ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκδήλωση «Μιλάμε για τη Γη μας και την Κλιματική Αλλαγή» που πραγματοποιήθηκε στις 22-04-2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Κάτω Θόλου του Δήμου Παρανεστίου με την ευκαιρία της γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Γης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος , Υποδομών και Μεταφορών ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, η Κοσμήτορας του τμήματος Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του  ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Δώρα  Μέρου, ο καθηγητής ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Σπανός Θωμάς, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, οι Διοικητές του ΑΤ Παρανεστίου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων α΄ και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου και την  έδρα Unesco Con-E-Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα, κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής  του Πανεπιστημίου Αθηνών -  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής ΜΑΒ και Διευθυντής της Έδρας  Unesco & του Δικτύου «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Διαχείριση και Εκπαίδευση στην Μεσόγειο,  κ. Μιχαήλ Σκούλλος.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο με τον ομιλητή στη συνέχεια της εισήγησής του ενώ μετά το πέρας του διαλόγου, πραγματοποιήθηκε προβολή ταινίας εκπαιδευτικού-περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή των μαθητών  των σχολικών μονάδων α΄ βαθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παρανεστίου, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του ΤΕΙ κ. Εμμανουλούδη Δημήτρη και Σπανού   Θωμά  και των συνεργατών τους είχαν την ευκαιρία παρατήρησης και βιωματικών δράσεων (πειραμάτων) σε παρόχθια περιοχή του ποταμού Νέστου. Η επαφή των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μικρών πολιτών για την προστασία του εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά, ήδη από την παιδική ηλικία.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ τοποθετήσεις για το θέμα έκαναν  οι εκπρόσωποι των διοργανωτών Αλεξάνδρα Μαρίνα (Αλίκη) Σωτηριάδου Δήμαρχος Παρανεστίου και ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ – Διεθυντής της Έδρας της Unesco Con-E- Ect Διατήρηση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα καθηγητής κ. Δημήτρης Εμμανουλούδης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ