εξής:

 

  1. Νόμιμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου.
  2. Φωτοαντίγραφο του εντύπου Ε1 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης.
  3. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του τραπεζικού λογαριασμού.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι οι συγκεκριμένες δράσεις δεν ενισχύονται από άλλη πηγή.
  5. Φωτοαντίγραφο της πρώτης και τελευταίας σελίδας του βιβλιαρίου ΟΓΑ (μόνο για την Δράση 3.2).
  6. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ μελ/κού - αγροτικού αυτοκινήτου, εφόσον χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των κυψελών (μόνο για την 3.2).

Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και προοπτικές μιας νέας μεθόδου παραγωγής, της μονόκλωνης διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα «Μια καινοτόμος και συμφέρουσα δενδροκομική επιλογή: Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ - 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Το μονόκλωνο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης των δένδρων κερασιάς. Πλεονεκτήματα του συστήματος-Οικονομικά αποτελέσματα.

Ημερίδα για τον θερμαλιστικό τουρισμό και την ενεργειακή αξιοποίηση της γεωθερμίας Μακεδονίας Θράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για τον θερμαλιστικό τουρισμόΗμερίδα με θέμα τον θερμαλιστικό τουρισμό και την γεωθερμία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελίδης» στην Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος ομιλητών και συμμετεχόντων όπου συζήτησαν σημαντικά θέματα μεταξύ αυτών οι ιαματικοί φυσικοί πόροι και η ενεργειακή χρήση των θερμών νερών της Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης ο οποίος ήταν και ένας από τους κύριους ομιλητές, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδος κ. Ζήση Αγγελίδη, τον Πρόεδρο Ιαματικών Πηγών Τοσκάνης κ. Pier F.Bernacchi, τον Πρόεδρο του Δ.Σ MED SEA HELF κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, και τον Γεωλόγο Dr Γεωθερμίας κ. Νίκο Κολιό, οι οποίοι ανέπτυξαν σημαντικές εισηγήσεις πάνω στα αντικείμενα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Ορφανός καθώς επίσης και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Νικόλαος Καγιάογλου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση εν όψει της πρόσφατης αδειοδότησης στον Δήμο Παρανεστίου για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Θερμιών, συζήτησε με τον υπουργό κ.Καράογλου και τον ευχαρίστησε θερμά για το θέμα των Ιαματικών Πηγών των Θερμιών. Ο Υπουργός ανέφερε πως έβαλε στόχο την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδος και την αξιοποίηση τέτοιων φυσικών πόρων. Με μεγάλη ευχαρίστηση δέχτηκε την πρόταση φιλοξενίας του Δημάρχου Παρανεστίου, ο Πρόεδρος των Ιαματικών Φυσικών Πόρων κ. Κουσκούκης Κωνσταντίνος μαζί με την σύζυγο του όπου φιλοξενήθηκαν προσωπικά από τον Δήμαρχο στην οικία του για τους δείξει τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Στην ξενάγηση του Προέδρου παρευρέθησαν και ο νυν πρόεδρος του Φορέα της Οροσειράς Ροδόπης κ. Κεχαγιόγλου Σταύρος μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Παρανεστίου κ. Παρλογλου Μιχαήλ και τον Διευθυντή του Δήμου Παρανεστίου κ. Κωνσταντίνο Τσεντίδη. Συζήτησαν για την χλωρίδα, την πανίδα της περιοχής καθώς και την ποικιλομορφία των βοτάνων τα οποία χρήζουν μεγάλης σημασίας σε πολλούς τομείς (φαρμακευτική- ιατρική κα), επίσης έγινε συζήτηση για την περαιτέρω μελέτη και έρευνα των βοτάνων της περιοχής λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπανιότητας τους από γεωπόνους και άλλους αρμόδιους επιστήμονες.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου πιστεύει ότι με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα καθώς και με την υπόσχεση ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ομαδικές επισκέψεις στον Δήμο Παρανεστίου μπορεί να γίνουν σημαντικά βήματα ως προς την ανάπτυξη της περιοχής σε όλους τους τομείς εφόσον ο τόπος αυτός ενδείκνυται σε πολλά επίπεδα όπως το τουριστικό, το επιχειρηματικό, το αγροτικό.

Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δυνατότητες και προοπτικές της καλλιέργειας των κηπευτικών, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» (25210-58175), σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.

Η ημερίδα με θέμα: Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ, 5ο χλμ. Δράμας-Θεσ/νίκης).

Δείτε το πλήρες κείμενο: Δελτίο τύπου για Εισαγωγή στο γεωργικό επάγγελμα με κηπευτικά. Οικονομικές δυνατότητες-προοπτικές

Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει τις γυναίκες της Περιφέρειας ότι προκηρύχθηκε η Δράση στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας με τίτλο "Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων". Το πρόγραμμα είναι ένα από τα εγκεκριμένα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και επιδιώκει την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών της κρίσης και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών.

Το πρόγραμμα αφορά στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης της χώρας, στις οποίες εντάσσεται και η Περιφέρειά μας και εξειδικεύεται σε δύο δράσεις:

  1. Τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες από 18 έως και 35 ετών.
  2. Τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες από 36 έως και 64 ετών.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσες γυναίκες είναι άνεργες ή έχουν απολυθεί τη τελευταία τριετία και αναζητούν εργασία, ή έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση κατά την τελευταία 3ετία, δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ή απειλούνται από ανεργία, π.χ. εργαζόμενες σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ή έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας κλπ ή είναι αυτοαπασχολούμενες ασφαλισμένες σε οικείους ασφαλιστικούς φορείς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας.

Επιλέξιμες δαπάνες των επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο του προγράμματος ενδεικτικά είναι οι ακόλουθες: Ενοίκια / Λογαριασμοί ?ΕΚΟ / Δαπάνες για την ίδρυση της επιχείρησης / Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (νομική, λογιστική και τεχνική υποστήριξη) / Έξοδα προβολής και διαφήμισης / Ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματία / Δαπάνες παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τη σύνταξη και παρακολούθηση του επιχειρηματικού σχεδίου / Δαπάνες παροχής υπηρεσιών mentoring / coaching ή και δαπάνες κατάρτισης σε πιστοποιημένο φορέα / Αποσβέσεις παγίων / Δαπάνες μίσθωσης / Leasing εξοπλισμού και προμήθειας πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων / Μισθολογικό κόστος νέας θέσης εργασίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η μορφή της ενίσχυσης συνίσταται στη:

  • Επιχορήγηση από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ ανά πρόταση, για την κάλυψη του 100% ισόποσων επιλέξιμων λειτουργικών δαπανών για μέγιστο διάστημα 18 μηνών,
  • Επιχορήγηση μέχρι 12.000 ευρώ του ετήσιου μισθολογικού κόστους από τη δημιουργία νέας/ων θέσης/εων εργασίας με πρόσληψη ανέργου/ων.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 1/03/2013 με καταληκτική ημερομηνία στις 29/03/2013.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να βρουν την προκήρυξη της Δράσης στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕhttp://www.antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ www.espa.gr, του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, του ΕΠΕΑΑwww.epeaa.gr. ή να επικοινωνήσουν για περαιτέρω πληροφορίες με τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας έχει διαπιστώσει την ανάγκη εξεύρεσης και αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων και εκτιμά ότι το πρόγραμμα «Ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα τέτοιο εργαλείο που μπορεί στηρίξει την απασχόληση των γυναικών ιδιαίτερα στη δυσχερή οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Με Εκτίμηση
Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ
Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης, ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ., Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε., η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού) και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας διοργανώνουν ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα:

«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών»

  • Στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο ARCADIA (Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής)
  • Στη Δράμα, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο ΚΟΥΡΟΣ (2ο χλμ. Εθνικής Οδού Δράμας - Καβάλας)
  • Στη Θάσο, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.00, στο Καλογερικό (Λιμένας)
  • Στην Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Astir Egnatia Alexandroupolis (πάρκο Εγνατία)
  • Στην Καβάλα, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο EGNATIA (7Ης Μεραρχίας 139)
  • Στην Ξάνθη, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Elisso (Βασ. Σοφίας 9)
  • Στη Σαμοθράκη, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Samothraki Village (Παλιάπολη)
  • Στην Ορεστιάδα την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00, στο Ξενοδοχείο Vienni (Ορέστου 50)

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους επιχειρηματίες ή στους υποψηφίους επενδυτές που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Μεταποίηση,ΤουρισμόςΕμπόριο και Υπηρεσίες.

Το πλήρες ενημερωτικό υλικό του προγράμματος, βρίσκεται αναρτημένο στις ιστοσελίδες της ΕΥΔ ΕΠΑΕhttp://www.antagonistikotita.gr, του ΕΣΠΑ http://www.espa.gr και του ΕΦΕΠΑΕ http://www.efepae.gr. Πληροφορίες και διαρκή ενημέρωση για τις ενημερωτικές συναντήσεις μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι από τις ιστοσελίδες http://www.desm-os.grhttp://www.pamth.gov.gr καιhttp://www.eydamth.gr

Μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Παρανεστίου η γνωμοδότηση-αδειοδότηση των Ιαματικών Πηγών των Θερμιών, ως Ιαματικές Λουτροπόλεις του Δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια πολύ σημαντική κίνηση προς την ανάπτυξη της περιοχής μπορεί να χαρακτηριστεί η γνωμοδότηση-αδειοδότηση των Ιαματικών Πηγών των Θερμιών, ως Ιαματικές Λουτροπόλεις του Δήμου Παρανεστίου, την οποία αποφάσισε η Επιτροπή Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, του Υπουργείου Τουρισμού στις 24-1-2013, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε 110 αιτήσεις από όλη την Ελλάδα, που υποβλήθηκαν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Αναπτυξιακές Εταιρείες τους.

Τα οφέλη από αυτή την απόφαση είναι πολλά και σε διάφορους τομείς όπως της ανάπτυξης της περιοχής σε οικονομικό , τουριστικό αλλά και επενδυτικό επίπεδο, καθώς το νερό των πηγών αυτών είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό και βοηθά στην ίαση πολλών ασθενειών, και ως εκ τούτου η περιοχή θα προσελκύσει πλήθος τουριστών και επισκεπτών οι οποίοι αναζητούν τέτοιου είδους εναλλακτικές θεραπείες.

Όσο αφορά το κομμάτι της Λουτροθεραπείας στα Ιαματικά νερά, ενδείκνυται τόσο για παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος όσο και για αυτοάνοσα νοσήματα όπως για παράδειγμα ρευματοειδής αρθρίτιδα, δερματίτιδα, δερματοπάθειες και μετα-τραυματικές δυσκαμψίες.

Πέρα όμως από αυτό το κομμάτι, υπάρχει και η ποσιθεραπεία, η οποία βοηθά σε παθήσεις του γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος για τον λόγο ότι το νερό των πηγών είναι όξινο ανθρακικό και αποδεδειγμένα έχει ευεργετικές δράσεις ως προς την διάλυση και λείανση των πετρών του ουροποιητικό συστήματος.

Η κίνηση που θα πρέπει να γίνει τώρα είναι η υποβολή της οικονομοτεχνικής μελέτης επενδυτικού σχεδίου του ιαματικού φυσικού πόρου, για έγκριση από τον ΕΟΤ, μέσα στην οποία θα υπάρχει το πρόγραμμα της επένδυσης και οι προοπτικές βιωσιμότητας της.

Πρωτοβουλία "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ-ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από επαφές του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Νικολάου Καγιάογλου με στελέχη του Δήμου Αθηναίων, επιτεύχθηκε ο Δήμος Παρανεστίου να συμπεριληφθεί μέσα στους Δήμους οι οποίοι θα λάβουν είδη ρουχισμού τα οποία συγκεντρώθηκαν από την πρωτοβουλία "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ-ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ" που πραγματοποιήθηκε μέσα στην περίοδο των εορτών, από τον Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με το MEGA CHANNEL.

Τα ρούχα θα έρθουν στον Δήμο και από εκεί θα μοιραστούν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Σχετική ανακοίνωση για την ημερομηνία που θα διατεθούν θα βγει εντός των επομένων ημερών.