Φίλε Αγρότη,

Φίλε Κτηνοτρόφε,

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!!!

Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η προστασία και η διατήρηση του, είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Εσύ που καθημερινά βρίσκεσαι στο χωράφι, στο βοσκότοπο, σε περιοχές που συνορεύουν με δασικές εκτάσεις πρέπει να εμποδίσεις κάθε ενέργεια που μπορεί να γίνει αιτία πυρκαγιάς.

  • Μην προβαίνεις στο κάψιμο  αγρών , σιτοκαλαμιών, ξερών χόρτων και σκουπιδιών.
  • Μην προβαίνεις σε εργασίες στην ύπαιθρο (οξυγονοκολλήσεις, χρήση ηλεκτρικού τροχού, αλυσοπρίονου κτλ) που μπορούν να προκαλέσουν έντονη θερμότητα ή σπινθήρες.
  • Μην πετάς αναμμένο τσιγάρο ή σπίρτο και μην αφήνεις γυαλιά ή καθρέπτες σε περιοχές ξηρών χόρτων – σιτοκαλαμιών που είναι ευαίσθητες για φωτιά.
  • Μην  ανάβεις ή διατηρείς φωτιά για οποιοδήποτε σκοπό στην ύπαιθρο και ιδίως πλησίον ή μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Σε περίπτωση που εντοπίσεις φωτιά

  • Ειδοποίησε ΑΜΕΣΑ την πυροσβεστική υπηρεσία (199 , 25210-33199) δίνοντας επαρκή στοιχεία για τον τόπο εκδήλωσης της και βοήθησε όσο μπορείς στο έργο  κατάσβεσης της (δημιουργία πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών με γεωργικό μηχάνημα, απευθείας προσβολή της πυρκαγιάς με κλαδιά ή ρούχα κτλ.)
  • Μην κλείσεις το τηλέφωνο πριν δώσεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ

Δράμα  1 Ιουνίου 2013

Μάριος Σαβ. Αποστολίδης

Π ύ ρ α ρ χ ο ς